- Крок 1:
- Крок 2:
- Крок 3:
- Крок 4:
- Крок 5:
- Крок 6:
- Крок 7:
- Крок 8:
- Крок 9:
- Крок 10:
- Крок 11:
- Крок 12:
- Крок 13:
- Крок 14:
- Крок 15:
- Крок 16:
Крок 1:
Приготування торта починаємо з того, напередодні ввечері засинаємо цукром очищені від кісточок вишні, добре перемішуємо, даємо відстоятися, залишаючи на кілька годин (наприклад, на всю ніч). Вишня пустить сік, цукор майже весь розчиниться. На фото - вишня, яка вже пустила сік. Пізніше ми будемо готувати з неї начинку для торта.
Крок 2:
Перед тим, як приступити до приготування коржів, подрібнюємо вершкове масло або маргарин, укладаємо в каструльку і на маленькому вогні розчиняємо, помішуючи. Потім охолоджуємо.
Крок 3:
Готуємо продукти для майбутнього бісквіта. Борошно і какао-порошок просіюємо.
Крок 4:
Готуємо дві миски. В одній мисочці змішуємо всі сухі компоненти: борошно, какао, розпушувач, цукор.
Крок 5:
Отримуємо ось таку суху суміш.
Крок 6:
В іншу глибоку миску вбиваємо яйця і збиваємо їх на середній швидкості 3-5 хвилин.
Крок 7:
Змішуємо яйця, кефір і масло, доводимо до однорідності віночком або блендером.
Крок 8:
Потім з'єднуємо вміст 2-х мисочок: суху і рідку суміші, вимішуємо як слід віночком, обробляємо до зникнення всіх грудочок. Готуємо роз'ємну форму - вистилає пергаментним папером.
Крок 9:
Переливаємо тісто в і випікаємо в тиші близько сорока хвилин при 180 градусах. Перші 20 хвилин не відкриваємо духовку, щоб бісквіт не опал. Перевіряємо на готовність зубочисткою.
Крок 10:
Поки випікається бісквіт, готуємо продукти для сметанного крему: цукрову пудру, ваніль, жирну густу сметану.
Крок 11:
Ретельно змішуємо інгредієнти для крему. Якщо сметана жирна, густа, - досить просто ретельно перемішати їх ложкою. Якщо сметана у Вас негуста або мало жирна, то можете додати пакетик згущувача в крем і швидко, ретельно перемішати, уникаючи появи грудочок. Як бачите на фото, крем у мене не розтікається, добре тримає форму, так як сметана - якісна.
Крок 12:
Готовий корж охолоджуємо в формі, прикривши серветкою, виймаємо на дошку і розрізаємо на 3 шари. Так як бісквіт у нас за рецептом обтяжать маслом, кефіром і виходить досить щільним, то непогано б його просочити. Просочення готуємо з коньяку і частини вишневого сиропу, який утворився після того, як ми наполягли очищені вишні з цукром (трохи розбавляємо водою і майже доводимо до кипіння нашу просочення, - см. Список інгредієнтів в рецепті).
Крок 13:
Готуємо начинку для торта. Зливаємо в каструльку сік, що утворився в вишні, яку ми напередодні змішали з цукром. Розводимо у вишневому соку столову ложку крохмалю.
Крок 14:
Ставимо каструльку на повільний вогонь, додаємо вишні, все ретельно, швидко перемішуємо і варимо недовго до загустіння начинку, регулярно помішуючи, щоб не підгоріла. Знімаємо каструльку з вогню і охолоджуємо начинку.
Крок 15:
Збираємо торт: Ділимо крем на 3 рівні частини, начинку - на 2 частини (можете залишити 4-5 стол.ложек для малюнка на верху торта). Укладаємо перший корж на блюдо, змащуємо 1/3 крему і викладаємо одну половину начинки. Зверху поміщаємо другий корж, розподіляємо по ньому ще 1/3 крему і залишилася начинку.
Крок 16:
Накриваємо торт третім коржем. Його змащуємо кремом, а поверх нього укладаємо подрібнений темний або молочний шоколад (5-6 квадратиків). Боки торта присипаємо крихтою з печива. З залишеної для прикраси начинки робимо малюнок на торті. У мене вийшов ось такий аленький квіточку в центрі :) Ставимо тортик на просочення в холодильник. Через пару годин він буде готовий до подачі. Дістаємо і пригощаємося!