рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Як прасувати дитячі речі

  1. Навіщо потрібна прасування?
  2. Як довго прасувати дитячі дрібнички?
  3. Чи все слід гладити?
  4. Як правильно гладити?
  5. Маленькі хитрощі мамам

Дитячі речі

Як прасувати дитячі речі - загальні поради та рекомендації визначать правильність прасування пелюшок і підкажуть, як довго потрібно проводити всі процедури. Багато мам виступають «за» і «проти» прасування дитячих речей, однак існують підтвердження доводів, які наводять прихильники ідеальної чистоти. Але не про це мова. День молодої мами розписаний по хвилинах, і здається, що таке заняття, як прасування - марна трата часу. Її придумали ті, кому вдома нема чим зайнятися, а мами двійнят і трійнят і без цього знайдуть собі зайві домашні клопоти.

Навіщо потрібна прасування?

Так чи треба прасувати дитячі речі, і для чого взагалі потрібно термічна обробка? Вже зрозуміло, що обробка необхідна, але хіба мало прання і полоскання в кілька етапів? На жаль, дитячий одяг вимагає особливого догляду.

На жаль, дитячий одяг вимагає особливого догляду

тепло

По-перше, свіже випрані пелюшки, зняті з морозного повітря, вимагають тепла. Чекати, поки білизна прогріється до потрібної температури, довго. Тому праска впорається з цим завданням за дві секунди.

гладкі волокна

Ви чіпали пелюшки після чергової прання? Дрібні волокна на бавовняній і фланелевою тканинах стирчать. По-друге, вони можуть травмувати шкіру малюка, хоча для дорослого, буває, неприємно торкатися до таких речей. Відразу відчувається сухість, жорсткість полотна. Тому праска в таких випадках необхідний - він очистить все ворсинки, і малюка нічого не потурбує.

м'яті пелюшки

По-третє, пом'ята тканина, а точніше її згини, можуть викликати неприємні відчуття у дитини. Таким чином, не прасування пелюшка зі своїми численними складками жахливо натирає шкіру немовляти. Він ще не здатний реагувати на зовнішні подразники, захищаючи шкірні покриви - сальні залози не розроблені, і терморегуляція у дитини не досконала до першого року життя.

м'якість

М'які пелюшки і сорочечки - це естетично і своєчасно для нервової системи матері, особливо коли в гості приїжджає свекруха. А чи потрібно прасувати дитячі речі з такої причини - вирішувати тільки мамі.

Зниження концентрації хімії

Праска допомагає вирішити проблему концентрації хімічних речовин. Після прання іноді на поверхні полотна залишаються частинки порошку або ополіскувача. Під впливом гарячої пари знижується концентрація всіх залишків хімії, в яких стиралися речі. І не варто говорити, що дитячі засоби для прання безпечні і екологічно чисті. Це така ж побутова хімія, як для дорослих людей.

мікроби

Основне і підтверджене думку вчених - парова обробка дитячих речей знижує ризик розмноження мікробів. Все пилинки, які потрапляють на дитячі речі під час сушіння, повинні бути знищені гарячою парою. Якщо у малюка ще не зажила пупкова рана - це дія візьміть за правило!

Далі очікує наступне питання, який так цікавить молодих матусь - до якого віку прасувати дитячі речі, і чи потрібно це робити після кожного прання? Детально це питання обговоримо нижче.

Як довго прасувати дитячі дрібнички?

Прасування речей починається ще до народження дитини. У мами повно вільного часу, з 8-ого місяця вагітності якраз загострюється інстинкт «гніздування». І все, що попадається з дитячих речей і пелюшок, потрапляє під пар праски. Але ось з народженням немовляти не всі мами встигають і хочуть продовжувати прасування - у деяких досить пелюшок на півроку вперед, у інших - третій дитина, з яким і так можна впоратися, особливо не напружуючись з такими дрібницями.

Але ось з народженням немовляти не всі мами встигають і хочуть продовжувати прасування - у деяких досить пелюшок на півроку вперед, у інших - третій дитина, з яким і так можна впоратися, особливо не напружуючись з такими дрібницями

Перші 4 тижні

Перший місяць життя найважливіший. На животі ранка, яка пройде лише до другого місяця, тому прасування і відпарювання всіх швів на дитячих пелюшках і одязі необхідна. Перший місяць життя найважливіший

Другий-четвертий місяць

У цей період стає складніше - пелюшки доводиться заново перепирати, запаси наглаженних речей закінчуються. Мами, зробіть старанність над собою, до 4-5 місяців малюк потребує чистих речі не менше, ніж в перші дні життя. У цей період стає складніше - пелюшки доводиться заново перепирати, запаси наглаженних речей закінчуються

П'ятий-дев'ятий місяць

Найвідповідальніший період, коли формується, але ще не до кінця реалізовується в дії робота сальних залоз. Тому чиста постільна білизна, піжами і речі, прилеглі до тіла, вимагають особливого догляду. Найвідповідальніший період, коли формується, але ще не до кінця реалізовується в дії робота сальних залоз

Дев'ятий-дванадцятий місяць

До першого року життя дитина може сам регулювати температуру тіла. Однак мами іноді перегрівають малюків, кутаючи їх. Тут стоїть питання великої турботи - якщо малюкові буде жарко, пил і дрібні частинки з одягу будуть залишатися на гладку шкіру дитини. Максимум - ви досягнете роздратування. До першого року життя дитина може сам регулювати температуру тіла

Від 1 до півтора років

До півтора років у дитини повинні бути завжди випрасувані боді, банні рушники, піжама і нижню білизну. Для краси зовнішнього вигляду можна прасувати верхній одяг. До півтора років у дитини повинні бути завжди випрасувані боді, банні рушники, піжама і нижню білизну

Від півтора до 2 років

До двох років дитина цілком здатний реагувати на зовнішні подразники. Прасування піддаються лише ті речі, які стикаються з тілом. До двох років дитина цілком здатний реагувати на зовнішні подразники

Від двох до трьох років

Період, коду малюк пішов в дитячий сад або тільки готується до нього. У таких питаннях залишається єдиним завданням для мами - прасування постільної білизни і піжами. Для садка також слід пропарювати речі. Весь одяг, яка брудниться в стінах установи, повинна піддаватися кип'ятінню. Це дозволить знизити ризик захворювань у дитини і вберегти від серйозних дитячих хвороб. Період, коду малюк пішов в дитячий сад або тільки готується до нього

З трьох років і старше

З трьох років одяг дитини проходить таку ж термічну обробку, як у дорослих. Додатковим відходом є прасування постільної білизни за допомогою пари. Якщо дитина ще спить з батьками, доросле постільна білизна має прасується за допомогою преса.

Порада: Не забудьте про період, коли дитина проходить прищеплення. Місця уколів не повинні стикатися ні з ким курних і брудним. Краще перебдеть і пропарити всі речі, ніж занести інфекцію. Тому, відповідаючи на питання, до якого віку потрібно прасувати дитячі речі, слід прислухатися до обставин при тих чи інших ситуаціях.

Чи все слід гладити?

І все ж деякі мами примудряються знизити обсяг роботи по дому, гладячи тільки найнеобхідніше. Звичайно, прання, готування, прибирання - це невід'ємна частина домашніх обов'язків. Тому мінімальний коло завдань з прасування полягає в наступному:

Тому мінімальний коло завдань з прасування полягає в наступному:

Рукавиці-царапки

Царапки піддаються прасування зовні і зсередини. Це та сама одяг, яка вимагає особливого догляду. Руки дитини постійно перебувають або в роті, або на грудях матері. Якщо недостатньо добре обробити тканину, дитина «з'їсть» чимало мікробів разом з волокнами тканини. До речі, в інтернеті є багато фото і відеороликів, як гладять царапки.

Постільна білизна

Дитячу піжаму потрібно вигладжувати до ідеальної гладкості. Рівність тканини після прасування - справа друга, якщо дитина старше шести місяців. У цьому одязі він проведе більшу частину доби, тому подбайте про те, щоб йому було комфортно і безпечно.

чепчики

Навіщо дитячі речі гладити з двох сторін і запрасовують шви? Ось той самий предмет гардероба новонародженого, який повинен бути в ідеальній чистоті. Чепчики та шапочки з бавовни щільно прилягають до голівки дитини, на якій є потові і сальні залози. Волосяний покрив і цибулини недосконалі, і будь-який одяг, яка стикається з головою до першого року життя дитини, повинна бути майже стерильною.

боді

Напевно, не варто повторюватися про те, що сліпікі і боді мінімум до першого року життя повинні піддаватися прасування. Якщо ви не перете дитячі речі при температурі 90 градусів і вище, як воно має бути, а прямуєте цифрам, які передбачає інструкція на бирці, тоді прасування і відпарювання - обов'язковий процес обробки одягу.

сорочечки

Ще один предмет гардероба, який потрібно ретельно пропарювати. Відео в цій статті покаже, як це роблять досвідчені мами. Пам'ятайте, що даний вид одягу передбачений для новонароджених, які мають пупкові ранки. До їх загоєння сорочечки потрібно гладити кілька разів з обох сторін.

Дитяча білизна

Навіщо прасувати дитячі речі з двох сторін - розібралися, але навіщо ж саме робити з постільною білизною, адже дитина спить тільки на одній стороні. Отпарівая полотно з обох сторін, ви мінімізуєте контакт дитини з залишками порошку, який крізь тонку тканину може потрапити на тіло малюка.

шкарпетки

Здавалося б, шкарпетки ніколи ніхто не гладить. Але! Дитина - істота цікаве, і нерідко може запхати цілу п'яту собі в рот. А якщо ця п'ята побула в шкарпетці не найпершою свіжості, самі подумайте, чи безпечно це буде для нього?

пелюшки

Найулюбленіше заняття будь-якої мами - гладити прості квадратні пелюшки вперед-назад. Хоча навіть в таких нескладних справах багато примудряються займатися прасуванням для естетики - скласти в чотири рази і запрасувати згини для галочки. Ні, так не можна - пелюшки треба вигладжувати для м'якості і дезінфекції, з двох сторін після кожного додавання.

Молодим мамам не в тягар пропрасувати десяток інший пелюшок і сорочечок. Та й досвідчені мами роблять це швидко і якісно. Хоча є й такі, які ухиляються від такого тривалого і монотонного процесу в силу невміння або незнання, як правильно все робити своїми руками, не вдаючись до допомоги бабусь.

Як правильно гладити?

Ну, ось речі дитячі як гладити правильно, щоб отримувати хоч трішки задоволення від цієї рутини? Ми розповімо кілька правил, які допоможуть вам розподілити час і сили на всіх членів сім'ї.

Ми розповімо кілька правил, які допоможуть вам розподілити час і сили на всіх членів сім'ї

Сортування тканини

Для економії часу для початку розсортуйте речі за типами тканини. Так ви не будете кожен раз перемикати праска з «льон» на «шерсть», економлячи дорогоцінні хвилини часу. відпарювання Для економії часу для початку розсортуйте речі за типами тканини

відпарювання

Відпарювання дозволяє розм'якшити щільні шви, що не дозволить натерти дитячу ніжну шкіру. Відпарювання дозволяє розм'якшити щільні шви, що не дозволить натерти дитячу ніжну шкіру

пересушена тканину

Якщо ви пересушили пелюшки, і, нюхаючи їх, вам ніби не вистачає повітря, збризніть на них водою. Потім пропрасуйте її раз. Потім можна відразу використовувати пульверизатор, щоб тканина «дихала». Якщо ви пересушили пелюшки, і, нюхаючи їх, вам ніби не вистачає повітря, збризніть на них водою

одностороння прасування

Гладити речі з одного боку можна тоді, коли пупкова рана дитини зажила остаточно. В інших випадках при прасування сорочечок через перший місяць від народження, це марна трата часу.

Порада: Для тканини з ситцю потрібна тільки одностороння прасування, щоб не пересушити тканину. Так вона довше прослужить. Бавовняна тканина прасується пором з двох сторін не для дезінфекції щільного полотна, а для вирівнювання поверхні для зручності дитини.

Маленькі хитрощі мамам

Тепла вода

Зволожувати тонкі тканини найкраще теплою водою. Вона вбирається швидше, пом'якшуючи тканину краще. Зволожувати тонкі тканини найкраще теплою водою

білизна дитини

Будь-які речі для дитини потрібно гладити спочатку з тієї стогони, яка контактує з тілом. Будь-які речі для дитини потрібно гладити спочатку з тієї стогони, яка контактує з тілом

прасувальна машина

Відрегульована по висоті прасувальна дошка допоможе мамі знизити навантаження на спину і руки. Відрегульована по висоті прасувальна дошка допоможе мамі знизити навантаження на спину і руки

праска

Праска повинен мати функцію відпарювання, сбризгіванія і зручну рукоятку. Вага - не дуже великий. Дистильована вода Праска повинен мати функцію відпарювання, сбризгіванія і зручну рукоятку

Дистильована вода

Чистий підошва праски - запорука правильної прасування. Для відпарювання використовуйте дистильовану воду. Вона не зашкодить підошву, і термін експлуатації праски буде вище.

Порада: Якщо дистильовану воду не завжди вдається знайти, купите парогенератор. Він буде ідеальним помічником в прасування і відпарюванні речей протягом багатьох десятиліть.

Розуміючи, як прасувати дитячі речі, і знаючи деякі хитрощі бувалим мам, молоді господині зможуть менше часу витрачати на домашні клопоти. Щоб перегладіть десятки пелюшок і стільки ж одягу по кожному призначенням (для сну, для прогулянки, для будинку), часом, не вистачає і цілого дня. Але вищезгадані хитрості і загальні рекомендації дозволять зробити всю роботу по дому швидко і якісно.

Навіщо потрібна прасування?
Як довго прасувати дитячі дрібнички?
Чи все слід гладити?
Як правильно гладити?
Навіщо потрібна прасування?
Так чи треба прасувати дитячі речі, і для чого взагалі потрібно термічна обробка?
Вже зрозуміло, що обробка необхідна, але хіба мало прання і полоскання в кілька етапів?
Далі очікує наступне питання, який так цікавить молодих матусь - до якого віку прасувати дитячі речі, і чи потрібно це робити після кожного прання?
Як довго прасувати дитячі дрібнички?
Чи все слід гладити?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com