рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Як відіпрати білі речі від бруду і плям

  1. 7 правил прання білих речей
  2. 1. Тільки біле
  3. 2. Тримаємо температуру
  4. 3. Замочування
  5. 4. Відбілюючі засоби
  6. 5. Краще машинкою, ніж руками
  7. 6. Кип'ятіння
  8. 7. пом'якшує воду
  9. Геть плями!
  10. масну пляму
  11. Пляма від фруктів
  12. Пляма від трави
  13. Пляма від вина / крові
  14. Пляма від лаку для нігтів, косметики
Зміст статті Білий - один з базових квітів в гардеробі, практично у кожного члена сім'ї є як мінімум 1-2 елемента одягу білих відтінків. Тому питання про те, як прати білі речі, завжди актуальний, адже білосніжна тканина не відрізняється практичністю. До кінця робочого дня манжети сніжно-білих рукавів стають чорними, на комірі виявилося пляма від тонального крему, на брюках звідкись узялися сліди від чорнила кулькової ручки ... Справитися з усіма цими проблемами можна, і сьогодні, за допомогою наших рад, ви станете справжнім експертом з прання білої білизни.

7 правил прання білих речей

Білосніжну білизну вимагає особливого підходу. Не завжди навіть дуже розрекламовані порошки справляються зі своїм завданням. Як же відіпрати білі речі максимально ефективно, і без шкоди для тканини? У нас є відповідь.

1. Тільки біле

Ніколи не змішуйте в пранні білі речі з одягом інших відтінків. Навіть трішки рожева або сіра тканина може «поділитися» своїм тоном з білою.

2. Тримаємо температуру

Це актуально для білих тканин з віскози, або з домішкою синтетики. Оптимальна температура для прання білої білизни - 30 ° C, або холодніше. При регулярній пранні з температурою води вище 30 ° C білий колір стає потьмянілим, білизна набуває сірого відтінку.

3. Замочування

Якщо забруднення має великі масштаби - наприклад, потрібно відіпрати брудну скатертину або простирадло, то не нехтуйте замочуванням. Помістіть виріб в широкий таз, залийте водою і додайте трохи порошку або Ваніша, причому не на півгодини, а як мінімум на 4-5 годин. По закінченню часу злийте воду і виперіть білі речі звичайним способом.

4. Відбілюючі засоби

Якщо необхідно відбілити пожовклу білизну - то вам на допомогу кошти для відбілювання. Добре допомагають концентровані гелі і таблетки для відбілювання, які кладуться прямо в бак машинки - автомат разом з білизною. Зверніть увагу: кошти діляться за категоріями, є окремі відбілювачі для нижньої білизни, виробів з шовку або тюлю. Вибирайте відповідний засіб правильно, щоб прання дала максимальний ефект.

Прийдуть на допомогу і народні засоби для відбілювання білизни, наприклад перекис водню. У відрі води температурою 30 ° C розчинити 5-6 ст.л. перекису. Замочити білі речі на пару-трійку годин, прополоскати двічі і вивісити сушити на сонці.

Сонячні промені добре освітлюють білосніжну тканину, постарайтеся частіше сушити білизну на вулиці в ясну погоду.

5. Краще машинкою, ніж руками

Руками в тазу випрати забруднену білу річ непросто, це зажадає від вас багато часу і сил. Якщо є можливість, то краще відіпрати виріб за допомогою пральної машини. Не бійтеся запускати прання з 2-3 білими речами, і ніколи не додавайте до білосніжним тканинам кольорових речей, будь це навіть всього лише пара шкарпеток, інакше є ймовірність забарвлення світлої тканини.

6. Кип'ятіння

Білі вироби з бавовняної тканини або льону можна відбілити старим бабусиним методом - шляхом кип'ятіння. У велику каструлю налити 10 л води, в якій розчинити 10 г отбеливающего порошку і 10 г білизни. Білизна повинна бути без металевих вставок і предметів. Підготовлене білизна завантажте в каструлю і поставте на вогонь. Довести до кипіння, вимкнути воду і залишити на 20 хвилин. Потім білизна вийняти і прополоскати в теплій воді. Для сильно пожовклих речей процедуру можна повторити.

7. пом'якшує воду

Прання білих речей буде більш успішною, якщо вода для прання буде пом'якшена. Для автоматичної машини існують спеціальні засоби, які додаються прямо до порошку, наприклад Калгон, Домол і т.д. Для ручного прання воду можна пом'якшити звичайної содою - 3 ст.л. соди на 10 л води. У м'якій воді білу річ легше відіпрати від забруднень.

Геть плями!

Пляма на тканини світлого відтінку на перший погляд - справжнє лихо. На білому одязі найменше забруднення можна розглянути здалеку. Головне правило: чим свіжа пляма, тим простіше його усунути, тому намагайтеся в максимально короткий термін постаратися вивести злощасне непорозуміння.

масну пляму

Перша допомога від плями жиру на білосніжному матеріалі - крейда. Розтлумачте шматочок крейди або безпосередньо потріть їм забруднену тканину. Мел абсорбує частинки жиру, і він не встигне в'їстися в матеріал. Також крейда зробить пляма менш помітним. Потім при першій нагоді ви зможете відіпрати залишки жиру з одягу звичайним способом.

Пляма від фруктів

Свіжі фрукти, ягоди, соки та фруктові пюре залишають стійкі плями, тому виріб необхідно відразу ж замочити в теплій воді, присипавши забруднене місце пральним порошком. Через 10-15 хвилин замочування повністю випрати річ. Від фруктової атаки не залишиться і сліду.

Пляма від трави

Відіпрати траву з одягу непросто, а з білої - тим більше. Тим не менш, є дієвий спосіб. Проблемне місце потрібно добре намочити спиртом або горілкою, залишити на 10 хв. Потім прополоскати під холодною проточною водою і випрати при 30 ° C руками або в машинці з додаванням відбілювача і порошку.

Пляма від вина / крові

Сліди від червоного вина краще відіпрати відразу ж після інциденту, намиливши і прополоскати під проточною водою. Якщо залишилися розлучення, то просочіть пляма нашатирним спиртом, залиште на пару хвилин і сполосніть під водою ще раз. Читайте докладніше в статті " Як вивести пляму від червоного вина ".

Якщо біла тканина забруднена кров'ю, то для початку підставити забруднену ділянку під струмінь холодної води. Потім намилити шампунем або рідким милом, і запрати. Подвійне полоскання, і ваш одяг знову чиста і біла.

Пляма від лаку для нігтів, косметики

Кращий засіб для виведення плям таких забруднень - це засіб для зняття лаку на основі ацетону, або господарський розчинник. Підстелити під пляму пару шарів паперових серветок, це необхідно для того, щоб забруднення не розповзлася по решті ділянці тканини. Потім ватним тампоном, змоченим в засобі, обробіть потрібну ділянку.

Нехай запах вас не лякає, він швидко вивітриться. По завершенню очищення виріб потрібно випрати в теплій воді з додаванням мила.

Навчитися прати білі речі правильно ніколи не пізно. Напевно кожна господиня хоч раз в житті, та й псувала білу річ неправильної пранням. Тому не впадайте у відчай, а скоріше беріть на озброєння перераховані вище поради, і ваш одяг завжди буде сяяти чудовою білизною.

Корисно знати: як відіпрати білі шкарпетки , як відіпрати кров

Як же відіпрати білі речі максимально ефективно, і без шкоди для тканини?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com