рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Як зробити настоянку з ягід і фруктів

  1. Рецепти домашніх алкогольних напоїв з фруктів і ягід Багатьом з нас хочеться, щоб літо тривало вічно....
  2. пустотлива вишня
  3. малиновий спокуса
  4. п'янкий феєрверк
  5. абрикосовий дурман
  6. пахуча зливу
  7. Солодка парочка

Рецепти домашніх алкогольних напоїв з фруктів і ягід

Багатьом з нас хочеться, щоб літо тривало вічно. На жаль, зупинити прекрасну мить нам не під силу, зате зберегти частинку літа ми можемо цілком. І допоможуть нам у цьому алкогольні напої з ягід і фруктів.

ялівцевий дух

ялівцевий дух

З давніх-давен в кожному будинку на Русі зберігалися наливки і настоянки з ягід. Головний їхній інгредієнт - спирт і напої на його основі. Хоча знавці запевняють, що найкраще вбирає аромат і смак плодів горілка. За старих часів настоянка на ягодах ялівцю була поза конкуренцією. Для її приготування візьмемо 10-15 ягід, придушимо качалкою і перекладемо на дно скляної літрової банки. Додаємо 1 ч. Л. кмину, 1 ч. л. коріандру і цедру 1 лимона. Заливаємо інгредієнти 500 мл горілки, закриваємо кришкою і наполягаємо 2 тижні. Потім доливаємо настій сиропом (1 ст. Л. Цукру на 100 мл води) і даємо йому насититися насолодою пару днів. Тепер можна сміливо знімати пробу.

пустотлива вишня

пустотлива вишня

Вишня теж підходить для домашніх настоянок на спирту з ягід. Беремо 1 кг вишні з кісточками, промиваємо і проколюємо зубочисткою. Перекладаємо ягоди в дволітрову банку і засипаємо їх 5 ст. л. цукру. Для аромату кладемо щіпку кориці і мускатного горіха. Заливаємо ягоди 500 мл горілки або спирту, шийку банки накриваємо марлею і обв'язуємо мотузкою. Ми залишаємо її на вікні на 2 місяці, бажано з сонячної сторони. Не забуваємо перетрушувати ягоди кожні 3 дні. Потім проціджуємо настоянку і розливаємо по пляшках.

малиновий спокуса

малиновий спокуса

Віддаєте перевагу більш солодку малину? Тоді рецепт спиртного напою з ягодами на її основі стане для вас найулюбленішим. Нам знадобиться 2½ кг стиглих великих ягід без слідів гниття. Очищену промиту малину кладемо в глибоку миску, пересипаємо 250 г цукру, заливаємо 500 мл горілки і даємо насититися протягом години. Потім перекладаємо малину в літрові банки, щільно закриваємо їх кришками і наполягаємо рівно місяць. В цьому випадку рецепт приготування настоянки з ягід наказує тримати банки подалі від сонячних променів. Через місяць проціджуємо настоянку через марлю і переливаємо її в пляшки.

п'янкий феєрверк

п'янкий феєрверк

Багатим смаком порадує домашня настоянка з ягідного асорті. Найкраще взяти ягоди в рівних пропорціях, по 500-600 г. Дуже добре підійде полуниця, ожина, червона і чорна смородина. Очищені і промиті ягоди розкладаємо в дві дволітрові банки, засипаємо в кожну по 250 г цукру. Ми залишаємо їх у теплому місці на 2 тижні, потім вливаємо в них по 500 мл спирту. Наступний місяць настоянка з ягід на спирту проведе в прохолодному темному місці. Після проціджуємо її через марлю, розливаємо по пляшках, закриваємо кришками і наполягаємо 3-4 місяці. Довге очікування з лишком окупиться чудовим смаком і чудовим ягідним ароматом.

абрикосовий дурман

абрикосовий дурман

З настоянками з ягід в домашніх умовах зрівняються лише настойки з фруктів, наприклад з абрикосів. Відбираємо 1 кг стиглих плодів, промиваємо їх і виймаємо кісточки. Витягуємо з твердих шкарлупок ядра, просушують і подрібнюємо в крихту. М'якоть абрикосів нарізаємо часточками, закладаємо в дволітрову банку, засипаємо меленими ядрами і 250 г цукру. Заливаємо фрукти 500 мл горілки, закриваємо кришкою і прибираємо в темне місце на місяць. Після закінчення терміну проціджуємо настоянку з фруктів і розливаємо по пляшках. Цей напій з оригінальною гіркуватістю і горіховими нотками припаде до смаку любителям вишуканих алкогольних коктейлів.

пахуча зливу

пахуча зливу

Традиційна слив'янка прикрасить будь-яке домашнє застілля. Для неї підійдуть як жовті, так і сині сливи. Головне, щоб вони були стиглими, але не перезрілими і не підгнилими. Для яскравого аромату кладемо на дно трилітрової банки 20 г тертого імбиру і ½ ч. Л. кориці. Заповнюємо її 2 кг слив без кісточок, нарізаних часточками. Засипаємо їх 300 г цукру, заливаємо літром горілки і закриваємо кришкою. Щоб ця фруктова настоянка на спирту придбала гармонійний смак, вона повинна провести в темному місці місяць. Після цього проціджуємо її і закупорюють в пляшки. Цей терпкий напій з глибоким ароматом оцінять навіть найсуворіші домашні критики.

Солодка парочка

Солодка парочка

Вельми цікава варіація виходить з груш і яблук. Відбираємо по 2 кг міцних стиглих плодів, очищаємо їх від шкірки і серцевини, нарізаємо скибочками. На дно великої банки, в якій буде дозрівати спиртний напій з фруктів, кладемо один мускатний горіх і 7-8 листочків меліси. Викладаємо яблука і груші, посипаємо їх 200-250 г цукру і заливаємо літром горілки. При бажанні можна розбавити її водою, щоб трохи збити фортеця. Такий настоянці для бродіння вистачить пари тижнів. Потім її можна проціджувати і переливати в пляшки. Більше рецептів алкогольних напоїв з ягід і фруктів шукайте на нашому сайті.

А ви знаєте, як зробити настойку з ягід і фруктів? Поділіться сімейними рецептами і тонкощами приготування улюблених домашніх напоїв з іншими читачами.

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com