- Перлова каша з м'ясом
- складові
- покрокове приготування
- Варіант приготування з грибами
- відеорецепт
- Рецепт перлової каші з тушонкою з фото
- складові
- покрокове приготування
- відеорецепт
Перлова каша, на жаль, не входить до переліку страв для святкового столу. Але для сімейного сніданку або вечері вона дуже навіть підійде. Коли я приготувала її в перший раз, то чоловік спершу пробував з великою часткою скептицизму, так як він її переїв ще в армії.
А дитина відмовлявся через те, що її часто готують в садку. Але після першої ж ложки вони із задоволенням з'їли все до останньої крупинки. Цей рецепт дуже нагадує плов, тільки замість рису менш калорійна перловка, в якій набагато більше корисних речовин.
До того ж, вона не так швидко засвоюється, і тому довше залишається відчуття ситості. Спробуйте і ви приготувати цю смачну і незаслужено забуту кашу.
Перлова каша з м'ясом
Час приготування: від 2 год для замочування + близько 2 годин для приготування.
Кухонний інвентар: казан або сковорода з високим бортом; ніж; миска; обробна дошка, ложка; терка; друшляк або сито.
складові
Питна вода 1,5-2 л Перлова крупа 1 скл. М'якоть свинини або яловичини 500-550 г Чорний мелений перець за смаком Печериці (за бажанням) 300-350 г Сіль за смаком Ріпчасту цибулю 1-2 шт. Зіра і інші спеції за смаком Свіжа зелень (петрушка, кріп) 1 пучок Морквина 1-2 шт. Томатна паста 1-2 ст. л. Корінь селери за бажанням Часник 1 зубки
покрокове приготування
Відразу хочу зауважити, що, як і плов, перлову кашу краще готувати або в сковороді з високими бортами або в чавунному казані, а також в утятніце або жаровні. Звичайна каструля теж підійде, але бажано, щоб вона була з товстим або подвійним дном. Це пов'язано з тим, що крупа повинна не варитися, а гаситися або, точніше сказати, запарюватися.
- Добре промиваємо під краном стакан перлової крупи за допомогою друшляка або великого сита. Пересипаємо її в миску і заливаємо гарячою водою, щоб крупа була покрита на два-три сантиметри. Ми залишаємо її в такому вигляді мінімум на пару годин. Зазвичай я заливаю її з вечора, а вранці приступаю до приготування.
- Беремо м'якоть будь-якого м'яса. Якщо є необхідність, то обрізаємо плівку. Нарізаємо м'ясо на середні шматочки або брусочки. Бажано вибирати м'ясо з невеликою прорізом сала. Тоді каша вийде більш ситної.
- Добре розігріваємо казан або сковороду, ллємо на неї трохи рослинного масла. Коли воно теж нагріється, кладемо м'ясо і обсмажуємо з усіх боків до напівготовності на середньому вогні.
- Одну-дві цибулини очищаємо від лушпиння і нарізаємо невеликими кубиками.
- Очищену і вимиту моркву нарізаємо тонкими брусочками або натираємо на крупній тертці. Якщо вам подобається корінь селери, беремо одну штуку і теж нарізаємо соломкою.
- Кладемо овочі до м'яса і тушкуємо до готовності овочів. За бажанням додаємо одну-дві столові ложки томатної пасти, перемішуємо і готуємо ще три хвилини.
- Зливаємо з набряклої перловки воду, ще раз промиваємо і висипаємо в посудину з м'ясом і овочами. Очищаємо пару зубків часнику і цілком засовували по різних сторонах, щоб вони практично дістали до дна.
- Наливаємо 2,5 склянки окропу. Приправляємо сіллю і спеціями. Перемішувати не потрібно. Зменшуємо вогонь до самого мінімуму і Томім близько 1,5 годин до повної готовності крупи. Періодично заглядаємо під кришку і по необхідності додаємо потроху води.
- Перед подачею перемішуємо з рубаною зеленню.
Варіант приготування з грибами
- Замочуємо стакан перлової крупи в воді на кілька годин або на ніч.
- Нарізаємо м'ясо середніми шматочками і обсмажуємо на розігрітій олії відразу в тій посудині, в якій будете готувати кашу.
- Подрібнюємо одну-дві цибулини кубиками, а моркву соломкою і кладемо до м'яса. Обсмажуємо до прозорості.
- Печериці нарізаємо пластинками або шматочками і відправляємо в посудину до решти продуктів. Тушкуємо до готовності грибів.
- Кладемо перловку. Солимо до смаку, сиплемо перець і інші спеції за вашим бажанням. Наливаємо 2,5-3 склянки гарячої води.
- Млоїмо на повільному вогні близько 1,5 годин під закритою кришкою, поки крупа не стане м'якою. Під час приготування, якщо знадобиться, невеликими порціями підливати воду.
Під час посту можна приготувати цю ж перлову кашу на воді , Але без м'яса.
відеорецепт
Дивіться на відео, як приготувати смачну перлову кашу з м'ясом, яка не залишить байдужими навіть тих, кому вона свого часу добряче набридла з різних причин.
Рецепт перлової каші з тушонкою з фото
Таку кашу часто називають армійської або похідної. Пропоную вам спосіб її приготування в мультиварці, але точно так само вона готується в жаровні або сковороді з високими бортами.
Час приготування: 2 години.
Кількість порцій: 4-5.
Калорійність: 120 ккал в 100 р
Кухонний інвентар: обробна дошка; терка; миска; ніж; лопатка; мультиварка або жаровня.
складові
Питна вода 6-7 скл. Перлова крупа 1 скл. Свиняча або яловича тушонка 1 банка Чорний мелений перець за смаком Сіль за смаком Ріпчасту цибулю 1-2 шт. Зіра 1 ч. Л. Свіжа зелень (петрушка, кріп) 1 пучок Морквина 1-2 шт. Квашена капуста (за бажанням) 200-250 г Часник 1 зубки
покрокове приготування
- Для того щоб перловка швидше приготувалася, її необхідно замочити хоча б на пару годин. Тому беремо склянку крупи, добре промиваємо, висипаємо в миску і заливаємо 2-3 склянки води. Краще це робити на ніч.
- Відкриваємо банку з тушонкою і знімаємо шар жиру. Кладемо його в мультиварку або жаровню. Включаємо режим «Жарка» і розтоплюємо. У жаровні готуємо на середньому вогні.
- Нарізаємо шматочками одну-дві цибулини, а морквину тонкою соломкою або натираємо на тертці. Обсмажуємо до прозорості лука. За бажанням додаємо 200-250 г квашеної капусти. Тільки її потрібно добре віджати, щоб прибрати зайвий сік. Продовжуємо обсмажувати, поки капуста не стане купувати легкий золотистий відтінок.
- Підготовлену перлову крупу ще раз промиваємо і висипаємо на овочі.
- Розминаємо шматочки тушонки і викладаємо разом з юшкою зверху перловки.
- В середину кладемо два цілих, очищених зубки часнику. Можна обійтися і без нього, але так буде смачніше і ароматні.
- Наливаємо 2,5 склянки води. Додаємо спеції і сіль. Але робимо це обережно, так як у нас солона тушонка і в ній вже є частина спецій. Як приправи я кладу зиру і чорний мелений перець. Іноді використовую суміш спецій для м'яса.
- Закриваємо кришку. Виставляємо режим «Гасіння» або «Каша» і таймер на 90 хвилин. Або готуємо спочатку 60 хвилин, а потім додаємо ще 30. У жаровні просто млоїмо близько півтори години, періодично перевіряючи і підливаючи по необхідності воду. У самому кінці приготування можна видалити часник. Але не поспішайте його викидати. Він виходить дуже смачний.
- Подаємо з рубаною зеленню і свіжими овочами.
На нашому сайті є й інші рецепти, за якими можна приготувати перловку в мультиварці .
відеорецепт
У приготуванні смачної перловки з тушонкою немає нічого складного. Щоб в цьому переконатися, дивіться її рецепт на відео.
Вам вдалося здивувати близьких смачним блюдом з перловки? Ви можете залишати коментарі, а також інші варіанти приготування цієї каші. Приємного вам апетиту!
Вам вдалося здивувати близьких смачним блюдом з перловки?