рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Опис і технічні характеристики аналізаторів молока Клевер і Лактан

  1. Аналізатор молока Клевер 2
  2. Пристрій і принцип дії
  3. Переваги аналізатора Клевер 2
  4. Основні причини неполадок аналізатора Клевер 2
  5. Аналізатор молока Клевер 2М
  6. Аналізатор молока Клевер - Міні
  7. Аналізатор молока Лактан 1 - 4
  8. Принцип дії аналізатора Лактан 1-4
  9. Характеристики аналізаторів молока
  10. Порядок роботи з аналізаторами Клевер 2 і Лактан 1-4

Аналізатор якості молока - це електронний прилад, за допомогою якого можна за короткий час в лабораторних або польових умовах визначити жирність, щільність, кислотність сухий залишок і інші показники. Додаткове обладнання та хімічні реактиви не потрібні. Переважна більшість таких пристроїв відрізняються порівняно невеликими розмірами, малою вагою (до 3 кг), достатньою точністю вимірювань і простотою використання, що сприяє їх велику популярність. Сьогодні людей, які збираються аналізатор молока купити для фермерського господарства, налічується не менше, ніж бажаючих придбати його для лабораторій і промислових підприємств.

Необхідність таких приладів обумовлена ​​тим, що до здає молока або вершків ставлять високі вимоги, від яких, зокрема, залежить приймальня ціна. Мобільний і простий апарат дозволяє визначити якість сировини прямо на фермі або в ході приймання. Не потрібно звертатися в лабораторію, де проведення складного аналізу традиційним способом, наприклад, за визначенням білка, займає 6 годин робочого часу. Наявність подібного пристрою значно спрощує процес контролю якості молока і молокопродуктів.

Аналізатори Клевер 2 і Лактан 1-4 використовуються в фермерських та селянських господарствах, племінних об'єднаннях, на переробних заводах, в пунктах прийому молока, в молочних кухнях, ветеринарних і наукових лабораторіях, на селекційних станціях і в інших організаціях.

Аналізатор молока Клевер 2

Переносний аналізатор молока Клевер 2 являє собою вдосконалений варіант однойменної моделі «1М». Апарат з'явився на ринку на початку 90-х років минулого століття. Застосовується для визначення масової частки білка, жиру, СОМО, щільності молока і молочних продуктів. Додана вода розраховується в тому випадку, якщо СОМО виявляється нижче певного значення.

При роботі з приладом слід пам'ятати, що, якщо проба містить молоко, фальсифіковане будь-яким способом, або молочний продукт зі штучними добавками, то коректність метрологічних характеристик апарата не гарантується.

Пристрій і принцип дії

Клевер 2 складається з двох частин. Блок живлення з джерелом на 12В розташований горизонтально, служить одночасно підставкою. На ньому закріплений вертикальний робочий модуль. В останньому знаходяться електронна схема і вимірювальна осередок, що складається з:

  • Пробопріемніка з системами термостабілізації і нагрівання.
  • Джерела ультразвукових коливань.
  • Детектора.
  • Підсилювача.

Роботою приладу керує мікропроцесор. Він реєструє ультразвуковий сигнал, після його проходження через пробу, обробляє його, згідно із заданим алгоритмом, визначає якісні характеристики молока і відправляє розраховані параметри на дисплей.

Всі системи приладу змонтовані в бризгозащищенном корпусі з ударостійкого пластику. Ступінь пиловологозахисту - IP51В. Стандартний варіант приладу комплектується двома градуювання: №1 для молока і молокопродуктів та №5 для перевірки апарату.

Для підключення до ПК є вихід RS-232. ПО забезпечує створення звітів про проведені аналізи та їх подальшу роздруківку. Можна накладати додаткові градуювання. При необхідності, до апарату підключається термопринтер, результати роздруковуються на касовій стрічці.

Принцип дії полягає в наступному. Джерело випромінює ультразвукові сигнали. Хвилі проходять через пробу, через що їх фізичні характеристики змінюються. Ступінь змін залежить від температури молока і концентрації в ньому різних речовин. УЗ випромінювання після проходження проби вловлюється мікропроцесором і аналізується, з визначенням показників сировини або молокопродуктів.

Прилад має систему самодіагностики. Вона контролює справність джерела живлення, процесора, вимірювальної камери. А також - відповідність вимогам, що заливається проби молока. При порушеннях роботи загоряється червона лампочка і видається код помилки.

Опціонально аналізатор обладнується:

  • Вимірювальної осередком, що дозволяє перевіряти вершки високої жирності.
  • Пристроєм для підключення через прикурювач до автомобільного акумулятора.
  • Виносним індикатором, за допомогою якого можна дублювати результати вимірювань на великій відстані від аналізатора.

Середній час, що витрачається на обробку однієї проби, становить 3 хвилини. Обсяг проби - 20 куб. см.

У регулярному технічному обслуговуванні прилад Клевер 2 не потребує. Перш ніж почати користуватися в роботу рекомендується виконати перевірку працездатності на дистильованої воді. ТО робиться в тому випадку, якщо ця перевірка дала негативні результати. Або, якщо в ході роботи, надійшла інформація про забруднення вимірювальної камери. А також - перед створенням нової градуювання.

Переваги аналізатора Клевер 2

Клевер 2 - це сучасний високотехнологічний прилад, що володіє численними перевагами. Він легкий і компактний, надійний і довговічний, екологічно безпечний.

Забезпечує точні і стабільні вимірювання в широкому діапазоні за всіма основними параметрами молока. Простий і зручний в обслуговуванні, не вимагає додаткових пристосувань і реактивів. Результати видаються в автоматичному режимі через кілька хвилин. Для роботи з ним не потрібна людина зі спеціальною хімічною освітою, з обслуговуванням апарату цілком справляється рядовий лаборант.

Крім того:

  • Аналізатор може функціонувати не тільки в промислових, але також і в польових умовах. Він добре захищений від зовнішніх механічних та інших впливів. У його конструкції немає блоків, які були б чутливі до різних факторів, що ушкоджують. Досить дотримуватися звичайних застережних заходів, щоб прилад працював довго і безвідмовно.

  • Підготовка проби зведена до мінімуму. Апарат не потрібно щоразу додатково налаштовувати, в залежності від жирності молока або його температури.

  • Заводська градуювання поєднана з градуювання на основні види переробленої сировини. Прилад не вимагає проведення додаткових градуювань на молоко після гомогенізації, термообробки або відновлення.

  • За додатковими градуювання вибір досить великий - є на твороженную сироватку, технологічну суміш для морозива, високожирні вершки, козяче молоко і інші.

  • Блокова компоновка підвищує ремонтопридатність і скорочує терміни усунення пошкоджень.

  • Апарат відрізняється великими можливостями щодо проводового або бездротового підключення до периферійних установок: комп'ютера, виносного індикатора, принтеру.

  • Система самодіагностики і контролю характеристик проби сигналізує про пошкодження апарату і запобігає помилки, в разі неправильно обраного зразка.

Основні причини неполадок аналізатора Клевер 2

Клевер 2 треба утримувати в чистоті: регулярно промивати, не допускати попадання бруду на роз'єми і контакти, заливати пробопріемнік дистильованою водою на ніч або на вихідні. Недотримання цих вимог, а саме, неправильна промивка або взагалі її відсутність, є головною причиною виходу апарату з ладу.

Про те, в якому стані знаходиться вимірювальна камера, можна судити за зовнішнім виглядом буферної ємності, яка пов'язана з нею безпосередньо. Якщо на її стінках є бурий наліт - це погано. Він являє собою вчасно невимитие залишки проб молока. Під дією мікроорганізмів і температури вони міцно приклеюються до внутрішніх стінок, які раніше були прозорими. Можна бути впевненим в тому, що вимірювальна камера - в такому ж стані. Це призводить до збоїв в роботі і помилок у вимірах.

Промивання Клевер 2 рекомендується проводити із застосуванням спеціальних препаратів «Алюбрейк - Екстра» і «Асептодін». Одного комплекту вистачає на 3 місяці. Використання побутових порошків не бажано. У них містяться барвники, відбілювачі, ароматизатори, органічні сполуки. Слаборозчинні частки цих компонентів осідають на стінках силіконових трубок і вимірювальної камери, порушуючи точність роботи приладу.

Аналізатор молока Клевер 2М

В даний час проводиться вдосконалений прилад Клевер 2М . Це нове покоління модельного ряду, з розширеною функціональністю і підвищеною точністю вимірювань по білку.

Апарат може працювати в двох режимах. Перший аналогічний Клевер 2, з тією відмінністю, що, крім зазначених вище параметрів, прилад робить експрес-аналіз за змістом мінеральних солей, лактози, сухого молочного залишку, визначає значення точки замерзання.

У другому режимі пристрій з точністю до 0,06% показує масовий вміст білка в цілісному сирому молоці. А також аналізує повний комплекс показників сировини, який налічує 11 параметрів. Середній час вимірювання в цьому випадку становить 5,5 хв, об'єм проби - 200 куб. см.

Дисплей - рідкокристалічний, що більш зручно в плані відображення даних. Меню можна налаштувати на свій розсуд.

Аналізатор молока Клевер - Міні

У лінійці аналізаторів є ультракомпактний прилад Клевер-Міні , Вагою до 1 кг. Його ринкова вартість, рекомендована виробником, становить близько 60% від ціни Клевер 2.

За допомогою Міні можна дізнатися процентний вміст білка, жиру і СОМО, визначити щільність свіжого незбираного молока. Перелік характеристик, за якими апарат буде робити експрес-аналіз, визначається клієнтів під час придбання пристрою. Це зручно, замовник платить тільки за те, що йому потрібно.

Градуювання - по коров'ячому молоку. Можна вводити додаткові градуювання. Основні параметри приладу вказані нижче. Аналогічно базової моделі, Міні підключається до ПК і принтера.

Машина не поверяется, тому що не внесений до реєстру засобів вимірювальної техніки РФ.

Аналізатор молока Лактан 1 - 4

Аналізатор молока Лактан 1 - 4 - це пристрій того ж класу, що і Клевер 2. У лінійці товарів досить багато моделей, з модифікаціями в різному виконанні, в тому числі - кілька Міні. Наприклад, Лактан 1-4м Міні важить 370 г., поставляється з заводський градуировкой тільки на незбиране коров'яче молоко, поверен виробником, зареєстрований в Державному реєстрі засобів вимірювальної техніки РФ.

Базовою моделлю вважається Лактан 1-4 ісп. 220. Цей апарат багато в чому схожий на Клевер 2, хоча є деякі відмінності.

Лактан 1-4 ісп. 220 призначений для визначення масових часток білка, жиру, СОМО, щільності, температури і доданої води в молоці цілісному свіжому, пастеризованому, консервованому, відновленому, нормалізованому, знежиреному і тривалого зберігання. Останній параметр (вода) вимірюється тільки в натуральному молоці. Кислотність сировини не повинна перевищувати 20 град Т (для інших моделей - 25 град Т). Вага - не більше 3 кг. Інші технічні параметри наведені нижче.

У конструкції апарату передбачений насос. З його допомогою кювету перед початком вимірювань заповнюється молоком, а після закінчення роботи проба зливається. Обсяг сировини для аналізу - 25 куб. см. Прилад підключається до комп'ютера, для чого в комплекті з ним йде модемний кабель і ПО для Windows. Є моделі, в яких опціонально пропонується повністю автоматизована система промивання. А також комплектація принтером ТЕПС-1, для роздруківки результатів, без підключення до ПК.

Принцип дії аналізатора Лактан 1-4

Джерело створює ультразвукові коливання. Хвилі проходять через пробу при двох різних температурах. Мікропроцесор визначає зміну ступеня загасання і швидкості руху хвиль після проходження через молоко. Після чого обробляє отримані дані і виводить результати на дисплей.

Характеристики аналізаторів молока

Технічні характеристики Клевер 2 (всі відсотки - в масових частках, в дужках дані значення для Клевер-Міні і Лактан 1-4 ісп. 220):

  • Жир,% - від 0 до 20,0 (від 2,0 до 7,0; від 0 до 10,0).

  • СОМО,% - від 3,0 до 15,0 (від 3,0 до 15,0; від 6,0 до 12,0).

  • Білок,% - від 0,15 до 6,0 (від 0,15 до 6,0; від 1,5 до 3,5).

  • Щільність, кг / куб. м. - від 1000 до 1050 (від 1000 до 1040; від 1000 до 1040).

  • Додана вода,% - від 3,0 до 70,0 (від 3,0 до 70,0; від 1,0 до 100).

  • Температура проби, град С - від 5 до 35 (від 5 до 35; від 5 до 40).

Умови навколишнього середовища, необхідні для безперебійного і точного функціонування приладів:

  • Температура повітря, град С - від 10 до 35.

  • Максимальна відносна вологість,% - 80.

  • Атмосферний тиск, кПа - від 85 до 106.

Порядок роботи з аналізаторами Клевер 2 і Лактан 1-4

Загальна схема використання апаратів:

  • Прилад ставиться вертикально в зручному місці, по можливості - на тумбі або столі. Для нормальної роботи важливо знайти стійку і рівну поверхню.

  • Після включення в мережу, пристрій починає розігріватися. Встановлюється потрібний режим. Після закінчення прогріву, на дисплей виводиться повідомлення про те, що прилад готовий до роботи.

  • Ємність, призначена для проб, заповнюється певною кількістю молока. Температура сировини повинна відповідати зазначеній в інструкції.

  • Якщо апарат обладнаний засмоктує помпою, то треба поставити пробку з трубкою, після чого встановити відповідний режим. Мірна ємність заповнюється молоком і ставиться в місце забору. Після того, як сировину втягнеться в прилад, почнеться процес аналізу його складу.

  • Якщо помпа не передбачена, то молоко потрапляє в камеру для вимірювань під дією поршня.

  • Аналіз складу сировини робиться автоматично. Після його закінчення, отримані результати виводяться на дисплей.

  • Після завершення використання, апарат треба промити так, як вказано в інструкції, із застосуванням спеціальних засобів. Чистота - обов'язкова умова збереження працездатності приладу.

Більш докладно робота з кожним апаратом описана в доданому до нього керівництві по експлуатації.

аналізатори молока Клевер 2 і Лактан 1 - 4 - це точні, надійні і зручні в експлуатації прилади. Вони значно спрощують і прискорюють визначення якості сировини та молочних продуктів на всіх стадіях виробничого процесу.

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com