рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Як і з чого роблять свічки?

  1. способи виробництва
  2. З чого роблять свічки? види свічок
  3. викочування
  4. на верстатах
  5. дизайнерські
  6. З чого роблять свічки?

Відсутність світла в темну пору доби, тривожило уми людей з часів появи людства. Поступово, ця проблема вирішилася приборканням вогню, перенесенням його на факелах в племінній багаття і домашнє вогнище. Сьогодні у великій частині цивілізованого світу немає проблем з освітленням, а вогонь з давніх джерел перейшов на маленькі сучасні свічки.

Тепер свічки затребувані, як частина історії і культури. Нагадують про ті часи, коли наші предки добували їжу полюванням і землеробством. Розглянемо те, як роблять свічки в домашніх умовах або виробництві і які матеріали для цього потрібні?

способи виробництва

Способи виробництва свічок можна розділити на кілька категорій.

З чого роблять свічки? види свічок

  • Господарські - для їх виробництва використовують білосніжний парафін, випускаються у формі циліндра;
  • Столові - як основу використовують парафін, з додаванням фарбників і ароматизаторів. Мають форму довгого циліндра або конуса, можуть бути ароматичними, крученими і класичними;
  • Прядив'яні - свічки у формі короткого широкого циліндра. Найчастіше заливаються в форми;
  • Церковні - з бджолиного воску, парафіну або стеарину. Мають тонку довгу циліндричну форму;
  • Чайні - заливаються в алюмінієві форми у вигляді таблеток. Найчастіше для виробництва використовують парафін;

Технологія умочування і викочування:

  • Декоративні - можуть бути різної форми і розмірів. Все залежить від побажань майстри;
  • Церковні свічки;

дизайнерські

  • Гелеві - виготовлятися з розігрітої суміші гліцерину з желатином;
  • Насипні - складаються з численних гранул 1 - 5 мм в діаметрі, насипаних в невелику глибоку ємність;

Як виготовляють свічки?

Макану

Відсутність світла в темну пору доби, тривожило уми людей з часів появи людства

Виготовлення свічок умочування

У глибокій широкій ємності нагрівають віск до рідкого стану. Між дерев'яним кріпленням з ручкою і вантажем, у напрямку гравітації натягують кілька гнотів з кроком в 50 - 70 мм. У рідкий віск занурюють гніт з вантажем на необхідну глибину і витримують 10 секунд. Після цього, його виймають і чекають час, поки перший шар воску затвердіє. Як тільки це сталося, заготовку знову маку в ємність на 2 секунди і виймають. Таким чином, повторюють цикл до отримання необхідної товщини свічки. Готові вироби залишають остигати на 24 години в холодному приміщенні, після цього, їх знімають з кріплення і обрізають до потрібного розміру і форми. Таким способом виготовляють воскові свічки у формі конуса і циліндра будь-якої товщини.

викочування

охолодження свічок

Віск розігрівають до стану тесту і на столі викочують заготовку у формі листа. Гніт починають загортати від краю, таким чином, щоб він в результаті знаходився по центру свічки. Далі викочують свічку з додаванням нових шарів до формування необхідної товщини.

на верстатах

Верстат для виробництва свічок

Для виготовлення використовують прес-верстат, який в автоматичному режимі перетворює віск в свічковий стрічку. У формує голівці відбувається введення і центрування гніту з подачею в фільєру. Після цього, відбувається закріплення зовнішнього шару і часткове охолодження. На наступному етапі, стрічку нарізають і формують готову свічку. Для створення чайних свічок використовують алюмінієві або паперові форми, в які заливають основу.

дизайнерські

Виробництво дизайнерських свічок

Для створення унікальної свічки, використовують форму для відливання, яку нагрівають і поміщають в термозахисний сумку. Внутрішні стінки ємності змащують рідким милом або засобом для миття посуду. Гніт фіксується на дні і на кришці ємності по центру свічки. У форму заливають будь-яку з наявних основ і залишають до повного охолодження. Щоб витягти свічку, потрібно занурити на пару секунд форму в гарячу воду і потягнути за гніт. Способів і варіантів виготовлення дизайнерських свічок дуже багато і при необхідності можна знайти будь-який з них.

З чого роблять свічки?

парафін

Для виробництва використовують стеарин, парафін, віск, сало, спермацет або іншу речовину зі схожими властивостями. До основи додають барвники, стабілізатори, ароматизатори та інші компоненти. Для гніту використовують нитки з натуральних компонентів, з додаванням хлористого амонію, селітри, борної кислоти, барвників та інших інгредієнтів. Деякі добавки, дозволяють збільшити тривалість горіння і контролювати розміри полум'я. Все залежить від бажання замовника і можливостей виробника.

З появою нових технологій виробництва, можна виготовляти будь-які свічки навіть в домашніх умовах. Різноманітність матеріалів, дозволяє створювати предмети мистецтва або прості господарські, без зайвих грошових витрат і важкої праці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl + Enter.

Рейтинг: 5.0 / 5. З 4 голосів.

Please wait ...

Розглянемо те, як роблять свічки в домашніх умовах або виробництві і які матеріали для цього потрібні?
З чого роблять свічки?
З чого роблять свічки?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com