рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Тарілки на стіні в інтер'єрі кухні - майстер-клас і ідеї (100 фото)

  1. складаємо композицію
  2. Колірна гамма інтер'єру, стіни і панно
  3. Поєднуємо тарілки між собою
  4. Тематики декоративних тарілок і стилі інтер'єру
  5. Дев'ять популярних форм для композицій з тарілок
  6. Способи кріплення тарілок на стіні

Ще в Стародавній Греції тарілки ділилися на столові і декоративні, в Китаї вже в 7 столітті навчилися виробляти порцеляновий посуд, але в Європі секрет найтоншого китайського фарфору був розгаданий тільки в середні століття

Ще в Стародавній Греції тарілки ділилися на столові і декоративні, в Китаї вже в 7 столітті навчилися виробляти порцеляновий посуд, але в Європі секрет найтоншого китайського фарфору був розгаданий тільки в середні століття. Але як же виникла традиція вішати декоративні тарілки на стіну? Її походження пов'язують з іншою традицією - нагороджувати підданих вишуканої фарфоровим посудом за особливі заслуги перед державою. Швидше за все, вплинула і виникла в кінці 19 ст. мода на колекціонування. І ось, в 60-х рр. минулого століття, фабрика французького ювеліра Рене Лаліка випустила першу колекцію тарілок, призначених виключно для декору будинку.

Сьогодні «тарілочний» декор не втрачає своєї актуальності і йде в ногу з часом. Наприклад, вам зовсім не обов'язково купувати спеціальні декоративні або колекційні тарілки - ви можете прямо зараз скласти композицію з уже наявних у вас блюдець. Крім того, настінні тарілки можуть органічно вписатися навіть в сучасний, а не тільки в класичний інтер'єр, як це було раніше.

Давайте познайомимося з цим видом декору ближче і з'ясуємо:

  • як правильно скласти настінну композицію за кольором, формою, розміром і малюнку посуду;
  • як і де її можна розмістити;
  • як повісити тарілки на стіну своїми руками за допомогою покупних або підручних засобів, в тому числі без свердління стіни.

складаємо композицію

У складанні колажу з різних тарілок, мабуть, головне, щоб їх щось об'єднувало. Це може бути витримана колірна гамма, малюнок, тематика і / або форма посуду. А ще дуже важливо, щоб вся композиція органічно вписалася в інтер'єр кухні і при цьому не захаращувала її. Давайте вивчимо вдалі приклади такого декору.

Колірна гамма інтер'єру, стіни і панно

  • На однотонному тлі можна вішати тарілки будь-якого кольору - від яскравих і строкатих до контрастних або строгих;

На однотонному тлі можна вішати тарілки будь-якого кольору - від яскравих і строкатих до контрастних або строгих;

  • Майте на увазі, що чим яскравіше або темніше стіна, тим яскравішими повинні бути блюдця, щоб не губитися на тлі;

Майте на увазі, що чим яскравіше або темніше стіна, тим яскравішими повинні бути блюдця, щоб не губитися на тлі;

  • Колірна гамма настінної композиції може і повинна підтримувати колірну гамму інтер'єру кухні (меблі, штори, обробку і т.д.);

);

  • Чорно-біла посуд, наприклад, з культової колекції П'єро Форназетті, будуть чудово виглядати на чорному або білому тлі;

Чорно-біла посуд, наприклад, з культової колекції П'єро Форназетті, будуть чудово виглядати на чорному або білому тлі;

  • Можна створити гру кольору тарілок і кольоровий стіни;

Можна створити гру кольору тарілок і кольоровий стіни;

  • В інтер'єрі в світлій, пастельній кольоровій гамі добре виглядатимуть тарілочки таких же ненав'язливих відтінків;

В інтер'єрі в світлій, пастельній кольоровій гамі добре виглядатимуть тарілочки таких же ненав'язливих відтінків;

  • Якщо ж стіна на кухні оброблена шпалерами з малюнком, то намагайтеся підібрати такі тарілки, які гармонійно поєднувалися б не тільки з кольором, але і з малюнком шпалер;

Якщо ж стіна на кухні оброблена шпалерами з малюнком, то намагайтеся підібрати такі тарілки, які гармонійно поєднувалися б не тільки з кольором, але і з малюнком шпалер;

Поєднуємо тарілки між собою

Складаючи колаж з посуду, ви можете скласти комбінацію з разноразмерних блюдець з малюнками різної тематики, але в одній колірній гамі. При цьому тарілки можуть бути як однотонними, так і з облямівкою, розписом, принтом.

Найчастіше «тарілкові» панно об'єднує не тільки колір, а й тематика. Наприклад, це можуть бути тарілки-сувеніри, привезені з подорожей, або рослинна тематика як на фото нижче.

Найоригінальніша ідея - повісити панно з тарілок, зібране за принципом мозаїки. На наступному фото представлена ​​колекція дизайнера кераміки Моллі Хетч.

На наступному фото представлена ​​колекція дизайнера кераміки Моллі Хетч

Втім, не обов'язково купувати готове панно, адже можна скласти «мозаїку» з блюдець, розмальованих своїми руками акриловими фарбами.

Тематики декоративних тарілок і стилі інтер'єру

  • для класики підходять традиційні блюдця з квітковими мотивами, розписом в стилі гжельской кераміки, китайського і Делфтського порцеляни, з позолотою і т.д.

д

  • Шеббі шик вимагає квіткового декорування і пастельних відтінків;

Шеббі шик   вимагає квіткового декорування і пастельних відтінків;

  • Інтер'єр кухні в сучасному стилі стане цікавіше завдяки поєднанню різних яскравих і строкатих тарілок, об'єднаних формою, кольором або малюнками;

Інтер'єр кухні в сучасному стилі стане цікавіше завдяки поєднанню різних яскравих і строкатих тарілок, об'єднаних формою, кольором або малюнками;

  • В етнічних стилях виявляються доречні мідні підноси, тарілки з народної розписом та текстильні як на фото нижче;

В етнічних стилях виявляються доречні мідні підноси, тарілки з народної розписом та текстильні як на фото нижче;

  • У кантрі-стилі можна використовувати оригінальні плетені тарілки, білі страви різних форм з кераміки і просто традиційні квіткові мотиви.

У кантрі-стилі можна використовувати оригінальні плетені тарілки, білі страви різних форм з кераміки і просто традиційні квіткові мотиви

Дев'ять популярних форм для композицій з тарілок

Визначившись зі складом вашої настінної композиції, потрібно визначитися і з порядком розташування тарілок відносного один одного.

  1. Один ряд (або більше). З його допомогою можна створити акцент на одній зі стін - наприклад, на тій, що знаходиться близько обіднього столу .

З його допомогою можна створити акцент на одній зі стін - наприклад, на тій, що знаходиться близько   обіднього столу

  1. Симетрична композиція. Ідеальний варіант в тому випадку, якщо і решті декор в кімнаті так само розташований симетрично, або якщо потрібно виділити великий предмет на стіні - скажімо, дзеркало.
  1. На всю стіну. Композиція повинна заповнити порожній ділянку стіни.

Композиція повинна заповнити порожній ділянку стіни

  1. Хвиля. Така група у вигляді кривої лінії буде дивовижно виглядати на порожній широкої стіні.

Така група у вигляді кривої лінії буде дивовижно виглядати на порожній широкої стіні

  1. Арка. Така форма дозволить вишукано декорувати область навколо великого інтер'єрного предмета - того ж дзеркала або навіть вікна.

Така форма дозволить вишукано декорувати область навколо великого інтер'єрного предмета - того ж дзеркала або навіть вікна

  1. Візерунки. Фантазійні фігури легко скласти з блюдець - наприклад, сніжника, зірочка. Однак враховуйте, що в цьому випадку кріплення вивіряється особливо ретельно, щоб не вийти за кордон фігури.
  2. За розміром, тобто від великих до маленьких або навпаки. Такі композиції розміщують по горизонталі або по вертикалі - головним тут буде саме відповідність розмірів.

Такі композиції розміщують по горизонталі або по вертикалі - головним тут буде саме відповідність розмірів

  1. Навколо двері. Навіть якщо в просторій кухні досить декоративних акцентів, місце біля дверного отвору майже завжди залишається вільним. Його можна вигідно обіграти, помістивши симетричну композицію з декоративних тарілок.

Його можна вигідно обіграти, помістивши симетричну композицію з декоративних тарілок

  1. Довільні форми. Хороше рішення для розміщення розрізненої колекції або робіт, створених вручну. В цьому випадку можна не замислюватися над поєднаннями форм, кольорів і розмірів.

В цьому випадку можна не замислюватися над поєднаннями форм, кольорів і розмірів

Способи кріплення тарілок на стіні

Отже, ви продумали з яких блюдець складатиметься панно, пограли з комбінаціями, розклавши посуд на підлозі, залишилося тільки реалізувати вашу ідею. Як же закріпити тарілки акуратно і просто?

Ви можете просто обвести тарілки на папері, вирізати отримані шаблони, закріпити їх на стіні шпильками (фото зліва) або скотчем і тільки потім починати роботу.

Можна також обвести контури блюдець на великому аркуші паперу, папір перенести на стіну, а потім встановити по розмітці кріплення.

Кріплення в свою чергу може бути покупним і саморобним:

  1. Як повісити тарілки на стіну без використання цвяхів і не діряві стіни кухні? Мабуть єдиний спосіб це зробити - за допомогою липучки Сommand. Вони відмінно тримають тарілки, легко відклеюються і переклеюють. Продається таке кріплення в Росії в багатьох інтернет-магазинах, будівельних гіпермаркетах і т.д. На фото нижче можна побачити як вони кріпляться до стіни і блюдцем.

На фото нижче можна побачити як вони кріпляться до стіни і блюдцем

  1. Повісити декоративні тарілки можна за допомогою спеціально призначених для цього КЛЕЮЩИЕ дисків - Disc Plate Hangers. Диски бувають різних діаметрів і вибираються відповідно до діаметра застосованого і вагою посуду. Цей вид кріплення має 2 нестачі - їх не так просто купити, так як в Росії вони не продаються, але їх легко можна замовити на Ebay і в інших інтернет-магазинах. Другий недолік - з їх допомогою повісити тарілки на стіну без забивання в неї цвяхів не вийде.
  2. Якщо купувати кріплення не хочеться, то ви можете легко зробити його своїми руками за допомогою звичайної англійської шпильки, петельки з стрічки, скріпки і холодної зварювання на кшталт Poxipol. При бажанні це місце потім можна задекорувати.

При бажанні це місце потім можна задекорувати

Не забувайте, що можна використовувати і готове кріплення для декоративних тарілок:

  • Настільний тримач для тарілок (ліве фото нижче):
  • Настінний тримач для тарілок;

Настільний тримач для тарілок (ліве фото нижче):   Настінний тримач для тарілок;

  • Спеціальні полички для тарілок, з вузькими утримують перекладинами. Таку полку можна виготовити своїми руками.

Таку полку можна виготовити своїми руками

Зверніть також увагу на наш путівник по сайту в розділі Оформлення і декор кухні - гід по сайту .

(Оцініть матеріал! Вже проголосувало: 28 середня оцінка: 4,61 з 5)
(Оцініть матеріал Завантаження ... Підтримайте проект - поділіться матеріалом зі своїми друзями в соціальних мережах:

А ось відео про те, як своїми руками перетворити саму звичайну тарілку в декоративну, розписавши її за допомогою трафарету:

Читайте також:

Але як же виникла традиція вішати декоративні тарілки на стіну?
Як же закріпити тарілки акуратно і просто?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com