рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Як і який вибрати апарат для зварювання поліпропіленових труб?

  1. Як працює такий апарат?
  2. Різновиди апаратів для зварювання труб і їх особливості
  3. На що звертати увагу при виборі?
  4. Правила вибору апарату для пайки труб
  5. Топові виробники паяльних апаратів, моделі і ціни на них

Сьогодні у всіх сферах будівництва активно використовуються пластикові труби, які не тільки істотно надійніше металевих, але і простіше в зверненні. Лідером серед всіх різновидів таких труб є поліпропіленові, що відрізняються своєю підвищеною міцністю і поліпшеними теплофізичними властивостями. Їх монтаж здійснюється пайкою (також часто цей процес називають «сварка») за допомогою вузькоспеціалізованого обладнання - зварювального апарату для поліпропіленових труб. Як і будь його вибрати - будемо розбиратися в цій статті.
Зварювальний апарат або, як його ще називають у побуті, паяльник або праска для труб з поліпропілену - це професійний інструмент, який включає в себе двосторонній паяльник, який дозволяє освоїти складний процес зварювання навіть початківцю і багаторазово спростити складання системи водопостачання із поліпропілену. Сьогодні у всіх сферах будівництва активно використовуються пластикові труби, які не тільки істотно надійніше металевих, але і простіше в зверненні

паяльник для поліпропілену

Перед покупкою такого пристрою потрібно звертати увагу не тільки на цінову політику, а й на репутацію компанії, що займається виробництвом товару. Це допоможе придбати дійсно корисний і якісний інструмент.

Як працює такий апарат?

Хороший і якісний праску для зварювання труб дозволяє використовувати його оперативно і легко. Володар інструменту не відчуває дискомфорту при користуванні і пристрій не підводить в самий невідповідний момент.
Конструкція апарату досить проста. Ключовими є три деталі - плита або нагрівальний елемент, рукоять і базовий, основний корпус.
Весь процес роботи за допомогою праски для пайки поліпропіленових труб відбувається по дифузійної технології і включає три основних етапи:

  1. Апарат розігріває шов, по якому згодом повинна проходити зварювання;
  2. Потім краю труб прикладаються до праски;
  3. Розігріті до потрібної температури кінці з'єднань з'єднуються, температура починає поступово зменшуватися. І вже через деякий час у нас в наявності є відмінний герметичний шов, який володіє достатньою пластичністю і міцністю.

Для обробки труб використовуються різні види апаратів для пайки поліпропіленових труб, кожен з яких має свої індивідуальні особливості використання і специфічні додаткові пристосування. Як зорієнтуватися в розмаїтті моделей і не прогадати?

Різновиди апаратів для зварювання труб і їх особливості

Існують 2 основні типи апаратів, які найбільш часто використовуються в ремонтно-будівельних роботах:

  • Ручний. Цей робочий інструмент, який має скромні розміри, що дозволяє працювати з ним навіть без особливих професійних навичок. Подібний зварювальний праска для поліпропілену здатний виконувати відмінні герметичні шви, якщо діаметр наявного трубопроводу не буде перевищувати 50 мм. Тому для робіт з великими трубами такий інструмент не підходить, що необхідно враховувати при покупці. Серед позитивних сторін ручних апаратів варто відзначити їх довговічність і невибагливість у догляді.
  • Механічний. Пристрої більш високого рівня. Механічні моделі на відміну від ручних апаратів дозволяють працювати і з поліпропіленовими трубами великих діаметрів, виконуючи якісні і довговічні герметичні шви. Окремі професійні моделі дозволяють здійснювати монтаж труб діаметром до 2 м. Цей тип інструменту відрізняються своєю універсальністю, так як він може працювати не тільки з поліпропіленом, а й з іншими пластиками і навіть металом. Головний його недолік - необхідність володіння професійними навичками роботи, так як в управлінні інструмент досить складний.

механічний паяльник для поліпропілену

Перед тим як вибрати апарат для зварювання пластикових труб необхідно визначитися з тим, для яких потреб ви будете його використовувати. Так, якщо вам необхідний інструмент для домашнього користування, то вам не потрібно пред'являти до апарату високих вимог і характеристик. Досить буде зупинитися на товар середнього класу, який задовольнить за ціною і не буде занадто громіздким.

На що звертати увагу при виборі?

Апарат для пайки труб повинен вибиратися з особливим підходом. В першу чергу необхідно звертати увагу на такі критерії:

  • Тип пристрою. Інструмент повинен вибиратися відповідно до потреб покупця. Якщо ви є професійним майстром, який заробляє за допомогою зварювання труб і збірки систем водопостачання, то вам необхідно зосередити свою увагу на механічному комплекті зварювального обладнання для поліпропіленових труб. Ручні агрегати, навпаки, більш прості у використанні, компактні і мають практично ту ж працездатність, що і механіка. Вони добре підходять для будинку по співвідношенню можливостей і простоти використання.
  • Наявність тефлонового покриття. Ця опція повинна забезпечувати ефективний захист робочих поверхонь пристрою, не дозволяючи пластику прилипати і залишатися на них.
  • Країна-виробник і репутація виробника - це один з головних орієнтирів, завдяки якому можна вибрати по-справжньому що стоїть і якісний інструмент. Перед покупкою найкраще буде ознайомитися з відгуками і оглядами на конкретний товар та його виробника.
  • Потужність інструменту повинна бути достатньою, щоб справлятися з трубами заданого перетину. Оптимально для спайки поліпропіленових труб використовувати апарат середньої потужності. Мінімальна потужність для труб від 20-75мм - близько потужність 850 Вт.
  • Кількість насадок і пристосувань вказує на універсальність моделі і її здатність виконувати ряд маніпуляцій з трубами під час роботи. Необхідно звертати увагу на фактичну корисність насадок, так як досить часто виробник оснащує інструмент марними доповненнями, накручуючи таким чином вартість товару. Найбільш поширені доповнення для зварювальних апаратів для поліпропілену - це трубні адаптери для пайки труб різних діаметрів.
  • Загальна якість складання виробу і застосованих матеріалів

Перед придбанням праски для зварювання труб слід ознайомитися з інструкцією, яка в обов'язковому порядку повинна йти в коробці з виробом. Там напевно будуть вказана всі ваші відомості - країна-виробник, потужність інструменту і повна комплектація.

Перед першим застосуванням нового праски для пайки на реальних трубах завжди рекомендується спочатку спробувати його в роботі на будь-яких надлишки труб або зайвих з'єднувальних елементах. Всі апарати трохи відрізняються в роботі, тому таке попереднє тестування дозволить вам пристосуватися до індивідуальних особливостей апарату і зрозуміти оптимальну температуру і час витримки при пайку.

Правила вибору апарату для пайки труб

Як вибрати такий апарат, щоб він був не дуже дорогий і при цьому повністю влаштовував вас? Поради знайомих і навіть консультанта навряд чи вам допоможуть, так як тут необхідна обізнаність і вибірковість. Основні характеристики, на які слід спиратися при виборі:

  1. Температура. Хороший і професійний прилад завжди витримує стійкий температурний режим, що забезпечує комфортну роботу з матеріалами та їх швидку спайку.
  2. Швидкість роботи - залежить безпосередньо від потужності. Так, для роботи з трубами діаметром понад 100 мм. знадобиться апарат потужністю від 1,5 до 2 кВт. Якщо ж роботи передбачається проводити зі стандартним побутовим діаметрів труб, то не слід купувати агрегат потужністю понад потужність 850 Вт.
  3. Устаткування для поліпропіленових виробів - комплектація, яка повинна кілька основних насадок і інструменти першої важливості (різак, рулетка). Найчастіше набір входить до комплекту, але більш дорогі моделі включають в себе і комплект з примочками.

Також, коли ви визначилися з конкретною моделлю, рекомендуємо почитати відгуки про неї в 4-5 різних джерелах - так ви зможете скласти незалежну картину думок про даний пристрій.

Топові виробники паяльних апаратів, моделі і ціни на них

Топовими і найбільш популярними виробниками, що випускають якісні праски для пайки поліпропіленових труб, є Candan, Sturm, Dytron, Valtec. Кожен з них зарекомендував себе з хорошого боку і продемонстрував себе в роботі з поліпропіленом і пластиком.

Кожен з них зарекомендував себе з хорошого боку і продемонстрував себе в роботі з поліпропіленом і пластиком

Апарат для зварювання труб Candan CM-01

Candan - популярний турецький виробник, що спеціалізується на випуску професійних агрегатів.
Найбільш популярна модель - СМ-01 - має потужність 1,5 кВт, володіє "мечевидной" формою і дозволяє використовувати одночасно до трьох насадок, наявних в комплекті. Також в комплектації є ножиці для труб, рівень для установки, рулетка. Ціни на такий інструмент починаються приблизно від 4000 рублів.

апарат для зварювання труб Sturm (Енергомаш) СТ-72170

Sturm - вітчизняний виробник, який випускає зварювальне обладнання високого класу, що поставляється в ряд європейських країн. Також його продукція відома під брендом Енергомаш.
Модель СТ-72170 - має відмінний і потужний циліндричний нагрівач і загальну потужність понад 1,8 кВт. Додатково в комплект йдуть 4 насадки і шестигранний ключ. Ціна на інструмент зазвичай не перевищує 3500 рублів.

апарат для зварювання труб Dytron Polys P-4

Dytron - чеський постачальник відносно не дорогого і якісного обладнання для зварювання.
Polys P-4 - ручна вдосконалена модель, що має потужність в потужність 850 Вт. У комплекті йдуть спеціальні ножиці, 3 додаткові насадки і затиск. Підходить для домашніх справ і роботи на невеликих підприємствах. Ціна на модель повністю виправдовує її якість - вартість від 10000 до 15000 рублів.

апарат для зварювання труб Valtec VTp.799

Valtec - російсько-італійська компанія, один з провідних виробників різноманітного водотехніческого обладнання та інструменту.
Серія VTp.799 - одна з найбільш популярних серій виробів компанії, що володіє потужністю від 1,5 кВт. Є відносно недорогою моделлю, яка має стандартну форму - мечоподібний і гідний комплект допоміжних насадок. Ціни починаються від приблизно від 4500 р за модель для зварювання труб діаметром 20-40мм і до 11-12 тисяч за модель, розраховану на діаметри 40-160мм.

Наостанок рекомендую невелике наочне відео про те, як не треба паяти поліпропіленові труби:

Як працює такий апарат?
Як працює такий апарат?
Як зорієнтуватися в розмаїтті моделей і не прогадати?
На що звертати увагу при виборі?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com