рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Як зшити наволочку ?. Обговорення на LiveInternet

  1. 1. Як зробити викрійку наволочки
  2. 2. Як правильно зшити наволочку для подушки
  3. 3. Наволочка для подушки із застібкою блискавка

Як зшити наволочку на подушку своїми руками
Як зшити наволочку на подушку своїми руками? Зовсім нескладно, якщо у вас є швейна машина і хоча б невеликий навик роботи на ній. Форма наволочки будується з 3-х частин, все лінії прямі, потрібно лише врахувати кілька нюансів.
Декоративні наволочки на подушки дивана або наволочки з блискавкою шиються також як і звичайна наволочка. Тільки декоративні наволочки шиються з гобеленових тканин і прикрашаються всілякої обробкою, а замість підкоміра (запаху) використовується блискавка застібка.
Розміри наволочок в основному стандартні: 70Х70 або 50Х70, дитячі 50Х50 або 60Х60. Але бувають і нестандартного розміру наволочки для євро диванів або ліжок, що мають сигарообразной форми подушки, розміром 40х70. Іноді зустрічаються пухові подушки дуже великих розмірів: 80х80 або 85х85.
Декоративні подушки можуть мати будь-які розміри, оскільки розмір і форму їх ви підбираєте самі.
У цій статті ви дізнаєтеся, як правильно розкроїти і зшити наволочку на подушку своїми руками.

1. Як зробити викрійку наволочки

Розраховуючи викрійку наволочки, багато хто робить типові помилки
Розраховуючи викрійку наволочки, багато хто робить типові помилки.
По-перше, не враховують усадку тканини після прання. Це властивість будь-бавовняної бавовняної тканини.
По-друге, забувають робити припуски на шви або роблять їх занадто маленькими.
Але найчастіше, роблять дуже маленький подворот наволочки.
Подивіться на ваші подушки вранці, напевно, деякі подушки "визирають" з наволочки. Це говорить про те, що запах наволочки в 15-20 см все-таки занадто маленький для наволочки, незважаючи на те, що у всіх фабричних комплектів постільної білизни він саме такого розміру. Але на фабриці тканина намагаються економити, а вам нема чого її економити. Якщо у вас буде наволочка 70х70 або 50х70, навіть 60х60, зробіть подворот наволочки шириною 25-28 см.
Найміцніше і довговічне постільна білизна з бязі. Не всім звичайно вона підходить, багато хто воліє м'який і тоненький ситець. Його і прати легше і для тіла ситець приємніше, особливо це важливо для дитячої постільної білизни. Але з бязі постільна білизна більш стійке до багаторазово прати і наприклад Шуйская бязь витримує 1000 циклів прання "на ребро".
Сучасний стандарт ширини бязі, ситцю 220 см. З такої ширини тканини шити постільну білизну найвигідніше. При пошитті комплекту з трьома наволочками залишків бязі практично не залишається і витрата тканини в грошовому еквіваленті в цілому виходить менше, ніж при ширині тканини 150 см.
Як побудувати викрійку для наволочки наочно видно на нашій схемі.
При ширині бязі 220см. вміщається рівно 3 наволочки 70х70 см з одного шматка довжиною 175 см. Тільки не потрібно в цьому випадку зрізати кромку тканини. Краї бязі дуже міцні, їх досить зшити один з одним і навіть додатково не обробляти оверлоком.
При побудові викрійки наволочки завжди додавайте додатково кілька сантиметрів на шви і усадку тканини після прання. Якщо шви будуть виконані прямий рядком і обмітають оверлоком, то загальна надбавка до викрійці складе 3 см, по 1,5 см. На сторону.
Якщо шви будуть "запаковують" білизняним швом, то вже на кожну сторону потрібно додати по 3 см. І ще потрібно врахувати загальну усадку тканини (2 - 3 см), і в ширину і в довжину наволочки.
Не забудьте додати при крої наволочки по 1,5 см на подгибку краю підкоміра наволочки і подгибку протилежного боку.
Кроїти наволочки можна в будь-якому напрямку, як по частковій нитки, так і по поперечної нитки. Головне, щоб малюнок відповідав решти предметів постільної білизни. Саме тому, не завжди зручно купувати тканини з великим малюнком, оскільки його важко буде підігнати під викрійку наволочок.

2. Як правильно зшити наволочку для подушки

У фабричного пошиття наволочки вже рідко використовується білизняний шов
У фабричного пошиття наволочки вже рідко використовується білизняний шов. Він досить трудомісткий і збільшує витрату тканини. В умовах масового пошиття кожен сантиметр перетворюється в кілометри. Тому використовують обробку швів оверлоком особливо міцними нитками. Шви наволочки, обробленої оверлоком, набагато м'якше. Якщо у вас є оверлок, можете теж обмітати краю, але все-таки зробіть поруч додаткову рядок, для міцності.
Якщо оверлока немає, то потрібно навчитися робити білизняний шов. Такий шов трохи грубіше обробки оверлоком, більш трудомісткий і вимагає певної вправності. Білизняний шов можна зробити і одним рядком, навіть без спеціальної лапки. Але, без досвіду навряд чи він вийде акуратним, тому робіть його в два прийоми. Спочатку стачайте зшиваються половинки бязі, потім підігніть вже з'єднаний край і закріпіть додаткової рядком, як показано на малюнку.
Довжину стібка не встановлюйте занадто маленьку. Наволочка для подушки адже не робоча роба, така міцність швів тут не потрібна. А ось пошкодити волокна бязі частими проколами голки дуже навіть можна. Згодом в цих місцях можуть утворитися пориви тканини.
Швейні нитки потрібно підбирати міцні і не дуже товсті. Найкраще використовувати нитки марки ЛГ 45 білого кольору. До речі, всі постільна білизна шиється білими нитками. Підбирати нитки під колір наволочки не потрібно.
Перед пошиттям наволочка складається лицьовими сторонам всередину, подворот повинен бути зверху, а не всередині. Приблизно, як клапан кишені закриває лінію входу. Звичайно ж, перед цим повинні бути оброблені краю наволочки в подгибку 0,7 - 1см.
Залежно від ваших уподобань стачайте бокові шви на швейній машинці або обмітайте оверлком. Після цього наволочку виверніть "на обличчя" і обов'язково пропрасуйте шви паровим праскою, щоб вони стали м'якшими.
Не використовуйте на краю наволочки зигзагом на швейній машині "Чайка" . Такий вид обробки дуже ненадійний. Згодом краю наволочки при пранні в пральній машині будуть обсипатися. В крайньому випадку, можна використовувати спеціальну лапку, наявну у сучасних побутових швейних машин, що імітує оверлочний шов.

3. Наволочка для подушки із застібкою блискавка

Наволочки з блискавкою стали дуже популярні і перш за все через а того, що подушки з них не вивалюються
Наволочки з блискавкою стали дуже популярні і перш за все через а того, що подушки з них не "вивалюються". При цьому, витрата тканини значно зменшується, оскільки не потрібно кроїти додатково подворот. Та й зовнішній вигляд подушки поліпшується. Наволочка не має свободи, і подушка в ній щільно запакована. Єдина незручність виникає лише при пранні. Деталі блискавки можуть пошкодити постільна білизна, що знаходиться разом з такою невеличкий в барабані, краще їх прати окремо.
Для того щоб зшити наволочку на блискавці необхідна кручена чи інакше кажучи, спіральна блискавка, на всю довжину підкоміра. Способів пришити блискавку до країв наволочки багато. Можна блискавку повністю "заховати", а можна залишити назовні. Давайте розглянемо найпростіший спосіб, як вставити блискавку в наволочку.
Для цього потрібно на викрійці не будувати подворот, а зробити обидві сторони однакового розміру. Обидва краю, куди будете пришивати блискавку, обробіть оверлоком і запрасувати на ширину 2 см. Стачайте внутрішні шви наволочки, і приметайте блискавку до країв так, щоб на лицьовій стороні її не було видно. Стик повинен проходити строго по центру блискавки. Встановіть лапку для пришивання блискавок і прострочіть "по обличчю" по-окремо обидві сторони блискавки, можна одним рядком.
Навчившись шити наволочки для подушки, зовсім нескладно зшити декоративні наволочки для дивана. Зазвичай для декоративних наволочок використовують меблеві, гобеленові тканини, але іноді для цього використовують залишки портьєрних тканин, що залишилися від пошиття штор.
Добре, якщо у вас є оверлок і ви можете обмітати краю перед зшиванням наволочки. Але, якщо навіть його і немає, можна обробити вже зшиті разом краю зигзагом, а можна і зовсім не обробляти. Адже не кожного ж тиждень ви будете прати декоративну наволочку для подушки на диван.
Отвір для подушки зазвичай закладається непомітним звичайним ручним швом, нитками в колір тканини. Але можна зробити і більш складний варіант. Наприклад, на ґудзиках з петлями, на блискавки або з таким же підворіть, як у наволочки для подушки. http://www.sewing-master.ru/kak-sshit-navolochku.html

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com