рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Ножі для нарізки сиру


08.11.11

Мистецтво вживання сирів прийшло до нас із Франції, яка заслужено вважається одним з "метрів сироваріння". Саме там ось уже багато століть прийнято подавати сирну тарілку після основного блюда, до того ж не тільки в ресторанах, але і за звичайним сімейною вечерею.
Щоб красиво порізати і викласти сир, а це ціле мистецтво, тому що в світі існує більше 100 видів, потрібно володіти певними знаннями - як і чим правильно нарізати сир. Саме ніж, тому що для кожного сиру існує свій ніж і, звичайно, спосіб нарізки. Ножі різні: для сирів середньої м'якості, для твердих сирів, для дуже м'яких сирів (камамбер, дор-блю) і окремий ніж для пармезану і подібного роду сирів. У продажу можна зустріти навіть цілі набори - з різними за формою ножами і всі вони будуть для сиру. Велика розмаїтість ножів для сиру обумовлено в першу чергу самими видами сиру. Сирного ножа потрібно не просто подрібнювати сир, а нарізати його красивими шматочками. При цьому ніж повинен дбайливо зберегти смак і аромат продукту. Специфіка сиру полягає в тому, що його зрілість і смакові якості нерівномірні по товщині головки і змінюються від краю до середини. Саме тому, згідно з усіма канонами, кожен шматочок повинен мати в собі плавний перехід смакових відчуттів.
Важливо при виборі ножа для сиру визначити його твердість або м'якість. Для м'яких сирів придумали спеціальне пристосування, що зовні нагадує дріт, щоб не деформувалася благородна цвіль. Так само дротяними ножами можна нарізати дуже тверді сири.
Є два види дротяних ножів - як гільйотина, і дріт зі стрижнем. З першим все гранично просто, сир кладеться на платформу і відсікається тонкими скибками за допомогою дроту. Другий вид складніше. Стрижень вставляється в середину м'якою головки і дріт обертається по спіралі, зрізуючи сир майже прозорими пластинами.
Для сирів середньої твердості використовуються компактні ножі з «віконцями», щоб сир не прилипав до ножа і з фігурними зубчиками на кінці для підхоплення і сервірування відрізаних шматочків на тарілці, тому що сири мають властивість деформуватися, якщо їх брати теплими руками.
Більшість сирних ножів мають ручку, розташовану вище лінії леза. Це забезпечує повноцінний рез і рівномірне зусилля на ріжучу кромку.
Є група сирних ножів, сильно відрізняються за своїм зовнішнім виглядом від класичних. Вони швидше нагадують лопатку або тертку з прорізом. Проріз може бути, як фіксованою, так і регульованою - саме її розмір відповідає за товщину нарізаються шматочків сиру. Використання такого ножа дає можливість без праці нарізати сир рівними і досить тонкими скибочками.
Головки твердих сирів зазвичай ріжуть дворучними ножами з напівкруглим лезом. Для самих твердих сортів сиру існують так же сирні топірці.
У гіпер і супермаркетах у відділах продажу сиру можна побачити слайсери - дискові ножі. Вони з електричним приводом, здатні нарізати досить широку гаму розмірів самої різної товщини.
Є ще один вид ножа у вигляді лопатки з поперечної прорізом, називається сирний рубанок (ostehøvel). Цей ніж придумали норвежці. Чому він називається «рубанок»? Тому що придумав цей ніж тесля Тур Бьyoрклюнд з Лиллехаммера в 1925 році. Теслі дратувало, що люди грубо шматують шматки сиру. Він, будучи естетом по натурі, прагнув до краси і порядку, правильним формам і акуратності, а тому, уважно оглянувши свій теслярський інструмент, придумав спеціальний рубанок, яким стало легко стругати сир акуратно і красиво.
Бідняки, в чиїх будинках завжди панувала нужда, купували нові ножі винахідника, які нарізали сир тонюсенькими шматочками. А ось власники сироварень і молочних заводів обурилися: вони боялися, що продажі сиру впадуть, і навіть спонсорували акцію протесту під гаслом: «Викинь сирний рубанок!» Однак незабаром і вони теж зрозуміли, що продажі сиру не зменшуються, і стали самі випускати такі ножі. Ось така історія. Сирним рубанком можна нарізати тверді і середньої м'якості сири.
Кілька простих порад по нарізці сиру спеціальними ножами.
Щоб нарізати велику сирну голову, спочатку потрібно розрізати її навпіл дротом або ножем з двома ручками, потім відсікти серединку звичайним ножем, а решту порізати сегментами. Цей спосіб підходить для таких сирів, як Гауда і емменталер. Для нарізки сирних кульок використовується звичайний ніж і розрізає така голова на порційні шматки як кавун.
Якщо потрібно порізати сир в бруску або ковбасний сир, спочатку слід видалити віск зовні, а потім порізати сир на скибочки. У ковбасному сирі порційні шматочки краще різати навскоси.
Як правильно подавати порізаний сир?
До складу сирної тарілки входять п'ять або більше сортів сиру, починаючи від ніжних і закінчуючи пікантними. Розташовувати порізані скибочки потрібно по наростаючій смаку, за годинниковою стрілкою. Ніжний сир не повинен стикатися і розташовуватися поруч з пряним сиром, інакше він вбере в себе його аромат. Розкладаючи сири на сирної дошці слід залишати проміжок між останнім і першим шматочком. Так само, щоб аромати не змішувалися, сир доповнюють фруктами і ягодами. До більш м'яких сирів йдуть виноград або груша нарізана скибочками; до жирним сирам - горіхи, такі як мигдаль або волоський горіх; до блакитного сиру - скибочку авокадо інжир, фініки або полуниця.
Розмір шматочків сиру залежить від того як, якого блюда подається тарілка. Якщо в роль головної страви, то розмір шматочків - від 150 до 200 грам, якщо в якості закуски, то розмір шматочків - від 25 до 50 грам.
Якщо сирна тарілка є головним блюдом, то разом з нею подається спеціальний сервірувальна ножик-вилка з роздвоюється зубчиками на кінці.


Наталія Петрова , Спеціально для Kulina.ru



Чому він називається «рубанок»?
Як правильно подавати порізаний сир?

Новости

Варенье из абрикосов
Абрикосовые деревья были выведены в Юго-Восточной Азии и вскоре распространились во многих странах. Особенно популярно это растение было в Армении, возможно, поэтому по латыни абрикос называется Prúnus

Кулинарная лавка братьев караваевых
Что можно улучшить: Пожалуй начну с раннего подъема на работу. Очень трудно вставать в 5 утра,чтобы в 7 быть на работе. И если ты не дай бог опоздаешь хоть на одну

Компот из абрикосов
Теперь варим компот из абрикосов, предварительно подготовив литровую стерилизованную и сухую банку: 1. Плоды промыть, вынуть косточку и хорошо обсушить; 2. Чтобы абрикосовый компот был нежнее, лучше

В кафе-ресторане House mafia
Сейчас московские японские рестораны - это не элементарное помещение, где можно провести ужин либо отпраздновать встречу, свидание, какое-то торжество. Для большинства из нас итальянский ресторан приходится

Борщ в мультиварке
Многие уверенны в том, что приготовить настоящий вкусный, наваристый борщ со свёклой в мультиварке невозможно. Ссылаются на то, что перед тем, как сварить это блюдо, нужно готовить заправку на сковороде,

Крем под мастику
Следует помнить, что мастику наносить на влажные поверхности нельзя (иначе она потеряет форму или совершенно растечется). Но если корж уже пропитан вкуснейшим кремом (а без крема это совершенно не тот

Гречка в мультиварке
Гречка всегда необходимо хорошо промыть, прежде чем готовить. В упаковках очень часто есть гречневая пыль и мусор, что не украсит ваше блюдо. Если вы готовите гречневую кашу без мяса, лучше всего положить

Кулинарная студия юлии высоцкой
Добро пожаловать в Кулинарную студию Юлии Высоцкой — первую в Москве, где у каждого ученика есть свое полностью оборудованное рабочее место. Здесь каждый гость может открыть для себя удивительный

Бегемот и компот мультфильм
Кто из малышей не боится прививок? Вечная проблема для многих родителей, дети которых боятся уколов, и каждый раз сильно плачут. Их делают «нехорошие» тети и дяди врачи. Об этом и рассказывается в поучительном

Загородные рестораны Киева
В Киеве выбор подходящих красивых заведений для свадебнего банкета огромный. В ресторанном праздновании свадьбы много плюсов. Это, во-первых, красивое и приготовленное профессионалами место, хорошее обслуживание

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com