рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Капілярний віскозиметр, з падаючим тілом, ротаційний віскозиметр

  1. типи віскозиметрів
  2. капілярний віскозиметр
  3. ротаційні віскозиметри
  4. Віскозиметри з падаючим тілом

У технологічних процесах багатьох галузей промисловості важливим показником якості є в'язкість рідких речовин. В'язкість рідин вимірюється вискозиметрами.

типи віскозиметрів

За методами вимірювання віскозиметри можна розділити на наступні:

  • капілярні (вимір перепаду тиску на капілярі, через який пропускається рідина з постійною витратою);
  • ротаційні (вимір зусилля, що виникає при обертанні твердого тіла в рідині);
  • з падаючим тілом (вимір часу падіння твердого тіла в шарі рідини заданої висоти);
  • вібраційні (вимір швидкості загасання пружних коливань пластини в досліджуваній рідині).

капілярні (вимір перепаду тиску на капілярі, через який пропускається рідина з постійною витратою);   ротаційні (вимір зусилля, що виникає при обертанні твердого тіла в рідині);   з падаючим тілом (вимір часу падіння твердого тіла в шарі рідини заданої висоти);   вібраційні (вимір швидкості загасання пружних коливань пластини в досліджуваній рідині)

Мал. 8.44. Методи і засоби вимірювання в'язкості рідких тел: а - схема капілярного віскозиметра (1 - точка відбору проби; 2 - насос; 3 - змійовик; 4 - електродвигун, 5 - регулятор витрати; б - капіляр; 7 - диференційний манометр; 8 - вторинний прилад ; 9 - термостат; 10 - термометр; 11- регулятор; 12 - нагрівач; 13 - мішалка); б-схема ротаційного віскозиметра (/ - точка відбору проби; 2 - насос; 3 - електродвигун, 4 - вимірювальний блок; 5 - показує пристрій; 6 - робоча камера; 7 - ротор; 8 - термочутливий елемент; 9 - термостат; 10 - регулятор; 11 - нагрівач; 12- мешалка; 13 - змійовик); в - схема автоматичного віскозиметра з падаючим тілом U і 9 - котушка; 2 - насос; 3 і 8 - обмежує сітка; 4 - вторинний прилад; 5 -релейний блок; 6 - підсилювач; 7 - кулька; 10 - мірна трубка; 11 - резервуар)

капілярний віскозиметр

Схема капілярного віскозиметра представлена ​​на рис. 8.44, а. Продукт від точки відбору проби 1 подається насосом 2 через змійовик 3 і регулятор витрати 5 в капіляр б. Основні частини приладу поміщені в термостат 9 з мішалкою 13, зазвичай заповнюється маслом. Привід мішалки здійснює електродвигун 4. Температура у ванні підтримується постійної за допомогою регулятора 11, керуючого нагрівачем 12. Диференціальний манометр 7 вимірює перепад тиску на капілярі і здійснює передачу показань на вторинний прилад 8, градуйований в одиницях в'язкості.

Похибка приладу визначається в основному точністю підтримки витрати і температури досліджуваної рідини (зміна температури на 1 ° С може дати похибку в 10%).

Капілярні віскозиметри широко використовуються для аналізу дистилятів продуктів і масел в діапазоні в'язкості до 0,12 м2 / с (15 ° ВУ) при 150 ° С. Похибка таких приладів становить 1 ... 2% від вимірюваного діапазону в'язкості.

ротаційні віскозиметри

Ротаційні віскозиметри розрізняються залежно від використовуваної форми обертового елемента і способу вимірювання крутного моменту. Як обертового елемента застосовують пластини, циліндри, лопаті, набір дисків та ін.

Крутний момент визначають наступним чином: силою струму, споживаної електродвигуном приводу обертового елемента; кутом повороту врівноважує торсіонної пружини; реактивним моментом обертання статора приводного електродвигуна.

На рис. 8.44, б зображена схема ротаційного віскозиметра. Термочутливий елемент 8 розташовується безпосередньо в робочій камері 6. Вимірювальний блок 4 містить вузол приводу ротора 7 і пристрої для вимірювання крутного моменту і передачі показань на що показує пристрій 5.

Віскозиметри з падаючим тілом

Схема одного з них представлена ​​на рис. 8.44, в. Вимірювання проводиться циклічно. Підйом кульки 7 у вихідне положення відбувається за рахунок висхідного потоку досліджуваної рідини, який створюється шестерним насосом 2. Проба рідини відбирається насосом з резервуару 11 в мірну трубку 10. Шарик, перебуваючи в неробочому положенні у нижній обмежує сітки 8, при включенні насоса піднімається до верхньої обмежує сітки 3. в момент дотику кульки з сіткою 3 насос автоматично відключається і кулька падає в нерухомому середовищі досліджуваної рідини.

На мірну трубку 10, виконану з немагнітного матеріалу, встановлені котушки 1 і 9, первинні і вторинні обмотки яких з'єднані з диференційно-трансформаторною схемою. При проходженні кульки через котушки на вході контрольної схеми виникає сигнал розбалансу, який посилюється електронним підсилювачем 6. Автоматичне включення шестеренчатого насоса і відлік часу падіння кульки здійснюють релейним блоком 5 і вторинним приладом 4. Межі вимірювання віскозиметра можна змінювати установкою різних відстаней між котушками і підбором розміру кульки.

Схожі матеріали

Новости

Широкоугольный объектив для iphone 5

Как бы не критиковали все характеристики и особенности смартфона американского производителя, все равно он до сих пор остается одним из самых популярных и востребованных у пользователей по всему миру.

Варенье из абрикосов
Абрикосовые деревья были выведены в Юго-Восточной Азии и вскоре распространились во многих странах. Особенно популярно это растение было в Армении, возможно, поэтому по латыни абрикос называется Prúnus

Выпечка из творога
Творожный пирог с брусникой Тесто: 80 гр масла комнат темпер, 1 яйцо, 0,5 ч л гаш соды, 1 ст л сахара, 1 ст муки.Замесить, убрать в холод на 30 мин. Творожная начинка: творог 9% 500 гр, 0,5 ст сахара,

Кулинарная лавка братьев караваевых
Что можно улучшить: Пожалуй начну с раннего подъема на работу. Очень трудно вставать в 5 утра,чтобы в 7 быть на работе. И если ты не дай бог опоздаешь хоть на одну

Борщ в мультиварке
Многие уверенны в том, что приготовить настоящий вкусный, наваристый борщ со свёклой в мультиварке невозможно. Ссылаются на то, что перед тем, как сварить это блюдо, нужно готовить заправку на сковороде,

В кафе-ресторане House mafia
Сейчас московские японские рестораны - это не элементарное помещение, где можно провести ужин либо отпраздновать встречу, свидание, какое-то торжество. Для большинства из нас итальянский ресторан приходится

Лобио из красной фасоли классический
На грузинском языке слово «лобия» обозначает фасоль, что само по себе говорит о самом главном ингредиенте блюда. Лобио это весьма вкусное и оригинальное блюдо. В Грузии можно найти много рецептов,

Загородные рестораны Киева
В Киеве выбор подходящих красивых заведений для свадебнего банкета огромный. В ресторанном праздновании свадьбы много плюсов. Это, во-первых, красивое и приготовленное профессионалами место, хорошее обслуживание

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com