- Секрет №1 «Вибираємо м'ясо»
- Секрет №2 «Підготовка м'яса до приготування»
- Секрет №3 «Варимо холодець»
- Секрет №4 «Додаємо спеції»
- Секрет №5 «Розливають холодець»
- Секрет №6 «Правильна температура»
- Смачного!
Багато хто любить холодець, але не наважуються його готувати самі. Тому що бояться, що він не застигне або вийде не таким прозорим. У нашій статті ми розповімо, як правильно приготувати холодець, щоб він вийшов не тільки смачним, але і красивим.
Секрет №1 «Вибираємо м'ясо»
У вашому холодець обов'язково повинні бути присутніми свинячі ніжки. Їх сама нижня частина, та, що недалеко від копитця. Саме завдяки їм ваш холодець гарантовано застигне. Інша м'ясо може бути будь-яким. В ідеалі, щоб і на ньому була шкурка і кісточки. Так у холодцю буде більше желирующих властивостей, які допоможуть йому застигнути.
Дотримуйтесь пропорції. На 700 гр. свинячих ніжок необхідно не більше 1,5 кг. іншого м'яса. Якщо м'яса буде більше, то холодець може не застигнути.
Секрет №2 «Підготовка м'яса до приготування»
За кілька годин до варіння холодцю замочіть м'ясо в воді. Це допоможе видалити зайві згустки крові і розм'якшити шкірку. Після відмочування акуратно поскоблите ніжки, щоб позбавиться від закопчених місць.
Секрет №3 «Варимо холодець»
Після того, як холодець закипить перший раз, злийте з нього бульйон, а м'ясо злегка промийте. Це допоможе зробити бульйон прозорим і позбавить його від сального присмаку.
Вода повинна покривати м'ясо в каструлі на 2 пальця, не більше. Інакше холодець застигне. Холодець варіть на дуже повільному вогні, приблизно 6 годин.
Секрет №4 «Додаємо спеції»
Моркву і цибулю додавайте в бульйон після 5 години варіння м'яса. Це зробить холодець більш ароматним. З цибулі лушпиння не знімайте, а тільки ретельно його промийте.
Соліть бульйон через 4-5 годин варіння. Це дозволить вам проконтролювати кількість солі, і ви не пересолити блюдо.
Лавровий лист і перець горошком додавайте за 30 хвилин до закінчення варіння холодцю.
Секрет №5 «Розливають холодець»
Варене м'ясо вийміть з бульйону. Відокремте його від кісток і наріжте. Бульйон процідіть через сито, це допоможе позбавитися від дрібних шматочків і доданих спеції.
Шкірку і хрящі не викидайте! Наріжте їх на маленькі шматочки і змішайте з м'ясом. Вони зроблять холодець міцніше.
У лоток спочатку викладайте м'ясо, а потім наливайте бульйон.
Секрет №6 «Правильна температура»
При кімнатній температурі холодець застигне. Але і занадто холодна температура йому шкодить. Ідеальне місце-середній полиці в холодильнику.
Застигає холодець 4-5 годин, не накривайте його кришкою, вона прилипне до холодцю і зіпсує зовнішній вигляд.
Ось і всі секрети. Користуйтеся ними, і ваш холодець завжди буде відмінним.
Смачного!
джерело