рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Найефективніші маски для шкіри навколо очей

  1. Найефективніші маски для шкіри навколо очей Найвразливіша зона на нашому обличчі - це шкіра навколо...
  2. Кращі рецепти проти набряків
  3. Маски проти темних кіл
  4. Домашні склади від зморшок навколо очей
  5. Склади проти мішків під очима
  6. Найефективніші маски для шкіри навколо очей
  7. Чому потрібно доглядати за шкірою навколо очей
  8. Кращі рецепти проти набряків
  9. Маски проти темних кіл
  10. Домашні склади від зморшок навколо очей
  11. Склади проти мішків під очима
  12. Найефективніші маски для шкіри навколо очей
  13. Чому потрібно доглядати за шкірою навколо очей
  14. Кращі рецепти проти набряків
  15. Маски проти темних кіл
  16. Домашні склади від зморшок навколо очей
  17. Склади проти мішків під очима

Найефективніші маски для шкіри навколо очей

Найвразливіша зона на нашому обличчі - це шкіра навколо очей. Саме в цій області шкіра стає тонкою і в'яне раніше, ніж на решті частини обличчя, і швидше з'являються перші зморшки - «гусячі лапки». Ці зморшки можуть з'явитися навіть у молодому віці, якщо у людини дуже рухливе обличчя; поява зморшок також можуть прискорити впливу навколишнього середовища і спосіб життя: клімат, екологічна обстановка і т.д.

Звичайно, не можна скасувати старіння шкіри навколо очей, але можна істотно його уповільнити, і взагалі не доводити себе до того, коли шкіра в цій області втратить пружність і валиться, з'являться «мішки», верхні повіки будуть сильно нависати, а куточки очей опустяться. Приховати цю непривабливу картину не зможе ніяка декоративна косметика, навіть найдорожча і ефективна. Тому за шкірою навколо очей потрібно правильно доглядати, починаючи з самого юного віку.


Зміст статті:


Чому потрібно доглядати за шкірою навколо очей

Шкіра вік найчастіше суха, і вона весь час знаходиться в русі: адже очі - це самий рухливий орган на обличчі. Повіки розтягуються, коли ми жмуримося, закриваємо і відкриваємо очі, висловлюємо мімікою свої почуття і стан.

В молодості шкіра на повіках пружна, і не втрачає форму, хоча очі щодня можуть виконувати більше 20 000 рухів, але з віком все змінюється, і без засобів захисту і догляду просто не обійтися. Зрозуміло, потрібно обов'язково користуватися лікувальною і доглядає косметикою для очей, відвідувати салони краси, а й домашні засоби при правильному і своєчасному використанні обов'язково допоможуть уповільнити старіння, позбавлять від набряків, темних кіл під очима і рано з'явилися зморшок. Найкраще в домашніх умовах допомагають перевірені народні маски для шкіри навколо очей.


Кращі рецепти проти набряків

Почнемо наші поради з того, як прибрати набряки навколо очей народними засобами.

Набряки - найбільш поширена проблема, і фахівці відзначають, що повіки опухають через порушення циркуляції лімфи навколо очей.

Зменшити набряки і позбутися від них допоможуть спеціальні маски для очей .

Маска з зеленню петрушки і сметаною допомагає зняти набряки і зменшити «мішки» під очима. Розтерти зелень петрушки (1 ч.л.) і змішати її зі сметаною (2 ч.л.). Накласти суміш на повіки на 20 хвилин, потім змити прохолодною водою.

Дуже проста маска для шкіри навколо очей - з яблучної м'якоті. Можна натерти яблуко на терці, і накласти кашку на місце набряку, однак буде досить просто відрізати тонкі скибочки яблук і на 15 хвилин прикласти до проблемних ділянок. Речовини, що містяться в яблуках, швидко знімають набряки.

Картопляна маска для шкіри навколо очей

Найвідоміша маска від набряків під очима - з сирої картоплі. Картопля завжди під рукою, тому його використовують багато жінок. Треба взяти невелику картоплину, вимити щіткою в проточній гарячій воді, обсушити серветкою і натерти на тертці, бажано пластмасової.


На маленькі марлеві серветки покласти по 1 ст.л. натертого картоплі, а потім на 15 хвилин прикласти їх на область під очима, притиснувши картопляну кашку до набряків. Прибравши маску, промокніть шкіру навколо очей змоченим в охолодженому чаї ватним тампоном.

Компреси для шкіри навколо очей

Суху і в'яне шкіру повік допоможуть оживити масляні компреси. Просочіть марлеві серветки оливковою олією, і покладіть на 10 хвилин на закриті очі. Залишки масла видаліть змоченим в теплому чаї ватним тампоном.

Компреси з настоїв трав знімають з очей втому і запалення. Приготуйте настій з липового цвіту, квіток календули, ромашки або волошки. Траву заваріть, як звичайний чай - 1 ч.л. на склянку окропу, і залиште на півгодини. Компреси краще робити вранці і ввечері, по 5-10 хвилин.

Зняти набряки допомагають контрастні ванночки. Налийте в миски підсолену воду: в одну - гарячу, в іншу - холодну. Прикладайте руки до очей, змочуючи їх спочатку в холодній, а потім в гарячій воді. Тримайте на очах по 1-2 хвилини, не натискаючи, а потім промийте їх теплим чаєм.

Якщо щодня протирати область навколо очей шматочками льоду з настою трав - череди, ромашки, шавлії, то шкіра стане пружною, а набряки перестануть з'являтися.


Маски проти темних кіл

Наступна поширена проблема - темні кола під очима . Мабуть, вони зустрічаються навіть частіше, ніж набряки, і причини їх виникнення можуть бути різними: наприклад, якщо людина мало спить, і часто піддається стресам, або капіляри розташовуються близько до поверхні шкіри, а сама шкіра при цьому дуже тонка.

Спадковість також може бути причиною появи темних кіл, або застійні явища, що виникають внаслідок нестачі руху - а рухаємося ми мало, і дуже мало буваємо на свіжому повітрі, так як працюємо в закритих приміщеннях взимку і влітку.

Найкращий засіб від темних кіл під очима - міцний здоровий сон, прогулянки і заняття спортом. Якщо одночасно використовувати ще і народні засоби, то кола зменшаться, а потім зникнуть.

Якщо одночасно використовувати ще і народні засоби, то кола зменшаться, а потім зникнуть

Сиру картоплю і тут приходить на допомогу. Можна використовувати той же рецепт, що і для видалення набряків, а можна змішати сирої тертий картопля з молоком і борошном (по 2 ч.л. кожного компонента), і накласти цю масу на закриті очі на 10 хвилин. Змивати прохолодною водою.

Можна використовувати кашку з кореня петрушки. Таку маску для шкіри навколо очей роблять раз на тиждень, тримають на століттях 20 хвилин, а змивають трохи теплою водою. Зазвичай вистачає 1 місяця, щоб кола зникли.

Маска з огірка, сметани і коріандру покращує кровообіг в шкірі навколо очей і усуває синці. Треба взяти по 1 ч.л. дрібно нарізаних огірка і коріандру, і змішати їх з 1 ст.л. сметани. Суміш на 15 хвилин нанести на шкіру навколо очей. Змити прохолодною водою.

Змити прохолодною водою

Наступну маску приготувати трохи складніше, але зате вона дуже корисна і живильна для тонкої і сухої шкіри навколо очей. Треба очистити кілька волоських горіхів і змолоти їх в кавомолці в дрібну муку. Цю муку (2 ч.л.) розмішайте з розтопленим вершковим маслом (1 ст.л.), і додайте свіжовичавлений сік граната або лимона - 2-3 краплі. Суміш нанесіть на шкіру навколо очей на 20 хвилин. Змивайте прохолодною водою.


Домашні склади від зморшок навколо очей

Причина швидкого утворення зморшок навколо очей в тому, що шкіра на повіках, як уже сказано, суха у більшості людей, а значить, зволожувати її потрібно постійно.

Дуже добре зволожує шкіру сік алое вера - він може попереджати утворення «гусячих лапок». Можна використовувати сік з листя, зволожуючи їм на ніч шкіру навколо очей, а можна купити гель з високим вмістом цього соку - близько 99%.

Простий і ефективний засіб - натуральні рослинні масла - ними користувалися ще наші бабусі, і їм вдавалося зберігати шкіру навколо очей досить свіжої, навіть в літньому віці. Підійде абрикосове, персикове, мигдальне масло, масло жожоба - його треба вбивати в шкіру навколо очей, дуже акуратно і легко, подушечками безіменних пальців.

Можна також використовувати реп'яхову або касторову олію: їм змащують вії, а заодно харчується і зволожується шкіра повік.

Змішане з масляним розчином вітаміну Е (10 мл) оливкова олія (50 мл) щодня обережно забивають в шкіру навколо очей перед сном, протягом 5 хвилин. Надлишки масла видаляють косметичної серветкою.

Зменшити кількість вже з'явилися зморшок на шкірі навколо очей допоможе інша маска з масляним розчином вітаміну Е. Тут треба змішати його (1 ст.л.) з такою ж кількістю масла какао і обліпихи. Суміш масел наносять досить товстим шаром навколо очей, а в зоні гусячих лапок фіксують її шматочками пергаментного паперу. Масляну маску тримають до 15 хвилин, потім промокають серветкою. Змивати не треба - маска робиться на ніч, але не пізніше ніж за 1,5 години до сну. Якщо робити цю маску 2-3 рази на тиждень, то зморшки стануть помітні набагато менше.


Поєднання компресів з оливкового масла з «крижаним» масажем попереджає і уповільнює поява зморшок навколо очей. Після компресу треба взяти кубик замороженого відвару петрушки, і дуже обережно помасажувати шкіру повік.

Сиру картоплю - воістину універсальне косметичний засіб: якщо змішати натертий картопля з вершками, і нанести на нижні повіки, він зробить шкіру під очима молодої і гладкою. На верхні повіки в цей же час кладуть змочені міцним чаєм ватні тампони - вони додадуть очам блиск. Через 15 хвилин маску для шкіри навколо очей змивають прохолодною водою.

Ще одна маска для блискучих очей - з бананової кашки (1 ч.л.) і такої ж кількості холодних вершків або сметани. Замість банана можна використовувати петрушку. Маску тримають на очах 15 хвилин і теж змивають прохолодною водою.

Антиоксидантні властивості шпинату дозволяють використовувати його сік для скорочення дрібних зморшок. Зі шпинатом можна зробити дуже ефективну маску для шкіри навколо очей. Треба подрібнити пару листів шпинату, віджати сік і змішати його (1ч.л.) з такою ж кількістю крему, який ви використовуєте для шкіри навколо очей, додавши ще масляний розчин вітаміну А (10 мл). Цю маску накладають на область під очима і тримають до півгодини, а знімають холодним кип'яченим молоком, змочуючи в ньому тампон.


Склади проти мішків під очима

1. 1 - 2 рази на тиждень слід робити маски для шкіри повік із сирої картоплі. Марлю заготовити у вигляді маленьких салфеточек розміром 4x4 см. Бульба промити, очистити, знову промити і натерти на дрібній тертці. Масу віджати, розкласти на серветках і на 10-15 хвилин покласти на шкіру.

2. Охолоджені в холодильнику огірки або сиру картоплю нарізати кружечками. У міру нагрівання замінюйте їх. Процедура займає 20-30 хвилин.

3. Зелень петрушки дрібно нарізати, покласти на закриті повіки. Зверху маску накрити вологими ватяними або марлевими тампонами. Тривалість процедури - 15 хвилин.

4. Натерти на тертці сиру картоплю, змішати з 2 ч. Ложками борошна і 2 ч. Ложками молока.

5. 1 ч. Ложку дрібно нарізаної зелені петрушки змішати з 2 ч. Ложками сметани.

Наступна маска усуває і попереджає від появи дрібних зморшок, якщо її регулярно застосовувати протягом місяця:
Шматочки не дуже свіжого білого хліба без кірок просочити теплим молоком. Тримати кашку на повіках 10-15 хвилин.

Доглядаючи за шкірою навколо очей, не забувайте, що необхідно усунути ті фактори, які призводять до набряків, появи темних кіл і ранніх зморшок.


Уникайте стресів, а краще відмовтеся від негативних реакцій на неприємні ситуації, давайте очам відпочинок, спокійно спите і харчуйтеся тільки натуральними продуктами - хоча б постарайтеся зробити для цього максимум можливого.

Автор: Гатаулина Галина
Стаття захищена законом про авторські та суміжні права. При використанні та передруці матеріалу активне посилання на жіночий сайт www.inmoment.ru обов'язкова!

Теги: маски для шкіри навколо очей

Найефективніші маски для шкіри навколо очей


Найвразливіша зона на нашому обличчі - це шкіра навколо очей. Саме в цій області шкіра стає тонкою і в'яне раніше, ніж на решті частини обличчя, і швидше з'являються перші зморшки - «гусячі лапки». Ці зморшки можуть з'явитися навіть у молодому віці, якщо у людини дуже рухливе обличчя; поява зморшок також можуть прискорити впливу навколишнього середовища і спосіб життя: клімат, екологічна обстановка і т.д.

Звичайно, не можна скасувати старіння шкіри навколо очей, але можна істотно його уповільнити, і взагалі не доводити себе до того, коли шкіра в цій області втратить пружність і валиться, з'являться «мішки», верхні повіки будуть сильно нависати, а куточки очей опустяться. Приховати цю непривабливу картину не зможе ніяка декоративна косметика, навіть найдорожча і ефективна. Тому за шкірою навколо очей потрібно правильно доглядати, починаючи з самого юного віку.


Зміст статті:


Чому потрібно доглядати за шкірою навколо очей

Шкіра вік найчастіше суха, і вона весь час знаходиться в русі: адже очі - це самий рухливий орган на обличчі. Повіки розтягуються, коли ми жмуримося, закриваємо і відкриваємо очі, висловлюємо мімікою свої почуття і стан.

В молодості шкіра на повіках пружна, і не втрачає форму, хоча очі щодня можуть виконувати більше 20 000 рухів, але з віком все змінюється, і без засобів захисту і догляду просто не обійтися. Зрозуміло, потрібно обов'язково користуватися лікувальною і доглядає косметикою для очей, відвідувати салони краси, а й домашні засоби при правильному і своєчасному використанні обов'язково допоможуть уповільнити старіння, позбавлять від набряків, темних кіл під очима і рано з'явилися зморшок. Найкраще в домашніх умовах допомагають перевірені народні маски для шкіри навколо очей.


Кращі рецепти проти набряків

Почнемо наші поради з того, як прибрати набряки навколо очей народними засобами.

Набряки - найбільш поширена проблема, і фахівці відзначають, що повіки опухають через порушення циркуляції лімфи навколо очей.

Зменшити набряки і позбутися від них допоможуть спеціальні маски для очей .

Маска з зеленню петрушки і сметаною допомагає зняти набряки і зменшити «мішки» під очима. Розтерти зелень петрушки (1 ч.л.) і змішати її зі сметаною (2 ч.л.). Накласти суміш на повіки на 20 хвилин, потім змити прохолодною водою.

Дуже проста маска для шкіри навколо очей - з яблучної м'якоті. Можна натерти яблуко на терці, і накласти кашку на місце набряку, однак буде досить просто відрізати тонкі скибочки яблук і на 15 хвилин прикласти до проблемних ділянок. Речовини, що містяться в яблуках, швидко знімають набряки.

Картопляна маска для шкіри навколо очей

Найвідоміша маска від набряків під очима - з сирої картоплі. Картопля завжди під рукою, тому його використовують багато жінок. Треба взяти невелику картоплину, вимити щіткою в проточній гарячій воді, обсушити серветкою і натерти на тертці, бажано пластмасової.


На маленькі марлеві серветки покласти по 1 ст.л. натертого картоплі, а потім на 15 хвилин прикласти їх на область під очима, притиснувши картопляну кашку до набряків. Прибравши маску, промокніть шкіру навколо очей змоченим в охолодженому чаї ватним тампоном.

Компреси для шкіри навколо очей

Суху і в'яне шкіру повік допоможуть оживити масляні компреси. Просочіть марлеві серветки оливковою олією, і покладіть на 10 хвилин на закриті очі. Залишки масла видаліть змоченим в теплому чаї ватним тампоном.

Компреси з настоїв трав знімають з очей втому і запалення. Приготуйте настій з липового цвіту, квіток календули, ромашки або волошки. Траву заваріть, як звичайний чай - 1 ч.л. на склянку окропу, і залиште на півгодини. Компреси краще робити вранці і ввечері, по 5-10 хвилин.

Зняти набряки допомагають контрастні ванночки. Налийте в миски підсолену воду: в одну - гарячу, в іншу - холодну. Прикладайте руки до очей, змочуючи їх спочатку в холодній, а потім в гарячій воді. Тримайте на очах по 1-2 хвилини, не натискаючи, а потім промийте їх теплим чаєм.

Якщо щодня протирати область навколо очей шматочками льоду з настою трав - череди, ромашки, шавлії, то шкіра стане пружною, а набряки перестануть з'являтися.


Маски проти темних кіл

Наступна поширена проблема - темні кола під очима . Мабуть, вони зустрічаються навіть частіше, ніж набряки, і причини їх виникнення можуть бути різними: наприклад, якщо людина мало спить, і часто піддається стресам, або капіляри розташовуються близько до поверхні шкіри, а сама шкіра при цьому дуже тонка.

Спадковість також може бути причиною появи темних кіл, або застійні явища, що виникають внаслідок нестачі руху - а рухаємося ми мало, і дуже мало буваємо на свіжому повітрі, так як працюємо в закритих приміщеннях взимку і влітку.

Найкращий засіб від темних кіл під очима - міцний здоровий сон, прогулянки і заняття спортом. Якщо одночасно використовувати ще і народні засоби, то кола зменшаться, а потім зникнуть.

Якщо одночасно використовувати ще і народні засоби, то кола зменшаться, а потім зникнуть

Сиру картоплю і тут приходить на допомогу. Можна використовувати той же рецепт, що і для видалення набряків, а можна змішати сирої тертий картопля з молоком і борошном (по 2 ч.л. кожного компонента), і накласти цю масу на закриті очі на 10 хвилин. Змивати прохолодною водою.

Можна використовувати кашку з кореня петрушки. Таку маску для шкіри навколо очей роблять раз на тиждень, тримають на століттях 20 хвилин, а змивають трохи теплою водою. Зазвичай вистачає 1 місяця, щоб кола зникли.

Маска з огірка, сметани і коріандру покращує кровообіг в шкірі навколо очей і усуває синці. Треба взяти по 1 ч.л. дрібно нарізаних огірка і коріандру, і змішати їх з 1 ст.л. сметани. Суміш на 15 хвилин нанести на шкіру навколо очей. Змити прохолодною водою.

Змити прохолодною водою

Наступну маску приготувати трохи складніше, але зате вона дуже корисна і живильна для тонкої і сухої шкіри навколо очей. Треба очистити кілька волоських горіхів і змолоти їх в кавомолці в дрібну муку. Цю муку (2 ч.л.) розмішайте з розтопленим вершковим маслом (1 ст.л.), і додайте свіжовичавлений сік граната або лимона - 2-3 краплі. Суміш нанесіть на шкіру навколо очей на 20 хвилин. Змивайте прохолодною водою.


Домашні склади від зморшок навколо очей

Причина швидкого утворення зморшок навколо очей в тому, що шкіра на повіках, як уже сказано, суха у більшості людей, а значить, зволожувати її потрібно постійно.

Дуже добре зволожує шкіру сік алое вера - він може попереджати утворення «гусячих лапок». Можна використовувати сік з листя, зволожуючи їм на ніч шкіру навколо очей, а можна купити гель з високим вмістом цього соку - близько 99%.

Простий і ефективний засіб - натуральні рослинні масла - ними користувалися ще наші бабусі, і їм вдавалося зберігати шкіру навколо очей досить свіжої, навіть в літньому віці. Підійде абрикосове, персикове, мигдальне масло, масло жожоба - його треба вбивати в шкіру навколо очей, дуже акуратно і легко, подушечками безіменних пальців.

Можна також використовувати реп'яхову або касторову олію: їм змащують вії, а заодно харчується і зволожується шкіра повік.

Змішане з масляним розчином вітаміну Е (10 мл) оливкова олія (50 мл) щодня обережно забивають в шкіру навколо очей перед сном, протягом 5 хвилин. Надлишки масла видаляють косметичної серветкою.

Зменшити кількість вже з'явилися зморшок на шкірі навколо очей допоможе інша маска з масляним розчином вітаміну Е. Тут треба змішати його (1 ст.л.) з такою ж кількістю масла какао і обліпихи. Суміш масел наносять досить товстим шаром навколо очей, а в зоні гусячих лапок фіксують її шматочками пергаментного паперу. Масляну маску тримають до 15 хвилин, потім промокають серветкою. Змивати не треба - маска робиться на ніч, але не пізніше ніж за 1,5 години до сну. Якщо робити цю маску 2-3 рази на тиждень, то зморшки стануть помітні набагато менше.


Поєднання компресів з оливкового масла з «крижаним» масажем попереджає і уповільнює поява зморшок навколо очей. Після компресу треба взяти кубик замороженого відвару петрушки, і дуже обережно помасажувати шкіру повік.

Сиру картоплю - воістину універсальне косметичний засіб: якщо змішати натертий картопля з вершками, і нанести на нижні повіки, він зробить шкіру під очима молодої і гладкою. На верхні повіки в цей же час кладуть змочені міцним чаєм ватні тампони - вони додадуть очам блиск. Через 15 хвилин маску для шкіри навколо очей змивають прохолодною водою.

Ще одна маска для блискучих очей - з бананової кашки (1 ч.л.) і такої ж кількості холодних вершків або сметани. Замість банана можна використовувати петрушку. Маску тримають на очах 15 хвилин і теж змивають прохолодною водою.

Антиоксидантні властивості шпинату дозволяють використовувати його сік для скорочення дрібних зморшок. Зі шпинатом можна зробити дуже ефективну маску для шкіри навколо очей. Треба подрібнити пару листів шпинату, віджати сік і змішати його (1ч.л.) з такою ж кількістю крему, який ви використовуєте для шкіри навколо очей, додавши ще масляний розчин вітаміну А (10 мл). Цю маску накладають на область під очима і тримають до півгодини, а знімають холодним кип'яченим молоком, змочуючи в ньому тампон.


Склади проти мішків під очима

1. 1 - 2 рази на тиждень слід робити маски для шкіри повік із сирої картоплі. Марлю заготовити у вигляді маленьких салфеточек розміром 4x4 см. Бульба промити, очистити, знову промити і натерти на дрібній тертці. Масу віджати, розкласти на серветках і на 10-15 хвилин покласти на шкіру.

2. Охолоджені в холодильнику огірки або сиру картоплю нарізати кружечками. У міру нагрівання замінюйте їх. Процедура займає 20-30 хвилин.

3. Зелень петрушки дрібно нарізати, покласти на закриті повіки. Зверху маску накрити вологими ватяними або марлевими тампонами. Тривалість процедури - 15 хвилин.

4. Натерти на тертці сиру картоплю, змішати з 2 ч. Ложками борошна і 2 ч. Ложками молока.

5. 1 ч. Ложку дрібно нарізаної зелені петрушки змішати з 2 ч. Ложками сметани.

Наступна маска усуває і попереджає від появи дрібних зморшок, якщо її регулярно застосовувати протягом місяця:
Шматочки не дуже свіжого білого хліба без кірок просочити теплим молоком. Тримати кашку на повіках 10-15 хвилин.

Доглядаючи за шкірою навколо очей, не забувайте, що необхідно усунути ті фактори, які призводять до набряків, появи темних кіл і ранніх зморшок.


Уникайте стресів, а краще відмовтеся від негативних реакцій на неприємні ситуації, давайте очам відпочинок, спокійно спите і харчуйтеся тільки натуральними продуктами - хоча б постарайтеся зробити для цього максимум можливого.

Автор: Гатаулина Галина
Стаття захищена законом про авторські та суміжні права. При використанні та передруці матеріалу активне посилання на жіночий сайт www.inmoment.ru обов'язкова!

Теги: маски для шкіри навколо очей

Найефективніші маски для шкіри навколо очей


Найвразливіша зона на нашому обличчі - це шкіра навколо очей. Саме в цій області шкіра стає тонкою і в'яне раніше, ніж на решті частини обличчя, і швидше з'являються перші зморшки - «гусячі лапки». Ці зморшки можуть з'явитися навіть у молодому віці, якщо у людини дуже рухливе обличчя; поява зморшок також можуть прискорити впливу навколишнього середовища і спосіб життя: клімат, екологічна обстановка і т.д.

Звичайно, не можна скасувати старіння шкіри навколо очей, але можна істотно його уповільнити, і взагалі не доводити себе до того, коли шкіра в цій області втратить пружність і валиться, з'являться «мішки», верхні повіки будуть сильно нависати, а куточки очей опустяться. Приховати цю непривабливу картину не зможе ніяка декоративна косметика, навіть найдорожча і ефективна. Тому за шкірою навколо очей потрібно правильно доглядати, починаючи з самого юного віку.


Зміст статті:


Чому потрібно доглядати за шкірою навколо очей

Шкіра вік найчастіше суха, і вона весь час знаходиться в русі: адже очі - це самий рухливий орган на обличчі. Повіки розтягуються, коли ми жмуримося, закриваємо і відкриваємо очі, висловлюємо мімікою свої почуття і стан.

В молодості шкіра на повіках пружна, і не втрачає форму, хоча очі щодня можуть виконувати більше 20 000 рухів, але з віком все змінюється, і без засобів захисту і догляду просто не обійтися. Зрозуміло, потрібно обов'язково користуватися лікувальною і доглядає косметикою для очей, відвідувати салони краси, а й домашні засоби при правильному і своєчасному використанні обов'язково допоможуть уповільнити старіння, позбавлять від набряків, темних кіл під очима і рано з'явилися зморшок. Найкраще в домашніх умовах допомагають перевірені народні маски для шкіри навколо очей.


Кращі рецепти проти набряків

Почнемо наші поради з того, як прибрати набряки навколо очей народними засобами.

Набряки - найбільш поширена проблема, і фахівці відзначають, що повіки опухають через порушення циркуляції лімфи навколо очей.

Зменшити набряки і позбутися від них допоможуть спеціальні маски для очей .

Маска з зеленню петрушки і сметаною допомагає зняти набряки і зменшити «мішки» під очима. Розтерти зелень петрушки (1 ч.л.) і змішати її зі сметаною (2 ч.л.). Накласти суміш на повіки на 20 хвилин, потім змити прохолодною водою.

Дуже проста маска для шкіри навколо очей - з яблучної м'якоті. Можна натерти яблуко на терці, і накласти кашку на місце набряку, однак буде досить просто відрізати тонкі скибочки яблук і на 15 хвилин прикласти до проблемних ділянок. Речовини, що містяться в яблуках, швидко знімають набряки.

Картопляна маска для шкіри навколо очей

Найвідоміша маска від набряків під очима - з сирої картоплі. Картопля завжди під рукою, тому його використовують багато жінок. Треба взяти невелику картоплину, вимити щіткою в проточній гарячій воді, обсушити серветкою і натерти на тертці, бажано пластмасової.


На маленькі марлеві серветки покласти по 1 ст.л. натертого картоплі, а потім на 15 хвилин прикласти їх на область під очима, притиснувши картопляну кашку до набряків. Прибравши маску, промокніть шкіру навколо очей змоченим в охолодженому чаї ватним тампоном.

Компреси для шкіри навколо очей

Суху і в'яне шкіру повік допоможуть оживити масляні компреси. Просочіть марлеві серветки оливковою олією, і покладіть на 10 хвилин на закриті очі. Залишки масла видаліть змоченим в теплому чаї ватним тампоном.

Компреси з настоїв трав знімають з очей втому і запалення. Приготуйте настій з липового цвіту, квіток календули, ромашки або волошки. Траву заваріть, як звичайний чай - 1 ч.л. на склянку окропу, і залиште на півгодини. Компреси краще робити вранці і ввечері, по 5-10 хвилин.

Зняти набряки допомагають контрастні ванночки. Налийте в миски підсолену воду: в одну - гарячу, в іншу - холодну. Прикладайте руки до очей, змочуючи їх спочатку в холодній, а потім в гарячій воді. Тримайте на очах по 1-2 хвилини, не натискаючи, а потім промийте їх теплим чаєм.

Якщо щодня протирати область навколо очей шматочками льоду з настою трав - череди, ромашки, шавлії, то шкіра стане пружною, а набряки перестануть з'являтися.


Маски проти темних кіл

Наступна поширена проблема - темні кола під очима . Мабуть, вони зустрічаються навіть частіше, ніж набряки, і причини їх виникнення можуть бути різними: наприклад, якщо людина мало спить, і часто піддається стресам, або капіляри розташовуються близько до поверхні шкіри, а сама шкіра при цьому дуже тонка.

Спадковість також може бути причиною появи темних кіл, або застійні явища, що виникають внаслідок нестачі руху - а рухаємося ми мало, і дуже мало буваємо на свіжому повітрі, так як працюємо в закритих приміщеннях взимку і влітку.

Найкращий засіб від темних кіл під очима - міцний здоровий сон, прогулянки і заняття спортом. Якщо одночасно використовувати ще і народні засоби, то кола зменшаться, а потім зникнуть.

Якщо одночасно використовувати ще і народні засоби, то кола зменшаться, а потім зникнуть

Сиру картоплю і тут приходить на допомогу. Можна використовувати той же рецепт, що і для видалення набряків, а можна змішати сирої тертий картопля з молоком і борошном (по 2 ч.л. кожного компонента), і накласти цю масу на закриті очі на 10 хвилин. Змивати прохолодною водою.

Можна використовувати кашку з кореня петрушки. Таку маску для шкіри навколо очей роблять раз на тиждень, тримають на століттях 20 хвилин, а змивають трохи теплою водою. Зазвичай вистачає 1 місяця, щоб кола зникли.

Маска з огірка, сметани і коріандру покращує кровообіг в шкірі навколо очей і усуває синці. Треба взяти по 1 ч.л. дрібно нарізаних огірка і коріандру, і змішати їх з 1 ст.л. сметани. Суміш на 15 хвилин нанести на шкіру навколо очей. Змити прохолодною водою.

Змити прохолодною водою

Наступну маску приготувати трохи складніше, але зате вона дуже корисна і живильна для тонкої і сухої шкіри навколо очей. Треба очистити кілька волоських горіхів і змолоти їх в кавомолці в дрібну муку. Цю муку (2 ч.л.) розмішайте з розтопленим вершковим маслом (1 ст.л.), і додайте свіжовичавлений сік граната або лимона - 2-3 краплі. Суміш нанесіть на шкіру навколо очей на 20 хвилин. Змивайте прохолодною водою.


Домашні склади від зморшок навколо очей

Причина швидкого утворення зморшок навколо очей в тому, що шкіра на повіках, як уже сказано, суха у більшості людей, а значить, зволожувати її потрібно постійно.

Дуже добре зволожує шкіру сік алое вера - він може попереджати утворення «гусячих лапок». Можна використовувати сік з листя, зволожуючи їм на ніч шкіру навколо очей, а можна купити гель з високим вмістом цього соку - близько 99%.

Простий і ефективний засіб - натуральні рослинні масла - ними користувалися ще наші бабусі, і їм вдавалося зберігати шкіру навколо очей досить свіжої, навіть в літньому віці. Підійде абрикосове, персикове, мигдальне масло, масло жожоба - його треба вбивати в шкіру навколо очей, дуже акуратно і легко, подушечками безіменних пальців.

Можна також використовувати реп'яхову або касторову олію: їм змащують вії, а заодно харчується і зволожується шкіра повік.

Змішане з масляним розчином вітаміну Е (10 мл) оливкова олія (50 мл) щодня обережно забивають в шкіру навколо очей перед сном, протягом 5 хвилин. Надлишки масла видаляють косметичної серветкою.

Зменшити кількість вже з'явилися зморшок на шкірі навколо очей допоможе інша маска з масляним розчином вітаміну Е. Тут треба змішати його (1 ст.л.) з такою ж кількістю масла какао і обліпихи. Суміш масел наносять досить товстим шаром навколо очей, а в зоні гусячих лапок фіксують її шматочками пергаментного паперу. Масляну маску тримають до 15 хвилин, потім промокають серветкою. Змивати не треба - маска робиться на ніч, але не пізніше ніж за 1,5 години до сну. Якщо робити цю маску 2-3 рази на тиждень, то зморшки стануть помітні набагато менше.


Поєднання компресів з оливкового масла з «крижаним» масажем попереджає і уповільнює поява зморшок навколо очей. Після компресу треба взяти кубик замороженого відвару петрушки, і дуже обережно помасажувати шкіру повік.

Сиру картоплю - воістину універсальне косметичний засіб: якщо змішати натертий картопля з вершками, і нанести на нижні повіки, він зробить шкіру під очима молодої і гладкою. На верхні повіки в цей же час кладуть змочені міцним чаєм ватні тампони - вони додадуть очам блиск. Через 15 хвилин маску для шкіри навколо очей змивають прохолодною водою.

Ще одна маска для блискучих очей - з бананової кашки (1 ч.л.) і такої ж кількості холодних вершків або сметани. Замість банана можна використовувати петрушку. Маску тримають на очах 15 хвилин і теж змивають прохолодною водою.

Антиоксидантні властивості шпинату дозволяють використовувати його сік для скорочення дрібних зморшок. Зі шпинатом можна зробити дуже ефективну маску для шкіри навколо очей. Треба подрібнити пару листів шпинату, віджати сік і змішати його (1ч.л.) з такою ж кількістю крему, який ви використовуєте для шкіри навколо очей, додавши ще масляний розчин вітаміну А (10 мл). Цю маску накладають на область під очима і тримають до півгодини, а знімають холодним кип'яченим молоком, змочуючи в ньому тампон.


Склади проти мішків під очима

1. 1 - 2 рази на тиждень слід робити маски для шкіри повік із сирої картоплі. Марлю заготовити у вигляді маленьких салфеточек розміром 4x4 см. Бульба промити, очистити, знову промити і натерти на дрібній тертці. Масу віджати, розкласти на серветках і на 10-15 хвилин покласти на шкіру.

2. Охолоджені в холодильнику огірки або сиру картоплю нарізати кружечками. У міру нагрівання замінюйте їх. Процедура займає 20-30 хвилин.

3. Зелень петрушки дрібно нарізати, покласти на закриті повіки. Зверху маску накрити вологими ватяними або марлевими тампонами. Тривалість процедури - 15 хвилин.

4. Натерти на тертці сиру картоплю, змішати з 2 ч. Ложками борошна і 2 ч. Ложками молока.

5. 1 ч. Ложку дрібно нарізаної зелені петрушки змішати з 2 ч. Ложками сметани.

Наступна маска усуває і попереджає від появи дрібних зморшок, якщо її регулярно застосовувати протягом місяця:
Шматочки не дуже свіжого білого хліба без кірок просочити теплим молоком. Тримати кашку на повіках 10-15 хвилин.

Доглядаючи за шкірою навколо очей, не забувайте, що необхідно усунути ті фактори, які призводять до набряків, появи темних кіл і ранніх зморшок.


Уникайте стресів, а краще відмовтеся від негативних реакцій на неприємні ситуації, давайте очам відпочинок, спокійно спите і харчуйтеся тільки натуральними продуктами - хоча б постарайтеся зробити для цього максимум можливого.

Автор: Гатаулина Галина
Стаття захищена законом про авторські та суміжні права. При використанні та передруці матеріалу активне посилання на жіночий сайт www.inmoment.ru обов'язкова!

Теги: маски для шкіри навколо очей

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com