рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Як позбутися від паразитів і комах в килимах

  1. пилові кліщі
  2. Обробка килимів від пилових кліщів
  3. Блохи в килимах
  4. Чим обробити килим від бліх
  5. Як позбутися від клопів в килимі
  6. Як вивести килимового жука
  7. Цвіль і бактерії в килимах

Килим є невід'ємною частиною багатьох інтер'єрів, тому кожній господині необхідно знати не тільки, як за ним правильно доглядати і чистити, але і які паразити і комахи можуть з'явитися в килимі, який від них може бути шкода і як від них позбавитися

Килим є невід'ємною частиною багатьох інтер'єрів, тому кожній господині необхідно знати не тільки, як за ним правильно доглядати і чистити, але і які паразити і комахи можуть з'явитися в килимі, який від них може бути шкода і як від них позбавитися.

Від появи певного виду шкідників на килимах ніхто не застрахований, так як на це впливають багато чинників: Ви проживаєте в приватному будинку або в квартирі, які килими за складом є в інтер'єрі, чи є в будинку домашні тварини, як часто проводяться прибирання та ґрунтовні глибокі чищення килимів і т.д.

Серед найбільш «популярних» комах, паразитів і мікроорганізмів, які можуть з'явитися на килимах і килимових покриттях можна виділити:

  1. Пилові кліщі.
  2. Блохи.
  3. Клопи.
  4. Килимові жуки (килимові кожееди).
  5. Килимова міль (про неї окрема стаття: Як вивести килимову моль ).
  6. Цвіль, бактерії і шкідливі мікроорганізми.

Поява шкідливих комах і паразитів в килимах - неприємне явище, з яким відразу ж необхідно починати боротися, тому далі в статті розглянемо особливості та ознаки появи певного виду паразитів в килимах, як їх краще вивести, ніж обробляти килими і які кошти для цього використовувати.

Важливо! Для запобігання появи паразитів і комах в килимах і килимових покриттях рекомендується постійний ретельний догляд та чистка даних вироби, а також не рідше одного разу на рік здавати килими в спеціалізовані хімчистки для повної глибокого очищення виробів від пилу, бруду, можливих личинок і яєць комах і інших паразитів, а також для дезінфекції килимових виробів.

пилові кліщі

пилові кліщі

Найбільш часто пилові кліщі з'являються в килимах з довгим ворсом, так як їх більш складніше чистити і з часом ближче до основи збирається пил. Самі по собі пилові кліщі нешкідливі для людини, а небезпечні продукти їх життєдіяльності, які потрапляють в повітря в приміщеннях, в яких є килими (саме через них можуть з'являтися алергічні реакції, чхання і кашель, особливо у дітей).

Обробка килимів від пилових кліщів

Самому позбутися від пилових кліщів в килимах в домашніх умовах можна, але це буде не просте завдання, так як дані кліщі швидко розмножуються і буде потрібно не мало зусиль для їх усунення. Якщо немає можливості звернутися до професіоналів в хімчистку, необхідно буде часто ретельно пилососити заражені кліщами килими, провітрювати приміщення і по можливості використовувати осушувач повітря (пилові кліщі люблять вологе середовище), якщо дозволяє складу килима, можна скористатися парової чищенням (докладніше в статті про чищення килимів парою ), Але після неї обов'язково добре просушити килим. Також можна купити спеціальні засоби для чищення або миючі засоби для килимів, призначені для боротьби з пиловими кліщами. Для профілактики появи і позбавлення від що з'явилися в килимах пилових кліщів корисним буде вибивання килимів на вулиці, а також провітрювання і просушування килима влітку на сонце на вулиці.

Блохи в килимах

Блохи в килимах

Блохи можуть з'явитися будинку, навіть якщо у Вас немає своїх домашніх тварин, яких виводять на вулицю. Блох можна занести і на взутті та одязі, також вони можуть проникнути в квартиру від сусідів, у яких є домашні тварини. Одним з улюблених місць, де можуть знаходиться блохи є килим, в ворсі якого вони спокійно можуть сховатися. Так як блохи «люблять» боляче кусатися, то їх поява не залишиться непоміченим в будинку, тому відразу необхідно вживати заходів щодо їх виведенню.

Чим обробити килим від бліх

  1. В першу чергу в боротьбі з блохами на килимі допоможе пилосос. Необхідно кілька днів поспіль ретельно по кілька разів на день пилососити килим на високій потужності.
  2. Якщо килим з високим ворсом, то пилосос не завжди зможе допомогти, тому в цьому випадку краще купити спеціальні спреї від бліх (наприклад, дихлофос, рейд, Раптор і т.д.). Дані кошти корисно буде не тільки розпорошувати, а й трохи втерти в ворс килима чистою ганчіркою. Залежно від типу засобу (уважно читаємо інструкцію) килим після такої обробки залишають в провітрюваному приміщенні на один день, після чого його ретельно пилососять або додатково чистять.
  3. З народних методів господині рекомендують міцний відвар полину, але не варто забувати, що їм можна зіпсувати килим (особливо якщо він білий).

Клопи в килимі

Клопи в килимі

Клопи - це дрібні комахи без крил коричневого кольору, появи яких в будинку не обіцяє його господарям нічого хорошого. Однією з основних неприємностей від домашніх клопів є те, що вони кусаються (харчуються кров'ю людей і домашніх тварин). Дані комахи не люблять світло, вібрації і основна їх активність проявляється в нічний час, коли всі сплять.

Клопи в килимі практично ніколи не заводяться, хоча цих комах можна іноді зустріти під килимом або палас, але в більшості випадків вони вважають за краще ховатися в темних важкодоступних місцях.

Як позбутися від клопів в килимі

  1. Якщо клопи завелися в килимі, то допоможуть більш часті прибирання пилососом, а також вибивання килимів на вулиці.
  2. Постільні клопи не люблять полин, тому ця рослина багато господинь радять, як гарне народний засіб від клопів в будинку.
  3. Кожна господиня з легкістю може купити в магазині або інтернет-магазині спеціальний засіб від клопів (порошки, спреї, рідини), які найбільш ефективно допоможуть позбутися від клопів на килимах і в загальному в будинку.

Килимовий кожеед (килимовий жук)

Килимовий кожеед (килимовий жук)

Килимові кожееди - це невеликі жучки коричневого або чорного забарвлення, які харчуються хутром, шкірою, пером і т.д. Для килимів та інших речей в будинку небезпечні не тільки самі жуки, але і їх личинки (мають довгасту форму, яка звужується від голови до хвоста, світло-коричневе забарвлення і волоски на хвості). Килимові жуки можуть потрапити в Ваш будинок через відкриті вікна або двері, занестися на одязі або взуття Вами, або Вашими гостями.

Відразу можна відзначити, що більш небезпечними є личинки жука кожееда, при цьому, вони бояться світла і частіше їх можна зустріти в більш темних місцях (під меблями або всередині неї, під килимами і т.д.).

Як вивести килимового жука

Якщо Ви помітили в своєму будинку килимового жука, то відразу ж необхідно вжити всіх заходів, щоб позбутися від нього назавжди. Буде потрібно кілька разів на тиждень ретельно пилососити все килими і підлогу в усіх кімнатах, при цьому намагатися дістатися до всіх важкодоступних місць і під меблями, і біля плінтуса. Килими можна обробити парою (якщо дозволяє його складу), а також не зайвим буде купити спеціальний засіб (шампунь, спрей) від килимового кожееда і обробити їм килими і меблі.

Цвіль і бактерії в килимах

Цвіль і бактерії в килимах

Незалежно від того які килими у Вашому домі, з натуральних або штучних матеріалів, ворсисті або без ворсу, з часом в них з'являються і живуть різні бактерії і мікроорганізми. Якщо килим намокав, або в приміщенні, де він використовується підвищена вологість, то на килимі може з'явитися цвіль (грибок), як з ним боротися, ми вже писали в статті, як вивести цвіль з килима . Для більш грунтовного чищення килимів, раз в кілька місяців можна використовувати спеціальні засоби для килимів, які хоч і не повністю, але допомагають видалити бруд і вбити шкідливі бактерії.

Для багатьох, можливо, не секрет, що в домашніх умовах провести повну дезінфекцію килимів практично неможливо, тому багато фахівців радять, як мінімум 1 раз на рік віддавати килими в хімчистку, в якій за допомогою спеціального обладнання і хімічних засобів проведуть глибоку чистку килима від шкідливих бактерій і мікроорганізмів.

На закінчення до даної статті можна сказати, що ніхто не застрахований від появи в будинку (зокрема на килимах) різних паразитів, які можуть доставити багато клопоту. Головне завжди вчасно реагувати на ці події і вчасно звертатися до фахівців, або самостійно ретельно виводити цих шкідників. Свої корисні життєві поради по виведенню паразитів, бліх, клопів і інших комах, і мікроорганізмів з килимів залишаємо в коментарях до цієї статті і ділимося їй в соціальних мережах, якщо вона була корисною для Вас.

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com