- Класичний рецепт вінегрету з оселедцем
- складові
- етапи приготування
- Рецепт вінегрету з оселедцем для святкового столу
- складові
- етапи приготування
- відеорецепт
- Святковий вінегрет з оселедцем і яблуком
- складові
- етапи приготування
Жоден вечерю в моїй родині не обходиться без салатів. Тому готую я найрізноманітніші страви, віддаючи перевагу недорогим і простим рецептам. Вінегрет з оселедцем - дуже популярне холодна страва. Для його виготовлення потрібні овочі та оселедець.
Процес дуже простий і цікавий, а смак - просто чарівний. Склад цього салату можна міняти на свій розсуд, але основою все ж залишається класичний варіант. Я поділюся з вами рецептами приготування цієї страви, заправленого олією і гірчично-лимонним соусом.
Класичний рецепт вінегрету з оселедцем
Я люблю цей оригінальний салат насамперед за його простоту і доступність. Готується він дуже швидко, а виглядає неймовірно за рахунок різнокольорових овочів. Довго салат в холодильнику не затримується, блюдо легке і дієтичне.
Кухонне начиння: досочка і ніж; салатник.
складові
оселедець 1 шт. буряк 1-2 шт. цибуля 1 шт. морква 1 шт. картопля 4 шт. горошок зелений 150 г огірок солоний 3 шт. свіжий кріп 3 гілочки масло рослинне 70 мл. сіль за смаком
- Я вибрала оселедець середньої засолювання. Будьте уважні при виборі цієї риби. Зверніть в першу чергу увагу на зябра - вони повинні бути темно-червоними. Якщо зябра коричневого кольору, оселедець або стара, або зберігалася неправильно. Розсіл, в якому знаходиться риба, ні видавати неприємний запах, сама тушка повинна бути пружною і без пошкоджень.
- Овочі вимила і відварити в шкірці до готовності. Оселедець почистила: спочатку відрізала голову, зробила надріз уздовж спинки, зняла шкірку. Потім відрізала хвостики, витягнула нутрощі і хребет. Там, де залишилися кісточки на філе, витягла рукою.
етапи приготування
- Відварну картоплю (4 шт.), Морква (1 шт.) І дві буряка ріжу невеликими кубиками.
- Філе з одного оселедця також нарізаю на шматочки.
- Подрібнюю одну цибулину, додаю до решти інгредієнтів.
- Огірок (3 шт.) Ріжу кубиками.
- Дрібно нарізаю 3 гілочки кропу.
- Додаю в салатник 150 г консервованого горошку і солю, перчу за смаком.
- Поливаю все інгредієнти рослинним маслом (70 мл) і добре перемішую. Вінегрет з оселедцем готовий.
відеорецепт
Як виглядає готову страву і які інгредієнти використовуються в приготуванні цієї страви, ви можете подивитися у відеоролику.
Виглядає блюдо дуже ошатно і апетитно. Оселедець прекрасно поєднується з овочами і робить салат більш насиченим. Краще нарізати овочі подрібніше, так він смачніший і красивіше.
Ви можете самостійно збільшувати або зменшувати кількість інгредієнтів, головне, щоб він не був занадто солоним. Зберігати його краще в холодильнику не більше доби, це швидко псується блюдо.
Вінегрет - це блюдо і для свят, і для щоденного раціону. Його можна викласти на блюдо і прикрасити вареними овочами в формі різноманітних квітів, листям свіжої зелені. У кафе це блюдо подають з скибочками оселедця, які викладають зверху.
Його заправляють і майонезом, і гірчичним соусом, додають часник, квашену капусту, квасолю замість горошку, гриби. Оселедець часто замінюють сьомгою, скумбрією, відварною хеком.
Якщо ви впоралися з цим рецептом, пропоную - класичний рецепт салату Олівье-, який також готується з варених овочів. Можна додати в салат курку, тоді у вас вийде -класичний Столичний салат.
Рецепт вінегрету з оселедцем для святкового столу
Варіацій приготування салату багато. Хочу розповісти вам, як красиво подати вінегрет з оселедцем до застілля, заправляти який я буду гірчичним соусом.
Час приготування: 40 хвилин.
Кількість порцій: 4.
Кухонне начиння: ніж; грільніца; дошка; салатниця.
складові
картопля 4 шт. зітхання 3 шт. цибуля зелена 6 гілочок буряк 2 шт. огірок 1 шт. консервований горошок 200 г сіль за смаком кріп 4 гілочки гірчиця 1 ч. л. перець щіпка лимонний сік 3 ст. л. чорний хліб 3 скибочки рослинне масло 6 ст. л.
- Спочатку я отварила всі овочі в мундирі до готовності, остудила і очистила від шкірки. Можна овочі запекти в духовці: вибрати їх приблизно однакового розміру, вимити і обгорнути в фольгу. Укласти на деко і запікати до години. Так овочі менш водянисті, вони щільніше і користі в них значно більше.
- Оселедець почистила, відокремила філе від хребта.
етапи приготування
- Роблю грінки з скибочок чорного хліба (3 шт.). Вирізаю спеціальною формою гуртки і обсмажую в грільніце з двох сторін. Можна зробити це на сухій сковороді.
- Овочі нарізаю кубиками. Ріжу 4 картоплини.
- Три морквини нарізаю спочатку уздовж, потім - квадратиками. Все перекладаю в салатник.
- Один солоний огірок ріжу кубиками.
- Також нарізаю 2 відварених буряків, перекладаю до решти інгредієнтів.
- Від філе однієї оселедця відрізаю кілька шматочків для прикраси готового блюда. Решта філе ріжу такими ж шматочками, як і овочі.
- Дрібно подрібнюю 6 стручків зеленої цибулі і 4 гілочки кропу.
- Готую заправку: додаю в масло (6 ст. Л.) Дрібку чорного перцю, 1 ч. Л. гірчиці і 3 ст. л. соку лимонного.
- Висипаю 200 г горошку.
- Ретельно перемішую, солю до смаку і поливаю готовим соусом.
- Починаю прикрашати салатик. На обсмажену грінку ставлю формочку і наповнюю її вінегретом. Злегка притискаю ложкою, щоб салат не розвалився. Акуратно знімаю формочку.
- Зверху прикрашаю часточкою лимона і викладаю шматочок оселедця.
Можна покласти всередину лимона зерно граната або шматочок оливки, прикрасити листям зелені.
відеорецепт
Як перетворити повсякденне блюдо в чудове прикраса столу, ви можете подивитися в відеорецепти.
Салат потрібно солити до заправки соусом, інакше він буде здаватися недосоленим. Якщо ви хочете, щоб вінегрет вийшов менш забарвленим, то полийте соусом спочатку буряк і тільки потім додайте в салатник.
Якщо у вас є мультиварка, овочі можна приготувати на пару. Вимити їх і укласти в стример. На дно чаші налити літр води і в режимі «Пароварка» готувати 30 хвилин.
Це достатнє бюджетне блюдо, саме тому вінегрет такий популярний і любимо, як і оселедець під шубою . Якщо ви хочете спробувати щось екзотичне, зробіть -фруктові салат за моїм рецептом. Це справжній вітамінний комплекс.
Святковий вінегрет з оселедцем і яблуком
Покажу вам ще один спосіб приготування цього салату з додаванням яблука і надзвичайним оформленням для святкового столу.
Час приготування: 40 хвилин.
Кількість порцій: 4-6.
Кухонне начиння: ніж; досочка; салатник і блюдо.
складові
картопля 4 шт. зітхання 3 шт. цибуля зелена 6 гілочок буряк 2 шт. огірок 1 шт. консервований горошок 200 г сіль за смаком кріп 4 гілочки гірчиця 1 ч. л. перець щіпка лимонний сік 3 ст. л. чорний хліб 3 скибочки рослинне масло 6 ст. л.
- Всі овочі промиваю і відварюю в підсоленій воді. Того разу я взяла готове філе оселедця без добавок. Звертайте увагу на цілісність упаковки, термін придатності, колір розсолу і зовнішній вигляд філе. Якщо розсіл піниться при струсу або мутний - відмовтеся від цього продукту. Така риба вже зіпсована.
- Яблуко взяла кисле, воно надає такий пікантний смак страви, що виходить дуже цікаво, спробуйте. Для заправки використовувала лимонний сік. Купити його можна в інтернеті або в супермаркетах. Зберігається він досить довго, тому завжди виручить вас в потрібний момент.
етапи приготування
- Всі овочі ріжу невеликими рівними квадратиками.
- Відправляю в салатник 2 подрібнених буряка.
- Нарізаю 1 морква.
- Дві картоплі середнього розміру ріжу кубиками.
- Зверху кладу пару солоних огірочків.
- Нарізаю дрібно 1 цибулину, її можна попередньо ошпарити окропом.
- Зверху висипаю Половіков подрібненого кислого яблука.
- Додаю до інгредієнтів порізане філе (1 шт.) Оселедця і перемішую.
- Готую соус: в 3-5 ст. л. рослинного масла додаю 3 ст. л. лимонного соку. Перемішую і заправляю вінегрет.
- Тепер викладаю салат у формі риби. Зверху з півкілець лука (1 шт.) Формую луску. Прикрашаю хвіст.
- Плавці роблю з кілець солоного огірка (1 шт.), Надрізу їх віялом.
- Для контрасту прикрашаю огірочком хвостик і кладу колечко для ока риби. Блюдо готове.
відеорецепт
Подивіться, який кулінарний шедевр вдалося створити з самого простого набору продуктів.
Як бачите, в цей салат я не поклала горошок, але якщо ви бажаєте, додайте його. Якщо вам здається, що заправка недостатньо кисла, додайте більше лимонного соку. Лук для салату можна і замаринувати: залити гарячою водою, покласти на смак цукру і залити оцтом.
Вінегрет можна готувати з приводу і без, подавати до других і перших страв. Це чудовий перекус, коли немає часу готувати. Він дуже ситний і чудово втамовує голод. Також мені дуже подобається додавати квашену капусту, я люблю покіслее. Французи роблять соус з додаванням вина, а румуни - з вареними перетерті жовтками. Можливо, це смачно. Як ви думаєте?
Як ви думаєте?