рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Як зробити зварювальний апарат своїми руками - інструкція

  1. На змінному струмі
  2. На постійному струмі
  3. Наочні майстер-класи

Важко уявити, в наш час, будь-які роботи з металом без використання зварювального апарату. За допомогою цього пристрою Ви можете з'єднувати або різати залізо різної товщини або габаритів. Природно для виконання якісних робіт Вам будуть потрібні певні навички, але в першу чергу Вам необхідний сам сварочник. У наш час його природно можна купити, як в принципі і найняти зварника, але в даній статті мова піде про те, як зробити зварювальний апарат своїми руками. Тим більше, що при всьому багатстві вибору моделей, надійні коштують досить дорого, а дешеві не блищать якістю виконаної роботи. Але навіть якщо Ви вирішили купити зварювальний - знайомство з цією статтею допоможе вам вибрати необхідний Вам апарат. Сварочніка бувають декількох типів: постійного струму, змінного, трифазні і інверторні. Для того щоб визначиться який варіант Вам необхідний, розглянемо конструкцію і пристрій перших двох, які можна без специфічних навичок зібрати своїми руками в домашніх умовах.

На змінному струмі

Даний вид зварювальних апаратів, є одним з найбільш поширених варіантів, як в промисловості, так і в приватних господарствах. Він простий в експлуатації, в порівнянні з іншими його досить легко можна зробити в домашніх умовах, що підтверджує фото нижче. Для цього вам необхідно мати провід для первинної та вторинної обмотки, а також сердечник з трансформаторної сталі для намотування сварочніка. Простими словами зварювальний апарат змінного струму - це понижуючий трансформатор. Даний вид зварювальних апаратів, є одним з найбільш поширених варіантів, як в промисловості, так і в приватних господарствах

Оптимальне напруга при роботі зварювального апарату, зібраного в домашніх умовах - 60В. Оптимальний ток 120-160А. Тепер нескладно порахувати, яке перетин повинно бути у дроти для того, щоб зробити первинну обмотку трансформатора (тієї, яка буде підключатися до мережі 220 В). Мінімальна площі перетину мідного дроту повинна бути 3-4 кв. мм, оптимальним же є 7 кв. мм, адже необхідно враховувати перепади напруги і можливу додаткове навантаження. Отримуємо, що оптимальний діаметр мідної жили для первинної обмотки понижувального трансформатора повинен бути 3 мм. Якщо Ви вирішите взяти алюмінієвий дріт для того, щоб зробити зварювальний своїми руками, то перетин мідного дроту потрібно помножити на коефіцієнт 1,6. Важливо, щоб дроти були в тряпичной оболонці, не можна використовувати провідники в ПВХ ізоляції - вона при нагріванні проводів розплавиться і станеться коротке замикання . Якщо у вас немає дроти необхідного діаметра, то можна використовувати більш тонкі жили, намотуючи їх в парі. Але тоді слід враховувати, що товщина обмотки збільшиться, а відповідно і габарити самого апарату. Для вторинної обмотки можна використовувати товстий багатожильний мідний провід - такий же, як і жила на утримувачі.

Насамперед необхідно виготовити сердечник трансформатора саморобного зварювального апарату. Оптимальним варіантом буде сердечник стрижневого типу як показано на малюнку 1:

Цей сердечник потрібно зробити з пластин трансформаторної сталі. Товщина пластин повинна бути від 0,35 мм до 0,55 мм. Перш ніж збирати сердечник необхідно прорахувати його розміри, робиться це в такий спосіб: по-перше, величина вікна, т. Е. Розміри з і d на малюнку 1 необхідно вибирати такими, щоб помістити всі обмотки трансформатора, по-друге, площа крену, яка обчислюється за формулою Sкрена = a * b, повинна бути не менше 35 кв. см. Якщо Sкрена буде більше - тоді трансформатор буде менше гріється і відповідно довше працювати. Краще, щоб Sкрена дорівнювала 50 кв. см. Далі приступаємо до складання пластин саморобного зварювального апарату. Необхідно взяти Г-образні пластини і складати їх, як показано на малюнку 2, поки не вийде зробити сердечник необхідної товщини. Після чого скріплюємо його болтами по кутах. На завершення необхідно надфілем обробити поверхню пластин і заізолювати їх, обмотавши тряпичной ізоляцією. Цей сердечник потрібно зробити з пластин трансформаторної сталі

Далі приступаємо до намотування зварювального апарату з понижуючого трансформатора. На початку, наметовому первинну обмотку, яка буде складатися з 215 витків, як це показано на малюнку 3. Далі приступаємо до намотування зварювального апарату з понижуючого трансформатора

Доцільно зробити відгалуження від 165 і 190 витка. Зверху трансформатора прикріплюємо товсту текстолітову пластину. Кінці обмоток закріплюємо на ній за допомогою болтового з'єднання помітивши що перший болт - це загальний провід, другий - відгалуження від 165 витка, 3-й - відгалуження від 190 витка і 4-й - від 215-го. Це дасть можливість згодом регулювати силу струму при зварюванні, чим більше кількість витків в первинній обмотці - тим вище буде сила струму Вашого зварювального пристрою. Після приступаємо до намотування 70-й витків вторинної обмотки, як показано на малюнку 4. Доцільно зробити відгалуження від 165 і 190 витка

Менша кількість витків намотують на ту сторону сердечника - куди намотана первинна обмотка. Співвідношення витків потрібно зробити приблизно 60% до 40%. Це сприяє тому, що після того як Ви уловите дугу і почнете зварювання, вихрові струми частково відключать роботу обмотки з великою кількістю витків, що призведе до збільшення струму зварювання, а відповідно поліпшить якість шва. Кінці намотування також закріпимо за допомогою болтів на текстолітової пластині. Тепер Ваш саморобний зварювальний апарат готовий. Підключивши держатель і масу до вторинної обмотці необхідно підключити мережу до загального проводу і проводу, що відходить від 215-го витка первинної обмотки. Якщо вам необхідно збільшити силу струму, то можна зробити меншу кількість витків первинної намотування, переключивши другий провід на контакт з меншою кількістю витків. Зменшити характеристики можна за допомогою опору виконаного з вигнутою у вигляді пружини шматка трансформаторної сталі підключеної до держателю. Завжди необхідно стежити, щоб зварювальний апарат не перегрівався.

На постійному струмі

Для деяких видів зварювання необхідний сварочник на постійному струмі. Таким інструментом можна варити чавун і нержавіючу сталь. Зробити зварювальний апарат постійного струму своїми руками годі й більше, ніж за 15 хвилин, перетворивши саморобку на змінному струмі. Для цього до вторинної обмотці необхідно підключити випрямляч, зібраний на діодах. Що стосується діодів, вони повинні витримувати струм в 200 А і мати гарне охолодження. Для цього підійдуть діоди Д161. Вирівнювати ток нам допоможуть конденсатори С1 і С2 з наступними характеристиками 15000 мкФ і напругою 50В. Далі збираємо схему яка вказана на кресленні нижче. Дросель L1 необхідний для регулювання струму. Контакти х4 для підключення держателя, а х5 для подачі струму на зварюваний ділянку деталі.

Наочні майстер-класи

Отже, якщо Ви вирішили зробити зварювальний апарат в домашніх умовах, можливо, дані відео уроки надихнуть Вас на виготовлення власного інструменту:

Також читають:

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com