рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Словник-глосарій тканин - Г


Габа - дуже щільне сукно, головним чином, білого кольору, застосовувалося для верхньої. Однією з різновидів габи вважають вовняну або бавовняну тканину габардин, яка через свою щільності і особливої ​​просочення служила для виготовлення непромокаючої.
Габардин - щільна вовняна, напіввовняна або бавовняна непромокаємий тканину саржевого переплетення зі спеціальним просоченням, Британський патент був виданий в 1879р. Томасу Берберрі, який володів правами на виробництво матеріалу до 1917р.
Газ - шовкова тканина особливого переплетення, легка і напівпрозора. Сортів газу багато.
Газ-марабу ткали з шовку-сирцю, але нитки його попередньо скручувалися. Тому марабу-тканину золотистого кольору більш жорстка, ніж інші види газу. Назва пов'язана з кольором пір'я птаха марабу.
Газ-рис ткали теж з шовку-сирцю, але нитки при цьому не скручували, тому він відрізнявся особливою м'якістю.
Газ-ілюзіон - найтонший, практично прозорий газ.
Газ-кристал - тканина з використанням різнокольорових ниток качка й основи, з характерним тільки для неї райдужним блиском, винайдена в 1852 році.
Газ-шифон завдяки скрученности ниток має злегка шорстку поверхню.
Газ-Шамбері (gaze-chambery) походить від тканини газ і назви міста, де цю тканину почали виробляти - м Шамбері на південному сході Франції.

Гарус - рід вовняної тканини, що отримала назву по місту Аррасу у Фландрії, де спочатку її виробляли. У Митних книгах Тихвинского монастиря XVII століття згадується про "100 аршинах гарусу". Гарус - це і бавовняна набивна тканина з низькосортної бавовни з дрібним друкованим візерунком; жорстка і груба на дотик. Використовувалася для шиття домашніх жіночих суконь.
Геотекстиль - один з видів геосинтетиков (будівельних матеріалів нового класу). До геотекстилю відноситься геоткань (ткане полотно) і полотно неткане голкопробиване або термо- або гідроскреплённое, або скріплене комбінованим способом.
Гінкго, гінем (від малайського слова) - смугаста або картата паперова або лляна матерія з фарбованої пряжі.
Гіпюр - мереживне полотно, складене з шитих голкою або сплетених на коклюшки фрагментів, які з'єднані між собою тонкими зв'язками.
Гіпюр-металік - найскромніший з гіпюру. Більш щільний, менш прозорий. Вплетені мерехтливі нитки створюють характерний металевий блиск.
Шкіра-гіпюр. На основу з тонкої шкіри наклеюють гипюровое полотно. Результат - матеріал з помірним блиском, відповідний для вечірнього вбрання.
Гладкий драп - різновид драпу; типовий по виробленню, з майже гладкою увалянной, добре підстриженою ворсової поверхнею, гладкофарбована. Використовується для виготовлення жіночих та чоловічих демісезонних і зимових пальто.
Глазет - від французького слова - "глянсовий". Парча з кольоровою шовковою основою і витканими на ній золотими і срібними візерунками. З витріщатися шили ошатні камзоли (XVIII-XIX століття).
Гленчек - спеціальний термін для назви напіввовняної тканини в клітку, в побуті відомої як шотландка. Гленчек - вовняна або сумішеві тканину з особливим візерунком (клітина, що складається з основного квадрата і квадрата поверх нього). Ця тканина має інші назви, пов'язані з іменами історичних особистостей, які любили одяг з тканини в клітку. Наприклад, клітина "принца Уельського", "принца Гальського", "Естерхазі".
Гобелен - строката мереживна тканина приглушених кольорів з розпливчастими переходами від одного кольору до іншого, художньо-декоративне полотно, яке виготовляється машинним способом. Тканина названа по французькій королівській мануфактурі, заснованої в 1662 році в Парижі на вулиці Гобеленів - майстрів, красильників пряжі.

Годовабль - шовкова тканина. Польське слово, ймовірно, відбувається з чеського або запозичене з др.-німецького: пор. гот. * Gudawabi, gotawebbi - "тонка, дорога тканина".
Голота - китайський шовк начебто камки.
Гольф - тканину типу мікрофібри.
Гомеспун - вовняна, груба, дрібнозернистий і еластична тканина, середньотяжким, на дотик жорстка, колюча, ворс без подальшої підстригання. Таку тканину виробляють зазвичай саржевим переплетенням. З гомеспуна шиють чоловічий одяг, піджаки, дамські костюми, пальто.
Гортекс (Gore-Tex) - дихаючий матеріал. Завдяки високорозвиненою мембранної технології тканину стає вітро - і водонепроникною, зберігаючи при цьому здатність випаровувати виділяється шкірою вологу. Застосовується для виготовлення високотехнологічної, в тому числі спортивної, одягу.
Гофре (Gauffered) - тканини (крім оксамиту), візерунок яких отримано на готової тканини за допомогою циліндрів з гравіюванням.
Гранітоль - старовинна клейончасті тканину, що вживається як замінник шкіри; дерматин. Являє собою бавовняну тканину з нанесеною на неї плівкою з нітроцелюлози, мінеральних пігментів, наповнювачів і пластифікаторів.
Грезет або грізет - однотонна вовняна або шовкова тканина низького сорту з дрібним тканим квітковим малюнком, зазвичай сірого кольору на сірому тлі. З грізета в XVIII столітті шили сукні, спідниці, сарафани та т.п. Від назви тканини походить слово "гризетка" - бідна дівчина, яка живе своєю працею і тому змушена ходити в дешевому плаття з грізета. Спочатку був тільки сірого кольору, але в XIX столітті виготовлявся також червоним, зеленим, синім.
Гримуча тканину (Одеська.) - крепдешин.
Гренада - сумішеві матерія із спеціальним водовідштовхувальним просоченням.
Гренадін (Grenadine) - кручений шовк подібно органсіну, але нитка сильніше скручена. Використовується для шиття суконь і корсажів.
Грета, гретта - легкий матеріал, що володіє відмінною щільністю і стійкістю до стирання, призначений для форменого, виробничого та робочого одягу.
Гріделін - тканина сірого кольору в дрібну смужку, частіше в чорну, іноді - в білу. У XIX - початку XX століття назва відносилася тільки до вовняним тканинам. З гріделіна шили візитні штани. Зараз назву тканини зникло з ужитку, хоча подібні матеріали продовжують випускатися.
Грінсбон - бавовняна тканина білизняний групи, вироблена зворотним саржевим переплетенням (тканий малюнок "ялинка") з кардной пряжі. Тканина має високу міцність, стійкість до стирання і еластичністю. Використовується для виготовлення чоловічих кальсонів, білизни.
Гро - за старих часів назва шовкових, найбільш щільних тканин: гро-гро, гроденапль, гродетур. Гро - входить до складу, назви будь-якої тканини, означає, що вихідною сировиною для неї є шовк.
Грог gros-grain - дуже жорстка шовкова тканина в широкий рубчик, що нагадує репс або фай.
Грогрон - гладкофарбований шовк вищої якості з найкращих коконів шовковичного хробака з довгою неушкодженою ниткою. Висока якість нитки дозволяло домогтися дуже щільного скручування пряжі і отримати тонку легку тканину, найдорожчу з шовків, що випускалися в XIX столітті.
Назва французького походження, перша частина слова "гро" означає шовк, друга, як правило, місце первинного виробництва, наприклад:
Гроданвер - вузький смугастий шовк з Анвера,
Гродеберлен - з Берліна,
Гродещін - з Китаю,
Гроденапль - з Неаполя, йшла на виготовлення капелюшків, циліндрів, дамського взуття;
Гродетур - з Тура, щільна, що не мнуться гладкокрашеная шовкова тканина темних кольорів, вживалася для облачення священиків. Гродетур найчастіше фарбували в темні тони. У середовищі купецтва цю тканину знали під назвою гарнітур.
Гродефлоранс - з Флоренції і т.д.
Гродафрік - шовкова тканина репсового переплетення з великими рослинними візерунками. Красива за різноманітністю візерунків і кольору. Ще називається африканським репс.
Громуар - це шовкова тканина вищої якості з текстильним орнаментом, що має вигляд муарових розлучень.
Грубосуконні тканини - вовняні тканини, вироблені з грубої і полугрубой вовни з вмістом остьового волокон.

Губертус - вовняна, середньотяжкі тканина, м'яка на дотик. Поверхня тканини ворсована. Довгий ворс в процесі обробки підстригається. Тканина частіше оливкової або зеленого відтінку. Щільно прилягає до матерії ворс робить її непроникною і дуже теплою. З тканини шиють плащі для міжсезоння.

Гур - біла паперова ост-Індська тканину
Гургуран - важка китайська або ост-Індська шовкова тканина.
Гурін - тканина повністю натуральна, 100-відсотковий бавовна екологічний, «дихає» і дуже приємний при зіткненні зі шкірою. Тканина, пофарбована в пряжі; малюнок видно з двох сторін; добре виглядає і зі зворотного боку.
«Гусячі лапки» - такий малюнок на тканині утворюється шляхом переплетення ниток різного кольору, іноді і за допомогою набивання. Назва за фактурою.
На знімку: покривало з дитячої білизни.
Були у дівчати повзунки і сорочечки.
Все білизну розкрою, на машинці прострочіть ..
В результаті ось таке покривало вийшло.


рецензії

Люблю тканини, але не уявляла, що стільки красивих назв існує. Просто казково красиво!))
Покривало - теж шикарне!))
Наталі Черн 21.12.2017 10:59 Заявити про порушення О так. Якщо прочитати назви тканин, що зберігає словник !! А скільки місцевих цікавих назв.
Спасибі, Наталі. З наступаючим Новим роком.
Валентина Колбіна 26.12.2017 22:27 Заявити про порушення

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com