рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Ріпка - ляльковий театр з паперу, фетру, гачком, відео

  1. Необхідні інструменти та матеріали
  2. Персонажі казки і декорації
  3. Робота з різними матеріалами


Казка про ріпку - одна з найулюбленіших історій, які чують діти на самому початку свого життя. Її добре знають і люблять вже кілька поколінь людей. Але її можна не тільки читати або дивитися як мультиплікаційний фільм. За допомогою простих засобів цілком можна створити ляльковий театр своїми руками для цієї повчальної дитячої казки.

Настільний дитячий театр «Ріпка» можна зробити різними способами, причому працювати цілком можливо разом з дітьми - так їм буде ще цікавіше дивитися спектакль.

Необхідні інструменти та матеріали

Для створення лялькового театру «Ріпка» будуть потрібні наступні матеріали, інструменти та приладдя:

  1. Білий і кольоровий картон.
  2. Кольоровий папір.
  3. Фломастери або фарби.
  4. Ножиці.
  5. Клей.
  6. Щільний жорсткий фетр, краще поліестеровий.
  7. Нитки, шпильки і голки.
  8. Пластилін.
  9. Нитки для в'язання та гачок.

Нитки для в'язання та гачок

Ляльковий театр казка «Ріпка» можна просто роздрукувати, скачавши з інтернету, вирізати з картону і декорувати кольоровим папером, а персонажі зробити з фетру, використовуючи паперову основу, а також виліпити з пластиліну або зв'язати з різнокольорових ниток. Вибір матеріалу залежить тільки від бажання і наявних можливостей.

Персонажі казки і декорації

Плануючи зробити театр на столі «Ріпка», потрібно продумати не тільки декорації, а й те, як і з чого будуть виготовлені персонажі. Тут є достатній простір для фантазії. Якщо декорації можна просто взяти з мережі або намалювати на щільному картоні, розфарбувати або обробити кольоровим папером, то героїв казки бажано зробити об'ємними. Хоча і тут є варіанти.

Можна просто намалювати фігурки на тому ж цупкому картоні, залишивши з боків смужки картону, які склеюються кільцем. Вони можуть служити підставкою для пересування фігурок по декораціях або ж таким чином фігурки можна надягати на пальці для уявлення.

Об'ємних персонажів казки робити трохи складніше, але цілком доступно для вміють в'язати, клеїти і ліпити. Наприклад, дід з казки «Ріпка», пов'язаний гачком, відмінно підійде для конусного або пальчикового уявлення.

Відмінно буде виглядати мишка з паперу або фігура бабки з фетру, адже пальчиковий театр для дітей «Ріпка» не вимагає виготовлення повноцінних персонажів, цілком достатньо зробити голову героя, щоб усім було зрозуміло, хто це.

Найлегше виходить лялька внучка з пластиліну або з фетру, настільки ж просто зробити дідуся з пластиліну та інших персонажів, адже ліпити люблять і вміють все діти, навіть найменші.

Робота з різними матеріалами

Лялькова вистава «Ріпка» використовує обмежену кількість персонажів, тому зробити їх можна досить швидко. Так як розташовується ляльковий театр на столі, декорації для нього складаються з основи і задника, а також деякої кількості дрібних деталей. Найпростіше зробити їх з картону, відігнувши нижній край і приклеївши до нього шматочок міцного картону в якості основи.

Для персонажів можна використовувати в'язання гачком:

  1. Основою послужать легкі порожнисті кульки, які надягають на палець.
  2. Їх акуратно обв'язують нитками білого або тілесного кольору.
  3. Потім роблять особи, вишиваючи очі, ніс і рот.
  4. Волосся роблять з пухнастих ниток.
  5. Важливо надати персонажам індивідуальний вигляд, зв'язавши дідові картуз, бабці - косинку, внучці - стрічку в волосся, не забути про визнаний вид кішки, мишки і собачки Жучки. А головне - зробити ріпку - круглу, жовту, з довгим корінцем і пишними листочками, за які її і тягнули з землі всім сімейством. Обов'язково в'яжемо все з дуже яскравих ниток, щоб здалеку видно було.

Обов'язково в'яжемо все з дуже яскравих ниток, щоб здалеку видно було

Героїв для лялькового театру легко зробити з фетру:

  1. Для роботи будуть потрібні легкі фетрові кульки, щоб створити голови, і кольоровий матеріал для основи кожного персонажа.
  2. З жорсткого фетру викроюються трикутники і зшиваються (склеюються) в конуси.
  3. До кожного кріпиться кулька - голова.
  4. Тепер залишається тільки намалювати обличчя і надати героям знайомі риси.

Тепер залишається тільки намалювати обличчя і надати героям знайомі риси

Найефектніші фігурки виходять з пластиліну, причому можна використовувати як звичайний, так і той, що твердне на повітрі або при високій температурі. В останньому випадку грати спектаклі можна буде багато раз.

Фігуру, зліплена з кольорового пластиліну, можна залишити «як є», а можна проявити креативність і народити її в одягу з тканини або паперу. Діти будуть із задоволенням цим займатися, дорослим потрібно тільки трохи їм допомогти і підкоригувати результат роботи.

Дуже просто пояснити малюкам, як зліпити ріпку з пластиліну. Для цього з жовтого пластиліну скачують кульку, знизу в центрі «витягують» корінець, а зверху приминають матеріал до утворення широкої вмятінкі. У цьому місці буде кріпитися «хвостик» ріпки, який потрібно робити з зеленого пластиліну дуже довгим, щоб все сімейство могло за нього вхопитися.

Стара-стара казка як і раніше подобається маленьким дітям, тому батькам варто зробити цікавий ляльковий спектакль для своїх малюків. Адже дитинство настільки швидко закінчується.

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com