Еклери - французькі довгасті тістечка з заварного тіста з кремовою начинкою. Вперше були приготовлені в XVIII столітті.
Рецепт смачних еклерів / depositphotos.com
Ідеальні еклери повинні бути довжиною в 14 сантиметрів, наповнюються ванільним, шоколадним, кавовим кремом. Важливо вміти заповнити начинкою тістечко таким чином, щоб вхідного отвору не було помітно. Зазвичай дірочку роблять зверху, а потім маскують її помадкою, якою заливають все тістечко.
Рецептів приготування еклерів дуже багато, багато хто називає їх профітролямі. Хоча різниця між ними все ж є. Так, у еклерів може бути тільки солодка начинка, в той час як профитроли начиняють не тільки кремом, але і салатами, грибами, м'ясом. Також відрізняються страви формою: профітролі - невеликі і круглі, еклери - довгасті.
IVONA пропонує приготувати оригінальні еклери з карамельним кремом і ягідним желе на агар - агар.
приготування
- Покласти в сотейник вершкове масло, сіль, влити воду.
- Довести до кипіння, всипати борошно, заважати, поки тісто не стане грудкою.
- Дати трохи охолонути, поступово ввести яйця.
Читайте також: Еклери з горіховим маслом
- Перекласти тісто в кондитерський мішок, поставити на кілька годин в холодильник.
- Змішати крохмаль, столову ложку цукру і яйця.
- Довести до кипіння молоко.
- Розтопити залишок цукру в карамель, ввести молоко.
- Поступово додати до яєчно-крохмальної суміші.
- Довести до кипіння, проварити півхвилини.
Читайте також: Заварні тістечка з кремом
- Дати крему охолонути, ввести м'яке вершкове масло, збиваючи міксером. Прибрати в холодильник.
- Змішати агар-агар з цукром, водою. Проварити дві хвилини.
- Додати малинове пюре, довести до кипіння.
- Змішати з чорницею. Перемішати.
- Осадити еклери на пергамент. Розігріти духовку до 210 ° С.
- Випікати еклери знижуючи температуру на 10 градусів через кожні 7 хвилин до 180 С. Час випікання - 35 хвилин.
- Розрізати навпіл, покласти: крем на нижню половину, зверху другу половину човником і в неї - ягідне желе.