рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Спаржа - користь, шкода, калорійність і рецепти страв

  1. Основні види спаржі, корисні властивості і рецепти смачних страв Сезон спаржі починається навесні...
  2. Рецепти зі спаржею

Основні види спаржі, корисні властивості і рецепти смачних страв

Сезон спаржі починається навесні

Фото: freepik.com

Спаржа - досить новий продукт для нас, і багато хто ще не змогли належним чином оцінити її смакові якості. Правильно приготовлена ​​спаржа володіє не тільки тонким і делікатним смаком, але і масою корисних властивостей.

Правильно приготовлена ​​спаржа володіє не тільки тонким і делікатним смаком, але і масою корисних властивостей

Фото: pixabay.com

Існують три різновиди спаржі: зелена, біла і фіолетова. Зелена спаржа найпоширеніша, так як урожай збирається цілий рік. Спаржа насправді - це молоді пагони кущистого рослини. Ще древні римляни культивували цей овоч, але в основному в цілющих цілях і використовували насіння і кореневища рослини. Зелена різновид зростає на відкритому повітрі. В приготованому вигляді спаржа залишається соковитою і хрусткою.

Біла спаржа - це сезонний овоч, який збирається з середини березня по червень. Трудомісткість збору і короткий сезон позначаються на більш високій ціні цього різновиду. Біла спаржа має більш ніжний смак, на відміну від зеленої. Вирощується ж вона в піщаних "горбках" при повній відсутності сонячного світла. Фіолетовий сорт найрідкісніший і має досить незвичайний, злегка гіркуватий смак. При готуванні фіолетовий колір втрачається, і спаржа стає зеленою.

користь спаржі

Фото: pixabay.com

Спаржа, незалежно від сорту, багата цінними вітамінами (A, C, B1, B2 і Е) і мінералами (кальцій, фосфор, калій, мідь, магнію, залізо і цинк). Калієві солі і спаржева кислота активують роботу нирок, що полегшує виведення продуктів розпаду обміну речовин, цинк сприяє загоєнню ран і зміцненню сполучних тканин. Кальцій і фосфор корисні для будівництва кісткових тканин, а залізо і магній підвищують здатність кровотворення. Спаржа також відмінний дієтичний продукт (180 ккал на 1 кг) і сприяє виведенню шлаків з організму, оскільки містить багато баластних речовин. У поїданні спаржі є один делікатний момент: неприємний запах сечі - це результат посиленої роботи нирок, так як спаржа складається на 94% з води.

При виборі спаржі в магазині звертайте, перш за все, увагу на її свіжість. Зрізи пагонів повинні бути сухими і твердими, головки щільними. Нижню частину стебел білої спаржі потрібно чистити (найкраще ножем для чищення картоплі), у зеленій досить відрізати жорстку частину черешка (2-3 см).
Спаржа відмінно поєднується з різноманітними соусами, що робить блюдо справжнім делікатесом. Спаржу можна їсти холодної і гарячої, як основне блюдо і як гарнір, з неї виходять відмінні супи і муси. Це також єдиний овоч, який з етикету можна їсти руками.

Рецепти зі спаржею

Фото: pixabay.com

Пропонуємо вам кілька традиційних рецептів приготування спаржі:

Біла спаржа з лососем

  • 2 зв'язки білої спаржі (близько 24 штук)
  • 8 тонких скибочки копченого лосося
  • 30 г масла
  • 40 г борошна
  • 0,5 л молока
  • 120 г тертого сиру Емменталь
  • Мускатний горіх
  • Сіль і перець

Відваріть спаржу в солоній воді (10-15 хвилин). Визначити готовність можна наступним чином: лезо ножа повинно легко розтинати спаржу без прикладання зусиль. Якщо спаржа вже подвяла, покладіть в воду для варіння по столовій ложці цукру і соку лимона. Злийте воду і відкладіть спаржу. Порада: бульйон від варіння можна використовувати для приготування супу.

Розтопити масло в невеликій каструльці, всипте борошно і перемішайте з допомогою віночка. Додайте молоко і мускат, постійно помішуючи. Посоліть і поперчіть. Після закипання соус повинен загуснути, зніміть з вогню і перемішайте з натертим сиром.

Загорніть в скибочки лосося по три втечі спаржі і викладіть на вогнетривке блюдо, полийте соусом і запікайте в духовці в режимі гриля (якщо такого немає, то поставте термостат на максимум і включите тільки верхній нагрів). Запікайте до золотистої скоринки на соусі.

Подавайте на підігрітих тарілках. Ідеально поєднується з відварною молодою картоплею і петрушкою. До спаржі добре підходить біле вино сорту мускат.

Варіант: замість лосося можна використовувати сирокопчену шинку (якщо дозволяють кошти, то пармскую). Замість білої спаржі можна використовувати зелену, час варіння якої коротше на 3-4 хвилини.

Голландський соус до спаржі

Голландський соус - це класичне супровід спаржі, який можна використовувати і з іншими стравами (рибою, овочами).

  • 2 ст.л. лимонного соку
  • 4 ст.л. гарячої води
  • 3 великих яєчних жовтки
  • 100 г вершкового масла
  • 1/4 ч.л. кайенского перцю (чилі)
  • Сіль за смаком

У приготуванні соусу важливо мати всі продукти під рукою і стежити, щоб соус ні в якому разі не закипів. Підігрійте лимонний сік, розтопіть окремо масло. Вода повинна бути дуже гарячою, окріп.

Поставте каструльку для соусу на дуже повільний вогонь (краще використовувати водяну баню). Влийте жовтки і починайте збивати віночком, поки маса не почне густіти. Поступово вливайте окріп, не перестаючи збивати соус. Влийте підігрітий лимонний сік, зніміть з вогню і продовжуйте збивати. Тепер додаєте по чуть-чуть розтоплене масло. Всипте перець і сіль і ще раз збийте.

Важливий момент: збивати потрібно в однаковому темпі і в одному напрям, інакше соус може згорнутися. Якщо це все-таки сталося, додайте трішки холодної води і енергійною збийте соус.

Фламандський соус до спаржі

  • 4 варені яйця
  • 75 г вершкового масла
  • 1 пучок петрушки
  • Сіль і перець

Якщо ви не любитель стояти біля плити або просто немає часу, тобто більш простий варіант. Змішайте дрібно-нарубані яйця з розтопленим вершковим маслом і петрушкою. Посоліть і поперчіть. Соус готовий!

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, які продукти потрібно їсти навесні . Також ми повідомляли, які добавки допоможуть зробити вівсяну кашу не тільки смачною, але й корисною .

Дивіться відео, як вживати фрукти, щоб вони принесли користь організму:

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

джерело: greenmama.ru

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com