рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Рецепт приготування смачної перлової каші з м'ясом

  1. Перлова каша з м'ясом
  2. складові
  3. покрокове приготування
  4. Варіант приготування з грибами
  5. відеорецепт
  6. Рецепт перлової каші з тушонкою з фото
  7. складові
  8. покрокове приготування
  9. відеорецепт

Перлова каша, на жаль, не входить до переліку страв для святкового столу. Але для сімейного сніданку або вечері вона дуже навіть підійде. Коли я приготувала її в перший раз, то чоловік спершу пробував з великою часткою скептицизму, так як він її переїв ще в армії.

А дитина відмовлявся через те, що її часто готують в садку. Але після першої ж ложки вони із задоволенням з'їли все до останньої крупинки. Цей рецепт дуже нагадує плов, тільки замість рису менш калорійна перловка, в якій набагато більше корисних речовин.

До того ж, вона не так швидко засвоюється, і тому довше залишається відчуття ситості. Спробуйте і ви приготувати цю смачну і незаслужено забуту кашу.

Перлова каша з м'ясом

Час приготування: від 2 год для замочування + близько 2 годин для приготування.

Кухонний інвентар: казан або сковорода з високим бортом; ніж; миска; обробна дошка, ложка; терка; друшляк або сито.

складові

Питна вода 1,5-2 л Перлова крупа 1 скл. М'якоть свинини або яловичини 500-550 г Чорний мелений перець за смаком Печериці (за бажанням) 300-350 г Сіль за смаком Ріпчасту цибулю 1-2 шт. Зіра і інші спеції за смаком Свіжа зелень (петрушка, кріп) 1 пучок Морквина 1-2 шт. Томатна паста 1-2 ст. л. Корінь селери за бажанням Часник 1 зубки

покрокове приготування

Відразу хочу зауважити, що, як і плов, перлову кашу краще готувати або в сковороді з високими бортами або в чавунному казані, а також в утятніце або жаровні. Звичайна каструля теж підійде, але бажано, щоб вона була з товстим або подвійним дном. Це пов'язано з тим, що крупа повинна не варитися, а гаситися або, точніше сказати, запарюватися.

  1. Добре промиваємо під краном стакан перлової крупи за допомогою друшляка або великого сита. Пересипаємо її в миску і заливаємо гарячою водою, щоб крупа була покрита на два-три сантиметри. Ми залишаємо її в такому вигляді мінімум на пару годин. Зазвичай я заливаю її з вечора, а вранці приступаю до приготування.
    Перлова каша, на жаль, не входить до переліку страв для святкового столу
  2. Беремо м'якоть будь-якого м'яса. Якщо є необхідність, то обрізаємо плівку. Нарізаємо м'ясо на середні шматочки або брусочки. Бажано вибирати м'ясо з невеликою прорізом сала. Тоді каша вийде більш ситної.
  3. Добре розігріваємо казан або сковороду, ллємо на неї трохи рослинного масла. Коли воно теж нагріється, кладемо м'ясо і обсмажуємо з усіх боків до напівготовності на середньому вогні.
  4. Одну-дві цибулини очищаємо від лушпиння і нарізаємо невеликими кубиками.
  5. Очищену і вимиту моркву нарізаємо тонкими брусочками або натираємо на крупній тертці. Якщо вам подобається корінь селери, беремо одну штуку і теж нарізаємо соломкою.
  6. Кладемо овочі до м'яса і тушкуємо до готовності овочів. За бажанням додаємо одну-дві столові ложки томатної пасти, перемішуємо і готуємо ще три хвилини.
  7. Зливаємо з набряклої перловки воду, ще раз промиваємо і висипаємо в посудину з м'ясом і овочами. Очищаємо пару зубків часнику і цілком засовували по різних сторонах, щоб вони практично дістали до дна.
  8. Наливаємо 2,5 склянки окропу. Приправляємо сіллю і спеціями. Перемішувати не потрібно. Зменшуємо вогонь до самого мінімуму і Томім близько 1,5 годин до повної готовності крупи. Періодично заглядаємо під кришку і по необхідності додаємо потроху води.
  9. Перед подачею перемішуємо з рубаною зеленню.

Варіант приготування з грибами

  • Замочуємо стакан перлової крупи в воді на кілька годин або на ніч.
  • Нарізаємо м'ясо середніми шматочками і обсмажуємо на розігрітій олії відразу в тій посудині, в якій будете готувати кашу.
  • Подрібнюємо одну-дві цибулини кубиками, а моркву соломкою і кладемо до м'яса. Обсмажуємо до прозорості.
  • Печериці нарізаємо пластинками або шматочками і відправляємо в посудину до решти продуктів. Тушкуємо до готовності грибів.
  • Кладемо перловку. Солимо до смаку, сиплемо перець і інші спеції за вашим бажанням. Наливаємо 2,5-3 склянки гарячої води.
  • Млоїмо на повільному вогні близько 1,5 годин під закритою кришкою, поки крупа не стане м'якою. Під час приготування, якщо знадобиться, невеликими порціями підливати воду.

Під час посту можна приготувати цю ж перлову кашу на воді , Але без м'яса.

відеорецепт

Дивіться на відео, як приготувати смачну перлову кашу з м'ясом, яка не залишить байдужими навіть тих, кому вона свого часу добряче набридла з різних причин.

Рецепт перлової каші з тушонкою з фото

Таку кашу часто називають армійської або похідної. Пропоную вам спосіб її приготування в мультиварці, але точно так само вона готується в жаровні або сковороді з високими бортами.

Час приготування: 2 години.
Кількість порцій: 4-5.
Калорійність: 120 ккал в 100 р
Кухонний інвентар: обробна дошка; терка; миска; ніж; лопатка; мультиварка або жаровня.

складові

Питна вода 6-7 скл. Перлова крупа 1 скл. Свиняча або яловича тушонка 1 банка Чорний мелений перець за смаком Сіль за смаком Ріпчасту цибулю 1-2 шт. Зіра 1 ч. Л. Свіжа зелень (петрушка, кріп) 1 пучок Морквина 1-2 шт. Квашена капуста (за бажанням) 200-250 г Часник 1 зубки

покрокове приготування

  1. Для того щоб перловка швидше приготувалася, її необхідно замочити хоча б на пару годин. Тому беремо склянку крупи, добре промиваємо, висипаємо в миску і заливаємо 2-3 склянки води. Краще це робити на ніч.
  2. Відкриваємо банку з тушонкою і знімаємо шар жиру. Кладемо його в мультиварку або жаровню. Включаємо режим «Жарка» і розтоплюємо. У жаровні готуємо на середньому вогні.
  3. Нарізаємо шматочками одну-дві цибулини, а морквину тонкою соломкою або натираємо на тертці. Обсмажуємо до прозорості лука. За бажанням додаємо 200-250 г квашеної капусти. Тільки її потрібно добре віджати, щоб прибрати зайвий сік. Продовжуємо обсмажувати, поки капуста не стане купувати легкий золотистий відтінок.
  4. Підготовлену перлову крупу ще раз промиваємо і висипаємо на овочі.
  5. Розминаємо шматочки тушонки і викладаємо разом з юшкою зверху перловки.
  6. В середину кладемо два цілих, очищених зубки часнику. Можна обійтися і без нього, але так буде смачніше і ароматні.
  7. Наливаємо 2,5 склянки води. Додаємо спеції і сіль. Але робимо це обережно, так як у нас солона тушонка і в ній вже є частина спецій. Як приправи я кладу зиру і чорний мелений перець. Іноді використовую суміш спецій для м'яса.
  8. Закриваємо кришку. Виставляємо режим «Гасіння» або «Каша» і таймер на 90 хвилин. Або готуємо спочатку 60 хвилин, а потім додаємо ще 30. У жаровні просто млоїмо близько півтори години, періодично перевіряючи і підливаючи по необхідності воду. У самому кінці приготування можна видалити часник. Але не поспішайте його викидати. Він виходить дуже смачний.
  9. Подаємо з рубаною зеленню і свіжими овочами.

На нашому сайті є й інші рецепти, за якими можна приготувати перловку в мультиварці .

відеорецепт

У приготуванні смачної перловки з тушонкою немає нічого складного. Щоб в цьому переконатися, дивіться її рецепт на відео.

Вам вдалося здивувати близьких смачним блюдом з перловки? Ви можете залишати коментарі, а також інші варіанти приготування цієї каші. Приємного вам апетиту!

Вам вдалося здивувати близьких смачним блюдом з перловки?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com