Простий в приготуванні, за складом. Головне в наш час - легкий! І швидкий!
Ніжне пісочне тісто, хрустке безе, горішки - на смак цей тортик дуже нагадує «Київський».
Для тіста 200 гр борошна, 3 жовтки розтерти ложкою з 1 \ 2 скл. сах.пудри, додати 200 гр. м'якого масла або маргарину і трохи збити ложкою. Пол-пакетика розпушувача змішати з 2-ма склянками борошна, Добаль борошно за потребою. Тісто м'яке, ніжне, виходить три коржа.
Три білка збити міксером, додати в три прийоми з 3 \ 4 стак.сахара, збити до міцної піни.
Тісто розкачати діаметром 24-26 см, змастити збитими білками, посипати рубаними горіхами (склянка горіхів, волоських або арахісу, на всі три коржа).
Все це відправити в духовку. Таким способом випекти три коржа при 180 гр, до легкого кремового кольору безе. Піч потрібно при помірній темп-ре, щоб білки підсушити. Приблизно 20 хвилин, в залежності від духовки
Крем: 150 грам м'якого вершкового масла, баночка вареної згущенки. Масло збити ложкою. Додавати потроху згущене молоко, збиваючи ложкою. В кінці можна додати пару крапель ромової есенції. Якщо крем расслоился, прогрійте його трохи і збийте ложкою. Зібрати торт: корж, крем, корж, крем, корж. Верхній корж не змащувати. Смачного!