рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Як видалити пляму від воску з одягу в домашніх умовах

  1. Як позбутися від воску на одязі

Що потрапив на одяг віск (парафін) засихає дуже швидко, залишаючи негарне пляма, вивести яке звичайним пральним порошком не вийде. Але не варто засмучуватися і витрачати гроші на хімчистку. Від парафіну неважко позбутися в домашніх умовах з використанням підручних засобів.

Прибрати пляма з будь-якої речі можна звичайним праскою і серветкою. Для цього проведіть ряд маніпуляцій:

  1. Дочекайтеся, поки віск застигне на тканини. Акуратно зіскоблити його з поверхні одягу. Для цього можна використовувати тупу сторону ножа або ніготь.
  2. З внутрішньої сторони речі під пляму покладіть серветку, складену в декілька разів. З лицьового боку - бавовняний світлий шматочок тканини. Ефективність методу підвищує раскрошенную крейда. Покладіть його з двох сторін невеликим шаром.
  3. Нагрійте праску до температури в 60 градусів і пропрасуйте віск. Парафін під впливом тепла починає розчинятися, всмоктуючись у підкладену серветку. За необхідності, поміняйте папір кілька разів.
  4. Виперіть річ в машинці з порошком.
Даний спосіб підходить для тканин, які дозволено піддавати дії високих температур і прасування. Якщо матеріал делікатний (інформація про правила догляду вказана на ярлику), скористайтеся альтернативними методами.

Як позбутися від воску на одязі

Складність видалення воску з одягу не залежить від давності плями. Парафін практично не в'їдається в тканину, але важливо дати йому застигнути. Не можна терти рідкий парафін, тільки потрапив на одяг.

  • У зимовий час з шкіри зняти віск простіше простого. Для цього потрібно його заморозити і потім зігнути тканину в місці забруднення. Засохнув, він відпаде сам.
  • З довгого хутра парафін виводиться аналогічним чином - річ потрібно піддати низьких температур, а потім нігтем акуратно зчистити пляма. Будьте уважні - необережні рухи призведуть до випадкового видалення волосків.
  • Якщо пляма утворилася на синтетиці, яку не можна піддавати прасування, замочіть одяг в гарячій воді, промокніть пляма тканиною і виперіть річ з порошком. Також можна пропустити крізь забруднену ділянку гарячу проточну воду до моменту розм'якшення воску. За необхідності, виперіть одяг в машинці зі звичайним порошком.
  • Нагріти річ можна феном або отпарівателем. Віск швидко плавиться повним впливом високих температур і не залишає після себе й сліду.
  • Ватний тампон змочіть в розчиннику і промокніть парафін. У домашніх умовах цей метод ефективний при відсутності під рукою праски. Неприємний запах видаляється содою і провітрюванням речі на свіжому повітрі після прання.
  • Чайну ложку нашатирного спирту розчиніть в літрі теплої води. Змочуйте тампон в отриманому розчині і протирайте віск до повного розчинення. Запах з одягу віддаляється після прання. Цей метод використовується для делікатних тканин, але попередньо проведіть тест на шві з внутрішньої сторони матеріалу.
  • якщо постраждала річ з вовни , Замочіть її на кілька годин в теплому мильному розчині. Замість порошку використовуйте миючий засіб для посуду або рідкий гель для одягу. Після 6-8 годин на тканини не залишаються плями від парафіну.
У домашніх умовах очистити віск з одягу неважко, незалежно від виду тканини. Білі і кольорові речі повертаються до первісного вигляду після декількох маніпуляцій, описаних вище. Тому не поспішайте викидати або віддавати в хімчистку улюблену річ, своїми руками ви відіпрати забруднення не менш ефективно.

Загляньте в наш каталог білизни, що тягне

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com