рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Смачний холодець. Обов'язково до прочитання

  1. Процес приготування холодцю
  2. Заключна частина приготування холодцю
  3. Подача на стіл

Смачний холодець - це всіма улюблене блюдо, без якого не обходиться жоден святковий стіл. Багато хто називає його холодцем, що цілком допустимо, або заливним. Але холодець готується шляхом додавання желатину, в той час як холодець застигає виключно за рахунок желеутворюючих компонентів, що знаходяться в кістках, сухожиллях і м'ясі.

Але холодець готується шляхом додавання желатину, в той час як холодець застигає виключно за рахунок желеутворюючих компонентів, що знаходяться в кістках, сухожиллях і м'ясі

Багато господині вважають, що холодець дуже складно приготувати, але якщо врахувати всі рекомендації, то зробити це не важко. Найголовніше в приготуванні страви - це довгий процес варіння. Як правило, він займає від 4 до 8 годин, в залежності від компонентів. Холодець виключно зі свинини готується мінімум 4 години, а з додаванням яловичини, то не менше 6 годин. Якщо приділити цьому процесу менше часу, то блюдо вийде рідким або зовсім не загусне.

Справжній смачний холодець складається з декількох видів м'яса, також можна використовувати голови, хвости, вуха, шкіру, ноги. Для приготування візьмемо велику яловичу рульку або 2 ніжки, пару курок-несучок, свинячі ніжки, овочі, такі як морква, цибуля, 5 головок часнику, обов'язково спеції .

Це можуть бути лавровий лист, перець чорний мелений, горошком, духмяний, сіль, зелень. Якщо є можливість, можна додати в холодець дичину, що додасть йому особливого смаку. Також знадобиться 2 варені яйця, гірчиця або хрін.

Процес приготування холодцю

Для початку треба підготувати мясні продукти . Якщо вони були заморожені, то обов'язково розморозити. Оглянути ноги, видалити бруд, волоски з шкірних покривів. М'ясо птиці також необхідно добре промити, видалити пеньки від пір'я. Далі м'ясо замочити в холодній воді на 2-3 години як мінімум. Каструля для варіння холодцю повинна бути великою, щоб у ній змогли поміститися всі інгредієнти і бульйон. Необхідно врахувати, що протягом шести, а то і восьми годин трохи бульйону википить.

Закладаємо м'ясні інгредієнти в каструлю, заливаємо холодною водою на 6-7 сантиметрів вище за м'ясо і ставимо на вогонь. Після того, як вода закипить, знімаємо з поверхні піну. Цю процедуру необхідно повторювати в процесі варіння пару раз, в міру утворення піни. Далі додаємо в каструлю перець мелений, горошком, духмяний і лавровий лист.

Лук бажано класти неочищеним, це додасть бульйону необхідний колір. Разом з цибулею додаємо моркву і зменшуємо вогонь. Овочі повинні варитися не менше півтори години, при цьому важливо дивитися, щоб вони не перетворилися на кашу. Після видалення овочів закриваємо каструлю кришкою і варимо ще 5 годині на самому маленькому вогні, іноді трохи помішуючи. За годину до закінчення варіння холодцю необхідно додати сіль, головне, не пересолити.

Заключна частина приготування холодцю

Після закінчення необхідного часу, за допомогою шумівки треба вийняти м'ясо з бульйону у велику чашку або миску, як зручно. Пресом для часнику видавити в бульйон 5 головок часнику і, поваривши 1 хвилину, вимкнути нагрів. Далі слід найсмачніший етап приготування холодцю, в якому найчастіше беруть участь всі члени сім'ї.

М'ясо потрібно відокремити від кісток, бажано це робити руками, щоб не пропустити найдрібніші кісточки. В ідеалі м'ясо слід порізати на невеликі шматочки, приблизно 1 на 1 сантиметр, але якщо немає часу, то можна пропустити його через м'ясорубку. Хоча краще все-таки порізати, щоб не перетворювати смачний холодець в простий.

Розкладаємо порізане м'ясо в контейнери для холодцю. Вони можуть бути пластиковими, скляними, металевими. Шар м'яса повинен бути не більше 1,5 сантиметрів. Тепер повернемося до бульйону. Він трохи охолов і став густим. Готовність бульйону визначається простим тестом. Потрібно капнути його на палець, і якщо він буде липнути до іншого пальцю, значить, готовий.

Його необхідно процідити через сито або 3-4 шари марлі. Заливаємо чистим бульйоном розкладене м'ясо так, щоб над ним було приблизно 1,5 сантиметра бульйону. Закриваємо контейнер кришкою і ставимо в прохолодне місце. Це може бути холодильник або балкон, якщо там дозволяє температура. На повне застигання холодцю йде небагато часу, тут головне - не поспішати і дати йому добре настоятися.

Подача на стіл

Для подачі на стіл холодець необхідно трохи прикрасити. На плоску тарілку покласти листя салату, а зверху викласти холодець. Для більш легкого вилучення холодцю з контейнера необхідно помістити його дно на 15-20 секунд в гарячу воду, потім перевернути контейнер, і холодець, красивий і рівний, без праці виявиться на тарілці.

Поруч покласти варену моркву, порізану в формі квіточок, яйця, порізані тонкими пластинками, зелень петрушки або кропу. Гострим ножем акуратно порізати холодець на порційні шматочки. На окремі блюдця покласти гостру гірчицю або свіжоприготовлений хрін. По-справжньому смачний холодець готовий до вживання.

Смачного! кулінарний блог Олександра Абалакова.

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com