Брокколі - надзвичайно багатий вітамінами продукт. Причому корисні властивості він зберігає і після заморозки. Як смачно приготувати заморожену броколі, читайте нижче.
Складові:
- заморожена брокколі - 450 г;
- стерилізовані печериці - 300 г;
- помідорчики черрі - 10 шт .;
- масло рослинне соняшникове - 60 мл;
- локшина з рисового борошна - 200 г;
- оливкова олія - 50 мл;
- соус соєвий;
- кунжут.
приготування
Дотримуючись інструкцій на упаковці, відварюємо локшину, потім воду зливаємо, а саму локшину промиваємо. Помідори черрі ріжемо часточками. Заморожену броколі відварюємо хвилин 7, а потім відразу ж відкидаємо на друшляк, обдаємо холодною водою. З печериць зливаємо воду, обсмажуємо їх в добре нагрітому маслі. Потім все змішуємо у великій салатник, заправляємо соєвим соусом, оливковою олією і притрушуємо кунжутом.
Запіканка із замороженої брокколі
Складові:
- рибне філе - 400 г;
- цибуля - 1 шт .;
- заморожена брокколі - 400 г;
- куряче яйце - 1 шт .;
- картопля варена - 6 шт .;
- сир - 150 г;
- сіль;
- лимонний сік;
- сметана - 50 г;
- спеції.
приготування
Відварну картоплю чистимо і ріжемо кружальцями. До напівготовності відварюємо заморожену броколі. Обсмажуємо нашатковану півкільцями цибулю. Трьом сир. У форму поміщаємо шматочки рибного філе, солимо, притрушуємо спеціями і скроплюємо соком лимона. Зверху на рибу розміщуємо картоплю, потім цибулю і заливаємо все яйцем, збитим зі сметаною. Зверху розміщуємо суцвіття брокколі і засипаємо їх тертим сиром. Запікаємо близько 40 хвилин при 180 градусах.
Суп-пюре з замороженої брокколіСкладові:
- суцвіття замороженої брокколі - 500 г;
- масло вершкове - 30 г;
- цибуля - 100 г;
- часник - 1 зубчик;
- вода - 1 літр;
- соєвий соус - 30 мл;
- морква - 250 г;
- нежирні вершки - 400 мл;
- крижана вода - ¼ склянки;
- борошно пшеничне - 70 г;
- мелений перець;
- подрібнена петрушка.
приготування
Додаємо подрібнену цибулю, моркву, часник на сковороду з розтопленим маслом і тушкуємо хвилин 5, періодично помішуючи. У каструлю вливаємо воду, доводимо до кипіння, додаємо брокколі і варимо хвилин 20, додаємо зажарку і проварюємо ще 5 хвилин. Потім подрібнюємо суп за допомогою блендера. Втручаємося вершки. З'єднуємо крижану воду з борошном і гарненько розтираємо. Доводимо суп до кипіння, повільно вливаємо борошняну масу, постійно помішуючи, доводячи суп до бажаної густоти. Потім вливаємо соєвий соус, кладемо перець і розмішуємо. Вогонь виключаємо, а перед самою подачею притрушуємо супчик подрібненою зеленню.
Омлет з замороженої брокколі - рецепт
Складові:
- заморожена брокколі - 200 г;
- варена ковбаса - 200 г;
- яйця курячі великі - 6 шт .;
- молоко - 200 мл;
- сода - 1/3 ч. ложки;
- масло рослинне для смаження;
- борошно пшеничне - 70 г;
- сіль.
приготування
Ковбасу ріжемо кубиками і обсмажуємо на маслі до рум'яності. У підсоленій воді відварюємо брокколі хвилин 10. Потім ділимо її на невеликі шматочки і відправляємо на сковороду. Розбиваємо яйця, додаємо молоко, борошно, соду і ретельно розмішуємо. Заливаємо вміст сковороди отриманою масою. На невеликому вогні готуємо омлет з брокколі під кришкою до готовності.
Як приготувати брокколі заморожену смачно на гарнір?Складові:
приготування
Моркву чистимо і відварюємо разом зі стручкової квасолею хвилин 15. Паралельно в іншій ємності варимо заморожену броколі хвилин 10. Потім відкидаємо її на друшляк і відразу обдаємо холодною водою - завдяки цьому вона не втратить колір. У сковороді нагріваємо олію, кладемо подрібнений часник і злегка його обсмажуємо. Потім додаємо овочі і Томім ще хвилин 5. Кладемо зелень, скроплюємо соком лимона і акуратно перемішуємо.
Як приготувати брокколі заморожену смачно на гарнір?