рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

В'язання спицями та гачком: що цікавіше, простіше і краще

  1. Навчитися в'язати: з чого почати
  2. Відмінності в'язання спицями та гачком: який інструмент вибрати
  3. Особливості в'язання на спицях: поради для початківців
  4. В'язання гачком для початківців: особливості, техніка, переваги
  5. Купити інструментарій для в'язання в інтернет-магазині rukodelie.ru

В'язана одяг виглядає надзвичайно стильно і користується не бувалим попитом у сучасних модниць. Як правда красиві речі можна створити тільки своїми руками, що підштовхує всіх майстринь освоїти в'язання. Однак часто новачкам важко вирішити, який "інструмент" використовувати: спиці або гачок?

Навчитися в'язати: з чого почати

В'язана одяг виглядає надзвичайно стильно і користується не бувалим попитом у сучасних модниць

В'язка - один з найдавніших способів створення зручного і красивого інтер'єру, який тепер перетворився в захоплююче хобі. Умільці створюють неймовірно красиві светри, шарфи, шапки, спідниці і навіть пальто. Такі речі моментально привертають увагу оточуючих і викликають заздрість модниць. Тому відомі дизайнери завжди включають в свої колекції в'язані шарфи, сукні або шапки.

Звичайно, для того, щоб навчитися в'язати стильний одяг, необхідна практика і хороший учитель. Багато освоюють мистецтво плетіння з допомогою бабусь, мам або подруг, але далеко не у всіх є така чудова можливість. Не варто переживати - існує величезна кількість журналів і мережевих ресурсів, що дозволяють навчитися в короткий термін, що влаштовує варіант знайти не важко.

Досвідчені майстрині рекомендують спершу спробувати свої сили при створенні простих візерункових речей, не намагаючись відразу освоїти складні елементи. Справа в тому, що без належної практики ви навряд чи зможете досягти чудових результатів, навпаки, не надто вдалий досвід може переконати у власних силах. Але як би там не було, навчитися в'язати не дуже складно, головне, що потрібно від починаючої умільці, - увагу, посидючість і бажання освоїти щось нове.

Відмінності в'язання спицями та гачком: який інструмент вибрати

Багато починаючі умеліци не можуть вирішити, який саме інструмент обрати. Існує думка, що деякі речі можна отримати тільки спицями, тоді як інші - тільки гачком. Це не зовсім вірно, але все ж працюючи з кожним з цих інструментів варто враховувати наступні нюанси:

  1. Структура і щільність. На речах, виконаних за допомогою техніки в'язання спицями, полотно виходить рівним, м'яким і еластичним. А ось використання гачка, робить його більш щільним і грубим, що підходить для одягу, яка не повинна розтягуватися.
  2. Спосіб в'язки. У виробів, пов'язаних спицями, є лицьова і виворітна сторони, тоді як при роботі з гачком полотно виходить двостороннім, що підходить далеко не для всіх речей.
  3. Різновиди. Для створення рельєфних візерунків, необхідні спиці, а для плоских деталей, геометричних візерунків і аплікацій - незамінним стане гачок.

Нерідко майстрині відзначають, що навчитися в'язати гачком, де робочої є всього лише одна петелька, значно простіше. До того ж, якщо працюючи спицями буде допущена хоча б одна помилка, доведеться розпустити значну частину полотна. Крім того, особливості таких пов'язаних гачком виробів дозволяють почати в'язку з будь-якої частини полотна - цією властивістю виконавиці часто користуються при оздобленні одягу.

Спиці краще використовувати для вив'язування зимових речей, наприклад, светрів, шарфів, шапок або теплих шкарпеток, тоді як гачок застосовується при створенні спідниць, сумок або стильних поясів.

В цілому ж, кардинальних відмінностей між обома техніками в'язання не існує, тут основну роль відіграє зручність зі звичкою. Кожна майстриня вибирає той інструмент, який їй більше підходить, а деякі використовують обидва, створюючи дійсно ексклюзивні вироби.

Особливості в'язання на спицях: поради для початківців

Щоб відчути себе модельєром, досить освоїти в'язання спицями, адже створювати неповторні шедеври своїми руками не важко. Перед тим як почати, потрібно вирішити організаційні питання. Так, початківці майстрині нерідко не можуть вирішити, які моделі вибрати для в'язання.

На ринку можна знайти моделі з різними характеристиками довжини, діаметру або формою робочого кінця. Деякі з них оснащені запобіжниками або містять сполуки. Чи не досвідченим умільцям краще вибрати товсті спиці з одним робочим кінцем. Загострені вироби з обох кінців не зручні через високу ймовірність «втратити» петлі. Також зверніть увагу на матеріал, з якого виготовлені спиці: вони можуть бути пластиковими, дерев'яними, алюмінієвими або бамбуковими. Новачкам кращим варіантом стануть вироби з алюмінію. Якщо ви хочете створити річ без шва, то придивіться до круговим спиць - працювати з ними трохи складніше, але результат того вартий.

Наступний нюанс - вибір пряжі. При створенні деяких виробів, без неї не обійтися, інакше результат вашої праці не виправдає очікувань. Початківцям вязальніцам добре підійдуть шерсть, мохер або віскоза. При покупці потрібно враховувати номер (залежить від кількості кілометрів пряжі в одному мотку) і товщину ниток.

Приступаючи до роботи, вибирайте схеми для в'язання з точним описом техніки. Якщо професійні майстрині можуть обійтися мінімумом інформації, то для новачків потрібні більш докладні інструкції. Для початку потрібно пропрацювати техніку лицьової та зворотньої петель. Після того, як ви остаточно звикнете, спробуйте пов'язати найпростіший елемент одягу - шарф. Якщо все вийде, то сміливо приступайте і до більш складним завданням.

В'язання гачком для початківців: особливості, техніка, переваги

У випадку з в'язанням гачком також варто почати з виконання найпростіших і зрозумілих візерунків У випадку з в'язанням гачком також варто почати з виконання найпростіших і зрозумілих візерунків. При цьому недосвідченим майстриням нерідко рекомендують братися за знайомство з рукоділлям саме з гачка - він зручніше і багато в чому працювати з ним простіше.

В першу чергу потрібно вибрати правильний інструмент, при цьому краще, якщо його діаметр буде збігатися з діаметром нитки. Досвідчені умільці іноді вибирають дуже тонкі нитки, але для початківців вони не підійдуть. Всі гачки мають свій номер, відповідний діаметру вироби в міліметрах.

Також новачкам варто вивчити, які бувають петлі для в'язання гачком. Існують такі види: стовпчики (вони бувають з накидом або без, а також з повітряної петлею) і напівстовпчик. При цьому, навіть якщо під час роботи потрібно зробити зупинку або змінити колір пряжі, не переживайте - нитки не розпустяться. Головне - не поспішайте, виконуйте роботу повільно і акуратно, чітко по схемі, з часом ви зможете відійти від інструкції і створити щось справді унікальна. Але навіть звичайних стовпчиків без накиду достатньо, для отримання неймовірно красивих речей.

Ви можете за бажанням змінювати малюнок, пров'язуючи петлі за передню або ж задню стінку, щільність в'язки теж може бути змінена в процесі роботи. Наприклад, неплотная в'язка добре підходить для дитячих речей, а туга для домашнього текстилю або шкарпеток. Врахуйте, що техніка в'язання гачком через особливості полотна і візерунків вимагає набагато більшої кількості пряжі, ніж якби ви працювали зі спицями, але при цьому полотно виходить незвичайно м'яким.

Гарантією відмінного результату для початківців є постійна практика. Перед початком роботи, зв'яжіть зразок розміром 5х5 см - так ви зможете легко обчислити потрібну кількість петель і стовпчиків для своєї моделі. Звичайно, дотримання схеми багато в чому допоможе, але не можна не враховувати індивідуальних особливостей роботи кожної майстрині, а також відмінності у використовуваних нитках.

Купити інструментарій для в'язання в інтернет-магазині rukodelie.ru

Створення модних в'язаних речей, тісно пов'язане з наявністю хороших інструментів . На сторінках нашого магазину, ви знайдете якісні набори для рукодільниць, купити які можуть всі бажаючі. Наша колекція товарів сподобається всім майстриням: від професіонала до новачка. Представлені інструменти для рукоділля, враховують всі ваші побажання. З нами ви зможете створити унікальні вироби!

Однак часто новачкам важко вирішити, який "інструмент" використовувати: спиці або гачок?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com