рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

На яких подушках спати аллергику?

  1. Мікрокосмос подушки, або що викликає алергію
  2. Ідеальна подушка для алергіка, яка вона?

Алергія - бич сучасного суспільства

Алергія - бич сучасного суспільства. В один момент людина раптом стає недієздатним, починаючи болісно реагувати на нешкідливі предмети. І коли виснажений за день недугою, він, нарешті, лягає в ліжко, щоб знайти забуття уві сні, історія повторюється: навіть звичайна подушка виявляється ворогом, викликаючи нові напади кашлю і нежить. Алергіки в сум'ятті: на яких спати подушках, щоб висипатися без завчасного прийому антигістамінних засобів?

Мікрокосмос подушки, або що викликає алергію

Подушки - один з головних алергенів в будинку. Часто вони дістаються «у спадок», і точний їх вік - таємниця за сімома печатками. Деякі вважають, що достатньо раз віддати їх в чистку, щоб знову використовувати роками як нові. Лише небагатьом відомо, що чистити подушки треба кожні півроку, а алергікам - кожні три тижні.

Без належного догляду подушки стають притулком колоній пилових кліщів, які вільніше почуваються у волозі і теплі, харчуючись мікрофлорою відмерлих частинок людського епідермісу. Таким чином, людина, сам того не відаючи, щоночі зігріває вихованців теплом власного тіла і їм же годує їх. За рік з шкіри отшелушивается близько 2 кг лусочок, здатних наситити більше 400 мільйонів кліщів! Продукти життєдіяльності сапрофитов і є найсильнішими алергенами.

Кліщі бояться морозу, ультрафіолету, високих температур, солі та пара. Не дарма перини і подушки здавна просушивали на сонці і виносили взимку на мороз. В сучасних умовах частіше вдаються до прання. З цим пов'язана і головна рекомендація для алергіків, які ламають голову, на яких спати подушках: на тих, які можна регулярно прати . Очевидно, перо і пух алергікам не друзі. Остерігатися варто й натурального латексу - хоч кліщі його і не шанують, певний відсоток людей страждає алергією на білки, які він містить.

Ідеальна подушка для алергіка, яка вона?

Найлегше доглядати за виробами з синтетичним наповнювачем. Особливу увагу слід приділити чохла: чим краще він простеган, тим менше постраждає від частих прань. Щоб розібратися, на яких спати подушках аллергику, варто розглянути найпопулярніші з них.

Силіконізований синтепон

Нове покоління синтепону, що відрізняється силіконовим просоченням волокон, має чудові відновними властивостями при деформації і намоканні. Якщо говорять « силіконова подушка », Мають на увазі саме подушку з силіконізоване синтепону. Це поліестер екологічно безпечно і не привабливо для сапрофитов і цвілевих грибів.

холлофайбер

Комерційна назва цього наповнювача буквально перекладається з англійської як «порожнє волокно» (hollow fiber). Матеріал унікальний тим, що його волокна розташовані вертикальними спіралями, що забезпечує наповнювача відмінну пружинистість і здатність зберігати форму після прання і деформування. Він також екологічний, гіпоалергенний і не вбирає запахи.

Тинсулейт

Ще один матеріал синтетичного походження, який відрізняється більшою щільністю волокон на одиницю об'єму, що досягається їх малою товщиною. Він добре утримує форму і відображає тепло тіла, тому подушка з Тинсулейт тактильно затишніше, ніж інші подушки синтетичні і натуральні. Тинсулейт відмінно переносить прання і обробку парою.

мікрофібра

Винайдена японцями, мікрофібра являє собою найтонші ниточки поліестеру, утримувані ядром поліаміду. Цей легкий і пружний матеріал добре пропускає повітря, не затримує вологу, без змін переносить прання, а тому абсолютно не любить патогенними організмами. Мікрофібра частіше використовується як гіпоалергенний матеріал для чохлів постільних речей, але застосовується і в якості наповнювача.

Кукурудзяна, бамбукове волокно та інші органічні наповнювачі

Дорожчі, ніж синтепонові подушки , Вироби з наповнювачем з натурального волокна вважаються теж хорошим вибором для алергіків. Незважаючи на органічне походження, для них може бути застосована делікатна прати у пральній машині. Однак з таким наповнювачем слід проявляти обережність тим, хто має реакцію на латекс: для скріплення волокон часто використовуються латексні нитки.

Помінявши подушку на гіпоалергенну, можна з подивом відзначити, що серед обов'язкових умов комфортного сну перестали значитися антигістамінні препарати. І нехай це маленьке досягнення стане першим кроком на шляху до повноцінного життя, що не залежить від пори року і оточення.

Перейти до каталогу подушок

Алергіки в сум'ятті: на яких спати подушках, щоб висипатися без завчасного прийому антигістамінних засобів?
Ідеальна подушка для алергіка, яка вона?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com