Один з найсмачніших і простих кремів - сметанний. Його використовують для прикраси тістечок і тортів, різних десертів. Але на жаль, далеко не завжди він хоче тримати форму і, якщо ви використовуєте не найбільшу жирну сметану, крем вийде рідким. Але ж так хочеться, щоб він був густим, пишним і не «розходився» в різні боки ... Зробити густий крем зі сметани вам допоможуть деякі хитрощі, про які ми розповімо нижче.
Як зробити сметанний крем густим: поради
Він універсальний, адже його можна поєднувати з багатьма десертами і випічкою. До того ж він має ніжний і досить нейтральний смак, не «перевантажує» блюдо і не робить його жирним або нудотним.
Якщо крем буде дуже рідким, він не тільки зіпсує зовнішній вигляд випічки або десерту, але ще і відіб'ється на смаку страви. Жирна домашня сметана відмінно тримає форму, а ось магазинна - немає. Завдяки додаванню деяких компонентів продукт стане густішим і ви зможете використовувати його для своїх кулінарних експериментів!
Ознайомтеся з рецептом крему Кастард
Як приготувати сметанний крем? Зробити його досить просто, саме тому він користується таким успіхом у господинь. Вам потрібно змішати 500 грам сметани зі 150-200 грамами цукру і 1 ч.л. ванільного цукру. Гарненько збийте крем міксером до повного розчинення цукру.
Як зробити сметанний крем для торта і інших десертів густим? Наші поради допоможуть вам в цьому:
Сама жирна сметана. При покупці зверніть увагу на відсоток жиру. Чим жирніше буде продукт, тим гущі.
Зберігання в холодильнику. Перед тим, як використовувати його для прикраси виробів, обов'язково поставте крем в холодильник на 1-2 години. Але врахуйте, при впливі кімнатної температури він знову стане рідким, тому торт потрібно помістити після приготування в холодильну камеру.
Процідіть сметану через марлю. Перед приготуванням крему усуньте зайву вологу з молочного продукту. Зробити це нескладно, потрібно лише скласти марлю в 3-4 рази і підвісити її над мискою або каструлею. Викладіть в неї сметану на 2-3 години, злийте рідину.
Додавання загустителя. Цей продукт є в будь-якому супермаркеті і коштує він копійки. З його допомогою ви зможете зробити крем густим, він дасть гарантований результат.
Желатин - також непогано працює, але важливо не переборщити з кількістю, інакше крем вийде більше схожий на желе. На 3 склянки сметани вам вистачить 1 ч.л. швидкорозчинного желатину, розведіть його в невеликій кількості гарячої води або підігрітого молока, потім влийте в сметану.
Цукрова пудра - не така важка, як цукор, до того ж робить суміш густішою і пишною. Вилийте сметану в ємність і додайте пудру до смаку, збийте міксером. Спробуйте крем, якщо він недостатньо густий і солодкий, всипте ще трохи пудри.
Готовий пудинг. Можливо, у вас в шафі завалявся сухий пудинг? Його також можна застосовувати для додання просочення більш густої консистенції. До того ж він додасть їй смак, все залежить від використовуваного вами пудингу. Додайте суху суміш в тих пропорціях, які вказані на упаковці.
Крохмаль чи борошно. Їх потрібно додавати в мінімальній кількості, інакше вони будуть відчувати і скрипіти на зубах. На 500 грам сметани досить 2 ч.л. сухої речовини. Також додайте в потрібному вам кількості цукор і ваніль. Збивайте міксером сметану 10 хвилин, потім всипте цукор або пудру, продовжуйте збивати ще 5 хвилин. Потім по чуть-чуть додайте борошно або крохмаль, знову збийте. Поставте в холодильник на 30-40 хвилин.
Вершкове масло. Недолік такого способу в тому, що вершкове масло містить величезну кількість калорій, тому це не найкращий варіант. Але якщо альтернатив немає, використовуйте його. На 500 грам сметани середньої жирності достатньо 50 грам м'якого масла. Розітріть його з невеликою кількістю цукру і збийте міксером зі сметаною.
Сир - підійде лише дрібнозернистий, він має потрібну консистенцію. На 500 грам сметани досить 250-300 грам сиру, збийте їх з цукром і ваніллю. Отримана суміш густа і ситна, містить не так багато калорій, як з вершковим маслом.
У деяких джерелах ви знайдете рекомендації про те, що в сметанний крем можна додавати ягоди і фрукти. Ми не рекомендуємо робити це, тому що вони пускають вологу, і просочення стає водянистою. Радимо додати в нього подрібнені горіхи.
Жіночий інтернет-журнал Delafe.ru
Як зробити сметанний крем для торта і інших десертів густим?Можливо, у вас в шафі завалявся сухий пудинг?