- Корисне ласощі
- Молочний шоколад
- гіркий шоколад
- Все про білому шоколаді
- Правильний вибір продукту
- Найкраще в світі ласощі
- Які найдорожчі ласощі?
Шоколад різниться за своїм складом і способом виробництва. Тому і його смак буває різним. Але який же шоколад найсмачніший?
Корисне ласощі
Хто ж не любить шоколад, найсмачніше і корисне з ласощів? Жодна цукерка не містить стільки цінних речовин. Слово «шоколад» означає «їжа богів». Ацтеки готували з какао-бобів напій з перцем, який дозволяв їм зберігати бадьорість і володів незвичайним смаком і божественним ароматом. Какао-боби надзвичайно високо цінувалися і використовувалися як грошові одиниці.
Після відкриття Америки шоколад перейшов до іспанців, які ревно зберігали секрет його приготування. У другій половині XVIII століття з какао-бобів навчилися робити цукерки (до цього використовувався тільки напій), і самий смачний шоколад став відомий у всій Європі і в Росії, залишаючись ласощами для багатьох. Вчені вважають, що, вживаючи полпліткі ласощі в день, людина рятує себе від такого грізного захворювання, як інфаркт міокарда. «Їжа богів» містить цінні мікроелементи (наприклад, магній, залізо, фтор), допомагає впоратися зі стресом і депресією (містить теобромін і канабіноїди), бореться з атеросклерозом і карієсом, покращує судини і кістки, в ньому багато антиоксидантів. Кращий в світі шоколад - чорний, він допомагає спалювати жир.
Молочний шоколад
Більшість дорослих людей і майже всі діти, маючи вибір, віддадуть перевагу з'їсти шматочок ніжного і кремового молочного шоколаду . Він так і тане в роті, залишаючи приємне вершкове післясмак.
У процесі приготування в цей продукт додають вершкове масло, молоко або вершки. Ці добавки пом'якшують смак какао-бобів, надають ніжність. Але одночасно вони насичені калоріями і жирами. Так що такий продукт протипоказаний людям з надмірною вагою, та й на зуби він впливає погано. Однак шматочок молочного не зашкодить, якщо це хороший шоколад. Він ще містить речовини, які покращують роботу мозку і судин. При покупці молочного треба обов'язково звертати увагу на склад: в ньому на першому місці повинні стояти какао-боби. Плитка повинна бути блискучою, наліт означає, що вона піддавалася перепаду температур. В руках шматочок шоколаду повинен танути.
гіркий шоколад
Кращий шоколад - гіркий. На цьому сходяться і дієтологи, і багато гурмани. У складі такої плитки вміст какао-бобів може доходити до 90%, але ж вони-то якраз і приносять всю ту користь, про яку було сказано раніше. Саме такий шоколад допомагає очистити кров від радикалів, а зуби - від карієсу і зубного каменю. Він має протизапальну дію, допомагає при сильному кашлі. Горький знижує артеріальний тиск і підвищує настрій.
Насолода - з'їсти шматочок такого шоколаду на додаток до чашки кави. гіркий шоколад входить до складу і багатьох вишуканих десертів. Гірчинка, невід'ємна складова смаку цих ласощів, зовсім його не псує.
Щоб отримати не лише задоволення, а й користь, треба вибирати ласощі з високим вмістом какао-бобів і з'їдати його по 40 г в день.
Все про білому шоколаді
Строго кажучи, це не шоколад. Ці ласощі не містить какао-бобів.
Виготовляється така плитка з какао-масла з невеликим додаванням цукру і молочних продуктів, так що смак у неї, скоріше, молочний.
Однак і вона має значну користю, яку надає плитці какао-масло. В першу чергу це, звичайно, вітамін Е і різні кислоти, які покращують стан шкіри і крові, а також потрібні для профілактики цукрового діабету.
Через відсутність какао-бобів білий продукт не виробляє збудливої дії, тому його можна і тим, кому заборонені збуджуючі речовини.
Якщо не хочете їсти біле ласощі, зробіть з нього маску: вона надасть зволожуючу, загоює і протизапальну дію, захистить від обмороження.
Правильний вибір продукту
Як правильно вибрати шоколад? Прочитайте уважно склад. Він не повинен включати в себе такі інгредієнти, як:
- масло пальмове або соєве (або ще якесь, крім какао);
- замінник какао-масла;
- какао-порошок (його роблять з уже знежирених какао-бобів);
- ароматизатори.
Якісний шоколад божественно пахне, так навіщо йому ароматизатори? Що за запах хоче приховати виробник?
Головний інгредієнт (він повинен бути зазначений першим) - какао-масло.
Справжній шоколад тане в роті, його не доводиться гризти. А якщо доводиться, то це не шоколад. На водяній бані справжній шоколад, розплавилися, утворює однорідну густу масу, а його малонатуральний двійник прилипає до посуду і згортається.
Зберігається натуральний продукт не довше півроку, в крайньому випадку 8 місяців. Якщо це не так, додані як мінімум консерванти.
Плитка справжнього якісного шоколаду яскрава і блискуча. Якщо вона матова, це підробка.
визначити якість шоколаду можна за ціною. Справжній продукт містить дорогі інгредієнти, і як наслідок його ціна за визначенням не може бути низькою.
Найкраще в світі ласощі
Кращим в світі по праву вважається бельгійський шоколад. Він проводиться за старовинними рецептами і не містить нічого, крім продуктів какао і цукру. Використовується сировина тільки найвищої якості.
Шоколад найкращий - це товар ручної роботи, його можна придбати тільки в спеціальних магазинчиках-бутиках, лише іноді в магазині. Для зберігання цього ніжного продукту потрібні особливі вологість і температура.
Столицею шоколаду вважають місто Брюгге, а самі, мабуть, знамениті марки шоколаду з Бельгії - «Нойхаус» і «Годива».
На другому місці після Бельгії варто Швейцарія. У цій країні найвища в світі споживання цього продукту на душу населення - по 12 кг в рік.
Найзнаменитіші марки - «Лінд» і «Вілларс». Купувати цей шоколад теж краще в спеціальних бутиках, вони теж не містять консервантів.
У трійку лідерів входить і французький шоколад. Він не тільки чудовий на смак, але і вражає вишуканістю добавок. Виробники так турбуються про свою репутацію, що фірма «Рішар» випустила цукерки в коробках з вбудованими в них датчиками вологості і температури! Найзнаменитіший французький шоколад - вироби марок «Рішар» і «Мадам Севиньє».
Які найдорожчі ласощі?
Чомусь найвищі ціни запитують нема за бельгійський, а за американський шоколад. Один фунт продукту фірми Chocopologie by Knipshildt коштує понад 2500 доларів. Такі цукерки подають на десерт в Білому домі, це улюблений шоколад Єлизавети Англійської. У його склад входить кращий сорт какао-бобів. Рецепт тримається в секреті. Виготовляються цукерки (цей шоколад виробляють у вигляді трюфелів) виключно вручну.
На другому місці теж американська фірма - Noka, яка продає свої шоколадки по 854 доларів за фунт.
навіть швейцарський шоколад , Покритий тонким шаром справжнього золота (фірма DeLafée), коштує дешевше - 508 доларів за фунт (набір з двох цукерок - 40 євро). А фунт бельгійського шоколаду обійдеться в 120 доларів.
У ВАТ можна покуштувати шоколадки, до складу яких, як не дивно, входить не коров'яче, а верблюже молоко. Виробники (компанія Al Nassma) стверджують, що цей шоколад ще й найкорисніший, адже в його складі менше жирів, а замість цукру використовуються мед і різні спеції.
У всьому світі популярні сорти з алкоголем. Так, під маркою Villars Larmes d'Absinthe випускаються ласощі з різними горілками, але їх головний товар - шоколад з абсентом. Шматочок рекомендується покласти в рот і почекати, поки він розтане: тільки так можна по-справжньому насолодитися нестандартним поєднанням смаків.
Кращими російськими марками вважаються «Вірність якості» (випускає плитки з вмістом какао-бобів від 65 до 99%), «Русский шоколад», «Перемога смаку», а також Одінцовська кондитерська фабрика ( «А. Коркунов»). Остання випускає шоколад з вмістом какао-бобів від 55 до 72%. Необхідно відзначити, крім названих, холдинг "Об'єднані кондитери". Вхідні в нього фабрики виробляють прекрасний шоколад з різними добавками.
Так що їжте шоколад: це найкращий антидепресант і антиоксидант. Якісне ласощі принесе вам тільки користь!
Але який же шоколад найсмачніший?Якісний шоколад божественно пахне, так навіщо йому ароматизатори?
Що за запах хоче приховати виробник?
Які найдорожчі ласощі?