рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Київський зоопарк проведе конкурс на ім'я для самочок альпака

  1. Орфографічна помилка в тексті:

14 жовтня 2014 року, 19:32 Переглядів: 14 жовтня 2014 року, 19:32 Переглядів:   Альпаки

Альпаки. Фото прес-служби зоопарку.

У цьому сезоні в відділ копитних тварин Київського зоопарку прибули представники фауни високогірних районів Південної Америки - альпаки. Це один хлопчик породи сури і дві дівчинки породи укайя, які переїхали до нас з Вінницької області.

Хлопчик уже отримав ім'я від доглядачів - його назвали Альфом, а для визначення імен для дівчаток зоопарк найближчим часом планує провести конкурс.

Запропонувати імена зможуть всі бажаючі, головна умова - щоб ім'я починалося на букву "А". Переможе найбільш популярний серед запропонованих варіантів. Конкурс відбудеться 18 жовтня з 14:00 до 16:00, а підсумки конкурсу будуть оголошені о 16.30.

Альпака - родич лами, всі вони належать до сімейства верблюжих, відділу мозоленогіх. Раціон альпаки складається з вівса, висівок, молодих пагонів кущів, трави, овочів і фруктів. Природний ареал цього виду охоплює гірські райони південного Перу, північного Чилі, Еквадору та західної Болівії.

Альпаки - невеликі за розміром тварини, вони досягають ваги до 80 кг при висоті в холці до 90-100 см і довжини тіла до 140 см. Саме тому, на відміну від лам, їх ніколи не використовували в якості тяглової худоби. Однак альпака все одно грає важливу роль в господарській діяльності людини. Головна цінність альпака - це унікальна шерсть. Ця тварина живе у високогірних районах Анд, де через гірський, розрідженого повітря коливання добової температури можуть досягати 40-45 градусів за Цельсієм. Тобто, навіть влітку цих тварин майже щоночі чекає морозна "зима". Саме через надзвичайних властивостей вовни альпака їх більше 6 тисяч років тому одомашнили інки.

Шерсть альпака в 3 рази міцніше і в 7 разів тепліше овечої вовни. Також цікавим є той факт, що в шерсті альпаки відсутні будь-які органічні жири, тому шерсть альпаки дуже стійка до забруднення і має гіпоалергенні властивості.

Існують 2 породи альпаки - сурі і уакайя. Вони відрізняються лише шерстю. Уакайя мають м'яку, рівномірно розподілене по тілу тварини шерсть, а в сурі шерсть звисає у вигляді кісок (дредів).

Нагадаємо, в столичному зоопарку грядуть кардинальні зміни . Нове керівництво (нагадаємо, новим гендиректором звіринця став Кирило Трантін - відповідне розпорядження мер Києва Віталій Кличко підписав 2 жовтня) обіцяє впровадити електронний квиток для відвідування, щоб побороти "зайців", а в наступному році - оснастити всі вольєри QR-кодами, щоб інформацію про тварин люди отримували, не відходячи від клітини. Також в планах - відкрити океанаріум в недобудованому павільйоні для приматів.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com