рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

7 інгредієнтів яких не повинен містити безпечний дезодорант

  1. Що не повинні містити безпечні дезодоранти?
  2. Дослідження токсичності дезодорантів
  3. Рейтинг кращих дезодорантів без солей активного алюмінію і парабенів
  4. Кращі дезодоранти що не містять алюміній (навіть в неактивній формі) і парабени
  5. Дивись також:

Традиційно найбільше побоювання викликає наявність у складі дезодоранту алюмінію. На жаль, це далеко не єдина небезпека, яка таїться в сучасних засобах захисту від поту.

На жаль, це далеко не єдина небезпека, яка таїться в сучасних засобах захисту від поту

Навіть формально "безпечний" дезодорант може містити безліч токсичних хімічних речовин , Таких як алюміній хлоргідрат, парабени, пропіленгліколь, триклозан та інші. Такі інгредієнти змушують задуматися про те, а чи варто взагалі користуватися такими дезодорантами. Для вирішення даного питання було проведено безліч досліджень, але, на жаль, багато хто з них дають абсолютно суперечливі результати.

Щоб з'ясувати, що представляє реальну небезпеку для нашого організму, а що ні, докладніше розглянемо 7 найнебезпечніших інгредієнтів.

Що не повинні містити безпечні дезодоранти?

1.Алюміній. Алюміній-містять сполуки є найактивнішими інгредієнтами антиперспірантів. Вони блокують потові залози і не дають можливість поту виділятися на поверхню шкіри. Деякі дослідження показують, що сполуки алюмінію швидко вбираються в шкіру і викликають зміни в естрогенних рецепторах клітин грудей. Так як естроген сприяє росту ракових неракових клітин молочної залози, то вчені припускають, що використання дезодорантів на алюминевой основі може бути одним з факторів ризику для виникнення раку грудей. Але прямого зв'язку між використанням алюміній-містять засобів захисту шкіри та онкологічними захворюваннями не виявлено.

2.Парабени. Парабени в їх різних формах ( метилпарабен, пропілпарабен, етілпарабен або бутилпарабен ) Відносяться до класу штучних консервантів. Вони широко використовуються в косметичній продукції, проте привертають до себе увагу експертів в зв'язку з підозрою на можливий зв'язок з виникненням раку молочної залози. Парабени імітують активність естрогену в людському організмі. Тому у людей, які використовують парабени-містить косметику, ризик виникнення онкологічних захворювань в 8 разів вище. Але на захист парабенів вчені відзначають, що вони є в сотні разів слабкіше за своїми властивостями, ніж естрогени, які виробляються природним шляхом.

3.Пропіленгліколь. Пропіленгліколь - це зволожувач, який спочатку був розроблений як антифриз, але в даний час включено до складу деяких дезодорантів і антиперспірантів. Це нейротоксин, який може викликати контактний дерматит, ураження нирок і печінки. У паспорті безпеки пропиленгликоля, який був опублікований Національним інститутом гігієни і охорони праці, настійно рекомендується уникати контакту шкіри цією речовиною, так як це може викликати подразнення очей і шкіри, проблеми з шлунково-кишковим трактом, головний біль, порушення діяльності центральної нервової системи. Не слід плутати з butylene glycol - в косметиці це відносно безпечний інгредієнт

4.Аміни. TEA і DEA (триетаноламін і діетаноламін) регулюють рівень PH, а також використовуються з багатьма жирними кислотами для перетворення кислоти в сіль, яка потім стає основою миючого засобу. Обидва ці елементи можуть бути токсичними, якщо накопичуються в організмі протягом тривалого періоду часу. Вони викликають пошкодження печінки і нирок, а також можуть викликати алергічні реакції. Використання цих речовин в Європі вже обмежена. Це обумовлено їх канцерогенні властивості.

5.Тріклозан. Триклозан є штучним антимікробну хімічною речовиною, яка використовується для знищення бактерій на шкірі. Триклозан викликає роздратування шкіри, а також сприяє виникненню контактного дерматиту. Останні дослідження показують, що це хімічна речовина може привести до порушення функцій щитовидної залози, а також до збою гормональної системи організму. Американська медична асоціація не рекомендує триклозан і інші антибактеріальні речовини до використання в домашніх умовах, тому що вони можуть сприяти стійкості бактерій до антибіотиків.

Американська медична асоціація не рекомендує триклозан і інші антибактеріальні речовини до використання в домашніх умовах, тому що  вони можуть сприяти стійкості бактерій до антибіотиків

6.Красітелі. Барвники FD and C - це синтетичні барвники, які дозволені FDA для використання в харчовій, фармацевтичній і косметичній промисловості. Але не варто знати про те, що деякі з похідних кам'яновугільного дьогтю визнані канцерогенами і можуть викликати алергічні реакції.

Тальк. Тальк або водний силікат - це м'який мінерал , Який використовується в продуктах особистої гігієни як абсорбент. Міжнародне агентство з вивчення раку класифікує його як канцероген тільки в тому випадку, коли він містить азбестові волокна. Кількісний вміст волокон тальку в косметичній продукції ніяк не регулюється. І якщо в складі інгредієнтів на упаковці вказано тальк, то у споживача немає можливості дізнатися, чи містить він азбестові волокна.

Дослідження токсичності дезодорантів

Вчені провели безліч досліджень, щоб вивчити чи є зв'язок між використанням дезодорантів і антиперспірантів і виникненням хвороби Альцгеймера і раку молочної залози. Але до однозначних результатів прийти так і не вдалося. Так деякі вчені підтверджують гіпотезу про те, що існує прямий зв'язок між раком і дезодорантами, в той же час інші стверджують, що подібної зв'язку немає. Незважаючи на те, що фахівці так і не прийшли до однозначної відповіді, все ж багатьох споживачів лякає сам факт використання канцерогенних продуктів.

У 2003 році Європейським журналом профілактики раку було проінтерв'ювали 437 жінок з діагнозом рак грудей про їх минуле і сьогодення використанні дезодорантів. Це дослідження показало, що у жінок, які використовували дезодорант мінімум 2 рази на тиждень, ракове захворювання проявилося майже на 15 років раніше, ніж у жінок, які цього не робили. Але методологія цього дослідження було піддано різкій критиці з боку виробників, так як для порівняння була наведена вибірка використання дезодорантів жінками, які не захворіли на рак.

Всесвітня організація охорони здоров'я провела дослідження, метою яких було виявити взаємозв'язок між використанням дезодорантів і хворобою Альцгеймера. Вчені прийшли до висновку, що чим частіше людина використовує алюміній-якому дезодорант, тим вище у нього ймовірність захворіти хворобою Альцгеймера. Такі висновки обумовлені тим, що в мозку людини, що страждає на цю хворобу, спостерігається аномальний вміст алюмінію. Інше дослідження, проведене в 2004 році Журналом прикладної токсикології, було сфокусовано на парабенів. Вченими були вивчені 20 зразків пухлини молочної залози, і в 18 з них були виявлені сліди парабенів.

Рейтинг кращих дезодорантів без солей активного алюмінію і парабенів

Найпростіший спосіб зберегти своє тіло здоровим - це використання безпечних натуральних дезодорантів. Їх можна виготовити самостійно в домашніх умовах або купити в спеціалізованих магазинах, супермаркетах, аптеках або в інтернеті. Антиперсперант можуть бути різних форм - спреї, кулькові, тверді.

Одним з найбільш популярних видів дезодорантів є кристал з мінеральних солей. В основному використовуються мінеральні солі або "галун": алюмокалієві K Al [SO4] 2 12H2O (мінерал алуніт) і алюмоаммоніевие NH4Al [SO4] 2 * 12H2O (мінерал чермігіт). За фактом ці мінерали містять алюміній в складі - але на відміну від "хімічних" дезодорантів алюміній міститься в неактивній формі. Завдяки негативному іонного заряду, він не здатний проникати крізь клітинну оболонку (мембрану). У дешевих дезодорантах алюміній міститься у вигляді хлоргідрату, він іонізується, утворює активний радикал, і далі потрапляє в наш організм через мембрану клітин. Алюмінієві галун використовуються як у вигляді чистих кристалів (в цьому випадку їх потрібно замочувати у воді перед використанням), так і в комбінації з натуральними інгредієнтами - хміль, сода, органічні ефірні масла.

Алюмінієві галун використовуються як у вигляді чистих кристалів (в цьому випадку їх потрібно замочувати у воді перед використанням), так і в комбінації з натуральними інгредієнтами - хміль, сода,   органічні ефірні масла

  1. Део-кристал Crystal Body Deodorant Stick. Кращий за відгуками дезодорант без хімії. Компанія Crystal США - перша почала виробництво натуральних дезодорантів в 1984 р Зараз в лінійці більше десятка дезодорантів, в тому числі чоловіча версія , Кульковий дезодорант, компактний олівець для мандрівників.
  2. Део-кристал Thai Deodorant Stone Pure and Natural (Таїланд). Не менш качесвенно дезодорант з дуже привабливою ціною.
  3. Tawas Crystal Deodorant (Філіппіни). Виробник "Tawas Crystal", в перекладі - «Кислий камінь» - компанія «Данфі Трейдинг Інтернешнл». Це сімейний бізнес подружжя Ханса (Данія) і Джоселін (Філіппіни) Расмуссен, які проживають на острові Себу - одному з 7014 островів, на яких розташовані Філіппіни. За дизайном Tawas Crystal - справжні витвори мистецтва!
  4. Дезодорант кристал DEONAT. Відгуки про це дезодорант виробництва компанії Rein and Fresh (Таїланд) не самі однозначні. Втім швидше за все це пов'язано з тим що це найпопулярніший і рекламований дезодорант в Росії. Багато хто просто не розуміють що таке дезодоранти з квасцов і як ними користуватися.
  5. Кристал свіжості Алуніт. По суті це те ж Tawas Crystal, але продається по брендом російського дистриб'ютора. ТОВ "Модус-Соло" Новосибірськ. Тому його можна купити не тільки в інтернеті!

Тому його можна купити не тільки в інтернеті

Кращі дезодоранти що не містять алюміній (навіть в неактивній формі) і парабени

Кращі дезодоранти що не містять алюміній (навіть в неактивній формі) і парабени

В Європі не менш популярні дезодоранти взагалі не містять алюміній, навіть у вигляді природних квасцов. Замість небезпечного алюмінію, використовується окісд цинку, за даними EWG Skin Deep практично безпечний. Крім цього в складі зазвичай присутні натуральні екстракти, аромамасла і гліцерин. Вибирайте такі дезодоранти якщо ви алергік або шкіра понад чутлива. Не варто забувати і про недоліки - дезодоранти без алюмінію зазвичай стоять в два-три рази дорожче і не так ефективно і тривало захищають від поту (цинк тільки підсушує шкіру, але не працює як антіперсерант, не перешкоджає утворенню поту).

  1. Дезодорант-антиперспірант Sanoflore без спирту і солей алюмінію. Кращий дезодорант без солей алюмінію за відгуками. Єдиний досить ефективний з цієї групи. За ефективність доводиться платити - в першу чергу різким ефірним запахом, а в другу відчуттям липкості в місцях нанесення
  2. Lavera Роликовий дезодорант Дика Роза. Дезодорант від знаменитого виробника натуральної косметики з Німеччини. Приємний рожевий запах, але менша ефективність.
  3. Lavanila - The Healthy Deodorant. Дуже дорогий дезодорант (від 25 $ + пересилання) від американського натурального бренду Лаванья. За деякими відгуками варто своїх грошей!
  4. The Body Shop - DeoDry Dry-Effect Deodorant. Один з небагатьох, хто не кристалічних натуральних дезодорантів, які можна знайти в роздробі. Натуральним його можна назвати досить умовно - дезодорант містить пропіленгліколь і аромату. Від поту не захищає.
  5. Tom's of Maine - Natural Deodorant. Дешевий дезодорант без хімії з США. Багато хороших відгуків, але є і негативні.

Багато хороших відгуків, але є і негативні

Пам'ятайте, що в косметиці дуже важко дізнатися, які в дійсності інгредієнти входять до складу того чи іншого дезодоранту. Тому за етикеткою з написом натуральний може ховатися цілий букет хімічно шкідливих речовин.

Відмінно ілюстрацією до теми, розкритої в статті буде мультфільм "Історія про косметику" з популярної серії "Історія про речі".

Редакція рекомендує:

Дивись також:

Мінеральне масло в косметиці. Що вам дійсно потрібно знати!

Прочтав статтю дерматолога ін. Джетскі Ульти ви дізнаєтеся всю правду про те шкідливо або корисно мінеральне масло в косметиці. Прочтав статтю дерматолога ін Алергія на косметику: симптоми і причини Будь-які висипання на шкірі можуть бути симптомами того, що наш організм відторгає певні компоненти косметичних засобів. Спробуємо розібратися в тому що таке алергія на косметику і які причини її викликають. Догляд за тілом під час вагітності: вибираємо натуральну косметику Вагітність це ще не привід відмовлятися від уходовой косметики! Натуральні засоби нітрохи не гірше допоможуть вам впоратися з розтяжками і токсикозом Сайти відгуків про косметіке- айхерб, мейкапаллей, спонжик і інші Пропонуємо вам огляд найбільш популярних сайтів відгуків про косметику: айхерб, макіяж алей, спонжик, косметіста та інших.

Що не повинні містити безпечні дезодоранти?
Що не повинні містити безпечні дезодоранти?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com