рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Портфоліо учня початкової школи

Ось і до нас дійшов черговий експеримент міністерства освіти Ось і до нас дійшов черговий експеримент міністерства освіти. На батьківських зборах у школі вчителі поставили батьків до відома, що для кожного школяра повинен бути створений портфоліо учня початкової школи.

Спантеличені батьки стали задавати вчителям масу питань. Що являє собою портфоліо учня, як зробити його? Яким воно має бути? Що повинно входити в портфоліо? Навіщо потрібно портфоліо для початкових класів?

Після батьківських зборів, я зустріла знайомих, у яких діти навчаються в іншій школі і дізналася, що їх теж порадували даними нововведенням. Але в їхній школі вирішили вчинити простіше, вони замовили готове портфоліо для школяра на всі класи початкової школи. Портфоліо їм видали на батьківських зборах, вдома вони заповнили сторінки і здали вчителеві.

Щоб полегшити долю батьків нашого класу і свою, я вийшла з пропозицією до вчителя з приводу придбання готових шкільних портфоліо в тій школі, де вчитися моя дитина. Але, як виявилося складання портфоліо - це творчий процес, який допомагає дитині розкрити свої творчі здібності, а також провести самоаналіз свого шкільного життя за певний проміжок. Мотивує дитини брати участь у навчальній діяльності та творчій роботі. Підвищує самооцінку і впевненість у своїх можливостях. Тому готові шкільні портфоліо не вітаються.
Тоді я почала вивчати інформації ... проборозділ простори інтернету, стало зрозуміло, що поки єдиного стандарту для оформлення портфоліо немає.

Пройшовши цей складний шлях, мені хотілося б допомогти іншим батькам, які тільки зіткнулися з складанням портфоліо для школяра.

Отже, що потрібно для портфоліо:   1 Отже, що потрібно для портфоліо:
1. папка-реєстратор
2. файли ... ні, не правильно, мнооого файлів
3. папір А4
4. кольорові олівці (для виконання малюнків дитиною)
5. принтер
6. ну і, звичайно ж, терпіння і час

Завдання батьків - допомогти дітям скласти портфоліо. Підказати, як правильно заповнити розділи, вибрати потрібні фотографії, малюнки.

На даний момент у портфоліо є приблизні розділи, які можна доповнювати різної цікавої інформації:

1. Титульний лист портфоліо учня
На цьому листі зазначаються дані дитини - Прізвище, Ім'я, По батькові, фотографія дитини, навчальний заклад і місто в якому навчається дитина, дата початку та закінчення портфоліо.

2. Розділ - Мій світ:
В цьому розділі додається інформація, яка важлива для дитини. Приблизний варіант сторінок:

Особисті дані (Про мене) - дата народження, місце народження, вік. Можна вказати домашню адресу, телефон.
Моє ім'я - напишіть, що означає ім'я дитини, звідки воно сталося, можна вказати на честь кого назвали (наприклад, дідусь). А також, вкажіть відомих людей носять це ім'я.
Моя сім'я - напишіть коротке оповідання про свою сім'ю або якщо є бажання і час, то про кожного члена сім'ї. Прикладіть до даного розповіді фотографії рідних або малюнок дитини, як він бачить свою сім'ю. В дану рубрику можна прикласти родовід дитини.
Моє місто (Я живу) - в даному розділі вказуємо місто проживання дитини, в якому році і ким він був заснований, чим знамените це місто, які цікаві місця є.
Схема маршруту до школи - малюємо разом з дитиною безпечний шлях від будинку до школи. Відзначаємо небезпечні місця - автомобільні дороги, залізничні колії і так далі
Мої друзі - тут перераховуємо друзів дитини (прізвище, ім'я), можна додати фотографію друзів. А також пишемо про захоплення одного або спільних інтересах.
Захоплення (Мої інтереси) - на даній сторінці потрібно розповісти, що дитина любить робити, чим захоплюється. За бажанням дитини можна розповісти про гуртки / секціях, куди він додатково ходить.

3. Розділ - Моя школа:

Моя школа - адреса школи, телефон адміністрації, можна приклеїти фотографію установи, ПІБ директора, початок (рік) навчання.
Мій клас - вкажіть номер класу, приклейте загальну фотографію класу, а також можна написати невелике оповідання про клас.
Мої вчителі - заповнюємо дані про класного керівника (ПІБ + коротка розповідь, про те який він), про педагогів (предмет + ПІБ).
Мої шкільні предмети - даємо короткий опис по кожному предмету, тобто допомагаємо дитині зрозуміти для чого він потрібен. Так само можна написати своє ставлення до предмету. Наприклад, математика складний предмет, але я намагаюся, тому що хочу навчитися добре рахувати або мені подобається музика, тому що я вчуся красиво співати.
Моя громадська робота (громадська діяльність) - даний розділ бажано заповнити з фотографіями, де дитина брав участь у шкільному житті (наприклад, виступав на святі, оформляв клас, стінгазету, читав вірші на святі і т.д.) + короткий опис про враження / емоціях від виконання громадської діяльності.
Мої враження (шкільні заходи, екскурсійно-пізнавальні заходи) - тут все стандартно, пишемо коротенький відгук-враження про відвідування дитини з класом екскурсії, музею, виставки і т.д. Відгук можна оформити фотографією з даного заходу або намалювати малюнок.

4. Розділ - Мої успіхи:

Моє навчання - робимо заголовки листів по кожному шкільному предмету (математика, російська мова, читання, музика і т.д.). В дані розділи будуть вкладатися в файли добре виконані роботи - самостійні, контрольні, відгуки про книжки, різні доповіді і т.д.
Моя творчість - сюди ми розміщуємо творчість дитини. Малюнки, вироби, його письменницьку діяльність - казки, оповідання, вірші. Про об'ємні роботи теж не забуваємо - фотографуємо і додаємо до себе в портфоліо. При бажанні, роботи можна підписати - назва, а також де брала участь робота (якщо виставлялася на конкурсі / виставці).
Мої досягнення - робимо копії, і сміливо розміщуємо в цей розділ - похвальні листи, грамоти, дипломи, підсумкові атестаційні відомості, листи подяки і т.д.
Мої найкращі роботи (Роботи, якими я пишаюся) - сюди будуть вкладатися роботи, які дитина вважатиме важливими і цінними за цілий рік навчання. А що залишився (менш цінний, на думку дитини) матеріал викладаємо, звільняючи місце для розділів для нового навчального року.

5. Відкликання й побажання (Мої вчителі про мене) - це сторінка для педагогів, де вони можуть написати свої відгуки та побажання щодо виконану роботу або підсумками успішності.

6. Зміст - на цьому аркуші перераховуємо всі розділи, які ми вважали за потрібне включити з дитиною в портфоліо.

Додаткові сторінки, які можна прикласти до портфоліо:

- Я вмію - описуємо вміння дитини на даний етап (наприклад, добре вирішує завдання, красиво розповідає вірші і т.д.)
- Мої плани - дитина ставить для себе певні цілі, чому б він хотів навчитися або поліпшити будь-які вміння, в найближчому майбутньому (наприклад, навчитися красиво писати, вивчити англійський алфавіт і т.д.)
- Мій режим дня (Мій розпорядок дня) - складіть з дитиною режим дня і постарайтеся дотримуватися його
- Техніка читання - тут фіксуються всі результати перевірок
- Табель успішності за навчальний рік
- Мої канікули (Літній відпочинок, Канікули) - коротка розповідь дитини про те, як я провів літо. Не забуваємо про фото або малюнок про відпочинок
- Мої мрії

З метою ознайомлення ви можете завантажити портфоліо учня початкової школи.

Автор статті: Суботіна Світлана. спеціально для батьків і школярів

Яким воно має бути?
Що повинно входити в портфоліо?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com