рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Тканина з бамбука

  1. Способи вироблення бамбукового волокна
  2. Властивості бамбуковій тканини

Пряжа з бамбука і виробляється з неї тканину почали проводитися в кінці 20-го століття. Ідея її виробництва була, ймовірно, запозичена з виготовлення в Китаї паперу з бамбукових волокон ще в давнину. Так, і зараз основний обсяг цієї нової тканини виробляється саме в Китаї з зростаючого там виду Moso.
Спочатку, поява тканини з бамбука викликало здивування. Хіба може бути тканина з дерева? Але, по-перше, тканина роблять навіть із сосни (віскоза). По-друге, бамбук не є дерево, а трава. А з трав'янистих рослин (льон, бавовна і т.д.) тканини виготовляють давно. Пряжа з бамбука і виробляється з неї тканину почали проводитися в кінці 20-го століття

Пряжа, що складається на 75% з бамбукового волокна і на 25% з нейлонового

В даний час з бамбукової тканини шиють одяг та постільну білизну. З одягу найбільш популярні шкарпетки . Волокна використовують в якості наповнювача і покриття в подушках і ковдрах .

Способи вироблення бамбукового волокна

Бамбукові волокна отримують двома способами. Варто докладніше зупинитися на цьому, тому що тканина або наповнювач повинні маркуватися по різному, у відповідності зі способом їх вироблення на фабриках.

Варто докладніше зупинитися на цьому, тому що тканина або наповнювач повинні маркуватися по різному, у відповідності зі способом їх вироблення на фабриках

Віскозне волокно з бамбука

Одяг з бамбука стала особливо швидко поширюватися в 2005-09 рр. У зв'язку з цим офіційні органи, що регулюють торгівлю в країнах ЄС і в США, справили належну класифікацію пряжі з бамбука і віднесли її більшу частину все ж до віскоза. Пояснено це тим, що, хоча для ниток використовується натуральна сировина, тобто, бамбук, при виробленні ниток відбувається хімічна обробка подрібнених волокон бамбука. Тому що отримується волокно є штучним і відноситься до віскоза. Іноді віскозу називають самим натуральним з усіх штучних волокон. Її отримують не тільки з бамбука, але, з сосни та інших порід дерева.
Основним документом ЄС, що класифікують тканини, є Директива 2008/121 / EC 14 січня 2009 р

Іноді таку тканину маркують «bamboo vicose» або «bamboo rayon». Перекладається приблизно як «бамбукова віскоза» або «бамбуковий штучний шовк».

Основним аргументами проти того, щоб віднести бамбукову віскозу до натуральних продуктів, є те, що в результаті хімічних технологічних процесів на виході виходить нова нитка, властивості якої дуже далекі від властивостей рослини бамбука. Її виробляють наступними хімічними способами:

1. Застарілий, але ще широко поширений спосіб з використанням каустичної соди і сірковуглецю. Він включає в себе наступні стадії.
Подрібнення листя і м'яких частин стовбурів.
Вимочування цієї маси в 15-20% розчині каустичної соди при температурі 20-25 ° С протягом 1-3 годин до стану лужної целюлози.
Віджимання целюлози щоб видалити розчин каустичної соди, потім подрібнення і сушка целюлози протягом 24 годин.
Додавання сірковуглецю (дисульфід вуглецю - CS2), щоб зробити целюлозу желеподібної. Сірковуглець використовується і в отриманні звичайної віскози.
Випарювання сірковуглецю.
Додавання розведеного розчину гідроксиду натрію щоб отримати розчин віскози, що складається з 5% гідроксиду натрію і від 5% до 7% целюлозного волокна.
Отримання за допомогою розчину сірчаної кислоти і механічних пристроїв пряжі з даного розчину целюлози.

Зазначені хімічні процеси цього способу шкідливі для здоров'я робітників і навколишнього середовища. Отримані нитки і тканину з них ніякої шкоди здоров'ю не уявляють. Не слід думати, що у виробництві інших тканин з натуральної сировини, будь то шерсть або бавовна, не використовуються хімічні реагенти. При виробленні бавовни застосовується ще більше хімікатів, ніж для бамбука.

2. Більш екологічно чистим являектся технологія ліоцелл. Ліоцелл являє собою нове целюлозне волокно. Його вже називають не віскозою, а просто ліоцелл або ліоцельное волокно. Тут використовуються N-метілморфолін-N-оксид щоб розчинити целюлозу бамбука. Ця технологія істотно безпечніше для здоров'я робітників на фабриках оскільки N-метілморфолін-N-оксид не токсичний.

3. Отримання з бамбукових целюлози ацетатного волокна з використанням оцтового ангідриду і оцтової кислоти з сірчаною кислотою в якості каталізатора. Але, ацетатні волокна мають меншу гігроскопічність, теплостійкість, міцність на розрив, стійкість до стирання, більше електризується, ніж віскозні. Разом з тим, вони менше набухають у воді і менше втрачають міцність в мокрому стані. Внаслідок більшої пружності ацетатних волокон вироби з них краще зберігають форму і краще в шкарпетці, мають гарні теплоізоляційними властивостями, світлостійкістю і стійкістю до дії мікроорганізмів, пропускає ультрафіолетові промені.

По справжньому екологічно чистим є механічний спосіб отримання пряжі. Волокна і тканину з них маркується «bamboo linen» (перекладається як «бамбуковий льон»). Цей спосіб більш трудомісткий і полягає в механічному роздрібненні здерев'янілих частин рослини бамбука і, потім, за допомогою натуральних ензимів перетворення їх в однорідну органічну масу. З цієї маси витягуються натуральні волокна майбутньої пряжі. У цьому способі не застосовуються сильні хімічні реагенти, як в першому. Він аналогічний тому, за допомогою якого виробляються пряжа з льону або конопель.
Отримана механічним способом пряжа дорожча.

Довжина волокон бамбуковій пряжі з віскози становить 15-20 см. Завдяки своїй п'ятигранної структурі волокно відрізняється наявністю мікропорожнин. Завдяки їм вбираний шкірний піт потім досить швидко випаровується.

Як при покупці відрізнити, яким способом була отримана нитка? Ймовірно, поки тільки по маркуванню «bamboo vicose» або «bamboo rayon» для першого способу і «bamboo linen» - для другого, екологічно дружнього.

Нові нано-технології також впроваджуються в швейну промисловість. Це одяг з використанням наночасток бамбукового деревного вугілля. Ці нано-частинки проникають у хлопоковие, поліестерні або нейлонові волокна.

Властивості бамбуковій тканини

Антіультрафілотеовая захист була досліджена в Інституті фізики Китайської академії наук Шанхая. Було встановлено, що тканини з бамбукової віскози товщиною всього 200 - 400 нанометрів затримують ультрафіолетове випромінювання на шляху до тіла майже на 100%. За даними китайських вчених, це відбувається завдяки тому, що бамбукове волокно виробляє негативні іони, які поглинають ультрафіолетове випромінювання.

Тканина з бамбука м'яка і приємна на дотик. Крім того, вона блищить подібно шовку.

Структура бамбукового волокна, отриманого механічним способом, обумовлює його більш цінні якості. Антибактеріальна, антіультрафіолетовая захист, дезодорантность, міцність на розтяг у тканини «бамбуковий льон» вище, ніж у бамбуковій віскози. Відтінок у натуральної тканини світліше. Як заявляють її виробники, на дотик вона м'якше і ніжніше (втім, те ж саме говорять про свою про свою продукцію виробники бамбуковій віскози).
Теплоізоляційні властивості натуральної бамбукової тканини вище. Вона ефективніше захищають тіло від змін температури навколишнього середовища, зберігаючи прохолоду в спеку і тепло в холод. Вона швидко висихає після намокання.

Випускається і бамбукова стрейч-пряжа. Зазвичай її склад такий: 98% бамбук (віскоза або «льон»), 2% лайкра. У неї тонкі і легкі нитки. Вона добре підходить для в'язання купальників, топів, суконь, сарафанів, тунік.
Володіє хорошою пропускною спроможністю, тіло буде «дихати» навіть в саму спекотну погоду. У ній стрейч-ефект йде, в основному, від лайкри.

Хіба може бути тканина з дерева?
Як при покупці відрізнити, яким способом була отримана нитка?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com