Моя їжа
Грудень 23, 2016
Необов'язково витрачати цілий статок, щоб порадувати близьких і друзів розкішним подарунком. Ксенія Татарникова, автор блогу Smart Cookie ділиться рецептами апетитних handmade подарунків. Ці новорічні підношення в красивих скляних баночках робляться дуже легко і займають небагато часу. Потрібно тільки простерилізувати банки, знайти до них красиві кришечки / стрічки і написати рецепт на окремому листочку.
Зліва - мандаринове печиво, праворуч - шоколадний кекс в пляшці
мандаринове печиво
Це печиво (таке гарне, що схоже на вірш) економить бюджет і обрадує того, кому ви його спече, адже це штучна річ! Тісто краще приготувати заздалегідь і зберігати в холодильнику, а саме печиво - спекти в той день, коли збираєтеся його подарувати.
Гарненько промийте 5-6 мандаринів під гарячою водою і обсушити рушником. Поріжте на тонкі кружальця (як можна тонше) і покладіть на складену вдвічі паперовий рушник. Перед тим як класти на печиво, переверніть і покладіть на новий рушник, щоб підсушити зворотну сторону. Збийте міксером 1 яйце і підтале вершкове масло (150 г). Додайте мелений мигдаль (200 г), цукор (100 г), борошно (200 г), 1 ст. л. свіжовичавленого апельсинового соку і 2 ч.л. апельсинової цедри. Заважайте до консистенції тесту. Скачайте в два рулету, приблизно по 5 см в діаметрі, і відправте в холодильник мінімум на 3 години. Розігрійте духовку до 180 ° C. Поріжте кожен рулет на печиво (товщиною півсантиметра) і перекладіть на деко, застелене папером для випічки. Занурте дно маленької чашки (діаметром 2 см) в миску з цукром і акуратно втисніть в печиво. Повторіть з кожним. Змастіть печиво збитим яєчним жовтком. Покладіть в поглиблення гуртки мандаринів. Присипте цукром і запікайте 14-15 хвилин. Остудіть і посипте цукровою пудрою. Перекладіть в красиву коробку, застелену папером, - готово!
Шоколадний кекс в пляшці
В принципі, підійде будь-який рецепт вашого улюбленого кексу, але цей виглядає особливо виграшно завдяки різним верствам - геркулес, шоколад, горіхи. Складіть в красиву пляшку все сухі інгредієнти рецепту (горіхи і шматочки шоколаду зверху), гарненько утрамбовувавши кожен шар, і прикріпіть картку з рецептом. Все, що залишиться, - додати рідкі інгредієнти і спекти.
Розігрійте духовку до 180 ° C. Змішайте у великій мисці інгредієнти пляшки - 2 ст. борошна, 1 ст. геркулесу, 1 ст. коричневого цукру, 2 ч.л. розпушувача, 1 ч.л. соди, 1 ч.л. кориці, ½ ч.л. мускатного горіха, ½ ст. рубаних волоських горіхів і ½ ст. поламаного в дрібну крихту гіркого шоколаду. У маленькій мисці збийте 1 ст. сметани, 2 яйця і ¼ ст. розтопленого вершкового або кокосового масла. Додайте 1 ч.л. цедри лимона або апельсина, 1 терте яблуко, перемішайте міксером. Влийте в миску з сухими інгредієнтами і знову перемішайте. Перелийте в форму для кексу і запікайте 40 хвилин при 180 ° C.
Зліва - фісташково-розмаринову песто, праворуч - конфітюр з інжиру
Фісташково-розмаринову песто
Готується за десять хвилин і справляє незабутнє враження, особливо, якщо той, кому ви принесли подарунок, поки не пробував з песто:
- запечена картопля
- запечену брокколі
- бутерброд
- сочевичним котлети
- макарони
- хрустку поленту
- тофу на грилі
Подрібніть в блендері 2 зубчики часнику. Всипте солоні фісташки (1/2 ст.) І перемішайте у велику крихту. Додайте свіжий шпинат і петрушку (без стебел, 3-4 жмені), ¼ ст. тертого пармезану (або іншого сиру), 2 ст.л. подрібненого свіжого розмарину, 2 ст.л. соку лимона, по дрібці солі і перцю. Перемішайте. Повільно влийте 1/3 ст. оливкового масла і знову перемішайте. Спробуйте і додайте сіль / перець, якщо потрібно. Зберігається в холодильнику під щільно закритою кришкою тиждень.
Конфітюр з інжиру, фініків і волоських горіхів
Ще один безпрограшний варіант, прийом рецепт можна вибрати будь-який, на свій смак: абрикоси та волоські горіхи, малина / полуниця і так далі. Цей конфітюр особливо хороший з ароматним сиром типу грюйер на сніданок або полуденок.
На 3 баночки по 400 мл: дрібно порубати 300 г сушеного інжиру і 200 г сушених фініків. Закип'ятіть 500 мл води з 300 г цукру (можна замінити на 150 мл сиропу агави). Всипте сухофрукти, сік 1 лимона, по 1/2 ч.л. меленого анісу і кардамону і варіть 30 хвилин, помішуючи, до загустіння. Підрум'яньте на сковороді по 100 г фісташок і кедрових горіхів. Додайте в конфітюр, варіть ще 3-5 хвилин. Остудіть і розлийте по простерилизованнимбанкам. Зберігається 6 місяців.
Паста з оливок
Паста з оливок
Смажені гриби + хрусткий солоний огірок + чорна ікра + сир брі + щось ароматно-запечене ... в цій пасті відчувається все відразу! Той, кому ви піднесете цей подарунок, точно підсяде на цей смачний рецепт. Пасту можна їсти в бутербродах / сендвічах на сніданок або полуденок, заправляти салати і макарони, додавати в супи і рагу.
У блендері змішайте: 2 ст. чорних оливок без кісточок (або чорні і зелені навпіл), подрібнену цибулину шалот / пару зубчиків часнику, жменю чебрецю / розмарину / петрушки, 1-2 ст.л. оливкового масла, 1-2 ст.л соку лимона і трохи лимонної цедри, сіль і перець за смаком.
Сіль з травами
У магазинах така сіль коштує цілий стан, хоча зробити її самому простіше простого. Виходить набагато смачніше, духмяний і дешевше - її можна додавати в салати, супи, запечені овочі. Вибирайте якісну морську сіль крупного помелу - вона виглядає краще - і дайте настоятися пару днів в темному прохолодному місці під кришкою, щоб сіль увібрала аромати трав, грибів, цитрусових і спецій.
- Морська сіль з травами
Італійці називають цю сіль «aspero» і сиплять в усі підряд. Змішайте 1 ст. дрібної морської солі і по 1 ст.л. подрібнених свіжих трав: чебрець, орегано, базилік (петрушка), розмарин і шавлія. Пересипьте в банку. Насадити на зубочистку 2-3 лаврових листки і 1 зубчик часнику, покладіть в банку з сіллю. Дайте настоятися при кімнатній температурі тиждень, гарненько струшуючи банку кожен день. Через тиждень, витягніть зубочистку. Сіль краще зберігати в прохолодному місці 3-4 місяці - з часом аромат посилюється.
Сіль з травами
- Цитрусова сіль
Зріжте тоненькі смужки цедри лимона, лайма чи апельсина або натріть цедру на крупній тертці. Підсушіть в духовці при самій низькій температурі. Ретельно змішайте з морською сіллю в співвідношенні трохи більше 1 ч.л. цедри: ¼ ст. солі. Можна пограти зі смаком і ароматом, з'єднавши, наприклад, перець чилі з лаймом або лимон, апельсин і розмарин.
- Морська сіль з шафраном і фенхелем
Перемолоти в кавомолці або потовкти в ступці трохи більше ¼ ч.л. шафрану з 1 ч.л. сухих зерен фенхелю і ¼ ст. морської солі.
- Морська сіль з білими грибами
Перемолоти в кавомолці (в декілька заходів) 15 г сушених білих грибів, ¼ ст. морської солі і 1.4 ч.л. меленого мускатного горіха. Консистенція - пудра з крихітними шматочками білих грибів.
лимонний крем
Дуже швидкий заварний крем, тільки замість молока в ньому - лимонний сік. Чудовий до чаю на сніданок, або як крем для торта, або як начинка для кошичків. Можна їсти просто так або намазувати на тости / печиво. Підготовка - хвилин 10, а варіння - всього 3-5 хвилин. Пропорція - на один лимон одне яйце, 50 г цукру і 10-15 г вершкового масла. Залежно від лимонів крем може вийти більш-менш кислим, тому лимонний сік можна розбавляти апельсиновим або мандариновий соком. Також дуже популярний такий крем з лаймов.
лимонний крем
З чотирьох лимонів: з двох стерти цедру і додати її до 200 г цукрового піску. Перемішати. З чотирьох лимонів вичавити сік, влити в цукор, размешать.Четире яйця збити виделкою (без піни). Додати до соку. Дати постояти півгодини, щоб цедра віддала аромат. Дуже важливий крок - процідити. По-перше, щоб відокремити цедру, по-друге - щоб шматочки недоразмешанного білка не були в суміш, інакше вони згорнуться, і в кремі можуть з'явитися білі пластівці. Перелити в каструлю, додати 40г вершкового масла і варити на середньому вогні при помішуванні до загусання. Розлити по банках. Охолодити, а потім поставити в холодильник.
Дата публікації: 23 грудня 2016