
соус вінегрет
Фото: depositphotos.comФранцузький соус вінегрет - це елегантна салатна заправка, приготована на основі масла і оцту. Зробити його можна буквально за 5 хвилин.
Соус вінегрет в банку за 5 хвилин
Складові:
- 2 зубчики часнику, пропущених через прес
- 1/2 ст.л. діжонськой гірчиці
- 1 ст.л. лимонного соку або більше до смаку
- 3 ст.л. оливкової олії екстра вірджин
- Сіль за смаком
- Свіжий мелений чорний перець - за смаком
Рецепт приготування:
- Помістіть часник, гірчицю, лимонний сік і масло в невелику банку з кришкою. Щедро приправте сіллю і перцем.
- Накрийте кришкою і енергійно струсіть банку, щоб всі інгредієнти добре перемішалися. При необхідності відрегулюйте приправи на свій смак. Використовуйте соус негайно.
На замітку: Соус вінегрет підходить до всіх салатів зі свіжих овочів, до м'ясних і рибних страв, до закусок з креветками або іншими морепродуктами і навіть до пельменів. А також використовується для заправки класичного вінегрету.
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" розповідав, як приготувати мексиканський соус гуакамоле . Ми також ділилися найкращими рецептами соусу барбекю .
Дивіться відео, як зробити корисний соус для салату:
Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram
джерело: сьогодні