рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Як приготувати капучіно в домашніх умовах

  1. Технологія приготування капучино
  2. практичні рекомендації
  3. Як зробити шоколадний капучино
  4. Як зробити капучино з корицею
  5. Як зробити капучино з розчинної кави

Зміст статті

Споконвічно італійський напій облетів весь світ і міцно вкоренився у багатьох країнах. Капучіно люблять за його шарувату структуру - строгий еспресо в поєднанні з ніжною молочною пінкою не залишать байдужим навіть найвибагливішого цінителя напою, що бадьорить. Однак, приготувати його не так просто, як може здатися на перший погляд. Залежно від смакових уподобань капучино може включати корицю, ванілін або шоколад. Розглянемо базові та найсмачніші рецепти напою на основі меленого і розчинної кави.

Технологія приготування капучино

Методика включає кілька етапів, які має сенс розібрати покроково. Ви можете приготувати капучіно як з використанням турки, так за допомогою повноцінної кавомашини.

Крок №1. Варка еспресо
Як було згадано раніше, капучино являє собою суміш з м'якою молочної піни та основи - чистого чорної кави, або еспресо.

Провести процедуру можна в турці, кавоварці або джезві, все залежить від того, що є у вас під рукою. Складність може полягати в підборі зерна, вам потрібен склад з позначкою «100% арабіка».

У випадку з кавоваркою особливих труднощів виникнути не повинно: всипте в відсік мелену каву, влийте воду, чекайте результату.

Якщо ви вирішили варити еспресо в турці, приготуйте мелену каву середнього обсмаження (3-4 ступінь), влийте трохи води. Поставте на повільний вогонь, млоїте 3 хвилини, потім переведіть конфорку на середню потужність.

Не можна допускати закипання кави, інакше напій почне гірчити. Спостерігайте за вмістом, при появі пінки приберіть турку з плити.

Дочекайтеся моменту, коли піна опуститься, потім знову поставте прилад на вогонь. Повторюйте нехитрі маніпуляції 4-7 разів. Чим більше процедур ви виконаєте, тим міцніше буде еспресо.

Крок №2. приготування піни
Оптимальним варіантом приготування пінки вважається збивання натурального цільного молока. Однак багато барісти не дотримуватися подібної технології, змішуючи молочний продукт з жирними вершками. Ви можете вчинити точно так же.

Щоб не відчувати труднощів з взбиванием молока в щільну густу піну, вибирайте продукт з високим ступенем жирності. Якщо ваша кавоварка оснащена краником для збивання молока, скористайтеся ним.

Тим, кому не настільки пощастило, можна збити молоко віночком, міксером, френч-пресом, блендером, попередньо його розігрів. Можливо, вам доведеться докласти певних зусиль, але воно того варте. На виході повинна вийти густа піна без великих бульбашок.

Якщо після збивання піна починає опадати, значить, ви провели процедуру в повному обсязі. Виконуйте дії ще 2-3 рази, поки продукт не прийме потрібну густоту. Коли це станеться, постукайте дном ємності про рівну поверхню, щоб великі бульбашки піднялися вгору і лопнули.

Крок №3. Процес поєднання еспресо з піною
Заздалегідь приготуйте керамічну або фарфорову чашу, в якій буде знаходитися ваш напій. Обполосніть ємність окропом на основі фільтрованої води, гуртка повинна бути гарячою.

Перелийте туди еспресо, щоб ємність заповнилася на 2/3, почекайте 1 хвилину. Візьміть миску з піною, зачерпніть ложкою збитий склад і акуратно викладіть її поверх чорної кави. За бажанням можна зберегти пропорції 1: 1, але це на любителя. Після додавання піни ні в якому разі не перемішуйте вміст.

Приблизно 40% кавовари воліють додавати в напій молоко разом з піною. У даній ситуації чашка заповнюється кожним компонентом в однакових кількостях. Наприклад, спочатку вливається 50 мл. еспресо, далі йде 50 мл. гарячого молока, після цього верхівка (1/3 чашки) заповнюється піною до країв.

Існує ще одна методика змішування складу з молоком. Спочатку в чашу вливається густа пінка з молоком таким чином, щоб ємність була заповнена на 2/3. Далі в середину тонкою цівкою вливається 1/3 еспресо.

практичні рекомендації

Професійні барісти досвідченим шляхом вивели певні хитрощі приготування капучино в домашніх умовах. Вони допоможуть отримати ідеальний напій до смаку і структурі.

  1. Віддавайте перевагу тільки натуральному молоку. По можливості використовуйте домашнє коров'яче або ж покупне з показником жирності від 3,2%. У випадках, якщо ви додаєте в капучино вершки, купуйте продукт жирністю 27-30%.
  2. Особливу увагу варто приділити змісту в кави цукрового піску. Отож за сучасного італійською технологією піском посипається шапка (пінка), але при бажанні ви можете змішувати його з еспресо до вливання молочної складової.
  3. Важливо назавжди запам'ятати, що температура з'єднуються інгредієнтів має бути відносно рівною. Внаслідок цього необхідно підігрівати еспресо, молоко і чашку черзі перед процесом з'єднання.
  4. Допускається змішування капучино з алкогольними напоями, такими як ром, лікер, коньяк або віскі. Дані інгредієнти втручаються до моменту з'єднання піни з еспресо, тобто, вони вливаються в чорну каву.
  5. Любителям солодощів рекомендується посипати пінисту шапку капучино корицею, шоколадною крихтою або ваніліном. Не зайвим буде додавання зефіру «Маршмеллоу», який так і таїть у роті.

Як зробити шоколадний капучино

Існує безліч варіацій напою, що бадьорить. Одним з найбільш смачних вважається капучіно на основі шоколадної крихти.

  • кава чорний мелений - 35-40 гр. (Приблизно 2 ч. Л)
  • вершки (жирність 26-32%, не нижче) - 215 мл.
  • шоколадна крихта - 25 гр.
  • цукровий пісок (переважно тростинний) - 20 гр.
  1. Зваріть еспресо звичайним способом з використанням турки або автоматичною кавомашини.
  2. Вилийте вершки в скляну тару, нагрійте їх в мікрохвильовій печі до утворення міхурів (закип'ятіть). Необхідно довести молочний продукт до тієї ж температури, що і еспрессо.
  3. Після підігріву збийте вершки в густу піну зручним способом (віночок, блендер, міксер та ін.). Вилийте складу в чашу з еспресо, рухайтеся по краю ємності.
  4. Присипте зверху цукром (можна використовувати ванільний) і шоколадною крихтою.

Як зробити капучино з корицею

Головною особливістю приготування напою такого роду вважається оптимальне співвідношення меленої кориці з основними компонентами. Важливо чітко слідувати інструкції і не перевищувати пропорції, інакше капучино вийде нудотним.

  • кава мелена - 35 гр.
  • молоко незбиране жирне - 210 мл.
  • цукровий пісок - на розсуд, за смаком
  • кориця мелена - 2 щіпки
  1. Для початку вам потрібно приготувати еспресо. Помістіть в турку мелену каву, залийте його водою і поставте на середній вогонь. Не доводьте до кипіння, при появі перших бульбашок відразу ж знімайте з конфорки. Повторіть дії 4 рази, не більше.
  2. Налийте молоко в миску, збийте міксером. Якщо немає міксера, приготуйте густу піну в блендері. Важливо, щоб вона не спадала, в іншому випадку капучино вийде не таким смачним. Після збивання підігрійте молоко до температури 75-80 градусів.
  3. Вилийте еспресо в заздалегідь приготовлену чашу, викладіть ложкою шапку з піни. Присипте зверху двома пучками кориці, при необхідності додайте цукровий пісок.

Як зробити капучино з розчинної кави

Не у всіх у володінні є професійна або аматорська кавоварка, турка або джезва. Для таких людей досвідчені господині шляхом проб і помилок розробили нехитру технологію приготування капучино в домашніх умовах.

  • розчинна кава - 45 гр.
  • молоко - 150-170 мл.
  • рідкі вершки - 35 мл.
  • кориця, порошок какао, ванілін, або тертий шоколад
  • цукровий пісок - за смаком
  1. Візьміть керамічну або фарфоровий кухоль, влийте молоко таким чином, щоб вона була заповнена на три чверті.
  2. Далі приготуйте емальовану каструлю, вилийте в неї молоко, підігрійте на водяній бані, постійно помішуючи. Не допускайте кип'ятіння складу, при появі перших бульбашок відразу вимикайте плиту.
  3. В окрему кухоль всипте розчинну каву на одну стандартну порцію, потім додайте ще стільки ж складу, щоб отримати повноцінний еспрессо.
  4. Всипте цукровий пісок (переважно тростинний) виходячи з ваших смакових відчуттів. Тепер додайте 10-15 мл. крутого окропу для кращого розчинення гранул, перемішайте. Якщо гранули погано розчиняються, розбавте їх водою сильніше.
  5. Влийте в кружку гаряче, що не кип'ячене молоко, не перевищуйте кількість, щоб не придушити смак кави. Чим міцніше напій, що бадьорить, тим більше молока вам буде потрібно, і навпаки. У випадках, якщо ви віддаєте перевагу холодному кави, не потрібно підігрівати молоко.
  6. Влийте невелику кількість вершків, одночасно помішуючи продукт. Ви побачите, як піна почне підніматися, після цього моменту перемішайте кави в гуртку двома чайними ложками.
  7. Присипте пінку ванільним цукром, тертим шоколадом або какао, подрібненими горіхами (мигдаль, мускат і ін.). Насолоджуйтесь економним і неймовірно смачним капучино.

Нескладно приготувати капучіно в домашніх умовах, якщо мати практичними знаннями стосовно основної технології. Скористайтеся базовим рецептом, зробіть підбадьорливий напій з додаванням тертого шоколаду або кориці (можна замінити ванільним цукром). Розгляньте методику приготування капучино на основі розчинної кави, вона не представляє особливих труднощів. Додавайте компоненти на свій розсуд, експериментуйте.

Відео: як зробити малюнок на каву

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com