рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Як правильно вибрати постільну білизну.

  1. бязь
  2. ранфорс
  3. бавовна

Щільність матеріалу безпосередньо впливає на його довговічність і стійкість до зношування

Щільність матеріалу безпосередньо впливає на його довговічність і стійкість до зношування. Добротний комплект буде пахнути виключно текстилем, без всяких незрозумілих домішок. Запах фарби або іншої хімії може бути навіть небезпечним, так як викличе сильну алергічну реакцію. Білизна з незрозумілим запахом, нерівними або зовсім не обробленими швами, з стирчать нитками або нитками не в тон - відмітаємо як сміття.

Критерії вибору постільної білизни

По-перше, і це найважливіший критерій, постільна білизна має пропускати повітря і вологу, воно повинно "дихати" і вбирати піт. Простирадла і підковдри повинні бути з натуральних тканин, таких як бавовна, льон, шовк.

По-друге, постільна білизна потребує частого прання. Чим міцніше тканина, тим довше вона прослужить. М'який і ніжний матеріал після декількох прань може "здивувати" дірками або расползшійся швами.

По-третє, якість барвників теж важливий фактор - полинялі після першого прання простирадла навряд чи порадують своїм похмурим виглядом. Крім того, сумнівні барвники можуть викликати алергію. Не слід забувати, що постільна білизна стикається з тілом людини тривалий час.

Бавовняна постільна білизна

Постільна білизна з бавовни найпопулярніше на сьогоднішній день Тканини з бавовни, в залежності від технології переплетення волокон і їх крутіння, бувають різні: бязь, сатин, ситець, батист, ранфорс. З одного і того ж матеріалу отримують різні тканини, що відрізняються за якістю поверхні і щільності. Чим щільніше переплетення ниток, тим довговічніше і міцніше постільна білизна.

Тканини дуже високої якості мають до 500 переплетень на один квадратний сантиметр, хоча для бавовняного постільної білизни і 60 вже вважається хорошим показником. Постільна білизна з тканини з щільним переплетенням бавовняних волокон зносостійке, воно легко витримає велику кількість прань. Бавовняні тканини відмінно вбирають вологу і пропускають повітря. Важливою перевагою також є той факт, що вони не накопичують статичної електрики.

У продажу можна зустріти бавовняні тканини з додаванням поліестеру. Вони міцніше, але синтетичні волокна не здатні повноцінно замінити натуральні. Крім того, деякі тканини з додаванням синтетики здатні скочуватися і наелектризовувати, вони липнуть до тіла і легко зісковзують.

Шовкова постільна білизна

Постільна білизна з натурального шовку коштує дорого. Воно щільне, блискуче, приємне на дотик, добре пропускає вологу і повітря. Шовкова постільна білизна міцне, мало мнеться, може прослужити дуже довго при правильному догляді за ним. Оскільки виробництво натурального шовку дорогий процес, то і ціна тканин з нього досить висока.

Лляна постільна білизна

Постільна білизна з льону відрізняється підвищеною міцністю, воно легко витримує численні прання, здатне прослужити багато років при постійній експлуатації. Льон - це добре відомий практичний і екологічно чистий матеріал, який не викликає алергію і відомий своїми антисептичними властивостями. Простирадла з льону здаються на перший погляд жорстким, але сон на них забезпечить відмінний відпочинок.

Завдяки хорошій теплопровідності лляної тканини, постільна білизна з цього матеріалу прекрасно зігріває в холодну пору року і забезпечує прохолоду в жарку погоду.

бязь

Бязь можна вважати оптимальним вибором в якості матеріалу для виготовлення постільної білизни. Досить правильно доглядати за виробами з бязі, щоб вони служили вам довгі роки. Високий ступінь практичності і міцності бязі забезпечує звичайнісіньке хрестоподібне, але досить щільне полотняне плетіння ниток. Практичне бязевий комплект не потребує особливого делікатного догляду.

переваги: переваги:

  • міцне
  • практичне
  • зносостійке
  • недороге
  • легко стирається
  • швидко сохне.

сатин

Сатин або так званий «хлопок Єгипту». Елегантна, шикарна, міцна з матовим блиском тканину для постільної білизни. Сатиновий комплект виглядає просто шикарно, але і ціна у нього також цілком гідна свого якості. Сатин є непоганою альтернативою шовку. Схожість за зовнішнім виглядом з поверхнею шовкової тканини досягається завдяки тому, що у виробництві цієї тканини використовуються сильно кручені бавовняні нитки. Сатин не схильний до усадки, він практично не деформується. Приємна гладка поверхня дарує прохолоду. Сатин виглядає набагато респектабельний і дорожче інших матеріалів і відповідає найкращим якостям постільної білизни. Нагадує шовк, але все ж дешевше його.

переваги: переваги:

  • міцний
  • дорогий, престижний вид
  • легко стирається і прасується
  • швидко сохне

Бамбук

Натуральне і якісну постільну білизну з бамбука. Природні властивості натурального бамбукового волокна наділяють білизна високою міцністю, природними антимікробними і антисептичними діями, і вражаючою м'якістю. Глибокий натуральний блиск, невитіюватість в догляді, практичність і затишок роблять бамбукову тканину також досить привабливою для пошиття білизни.

переваги: переваги:

  • міцне
  • антимікробну і антисептичну дію
  • дуже м'яке і ніжне
  • практичне в догляді.

міцне   антимікробну і антисептичну дію   дуже м'яке і ніжне   практичне в догляді

ранфорс

Ранфорс - ще одна похідна бавовни. Ранфорс за складом 100% бавовна без всяких додаткових домішок, в яких він, до речі, і не дуже потребує. Найвища щільність плетіння істотно перевершує бязь і льон (53 одиниці). Взимку таке постільна білизна подарує тепло, влітку - прохолоду. Матеріал відноситься до числа «дихаючих» тканин. Він досить гігроскопічний, не заважає природної циркуляції повітря і має гарну теплоізоляцією, тобто чудово зберігає ваше тепло. Екологічне, надійне, невибаглива постільна білизна з ранфорса безумовно заслуговує на особливу увагу.

переваги: переваги:

  • велика щільність в порівнянні з іншими тканинами
  • легка прання
  • не мнеться і швидко сохне
  • вбирає вологу
  • теплоізоляція
  • екологічно чистий.

велика щільність в порівнянні з іншими тканинами   легка прання   не мнеться і швидко сохне   вбирає вологу   теплоізоляція   екологічно чистий

бавовна

Традиційним матеріалом для пошиття постільної білизни вважається бавовна. Матеріал з унікальними природними властивостями, що надають сприятливу дію на шкіру і в цілому на весь організм людини. Завдяки своїм «дихаючим» властивостям, він не перешкоджає природній циркуляції повітря, що виключає виникнення парникового ефекту, а значить в жарку пору білизна з бавовни даруватиме прохолоду. Висока гігроскопічність забезпечує комфортний сон, прибираючи надлишки вологи.

переваги: переваги:

  • екологічно чистий
  • гігроскопічність
  • відмінно стирається
  • легко прасується
  • довговічний.

екологічно чистий   гігроскопічність   відмінно стирається   легко прасується   довговічний

У нашому інтернет-магазині arenakherson представлений хороший вибір постільної білизни, заходите, вибирайте. Завжди будемо раді допомогти у Вашому виборі.

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com