рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Дитяче новорічне меню


05.11.14

Новий рік - сімейне свято. За великим столом місця вистачає всім, тут і старі й малі. Головне завдання господарки зі святковим частуванням догодити кожному, в першу чергу - дітям. Те, що можна дорослому, не завжди можна дитині, не має значення, 3 роки йому, 5 років або 10. По можливості не потрібно відступати від звичного меню навіть "заради свята". Страви можуть бути святково прикрашені або приготовлені з улюблених продуктів дитини.

До настання святкової вечері чимало важливо дотримуватися режиму дня і давати дитині звичну для нього їжу, тобто не полінуватися, знайти час і приготувати кашу на сніданок, курячий суп на обід, сирники, оладки і т.д. на полуденок. Новорічний вужі для дитини повинен початися набагато раніше, ніж за стіл сядуть дорослі. Якщо зібралася велика компанія дорослих з дітьми, дітям стіл краще накрити окремо. За кілька днів до свята потрібно запитати у батьків, що люблять їх діти, чи немає алергії на якісь конкретні продукти і т.д.
У сервіровці столу діти можуть взяти активну участь. Стіл можна застелити скатертиною і поставити не б'є посуд. Багато компаній пропонують широкий асортимент посуду з харчового пластику, аж до приладів. Діти можуть прикрасити стіл мішурою і не б'ються іграшками. У центр можна поставити символ року. Обов'язково потрібно розкласти кольорові, новорічні серветки, щоб діти не витирали руки об скатертину і одяг. На дитячий стіл не можна ставити свічки і прикрашати стіл електричними лампочками в цілях безпеки, навіть якщо дітям 10-12 років.
Стільці навколо столу потрібно поставити так, щоб дітям було зручно сидіти за столом, краще, якщо це будуть стільці зі спинками.
За дитячий стіл можна садити дітей з трьох років, молодше - не рекомендується, тому що у дітей молодшого дошкільного віку відсутній самоконтроль. Маленьких дітей краще годувати окремо звичної для нього їжею і контролювати, щоб він не хапав дорослу їжу зі столу.
А тепер поговоримо про найголовніше - про дитячий, новорічному меню. Категорично забороняється ставити дітям на стіл цитрусові і шоколад, це перші алергени. Навіть якщо алергії у дитини немає, велика кількість цих продуктів негативно позначиться на роботі шлунково-кишкового тракту, дитячий шлунок не впорається з такою їжею, так само може з'явитися висип.
Закуски і салати
Бутерброди - найкраща закуска. Можна зробити бутерброди з відвареним м'ясом курки, бужениною, качиної грудкою, сиром, свіжими огірками, помідорами.
Можна приготувати фаршировані булочки. Спекти маленькі булочки або купити готові в магазині. Вийняти з булочок частина м'якоті і заповнити серединку улюбленої начинкою з сиру, огірочків і ковбаси або краще шинки або курячого, відвареного м'яса. Улюблений салат Олів'є заправити НЕ майонезом, а сметаною, змішаної з солодкою гірчицею. Виключити в салаті солоні огірки, замінити свіжими і не класти цибулю.
Багато дітей люблять салати з сухариками. Салат можна приготувати з будь-яких овочів, наприклад, солодкого перцю, помідорів, огірків, пекінської капусти та ін. Салат можна заправити сметанним соусом і при подачі посипати сухариками.
Багато салатів ставити не потрібно, діти не осилять таку різноманітність. Якщо компанія велика, досить двох видів.
Можна зробити акцент на нарізці. Діти із задоволенням їдять сир, його можна нарізати кілька видів, можна додати зовсім небагато м'ясної нарізки, краще, якщо це буде буженина або домашня ковбаса власного приготування. Багато дітей люблять паштет з печінки, його можна приготувати і відразу намазати на невеликі шматочки хліба.
Гарячі страви
Діти дуже люблять котлети, їх можна посмажити і запропонувати в якості другої страви.
Котлети можна приготувати в духовці або на пару і подати їх з томатним або вершковим соусом. Можна для дітей запекти цілу курку або курячі гомілки. Можна приготувати шніцелі з телятини (відбивні в хрусткій скоринці) або нагетси курячі. На гарнір всі діти люблять картопляне пюре або картопля фрі.

Десерти
Діти багато рухаються, тому на стіл слід поставити соки, мінеральну воду без газу або найкраще натуральний ягідний морс.
На десерт можна подати спечені заздалегідь новорічне печиво, пряники, капкейкі (кекси з шапочкою з крему), кейк-попс (тістечко на паличці), зефір або морозиво. Торт для новорічного дитячого застілля буде зайвим.
На десерт також можна запекти яблука з медом або з цукром і корицею і подати їх зі збитими вершками.
Барвисто виглядають багатошарові фруктово-ягідні желе, діти дуже люблять такі десерти, або вершкове желе з ягідним джемом.
Можна на стіл поставити яблука і банани, мандарини по числу дітей,
Всі страви слід прикрашати по-новорічному, фігурками з овочів і фруктів у вигляді Діда Мороза або мордочок (силуетів) символу року, сніжок, кумедних зайчиків, ведмедиків.
Дітей до двох років потрібно годувати окремо, спеціально приготованою для них їжею. На десерт можна запропонувати печене яблуко, банан, печиво.
Під ялинку дорослі зазвичай кладуть подарунки, серед яких можуть виявитися солодкі. Якщо подарунок у дитини не забирати, дитина безконтрольно може з'їсти велику кількість цукерок, якщо забирати - дитина засмутитися.
Тут потрібно проявити кмітливість і, пригостивши дитини часточкою мандарина з подарунка або маленьким шматочком м'якої цукерки, прибрати подарунок подалі.
Фото: © Depositphotos.com/@ SergiyN
статтю підготувала Наталія Петрова , Спеціально для Kulina.ru




Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com