рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Легенда про «Медовик». Мед, імператриця і зухвалий кухар

  1. Глибокі корені медових тортів
  2. З давнини - в Середньовіччі
  3. Мед, Імператриця і зухвалий кухар

Хто не знає торт «Медовик»? Ця «візитна картка» російської кухні підкорила серця всього світу. На відміну від багатьох інших десертів, цей дійсно належить російській кухні, хоч і бере свій початок в Східній Європі.

Красива легенда про багатошаровому шедеврі подарує вам натхнення і спогади, пов'язані з тортом. А якщо ви ніколи не пробували «Медовик», то обов'язково захочете приготувати. Читайте історію створення «Медовик»!

Глибокі корені медових тортів

Технологія медової випічки «стара як світ», і бере початок в стародавніх цивілізаціях Єгипту, Греції та Риму. І це зрозуміло: мед цінується не тільки за солодкість, але і за його властивість надовго продовжувати свіжість випічки. Адже мед - це рідкий абсорбент.

Історики з'ясували, що спочатку все робили просто: борошно змішували з медом і залишали підніматися на місяць. Потрібні були століття, щоб цей дріжджовий медовий хліб перетворився на різноманітні рецепти.

З давнини - в Середньовіччі

У 12-му столітті,

черниці в Німеччині винайшли прадіда «Медовик». Це був справжній медовий пиріг, присмачений горіхами, спеціями і сухофруктами. Рецепт дуже швидко розлетівся по всій Європі, перетворився в медові печива і пряники, які прийнято подавати до чаю.

У той же час у Франції, створили традиційний медовий кекс на основі різних видів борошна і всієї різноманітності спецій. Кожен кухар з кожного регіону Франції клявся, що його рецепт - кращий у всій країні і найоригінальніший.

Кожен кухар з кожного регіону Франції клявся, що його рецепт - кращий у всій країні і найоригінальніший

З Франції пиріг перекочував в інші країни - Голландію, Бельгію і Італію. І всюди рецепт трансформувався, набував місцеві риси. У нього почали додавати аніс, корицю, імбир. Останній став таким популярним, що з'явилися знамениті імбирні пряники, настільки популярні в Англії.

Східну Європу медовий тренд теж не оминула. У Словенії, невеликі пекарні займалися тільки медової випічкою. У Чехії та Словаччині такі пироги називалися medovnik - прикрашений медовий хліб у формі серця.

Тут медові пироги настільки проникли в культуру, що бочки з медовим тестом 30-річної витримки за секретним сімейним рецептом вважалися дуже солідним приданим! Польський miodownik став основою російської «Медовик». У царській Росії пиріг перетворився в витончене придворне частування.

Мед, Імператриця і зухвалий кухар

«Медовик» став класичним тортом російської кухні. Його історія налічує більше 200 років і пов'язана з красивою легендою. Кажуть, що перший «Медовик» був створений в 1820-х роках, особистим кухарем дружини Російського Імператора Олександра I.

Єлизавета Олексіївна не любила мед, все придворні кухарі знали це і ніколи не використовували його в рецептах. Однак, жив-був молодий і амбітний молодий кухар, якого тільки взяли на роботу в палацову кухню. Напевно, він хотів бути поміченим, здивувати всіх своїм генієм, прославитися.

Надійшов наказ створити щось нове. Безліч десертів подано до столу, але саме торт кухаря був високо оцінений імператрицею. Шари найніжнішого тесту і класичного заварного крему (кустард) буквально танули в роті. Вважається, що шари були такі тонкі і вологі, що були на смак як м'яка карамель.

Коли Імператриця поцікавилася складом торта, молодий кухар не зміг відповісти. Йому лише після подачі сказали про нелюбов Єлизавети до меду. Однак, коли він зізнався, що це медовий торт, Імператриця лише розсміялася і наказала нагородити сміливця. З тих пір «Медовик» став улюбленим десертом Єлизавети і був присутній на кожному королівському бенкеті.

Сьогодні «Медовик» один з найвідоміших російських тортів в світі. Його сучасна версія не сильно відрізняється від «палацової»: тонкі медові бісквіти, вершково-карамельна начинка.

Цей торт часто подають в найдорожчих ресторанах на всіх континентах. Але все ж найсмачніший і дорогий серцю «Медовик» - це приготовлений своїми руками за рецептом, записаному від мами, бабусі, подруги.

Варіантів, як приготувати торт «Медовик» дуже багато, особливо це стосується начинки. Це і сметанний крем з цукром, і вершково-сметанний крем, і варене згущене молоко, і класичний заварний крем, і карамель ...

На сайті підібралася невелика колекція медових тортів. Думаю, з часом вона ще поповниться. Перерахую вам рецепти.

Муссовий торт Медовик з праліне.

Карамельний медовик з полуницею.

Медовик з волоськими горіхами.

Медовик з карамельним кремом.

Торт Пташине молоко по-вірменськи.

Шоколадний медовик з карамельним кремом.

Готуйте з задоволенням, радуйте своїх рідних і близьких!

Новости

Кулинария готовим дома
Еда имеет огромное значение в нашей жизни. Это не просто физиологическая потребность, но и ни с чем не сравнимое удовольствие. Кто не любит вкусно покушать? Большую часть своей сознательной жизни мы проводим

Выпечка из творога
Творожный пирог с брусникой Тесто: 80 гр масла комнат темпер, 1 яйцо, 0,5 ч л гаш соды, 1 ст л сахара, 1 ст муки.Замесить, убрать в холод на 30 мин. Творожная начинка: творог 9% 500 гр, 0,5 ст сахара,

Борщ в мультиварке
Многие уверенны в том, что приготовить настоящий вкусный, наваристый борщ со свёклой в мультиварке невозможно. Ссылаются на то, что перед тем, как сварить это блюдо, нужно готовить заправку на сковороде,

Компот из абрикосов
Теперь варим компот из абрикосов, предварительно подготовив литровую стерилизованную и сухую банку: 1. Плоды промыть, вынуть косточку и хорошо обсушить; 2. Чтобы абрикосовый компот был нежнее, лучше

Крем под мастику
Следует помнить, что мастику наносить на влажные поверхности нельзя (иначе она потеряет форму или совершенно растечется). Но если корж уже пропитан вкуснейшим кремом (а без крема это совершенно не тот

Варенье из абрикосов
Абрикосовые деревья были выведены в Юго-Восточной Азии и вскоре распространились во многих странах. Особенно популярно это растение было в Армении, возможно, поэтому по латыни абрикос называется Prúnus

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com