рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Главная Новости

Які бувають настоянки та як треба їх пити

Опубликовано: 25.03.2024

Настоянка — це міцний спиртний напій, який робиться шляхом спиртової мацерації трав, коріння, зерен, ягід, фруктів, цитрусових шкірок та інших рослинних інгредієнтів, що надають готовому продукту певного кольору, смаку та аромату. У статті ми розповімо про основні різновиди настоянок, а також про те, як правильно вживати алкогольні напої цієї категорії. photo-1638313156406-65ffe0cec867?q=80&w=1470&auto=format&fit=crop&ixlib=rb-4.0.3&ixid=M3wxMjA3fDB8MHxwaG90by1wYWdlfHx8fGVufDB8fHx8fA%3D%3D

Класифікація настоянок

Усі настойки поділяють на два види залежно від типу спиртової основи, яка може бути фруктовою або зерновою. Найчастіше фруктові спирти настоюють на апельсиновій і лимонній цедрі, фруктах, ягодах — горобині, чорносливі, вишні, брусниці, чорній смородині. Зернові спирти роблять із використанням зерен, коріння, трав — чебрецю, ромашки, полину, насіння кропу, кмину. Зазвичай зроблена з різноманітних трав настоянка — це той самий бітер, хоча також до бітерів відносять деякі лікери й вермути. Найчастіше такі алкогольні напої готують на основі рецептів лікарських засобів, які використовувалися кілька століть тому для нормалізації роботи шлунково-кишкового тракту та покращення апетиту. Також заведено ділити настоянки залежно від кількості цукру. У продажу є такі алкогольні напої:

  1. солодкі, що містять близько 30% цукру;
  2. напівсолодкі — у них від 4% до 30% глюкози;
  3. гіркі — у таких лише до 3% цукру.

 

Гіркі настоянки є найміцнішими — найчастіше вони містять від 40 до 60% спирту.

 

Як правильно пити настоянку

Більшість настоянок заведено пити як горілку — з невеликих чарок. Гіркі настоянки частіше подають у ролі аперитиву для поліпшення апетиту. Алкоголь із великим вмістом цукру п'ють як дигестив для покращення травлення. Охолоджувати настоянки не рекомендується, оскільки тоді частково втрачаються аромат і смак алкоголю. Краще вживати такі напої за кімнатної температури. А ось розбавляти настоянки можна, особливо якщо йдеться про дуже пряні або міцні напої. Для цього можна використовувати яблучний, апельсиновий, лимонний або грейпфрутовий соки, які представлені у великому асортименті в маркеті корисних штук Maudau. Також для цього підійдуть мінеральна вода з газом і тонік. За бажанням можна приготувати на основі настоянки коктейль, додавши до основи вермут, сік, віскі або інші інгредієнти відповідно до вибраного рецепту. Бітери також можна додавати по кілька крапель у каву або чай, посилюючи зігрівальний ефект напоїв. У цьому разі настоянки мають ще й лікувальний ефект, сприятливо впливаючи на стан шлунково-кишкового тракту та імунну систему. Але лише за умови, що добова доза алкоголю не перевищує однієї-двох столових ложок. Що стосується закусок, їх слід вибирати з урахуванням міцності та смаку алкогольного напою. Фруктові настоянки краще підходять до гарячих страв і десертів, а трав'яні — до холодних закусок із рибою, м'ясом, сиром.

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com
rss