- Як готувати салат цезар з креветками
- Набір продуктів на 4 порції:
- Набір продуктів на 4 порції:
- Салат цезар з креветками - класичний рецепт
- Набір продуктів на 4 порції:
- Салат цезар з тигровими креветками
- Набір продуктів на 4 порції:
- Набір продуктів на 4 порції:
Салат цезар з креветками класичний простий рецепт - це один з варіантів широко відомого салату. Завдяки наявності зелені, томатів і креветок блюдо виглядає дуже барвисто і нарядно. У салаті обов'язково повинна відчуватися трохи помітна часникова нотка. До того ж цей салат цезар з куркою та креветками низькокалорійний і містить в 100 грамах всього 90 Ккал.
Спеціально для наших постійних читачів, ми зібрали і інші рецепти салатів, такі як, наприклад, салат з крабовими паличками і картоплею або цезар з морепродуктами .
Як готувати салат цезар з креветками
Дуже смачний і ошатний салат з легкої горіховою ноткою. Перепелині яйця додають страві легкий ніжний присмак.
Набір продуктів на 4 порції:
- 200 гр. великих креветок;
- 1 пучечок салатного листя;
- 6 шт. перепелиних яєць;
- 200 гр. пармезану (дрібно натертого);
- 3 часникових зубки;
- 40 гр. смажених ядер волоського горіха;
- 5 ст.л. соєвого соусу;
- 100 гр. салатної заправки для «Цезаря»;
- 20 гр. зелені за смаком;
- 125 гр. білих хлібних сухариків.
Як приготувати салат цезар з креветками:
- Зеленню ретельно миємо і просушують.
- Очищені горіхи смажимо на сухій сковороді, постійно перемішуючи. Остигнули ядра рубаємо ножем невеликими шматочками.
- Варимо круто перепелині яйця (5 хвилинок після моменту закипання), охолоджуємо очищаємо, ріжемо кубиками.
- Креветки обдаємо окропом. На сковороду наливаємо соєвий соус і закладаємо рубаний часничок. У цьому соусі обсмажуємо тушки.
- Візьмемо вчорашній білий хліб, поріжемо його шматочками зі сторонами 1 см. Збризгуємо грінки пісним маслом, солимо, підрум'янюємо в духовій шафі близько чверті години.
- Салат порвати на шматочки, викласти в салатник.
- Зверху посипаємо горіхами, двома третинами тертого пармезану, скроплюємо готової салатною заправкою і гарненько все перемішуємо.
- Розкладаємо яйця по поверхні салату. Посипаємо рум'яними сухариками і сиром, що залишився. Прикрашаємо салат, красиво виклавши креветки і зелень.
Цезар з креветками - простий рецепт
Рецепт підходить для «форс-мажорних» обставин, коли на порозі раптом з'явилися гості. За допомогою цього смачно смачно, а, головне, швидко можна нагодувати компанію з 4 чоловік.
Набір продуктів на 4 порції:
- 20 гр. свіжих креветок;
- 4 свіжих яйця;
- 1 пучок салатних листя Ромен;
- 4-5 шт. томатів черрі;
- 10 гр. кропу;
- 2 щіпки солі.
Для грінок:
- 4-6 шматочків черствого батона без скоринок;
- 0,5 ч.л. приправи «Прованські трави»;
- 1 щіпка свіжомеленого чорного перчика;
- 2 часникових зубків;
- 2 ст.л. маслечка оливи;
- 1 щіпка Солько.
Заправка для салату цезар з креветками:
- 290 гр. натурального йогурту;
- 1 пакетик приправи для «Цезаря».
Як готувати соус для салату цезар з креветками:
- Креветки заздалегідь размораживаем щадним способом, промиваємо під холодною водою. У каструлю з водою опускаємо кропові парасольки, солимо і доводимо до кипіння. Опустивши в киплячу воду креветки, варимо їх 2-3 хвилини. Виймаємо готові креветки шумівкою, поміщаємо їх в крижану воду і очищаємо.
- Щоб приготувати грінки, з скибочок черствого батона зрізаємо шкірку, нарізаємо м'якоть невеликими кубиками або брусочками. Розпалює сковорідку з рослинним маслом, підрум'янюємо сухарики, приправивши їх сіллю, перцем і пряними травами. В кінці смаження кладемо рубаний часник.
- Салат ретельно миємо, обсушуємо, поділяємо на листя. Рвемо їх руками, формуємо з них подушку на тарілці.
- Для заправки змішуємо йогурт з сухою приправою для даного салату.
- Курячі яйця варимо круто, охолоджуємо в крижаній воді, знімаємо шкаралупу, нарізаємо кубакіма. Черрі споліскуємо, розрізаємо на 4 частини.
- Зверху в хаотичному порядку розкладаємо половинки томатів, яйця, креветки, грінки. Салат заправляємо йогуртовим соусом.
Ми також хотіли б вам запропонувати і інші цікаві і смачні рецепти страв, такі як, грецький салат з дарами моря або олів'є з морепродуктами .
Салат цезар з креветками - класичний рецепт
Освіжаючий легкий салат, який готується досить швидко і просто.
Набір продуктів на 4 порції:
- 500 гр. свіжих креветок;
- 3 курячих яйця;
- 4 свіжих томата;
- 2 зелених огірка;
- 100 гр. житнього хліба;
- 100 гр. сиру моцарелла;
- 4-6 ст.л. готового соусу «Цезар»;
- по 0,5 ч.л. Солько і чорного перчика;
- 1-2 лаврушки.
Салат цезар з креветками - рецепт:
- Великі свіжі креветочки промиваємо під проточною холодною водою, відправляємо їх в киплячу воду. Туди ж додаємо лаврушку, воду також трохи солимо і перчимо. Коли вода завирує, засікаємо 3 хвилини і відключаємо нагрів. Накриваємо кришкою, наполягаємо морепродукти чверть години.
- Моєму огірки і томати. Нарізаємо їх шматочками.
- Морепродукти витягуємо з каструлі шумівкою, очищаємо від панцира, видаляємо кишкову вену і голову.
- Сир тремо на тертці.
- Яйця відварюємо круто, ріжемо кубиками.
- Житній хліб ріжемо кубиками, викладаємо на деко, підрум'янюємо в духовці.
- Всі інгредієнти закладаємо в салатник, заправляємо соусом, перемішуємо.
Побалуйте себе також смачним салатом з крабових паличок і червоної ікри .
Салат цезар з тигровими креветками
Салат «Цезар» досить відоме блюдо, а ось як готувати соус до нього знає не кожен. Ця варіація закуски ми зробимо ні з покупної заправкою, а з домашнім, приготованим на основі яєчних жовтків і лимонного соку, соусом.
Набір продуктів на 4 порції:
- 200 гр. тигрових креветочек;
- 2 свіжих яйця;
- 7 черрі;
- 100 гр. сиру;
- 2-3 шматочки хлібця (без кірки);
- 200 гр. салатного листя;
- 0,5 лимона;
- 5 ст.л. маслечка оливи;
- 1 ч.л. горчічкі їдальні;
- 2 ч.л. кухонної солі;
- 2 зубки часнику.
Цезар - салат з креветками:
- Білий хлібець однаково ріжемо кубиками, викладаємо на деко, підрум'янюємо в духовій шафі (180 гр.) 7-10 хвилин.
- Креветки закладаємо в киплячу воду, варимо 10 хвилин. Потім зливаємо воду, трохи охолоджуємо морепродукти, очищаємо їх.
- Салатні листя ретельно промиваємо. Рвемо руками. Зелень викладаємо на тарілку.
- Зверху додаємо четвертинки черрі, сухарики і креветки.
- Для заправки відварюємо курячі яйця протягом 5-6 хвилинок. Остужаем їх у крижаній воді, очищаємо і відокремлюємо жовтки. Перекладаємо їх в глибоку миску, розминаємо виделкою. Сюди ж видавлюємо сік з половини лимона, подрібнений часничок, столову гірчицю і масло оливи. Всі компоненти ретельно змішуємо до однорідності.
- Блюдо заправляємо соусом і посипаємо тертим сиром.
Рецепт салату цезар з креветками і сухариками
Королівський Цезар відрізняється особливим соусом і неповторним смаком. У страві гармонійно поєднуються всі інгредієнти, а приготування принесе масу задоволення.
Набір продуктів на 4 порції:
- 100 гр. сиру Чеддер;
- 300 гр. очищених королівських креветочек;
- 2 великих м'ясистих помідора.
Маринад для креветок:
- 2 ч.л. рідкого меду;
- 2 ч.л. соку з лимона;
- по 0,5 ч.л. Солько і мелений суміші перців;
- 2 ст.л. соняшникової маслечка.
Для грінок:
- 2-6 часникових зубків;
- 300 гр. багета (без кірок);
- 2 щіпки сухої суміші прованських трав.
Для заправки:
- 0,5 ч.л. горчічкі;
- 2 яйця;
- 2 ч.л. соку з лимона;
- 40 мл оливкової маслечка (холодного віджиму);
- 2 часникових зубчики;
- 2 ч.л. вустерширського соусу.
Салат цезар з креветками в домашніх умовах:
- Для цього салату кращим варіантом стануть королівські креветки, які швидше очищаються. Отже, морепродукти звільняємо від панцира, голови і кишкової вени.
- Щоб надати креветок пікантний неповторний присмак, їх потрібно замаринувати. Для цього змішуємо всі перераховані вище інгредієнти. Заливаємо маринадом креветки, перемішуємо і маринуємо пару годин в холодильнику.
- Щоб приготувати ароматизоване рослинне олію для соусу Цезар, часник очищаємо, дрібненько рубаємо. Заливаємо його оливковою рафінованим маслом, наполягаємо пару годин.
- Багет ріжемо кубиками зі сторонами 1 см, підрум'янюємо в духовій шафі при 200-тах градусах. Коли сухарики злегка підрум'яняться, кожен окремо натираємо часточкою часнику і заправляємо сумішшю прованських трав.
- Зливаємо морепродукти. Підрум'янюємо їх на розпеченій сковороді без масла близько 1-3-х хвилин (чим більше креветки, тим більше часу буде потрібно для смаження).
- Окремо в глибокій мисці готуємо соус. Для нього відварюємо всмятку яйце, відразу ж вилучаємо з нього жовток і на його основі починаємо готувати заправку. Спочатку кладемо горчічкі, потім по чуть-чуть вливаємо суміш масла оливи і ароматизованого соняшникової олії і одночасно енергійно збиваємо вінчиком. В отриману напіврідку масу частинами вливаємо вустерширський соус, щоб заправки не розшарувалася. В кінці додаємо трохи солі.
- Салатні листя замочуємо в холодній водичці на півгодини. Це зробить зелень соковитою і хрусткою. Потім обсушуємо листя, розриваємо на середні шматочки. Зелень укладаємо на тарілку, скроплюємо приготованим соусом Цезар.
- Наступним шаром розміщуємо промариновані обсмажені креветки, які також промазуємо соусом.
- Морепродукти прикриваємо натертим сиром Чеддер (при бажанні сир можна тоненько порізати).
- Зверху викладаємо підрум'янені шматочки хліба, скроплюємо заправкою. Сухарики повинні тільки зверху просочитися заправкою, а в середині залишатися хрусткими. Тому без зволікання салат подаємо відразу ж після збирання.
Салат цезар з креветками і куркою найкраще готувати з великими королівськими креветками. Салатні листя для страви краще використовувати свіжі хрусткі. Найкраще підійдуть сорти ромен і айсберг. Салат цезар з креветками калорійність дозволяє їсти страву навіть тим, хто дотримується дієти. Приємного всім апетиту!