рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Що приготувати на Новий рік. Домашні торти

  1. Новорічне меню 2014. Готуємо смачний торт своїми руками Який же новорічний стіл без святкового...
  2. Як приготувати торт?
  3. Рецепти смачних тортів з фото:

Новорічне меню 2014. Готуємо смачний торт своїми руками

Який же   новорічний стіл   без святкового торта Який же новорічний стіл без святкового торта? Якщо ви запропонуєте своїм гостям і домашнім не стандартне виріб з магазину, а солодкий шедевр, приготований своїми руками, навіть найсерйозніші з них розтануть від задоволення і будуть веселитися від душі!

Хто і коли придумав перший рецепт торта, ми навряд чи вже дізнаємося. Відомо лише, що своєю появою торти і багато інших кондитерські вироби були зобов'язані виробництву цукру. Його стали випускати в кінці 14 - початку 15 століття у Венеції, звідки постачали в інші міста Італії та Європи. Не випадково саме слово «кондитер» походить від італійського «кондіере» - «варити в цукрі». Та й саме слово торт - італійського походження, а tōrta в перекладі з латині означає «круглий хліб».

Але свою подорож по світу торти почали з Франції. Саме французи стали першими готувати бісквіти, безе, желе, навіть слово «крем» має французьке походження. До речі, кондитерами тут могли стати тільки ті, хто мав хист до малювання. Майбутні майстри не тільки займалися малюванням і ліпленням, але і вивчали історію мистецтв і навіть архітектуру. Тож не дивно, що за кілька століть французькі кулінари довели мистецтво приготування і оформлення тортів до досконалості.

На початку 19 століття увійшли в моду віденські торти - з листкового і шоколадного тесту, з просоченням зі збитих вершків або молочно-шоколадних сиропів. Кондитерські вироби в кілька ярусів вперше стали виготовляти в Англії. У Росії торти з'явилися значно пізніше, ніж в Західній Європі, - лише в кінці 19 століття. А зараз рецепти тортів на будь-який смак можна знайти майже у всіх національних кухнях.

знамениті торти

Торжество запам'ятається вашим друзям і близьким надовго, якщо ви подасте до новорічного столу чудові торти «Наполеон», «Чізкейк», «Захер», «Естерхазі» або «Добош».

Знаменитий торт «Наполеон», пробував, мабуть, кожен. Розповідають, що його рецепт з'явився випадково. Якось раз дружина Наполеона Жозефіна застала його в суспільстві красивою придворної дами, якій він щось ніжно нашіптував на вушко. Намагаючись виправдатися, спритний Бонапарт заявив, що він, мовляв, ділився рецептом ласощів, яке йому дуже сподобалося. Жозефіна не повірила жодному його слову, але про всяк випадок все ж веліла придворним кондитерам приготувати за цим рецептом торт, який виявився просто чудовим.

Існує й інша версія, більш прозаїчна Існує й інша версія, більш прозаїчна. До сторіччя перемоги над Наполеоном, відзначався в Росії в 1912 році, було приурочено безліч святкових заходів. На одному з урочистостей до столу подали листкове тістечко у формі трикутника (адже Наполеон, як ви пам'ятаєте, носив трикутну капелюх). Через якийсь час за цим рецептом приготували і торт, який користується популярністю в багатьох країнах світу.

Найвідоміші твори віденських кулінарів - торти «Естерхазі», прослоенний вершковим кремом з коньяком і прикрашений «павутинкою» з рідкого шоколаду, «Захер» з шоколадного бісквіту, прослоенних абрикосовим конфітюром і залитого шоколадною глазур'ю. Кожен з них має свою історію. Так, відомо, що рецепт «Захера» придумав шістнадцятирічний юнак. До свята, який влаштовував міністр закордонних справ Міттерніх, потрібно було приготувати щось дуже оригінальне, а шеф-кухар в цей день занедужав. І тоді учень кондитера Франц Захер створив шедевр, який пізніше став одним із символів австрійської кухні.

Торт «Добош» з бісквітних коржів з шоколадним кремом і карамельною глазур'ю, який вперше спекли в 1885 році до відкриття Угорської національної виставки, особливо полюбився імператриці Єлизаветі, дружині імператора Австро-Угорщини. Кондитер Йожеф Добош, який розсилав такі торти, залишалися свіжими протягом 10 днів, по всій Європі, довгий час тримав свій рецепт в секреті і опублікував лише в 1906 році.

В СРСР одними з найулюбленіших були торти «Прага», «Київський», «Пташине молоко», «Рижик», «Мурашник». А зараз, коли на прилавках наших магазинів можна купити практично будь-які продукти з усього світу, з'явилося чимало нових оригінальних рецептів смачних тортів буквально з усього світу.

Як приготувати торт?

щоб домашній торт вийшов вдалим, потрібно правильно підготувати продукти, змішати їх в потрібній послідовності, випікати виріб при певних умовах. Нюансів тут чимало. Досить помилитися на якомусь етапі - і, наприклад, замість пишного бісквіта у вас може вийти тонкий «млинець». Щоб ви змогли без особливих клопотів приготувати смачний торт своїми руками, відкриємо кілька секретів.

Білкове тісто.

З легкого повітряного білкового тіста виходять дивовижні, що тануть у роті торти, печиво і тістечка. Головне тут - правильно збити білки. Їх потрібно ретельно відокремити від жовтків і охолодити, так само, як міксер і посуд, в якій ви будете їх збивати (вона не повинна мати жодних слідів жиру). Щоб білки легше було збивати, можна додати до них трохи солі, кілька крапель 10% -ного розчину лимонної кислоти або лимонного соку. Спочатку білки збивають без цукру, потім додають цукор невеликими порціями і продовжують збивати до утворення стійкої піни. Іноді цукор додають у вже збиті білки, обережно перемішуючи масу ложкою знизу вгору.

Таке тісто ароматизують, додаючи ванільний цукор, какао-порошок, розчинну каву, мигдаль, цукати, лимонний сік.

Бісквітне тісто.

Щоб бісквітний торт вийшов пишним, борошно потрібно попередньо 2-3 рази просіяти. Якщо ви хочете, щоб виріб вийшов світлим, повітряним і пористим, додайте до борошна крохмаль.

Врахуйте, що неженка-бісквіт не любить різких рухів і ударів! Тому в перші 20-30 хвилин не варто відкривати дверцята духовки; навіть плескати дверима на кухні в цей час не рекомендується. Якщо бісквіт починає підгоряти зверху, накрийте його складеної в декілька шарів мокрою папером, а якщо покривається темною скоринкою знизу, поставте на нижню полицю духовки миску з водою.

Відразу виймати готовий бісквіт з форми не варто: дайте йому постояти у відкритій духовці протягом 4-5 хвилин. Після випічки його рекомендується витримати від 8 годин до доби. Після цього його буде зручніше розрізати, а крім того, коржі будуть краще просочуватися сиропом.

Пісочне тісто.

Пісочне тісто ароматизують, додаючи какао-порошок, ванільний цукор або ванільну есенцію, подрібнені горіхи, терту цедру, рубані або пропущені через м'ясорубку цукати, мелені прянощі (корицю, гвоздику, кардамон, мускатний горіх), алкогольні напої (ром, лікер), лимонний сік.

Всі інгредієнти і навіть дошку потрібно попередньо охолодити; масло або маргарин повинні бути холодними, але не замороженими. Руки теж повинні бути холодними (їх миють холодною водою, а потім сушать рушником), інакше жир буде нагріватися від тепла пальців і тісто буде складно розкачати.

Оптимальна товщина виробів з такого тесту - від 4 до 8 мм (якщо вона більше, в тісто додають розпушувач) Оптимальна товщина виробів з такого тесту - від 4 до 8 мм (якщо вона більше, в тісто додають розпушувач). Пласти тесту намотують на качалку або згортають рулоном в фользі, а потім розгортають, викладаючи на деко. Якщо тісто дуже м'яке, його намазують на деко.

Коржі з пісочного тіста легко ламаються, тому їм потрібно дати трохи охолонути у формі і вже потім акуратно виймати з неї за допомогою лопатки або широкого ножа.

Прісне листкове тісто.

Щоб листкового тісто не здулося під час випічки, наколи пласт виделкою або ножем. Можна змастити його зверху яйцем, намагаючись не зачіпати краю, інакше тісто погано підніметься. Вироби з листкового тіста випікають при температурі 230 ° С. Якщо куточок тесту легко підняти за допомогою ножа, значить, воно ще не пропеклося.

Рецепти смачних тортів з фото:

Як приготувати торт?
Як приготувати торт?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com