mila87 Кухарчук 7 рівня
- 22 січня 2013, 17:53
- 208078
Знаю, варіантів ватрушек на сайті море, але я пропоную вам перевірений часом рецепт. ГОСТ - це все-таки непохитний авторитет. І скажу вам, смачніше ватрушек я не їла !!!
Скажу, щоб досягти ідеального результату, потрібно точно дотримуватися пропорції у вазі і часу)))
Почати слід з опари: змішуємо 110 г борошна, 2 г дріжджів і 80 мл теплої кип'яченої води. Вода не гаряча, а тепла. Ретельно перемішуємо і залишаємо в теплому місці, температура приблизно 30С.
Опара повинна настоятися і побродити не менше 4,5 с половиною годин. Займаємося нашими справами. Я навіть приклеїла стікер, щоб не забути, у скільки я поставила опару.
Тепер переходимо безпосередньо до тесту. Додаємо в опару, розтоплене масло, дріжджі, розведені в декількох ложках теплою (не гарячою, приємна для рук теплота) води, сіль, цукор і білок. Поступово додаємо борошно.
Я відразу все дріжджі використовувала в опару.