рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Фрапе. Традиційний варіант напою - як приготувати? Традиційний варіант фраппе.

  1. Інгредієнти до рецептом «Кава Фраппе»: Готуємо холодну каву Фраппе
  2. Як приготувати страву покроково з фото в домашніх умовах
  3. Фраппе по-грецьки (класичний рецепт)
  4. Фраппе по-італійськи (кава фреддо)
  5. Грецький холодний Фрапе
  6. Рецепт грецького фраппе
  7. Історія появи фраппе
  8. Як п'ють фраппе
  9. Як замовити фраппе
  10. класика
  11. грецький
  12. Складові з розрахунку на 2 порції
  13. фраппе зимовий
  14. приготування
  15. Інгредієнти з розрахунку на дві порції
  16. Традиційний рецепт Фрапе
  17. Грецький рецепт Фрапе (домашній варіант)
  18. Грецький рецепт Фрапе (покращений варіант для кафе і барів)
  19. Рецепт Фрапе з коньяком
  20. Рецепт Фрапе з морозивом

Інгредієнти до рецептом «Кава Фраппе»:

Готуємо холодну каву Фраппе

Фраппе - спосіб подачі прохолодних напоїв, які подаються з льодом і являють собою змішаний коктейль на основі кави, морозива, холодного молока і фруктово-ягідного сиропу.

Кава Фраппе - чисто грецький рецепт, це холодну каву зі збитою пінкою, прекрасно освіжаючий і підбадьорливий в жарку погоду. Слово frappe французького походження, означає «збитий, перемішаний». Але у французів Фраппе - це зазвичай холодний коктейль з молоком, морозивом або фруктами. Грецький Фраппе іноді теж подають з морозивом, за бажанням клієнта.

Рецепт грецького Фраппе з'явився випадково. Одного разу представник фірми Nestle на одній з міжнародних ярмарків захотів випити кави (а він був любителем розчинної кави), але окропу поблизу не знайшлося. Тоді він змішав розчинну каву з холодною водою до отримання піни. Так і народився знаменитий Фраппе. Є кілька способів збивання кави з водою. Це можна зробити в шейкері, в міксері, можна просто в банці з кришкою або збити соломинкою, як це зробила я. Пінка в такій каві тримається до змішування всіх складових. Фраппе потрібно пити відразу.

Як приготувати страву покроково з фото в домашніх умовах

Крок 1

крок 4

Широку соломинку розщепити ножем, приблизно на 1,5 см і загнути краю. Повторюся, що це всього лише один із способів збити кави з водою.

Фраппе виник близько 60 років тому абсолютно випадково. Не виявивши можливості закип'ятити воду, один з учасників виставки, яка проходила в Греції, змішав розчинну каву з охолодженим молоком. Цей коктейль став прабатьком класичного Фрапе, і тому його батьківщиною по праву прийнято вважати Грецію. Отриманий напій виявився настільки смачним, що щорічно в різних країнах світу з'являється величезна кількість варіантів його приготування: з ягідним або фруктовим мусом, з корицею, з лікером або з шоколадним топінгом.

Корінні греки і гості сонячної країни п'ють Фрапе не тільки в спекотні літні дні, але і в холодну пору року. На відміну від грецьких кав'ярень, знайти гідний фраппе у нас - справа далеко не проста. Якщо Вам не хочеться виходити з дому в пошуках кав'ярні, де подають цей прохолодний кавовий коктейль , Пропонуємо Вам найбільш популярні варіанти приготування фраппе в домашніх умовах: фраппе по-грецьки, який готується з розчинної кави, і фраппе по-італійськи для любителів тільки натурального.

Фраппе по-грецьки (класичний рецепт)

Складові:

  1. 2 ч.л. розчинної кави (краще використовувати не порошковий, а гранульований);
  2. 100 мл молока (2,5% - 3,2% жирності);
  3. 2 ч.л. цукру (за бажанням);
  4. 100 мл холодної мінеральної води;
  5. 7-8 кубиків льоду.

Спосіб приготування:

1. Приготуйте все необхідне для приготування кавового напою : Молоко і вода повинні бути дуже холодними. Також Вам обов'язково знадобиться високий прозорий стакан або келих для irish coffee, соломинка для подачі коктейлю і блендер. У багатьох рецептах або навчальних відео з приготування фраппе нам пропонують скористатися шейкером або просто банкою. Але з особистого досвіду радимо робити піну саме блендером, тоді вона вийде густа, щільна, і не зникне відразу після подачі напою. Замість блендера можна, а скоріше навіть потрібно, використовувати фраппешніцу. Це спеціальний пристрій для приготування фраппе, яке нагадує маленький міксер.

2. Змішайте в стакані для збовтування 2 ложки розчинної кави і цукор. Якщо Ви відмовилися від звички пити каву з цукром, то його класти не обов'язково. Але врахуйте, що без цукру піна при збиванні виявиться не такою пишною і ніжною. До отриманої суміші додайте трохи води, близько 5-6 ч.л.

3. Збивайте все блендером близько 1 хвилини. Піна повинна бути пишною і щільною, такий, щоб вона не зникла відразу після подачі напою до столу.


4. Стакан, в якому буде подано фраппе, варто заздалегідь поставити в морозилку на 10-15 хвилин, щоб його стінки вкрилися морозним інеєм. У крижаній стакан влийте отриману піну (якщо вона вийшла дуже густа, то акуратно перекладіть її чайною ложкою) і додайте до неї охолоджене молоко і воду. Якщо Ви дотримуєтеся якоїсь певної дієти або просто хочете зробити більш освіжаючий і легкий напій, можете зовсім не додавати молоко. Головне додавати молоко і воду повільно і акуратно, щоб не пропала піна.


5. Коли стакан заповнитися до країв, додайте залишилися кубики льоду, за бажанням прикрасьте напій шоколадом або карамеллю, вставте соломинку і насолоджуйтеся божественним прохолодним напоєм. Без сумніву, він стане Вашим улюбленим.



Фраппе по-італійськи (кава фреддо)

У попередньому рецепті ми дізналися, як робити фраппе з розчинної кави, але рецепт фраппе по-італійськи виявиться корисний любителям зернової кави. Він набагато корисніше першого варіанту Фрапе, а також замінить Вам будь-освіжаючий напій або улюблений енергетик. Готувати фраппе по-італійськи ми також радимо за допомогою блендера, а не шейкера.

Складові:

  1. 60 мл звареного зернової кави;
  2. 50 мл холодної мінеральної води;
  3. 100 мл холодного молока (3,2% жирності);
  4. 1 ч.л. цукру (або цукрозамінника);
  5. 5 кубиків льоду.


цукру (або цукрозамінника);   5 кубиків льоду

Спосіб приготування:

1. У турці або за допомогою кавового апарату зваріть Ваш улюблений кави і поставте його в холодильник на 1 годину. Кава повинна бути дуже холодний, а не прохолодний.
1

2. Остиглий кави вилийте в склянку для збовтування і додайте до нього цукор (знову ж таки, за бажанням). Цукор можна і зовсім не додавати, але тоді доведеться збивати піну трохи довше.
2

3. Збиваємо кави з цукром блендером зі спеціальною насадкою (або для збивання, або для пюре) близько 1-2 хвилин. Вся рідина повинна перетворитися в густу світло-коричневу піну.
3

4. Стакан для подачі фраппе по-італійськи бажано поставити в морозилку на 10 хвилин. Діставши стакан з холодильника, Ви побачите, як він миттєво покривається тонкою крижаною скоринкою. У склянку повільно і акуратно влийте отриману пінку. Вона повинна займати половину склянки.


Вона повинна займати половину склянки

5. Потім поступово влийте крижану воду і молоко: пінка підніметься, але не зникне. Напій повинен вийти дуже приємного світло-коричневого кольору.


Напій повинен вийти дуже приємного світло-коричневого кольору

6. Додайте 5 кубиків льоду, зачекайте 1 хвилину, щоб кава і піна остаточно розділилися на шари і насолоджуйтеся! Цей напій дарує не тільки смакової задоволення, а й естетичне.
6

Якщо Ви не любите молоко або молочну пінку в каві, і вважаєте за краще строгий американо ніжному латте, пропонуємо Вам рецепт фраппе без молока. Багато греків вважають фраппе без молока класичним варіантом приготування цього освіжаючого кавового напою. Рецепт приготування суворого фраппе просто: це звичайний фраппе по-італійськи, але ми не додаємо в пінку молоко, а просто повільно вливаємо холодну мінеральну воду без газу. Колір фраппе без молока виходить темно-коричневий, як звичайний американо, а пінка - ніжно-кремовий. Такий напій дарує відчуттів.
Якщо Ви не любите молоко або молочну пінку в каві, і вважаєте за краще строгий американо ніжному латте, пропонуємо Вам рецепт фраппе без молока

Привіт, дорогі читачі! Наступний за популярністю грецький кава - фраппе, це холодний напій, збитий з пишною піною, з додаванням льоду, молока і цукру за смаком. Про традиційний варений грецький кава ми поговорили в, а зараз ви дізнаєтеся про те, як приготувати фраппе і як він з'явився. В кінці - маленький урок грецької мови.

Грецький холодний Фрапе

Приготувати цей підбадьорливий напій дуже просто. Каву краще взяти Нескафе, він повинен бути дуже дрібного помелу, інакше хорошої піни може не вийти.

Рецепт грецького фраппе

  • У високу склянку наливаєте на палець приблизно води
  • Засинаєте 1 ложку розчинної кави і цукор за смаком.
  • Збиваєте суміш будь-яким зручним способом - є спеціальні міксери, можна в шейкері, а можна, і як в відео нижче, якщо нічого немає під рукою!
  • Коли взобьyoтся пишна піна, додаєте за смаком лід, молоко і холодну воду . Ваш кофеек готовий!

Історія появи фраппе

Цей напій - чисто грецьке винахід, і ні в жодній іншій країні він поки сильно не прижився. А з'явився фрапе, як і багато відкриттів, випадково. У 1957 році на Міжнародній виставці в Салоніках грецький представник компанії Nestle представляв новий продукт - шоколадний напій для дітей, який збивають з молоком.

Один із службовців грецького представництва, Дімітріс Вакондіос, був любителем розчинної кави. Одного разу під час перерви він хотів випити кави, але гарячої води у нього не було. Тоді він вирішив спробувати зробити каву з холодною, і збив всі інгредієнти в шейкері. Так вийшов перший в світі фраппе!

Як п'ють фраппе

Категорії цього напою приблизно ті ж, що і у - скетос, метріос, глікос. Тобто чорний, середньої солодощі і солодкий. Молоко хтось додає, хтось ні, справа смаку. Звичайно, п'ють фраппе не тільки влітку, а й цілий рік.

Слово frappe французького походження, означає «збитий, перемішаний». Але у французів фраппе - це зазвичай холодний коктейль з молоком, морозивом або фруктами. Грецький фраппе іноді теж подають з морозивом, за бажанням клієнта. Французьке слово греки переробили під себе, і фраппе по-грецьки називається ο φραπές - слово чоловічого роду, за аналогією зі словом «ο καφές» - кава.

Як замовити фраппе

У кафе замовити фраппе дуже легко. Ось кілька фраз, який вам можуть стати в нагоді:

Ενα φραπέ σκέτο, παρακαλώ [Ена фрапе Скет, паракалО] - Один чорний фраппе, будь ласка (без всього)

Якщо ви хочете кави без цукру, але з молоком, говорите

Ενα φραπέ σκέτο με γάλα, παρακαλώ [Ена фрапе Скет ме Гала, паракалО]

Ενα φραπέ μέτριο (γλυκό) με γάλα (χωρίς γάλα) [Ена фрапе метр (Глік) ме Гала (хорІс Гала)] - Фраппе середній (солодкий) з молоком (без молока)

Ενα φραπέ παγωτό, παρακαλώ [Ена фрапе ПАГОТО паракалО] Фраппе з морозивом, будь ласка

В процесі кавування можна в кави підливати холодну воду, а в кінці більшість любителів з гучним насолодою висмоктує смачну пінку. Залишається додати, що розчинна кава корисністю не відрізняється і не варто його пити фанатично. Одного в день цілком достатньо, далі вже думайте самі, шкодуйте свій дорогоцінний організм! Але в спеку такий кавовий коктейль дійсно може підбадьорити і освіжити!

На закінчення подивіться прикольний ролик, як взагалі без будь-яких пристроїв можна приготувати відмінний напій!

Олена Металеві

Словосполучення Фрапе звучить так незвично і незвично, що мимоволі виникає питання про те, що це таке. Причому цікаво стає навіть людям, які не вживають напій бадьорості в принципі. Так ось, якщо дуже коротко, то це холодну каву з добавками.

Цей простий рецепт вийшов абсолютно випадково і несподівано в 1957 році на Міжнародному ярмарку в Салоніках. Тоді представник компанії Nestle в перерві не зміг знайти гарячої води, щоб приготувати розчинний напій. Тому він придумав залити його холодною і збити все в шейкері ... І з'явився на світ перший в світі Кава фраппе. А оскільки відбувалося все це в Греції, винайдено було греком, то називають цей нектар грецьким. Найбільшою популярністю Кава фраппе користується на Кіпрі і на своїй батьківщині, звичайно ж. Але люблять його і в інших країнах, особливо в жарку пору року. Навіть більше того, рецепт багато разів доповнювали і модифікували, фантазують і до сих пір, тому способів приготування і одержуваних смаків дуже багато.

класика

Класичний рецепт складається з:

  • 200 мл;
  • 150 мл молока;
  • 10 крижаних кубиків.

Гарячий напій бадьорості і молоко збити в міксері (або шейкері) і вилити в стакан з льодом. Вставити в стакан трубочку і подавати класичний Кава фраппе.


грецький

Рецепт грецького Кава фраппе - це той початковий розчинний порошок, змішаний Димитріосом Вакондіосом з холодною водою.

Сюди можна додавати молоко, цукор, ваніль ... Пропорції інгредієнтів вибирати на свій смак. Словом, цілком ймовірно придумати ще один новий рецепт.

Словом, цілком ймовірно придумати ще один новий рецепт

Складові з розрахунку на 2 порції

  • 250 мл double-еспресо:
  • 10 крижаних кубиків;
  • 100 г вишень (свіжих або морожених) без кісточок;
  • пара Вишеньок з кісточками і хвостиками.

Приготування вишневого Кава фраппе

  • зварити еспресо;
  • вишню збити в блендері і перемішати з льодом;
  • вишні з хвостиками охолодити до затвердіння, але не заморожувати;
  • в келихи насипати лід з вишнею;
  • обережно по стінці влити еспресо;
  • прикрасити келих вишеньками з хвостиками;
  • готово, залишилося вставити трубочку і можна подавати.

Ось такий оригінальний рецепт і несподіване поєднання!

фраппе зимовий

Інгредієнти на дві порції зимового Кава фраппе

  • 200 мл double-еспресо;
  • 150 мл молока;
  • 50 г тертого чорного шоколаду;
  • 2 ч. Л. меду;
  • 10 кубиків льоду.

меду;   10 кубиків льоду

приготування

  • 2/3 склянок наповнити меленим льодом;
  • свіжий еспрессо трохи охолодити, змішати з молоком, шоколадом (залишити трохи стружки для прикраси) і медом;
  • збити кавову суміш блендером до густої піни;
  • влити суміш тонкою цівкою в стакани;
  • прикрасити (посипати) шоколадом;
  • вставити товсті трубочки і подавати.

Цей солодкий, казковий рецепт зігріє, навіть незважаючи на присутність льоду.
Цей солодкий, казковий рецепт зігріє, навіть незважаючи на присутність льоду

Інгредієнти з розрахунку на дві порції

  • 200 мл еспрессо;
  • 100 мл молока;
  • 100 г морозива без добавок;
  • 8 кубиків льоду;
  • тертий шоколад.

рецепт

Якщо не перемішувати, кава і морозиво розтечуться красивими візерунками. Вставляйте соломинку і подавайте. цей смачний коктейль Фрапе нікого не залишить байдужим! А рецепт буде користуватися популярністю навіть у дітей, якщо зварити зерна без кофеїну.

Очевидно, що відповісти абсолютно вичерпно на питання про фраппе: «Що це таке?» - неможливо, оскільки рецепт цього напою надто вже «фьюжн», і місця для творчості і польоту фантазії вистачить не одному бармену і кулінари.

Фраппе - це напій основою, якого є крижана крихта, подається напій у високій склянці, наповненому льодом. В класичному варіанті фраппе - поєднання льоду і алкоголю. Стакан наповнювали крижаною крихтою, наливали зверху алкоголь, порція не повинна перевищувати 50 мл, потім все ретельно перемішували. Існує безліч рецептів фраппе з додавання фруктів, ягід і сиропів. Один з популярних напоїв - Фрапе. Напій Фрапе не має класичного рецепту , Його основою є кава і лід, вони залишаються незмінними, інші інгредієнти можна варіювати.

Традиційний рецепт Фрапе

Складові:

- експресу (14г кави і 60 мл води);
- 100 мл холодного молока;
- 6 кубиків льоду.

Спосіб приготування:
Приготувати еспрессо. У блендері на низькій швидкості змішати Експрес і молоко. Потім покласти лід на низькій швидкості розмолоти. Всі інгредієнти на високій швидкості збивати в піну. Фрапе готовий. Подавати у високому стакані з соломинкою. Смачного!

Грецький рецепт Фрапе (домашній варіант)

Складові:
- розчинна кава - 1,5 ч л;
- цукор - 1 ч л;
- вода - 30 мл;
- холодне молоко - 100 мл;
- лід - 6 кубиків.

Спосіб приготування:
Кава, цукор, воду покласти в стакан блендера, збивати до густої піни. У високу склянку покласти лід, вливаємо суміш, збиту в блендері, зверху доливаємо холодну молоко. Пити через соломинку. Смачного!

Грецький рецепт Фрапе (покращений варіант для кафе і барів)

Складові:
- крижана крихта - 200 мл;
- молоко або суміш молочна для морозива - 80 мл;
- експресу - 60 мл;
- шоколадний сироп - 15 мл;
- збиті вершки - 15 г;
- шоколадний топінг - 3 мл.

Спосіб приготування:
Молоко, еспресо, шоколадний сироп збити на високих оборотах в блендері, додати Леден крихту збивати до утворення міцної пишної піни. Вилити збитий коктейль у високу склянку і декоруємо збитими вершками і шоколадним топінгом. Фрапе готовий. Насолоджуйтесь!

Рецепт Фрапе з коньяком

Складові:

- кава - 150 мл;
- шоколадний соус - 100 мл;
- коньяк - 1 ст ложка;
- соєве молоко - 200 мл;
- кориця - 5 г;
- кайенскийперець - 2 г;
- ванільний сироп - 2 ст л;
- лід - 400 г.

Спосіб приготування:

Кава, коньяк, шоколадний соус, соєве молоко, корицю, кайенский перець, ванільний сироп покласти в стакан блендера і все збити на високих оборотах до однорідної консистенції. Потім додати лід і збивати протягом двох хвилин. Потім розлити коктейль по високим склянках, прикрасити збитими вершками і подавати з соломинкою. Смачного!

Рецепт Фрапе з морозивом

Складові:

- 30 мл холодної кави;
- кулька ванільного або вершкового морозива;
- ¼ ч л какао;
- 1/6 плитки шоколаду;
- кориця;
- 4 кубики льоду.

Спосіб приготування:

У склянку блендера покласти холодну каву, морозиво, какао, шоколад, какао і збити на високих оборотах до однорідної маси, потім додати лід і ще раз все інгредієнти збити до утворення густої піни У склянку блендера покласти холодну каву, морозиво, какао, шоколад, какао і збити на високих оборотах до однорідної маси, потім додати лід і ще раз все інгредієнти збити до утворення густої піни. виливаємо готовий коктейль у високу склянку, прикрашаємо шоколадом і корицею.
Ви зможете вибрати рецепт Фрапе і приготувати цей напій, який нікого не залишає байдужим. Прохолодний коктейль Фрапе подарує справжню насолоду в літню спеку. Його можна приготувати з різноманітними інгредієнтами і сміливо експериментувати зі смаком напою.


Очевидно, що відповісти абсолютно вичерпно на питання про фраппе: «Що це таке?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com