Паски великодні на вершках: рецепт покроковий з фото найсмачніших пасок на Великдень 2017. Йде Страсний тиждень - останні дні Великого посту, протягом яких православні готуються до найсвітлішого і значимого для себе свята - Великодня.
У день, коли християни святкують Воскресіння Господнє, прийнято пригощатися і пригощати близьких фарбованими яйцями і великодніми пасками. Ці неодмінні прикраси столу на Великдень 2017 господині починають готувати за кілька днів до настання світлого свята, користуючись рецептами покроковими найсмачніших пасок, серед яких є і паски на вершках.
Паски великодні на вершках - рецепт покроковий з фото найсмачніших пасок на Великдень 2017
Для приготування цього найсмачніше паски на вершках нам буде потрібно:
Починаємо готувати вершкові паски з опари. Для цього злегка підігріваємо вершки на водяній бані і змішуємо їх з розкришеними свіжими дріжджами. Двічі просіюємо всю муку і ½ її частина невеликими порціями всипаємо в вершки, ретельно перемішуючи. Накриваємо посуд з опарою серветкою або харчовою плівкою і залишаємо в спокої в теплому місці на 40-60 хвилин.
<< Великдень 2017: найсмачніші і прості рецепти пасок великодніх >>
Паски на вершках, покроковий рецепт з фото. Жовтки від яєць розтираємо з цукром за допомогою віночка. Розтоплюємо на водяній бані вершкове масло, тонкою цівкою вливаємо його в яйця, продовжуючи збивати їх.
Мигдаль очищаємо від лушпиння та дрібно рубаємо. Якщо хочете використовувати цілі горіхи, замочіть їх у гарячій воді на пару хвилин. Ізюм промиваємо і заливаємо окропом хвилин на 40. Потім воду зливаємо і обсушуємо сухофрукти паперовим рушником. Мигдаль та родзинки присипаємо борошном і перемішуємо.
Рецепт покроковий пасок великодніх на вершках. У підійшла опару поступово вливаємо яєчно-масляну суміш, додаємо горіхи і родзинки - добряче перемішуємо. Туди ж відправляємо решту борошна, сіль і ванілін. Замішуємо тісто спочатку ложкою, а потім викладаємо на посипану борошном поверхню і продовжуємо процес змазаними рослинним маслом руками.
Знову поміщаємо тісто в посуд, накриваємо плівкою, ставимо в тепле місце і чекаємо, поки воно збільшиться в два рази. Після чого обминали його і знову чекаємо, коли підніметься.
<< Великдень 2017: найсмачніші паски з олександрійського тесту >>
Форми для випікання добре змащуємо вершковим маслом, на дно кладемо вирізані з пергаменту кружечки, відповідні його діаметру. Тісто для пасок великодніх на вершках ділимо на частини - за розміром на 1/3 формочки - скочується в кульки і поміщаємо в ємності для випікання. Ми залишаємо його в такому вигляді до тих пір, поки воно не підніметься знову.
<< Великдень 2017: рецепт покроковий смачних сирних пасок >>
Великодня на вершках, рецепт покроковий з фото. Випікаємо найсмачніші паски в розігрітій до 200 ° духовці приблизно годину. Все залежить від розміру - стежимо за процесом, протикаючи дерев'яною шпажкою паски. Якщо на ній не залишається тісто, найсмачніше паски на вершках готові! Дістаємо форми з духовки, даємо злегка охолонути і виймаємо паски. Остужаем їх остаточно, уклавши на бік (періодично перевертаємо). Залишається тільки прикрасити паски білою глазур'ю.
<< Великдень 2017: рецепт покроковий смачних пасок «Дивосвіт» >>
Паски великодні на вершках: рецепт покроковий з фото найсмачніших пасок на Великдень 2017 обов'язково допоможе вам приготувати гідне частування на великодній стіл.