рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Італійська кава

  1. склад кави
  2. Історія кави: міфи і легенди
  3. італійський еспресо
  4. Які вони італійські кавомани?
  5. Улюблений італійська кава - Лавацца
  6. Готуємо справжню італійську каву: поради експертів
  7. Кращі рецепти від бренду "Лавацца"
  8. Caffè Padovano
  9. Bavareisa torinese
  10. Moretta Fanese
  11. Espresso Martini
  12. Найзнаменитіший десерт до італійського кави
  13. Чи то казка, чи то бувальщина ...

Італія і кава неподільні. Неможливо жити в цій чудовій середземноморській країні або приїхати сюди відпочивати і не спробувати чарівний напій з чарівним ароматом. Густий, міцний, насичений, з молоком, вершками або морозивом, лікером або коньяком, з цукром і лимоном - цей напій став частиною національної культури. Тут не прийнято пити каву з великих кухлів, тільки маленькі чашечки спеціальної форми. У них напій розкривається яскравіше, а смак стає більш насиченим.

склад кави

Натуральну каву включає в себе близько двох сотень хімічних речовин. Свій чудовий і неповторний аромат зерна отримують в процесі підсмажування, і неможливо визначити, яка саме речовина обдаровує напій запахом.
Компоненти, що входять до кави: 4 відсотка солей калію, 5 відсотків мінеральних солей, 3 відсотка білка, від 5-ти до 6-ти відсотків вуглеводів, 1 відсоток лимонної кислоти, від 5-ти до 8-ми відсотків хінної кислоти і ефіру кавової кислоти, 1 відсоток трігонелліна, від одного до двох відсотка кофеїну.

Історія кави: міфи і легенди

Про походження ароматного напою ходить безліч легенд.

Найвідоміша з них родом з Ємену, де, як свідчить міф, монахи відокремленого монастиря Шеходет, дізнавшись від пастуха на ім'я Калді, що його кози і верблюди бадьорі навіть в нічний час після того, як їдять певні ягоди, вирішили відправитися на збір чудодійних плодів і приготувати з них напій для того, щоб довше молитися, забувши про втому.

Найвідоміша з них родом з Ємену, де, як свідчить міф, монахи відокремленого монастиря Шеходет, дізнавшись від пастуха на ім'я Калді, що його кози і верблюди бадьорі навіть в нічний час після того, як їдять певні ягоди, вирішили відправитися на збір чудодійних плодів і приготувати з них напій для того, щоб довше молитися, забувши про втому

Менш відома легенда оповідає про майже божественне виникненні кавового напою. Араби розповідають, що одного разу Пророк Мухаммад відчув себе дуже погано. До нього на допомогу прийшов Архангел Гавриїл і підніс йому мікстуру, безпосередньо послану Аллахом. Напій був темний, як Священний Чорний Камінь Мекки, який зазвичай називають "qawa" (кава). Мохаммед випив напій і відчув у собі небувалий приплив сил.

Ще одна давня легенда, яку вперше розповів світові Антоніо Фаусто Наіроне, професор богослов'я в Сорбонні в 1700 році, розповідає, що аравійський пастух на ім'я Кадді, привівши своїх кіз на пасовище, був вражений тим, що тварини, наївшись невідомих ягід, проявляли ознаки сильного збудження. Пастух розповів про це старому пастору Яхья, який, зрозумівши, що порушення у тварин викликали особливі властивості рослини, створив гіркий напій, який розігрівав тіло, щоб зарядити його енергією, звільняючи від сну і втоми.

Ще один міф розповідає, що величезна пожежа, що поширився по великій території Абіссінії, покритої кавовими деревами, "засмажив" плоди, які випускали особливий аромат, який залучив людей.

Ще один міф розповідає, що величезна пожежа, що поширився по великій території Абіссінії, покритої кавовими деревами, засмажив плоди, які випускали особливий аромат, який залучив людей

Загалом, легенд про походження кави просто не злічити. Дослідники, проте, сходяться в єдиному припущенні: ймовірно, кавовий напій вперше приготували жителі гірської місцевості Абіссінії. Тим не менш, багато мандрівники свідчать про те, що вживання кави був поширеним у всьому мусульманському Сході в кінці шістнадцятого століття.

На Захід кава потрапила через Венецію , Де, як вважається, перша "Кав'ярня" була відкрита в 1640 році (хоча деякі вважають, що раніше подібний заклад був відкритий в Ліворно ). У будь-якому випадку, успіх був негайним і кави став популярний в кожному італійському місті. Продавали його в аптеках, і коштував він нечуваних грошей. Всього через 13 років в місті на воді було вже 218 кавових барів. Навіть католицька церква в особі Папи Климентія восьмого поставилася до кави позитивно.

Перерва на каву в Венеції

У 1690 році команда голландських моряків висадилася на узбережжі Мока, в Ємені, і заволоділи деякими рослинами: кілька років по тому, перші плантації розцвіли на Яві і Суматрі. Пізніше кава поширився по всій Центральній і Південній Америці, де, особливо в Бразилії, в даний час розташовані основні плантації світу.

італійський еспресо

Саме тут, на Апеннінському півострові, придумали таке популярне сьогодні капучино, тут же народився і знаменитий еспресо. Для місцевих жителів кави також важливий як свіже повітря, сир, томати, піца, паста, гарне вино і оливкову олію. Всі італійці, від малого до великого, п'ють цей божественний напій в будь-який час дня і ночі. Починається ранок зі свіжозвареного капучино, ближче до обіду можна побалувати себе чашкою міцної кави, а ввечері підбадьорливий еспресо допоможе скинути накопичену втому. Тут не прийнято пити розчинні напої, тільки натуральний, мелену каву, заварений в турці або хорошою кавомашині, може подарувати хвилини справжнього, неземного насолоди.

види кави

Особливу щабель в цій країні займає італійський еспресо. Його золотиста оксамитова пінка повинна бути щільною і покривати всю поверхню чашки. М'який, теплий аромат наповнює собою весь простір кімнати, паморочить, змушує забути про все на світі і забирає в чарівну кавову країну. Смак італійського еспресо неможливо описати словами! Він унікальний, збалансований, що запам'ятовується і приголомшливо яскравий, в ньому немає домінуючих акцентів, він органічний і досконалий. Згідно встановлених правил подається кава еспресо в товстостінній фарфоровій чашці, що має форму усіченого еліпса. Обсяг її 75 мл, але за стандартом напою в ній повинно бути від 25 мл до 50 мл, в залежності від сорту. Правильна подача кави еспресо дає можливість максимально насолодитися напоєм, його смаком, ароматом і оксамитовою пінкою. У хороших ресторанах і барах кави варить майстер, чия професія називається бариста. В Італії немає такого поняття як кафе або кав'ярня, на відміну від Росії, кава тут подають в барах.

В Італії немає такого поняття як кафе або кав'ярня, на відміну від Росії, кава тут подають в барах

Приготування еспресо. фото zepter-shop.net

Створити об'ємний, повний смак непросто. Для цього мало просто обсмажити зерна, потрібно створити суміш з різних сортів, але таке завдання під силу лише професійному італійському купажери. Майстри, що створюють цей чарівний, з легкою гіркуватістю, напій, подібні парфумерам, творить аромати. Рецепти кави зберігаються в таємниці, і ретельно оберігаються. У купажі не повинно бути навіть натяку на ароматизатори - якісного продукту нічого приховувати і немає необхідності маскуватися! Звичайно, в різних рецептах можуть зустрічатися кориця, кардамон, пекучий перець, але це повинні бути виключно натуральні компоненти.

Звичайно, в різних рецептах можуть зустрічатися кориця, кардамон, пекучий перець, але це повинні бути виключно натуральні компоненти

Капучино в італійському барі

На смак споконвічно італійського напою може вплинути безліч чинників: від погодних умов, при яких визрівали кавові ягоди, до умов зберігання, підсмажування і перемелювання зерен. Важливо також вміти правильно зварити каву, а це мистецтво підвладне не кожному. Щоб відчути смак і аромат справжнього італійської кави треба відправитися в країну, розташовану в південній частині Європи, в держава, чиї береги омивають води Середземного моря, зігріті ласкавими променями жаркого південного сонця.

Які вони італійські кавомани?

Місцеві жителі - яскраві, пристрасні, емоційні люди. Кожен італієць упевнений, що дійсно смачну каву вміє варити тільки він сам, його мама і знайомий бариста. Це твердження не далеко пішло від реальності. Дійсно, таку каву, як подають в барах Італії неможливо знайти ні в жодній іншій країні світу. Створюється відчуття, що Апеннінський півострів став другою батьківщиною кавових зерен. Тут ця рослина шанують і відносять з величезною повагою, адже воно дарує справжнє, ні з чим незрівняне задоволення.

Протягом багатьох десятиліть італійці залишаються лідерами на ринку купажовані кави і поставляють свою продукцію до багатьох куточків світу. Ця дивовижна країна ніколи не здасть своїх позицій у сфері торгівлі зерновими, меленим і кави в чалдах. Цей бізнес в Італії зазвичай сімейний і секрети обсмаження, помелу, змішування оберігаються особливо ретельно. У цій справі є неприйнятними хитрості і жоден купажери не намагається здешевити кінцевий продукт за рахунок використання неякісних інгредієнтів. Виробники кави як ніхто знають, що репутацію складно заробити і просто втратити! Варто один лише раз заощадити, і повернути довіру кавоманів буде вкрай непросто, а справжні шанувальники цього напою миттєво зрозуміють, що до чого. Тримати марку можуть тільки кращі виробники істинного італійської кави.

Не секрет, що виробники з Неаполя та інших регіонів Італії закуповують тільки кращі зерна, які пройшли багатоступінчастий відбір. Їх звіряють з кавою попередніх врожаїв даного регіону, а потім, за допомогою спеціального оптичного і лазерного обладнання калібрують за вагою, розміром і кольором. Після цього до роботи приступають дегустатори. Саме вони, будучи професіоналами, вирішують як, з якою швидкістю і як довго треба обсмажувати каву. Це гарантує споживачеві, що, відкриваючи пачку, він відчує знайомий і такий бажаний аромат.

Улюблений італійська кава - Лавацца

Однією з популярної в усьому світі марок італійської кави став чарівний напій, що таїть в собі працю чотирьох поколінь родини Лавацца . Його історія почалася на початку XIX століття, в 1895 році, і засновником її став Луїджі Лавацца (Luigi Lavazza). Сьогодні ця компанія дарує кавоманам в багатьох країнах світу, в тому числі і в Росії, приголомшливий напій - кава, у смак якого вкладено величезна праця, повага і любов. Компанія Лавацца контролює процес створення кави на всіх етапах, починаючи від ручного збору ягід, які транспортують в Італію в спеціальних контейнерах з підтриманням максимально сприятливого мікроклімату. Після цього ягоди очищають методом «сухого чищення», який є найбільш витратним, але дозволяє зберегти в зернах всі цінні речовини.

Сьогодні сім'я Лавацца дбайливо зберігає рецепт і знання, передані їм великим прадідом, який став прабатьком італійської кави і прославив його. Залежно від країни, в яку буде імпортуватися кінцевий продукт, зерна або мелену каву обробляють особливим чином і надають йому необхідні якості.

Залежно від країни, в яку буде імпортуватися кінцевий продукт, зерна або мелену каву обробляють особливим чином і надають йому необхідні якості

кавові ягоди

Слід пам'ятати, що якісні зерна, правильно обсмажені і розмелені в порошок - це лише половина успіху, потрібно також уміти правильно зварити напій.

Готуємо справжню італійську каву: поради експертів

Розповідаємо, що буде потрібно для приготування справжньої італійської кави в Моке будинки.

1. Купуйте хороший бренд кави, який цінується за його якість і підходить для вашого смаку.

2. Ніколи не змішуйте хороший мелену каву з сурогатом - це докорінно змінює смак напою.

3. Використовуйте м'яку воду. Жорстка вода, яка поширена в деяких містах, послаблює аромат напою. Пам'ятайте, що використовувати кип'ячену воду для приготування кави.

4. Правильно дозуйте пропорції кави і води. Найпопулярніші виробники кави вже ділять мелену каву на дози. В інших випадках розраховуйте: столову ложку з верхом на кожну людину.

Мока і кавові зерна

5. Не прискорюйте час приготування, наливаючи в Моку гарячу воду; навпаки, кавоварка заповнюється холодною водою, яка буде нагріватися поступово на сильному вогні. Потрапити кілька хвилин.

6. Не Пресуйте кави в кавнику. Помістіть кави акуратно, уникаючи грудок.

Заповнюємо кавоварку правильно!

7. Коли кава готова, залиште його для заварки на кілька миттєвостей, знявши з вогню. Кришка повинна бути відкрита в цілях запобігання конденсації парів і подальшої зміни смаку кави.

8. Напій ніколи не повинен кипіти, тому зніміть Моку з вогню за кілька хвилин до закінчення підйому в верхній резервуар напою.

Кава слід пити дуже гарячим, щойно приготованим, щоб насолодитися ароматом і смаком. Якщо Ви зберігаєте каву, перелийте його в скло або кераміку; заново підігрівати каву слід на водяній бані на слабкому вогні.

Мийте кавоварку кожен раз, коли після того, як ви її використовуєте, але не використовуйте при цьому мило або миючий засіб - лише обполосніть окропом. Фільтр-сіточку можна промити зубною щіткою і чистою водою.

Кращі рецепти від бренду "Лавацца"

Caffè Napoletano

Класичний рецепт неапольського кафетерію "Партенопе"

Інгредієнти на 1 людину

1 порція еспрессо

150 мл. вершків

100 гр. горіхового начинки

приготування

Приготуйте еспресо і перелийте його в маленький стаканчик.

Долийте в кави 30 мл крему на основі фундука (див. Нижче).

Прикрасьте легким напиленням з меленої кави.

Крем з фундука (8 порцій)

Влити вершки і горіховий топінг у велику миску, збити міксером.

Caffè Padovano

Caffè Padovano

Інгредієнти на 1 порцію

1 чашка еспрессо

20 мл молока

70 мл рідких вершків

30 мл м'ятного сиропу

какао

приготування

Приготуйте еспресо, перелийте його в чашку для капучино (великого розміру).

Додайте 60 мл вершкового крему з м'ятою.

Злегка посипте какао.

Вершково-м'ятний крем (2 порції)

Залити холодну незбиране молоко у велику миску.

Додати вершки і м'ятний сироп.

Збивати міксером до отримання ніжного крему.

Bavareisa torinese

Bavareisa torinese

Інгредієнти на 1 порцію

1 чашка еспрессо лунго (50мл)

50 мл рідких вершків

50 мл гарячого шоколаду

приготування

Наливаємо в стакан 50 мл гарячого шоколаду. Зверху шоколаду обережно наливаємо еспресо (50 мл).

Верхнім шаром наливаємо трохи збитих вершків.

Moretta Fanese

Moretta Fanese

Інгредієнти на 1 порцію

1 чашка еспрессо

20 мл анісової лікеру

10 мл рому

10 мл бренді

2 пакетика коричневого цукру

лимонна цедра

приготування

Налийте бренді, анісовий лікер і ромовий пунш в чашку з коричневим цукром і нагрівайте на водяній бані до повного розчинення цукру.

Долийте в чашку еспресо і прикрасьте лимонною цедрою.

Espresso Martini

Espresso Martini

Інгредієнти на 1 порцію

1 чашка еспрессо лунго

30 мл горілки

30 мл лікеру "Frangelico"

6 кубиків льоду

5 гр. цукру

1/2 шоколаду "gianduiotto"

приготування

Приготуйте еспресо і додайте в нього цукор. У шейкер покладіть лід, налийте солодкий кава, горілку і лікер "Франджеліко". Перемішайте і вилийте вміст в келих для Мартіні. Прикрасьте келих 1/2 шоколадної палички "gianduiotto"

.be

Найзнаменитіший десерт до італійського кави

Для справжнього італійця сніданок не може бути без чашки кави з молоком. Вдень же його п'ють для бадьорості. Чи не спроста італійці уславилися на весь світ як темпераментна нація з вибуховим і яскравим характером. Таким емоціям потрібна підживлення і міститься ця нестримна енергія в кавових зернах, які як за помахом чарівної палички перетворюються в руках барісти у дуже смачний напій.

Кращий десерт до кави. фото yousmi.by

До кави в Італії подають десерти. Найвідомішим по праву вважається тірамісу . Цей дивовижний італійський десерт сьогодні готують у багатьох країнах світу, але коріння його і саме слово - споконвічно італійські. Почувши цю назву, в думках одразу спливають дуже смачні сири, дивне печиво, шоколад і каву ... справжній, пекуче гарячий, ароматний густий напій з легкою гіркуватістю. Тістечко тірамісу готують з м'якого сиру маскарпоне, який чимось нагадує жирні густі вершки або не кислий сир. Ще одним споконвічно італійським інгредієнтом торта тірамісу є печиво савоярді - сухі бісквітні «пальчики» глазуровані цукровою крихтою. Просочують цей бісквіт коктейлем з кави і алкоголю, наприклад, бренді, віскі, коньяку або лікеру. Якщо ж тістечко готують для дитячого столу, то міцні напої краще виключити. Зверху тірамісу посипають какао-порошком або шоколадною стружкою. Єдиний мінус, властивий цьому дивному десерту - висока калорійність, тому людям, які страждають надмірною вагою не варто захоплюватися привабливим тірамісу.

Чи то казка, чи то бувальщина ...

Знайомий, який гостював кілька днів у родичів в Італії, розповідав дивовижну історію, пов'язану з кавою. Поснідати чоловік вирішив в прилеглому кафе, і місцева італійка склала йому компанію. Насолоджуючись гарячим напоєм, він зауважив, що багато відвідувачів просять у барісти значно більше кави, ніж вони можуть випити. Компанія з трьох колоритних італійців замовила п'ять чашок з коментарем: «Три чашки принесіть і дві підвішені». Просидівши в кафе до полудня, він ще кілька разів почув про «підвішеному» кави і йому не терпілося дізнатися, що це означає. Яке ж було його здивування, коли в бар заглянув жебрак і запитав, чи немає у них « підвішеного ».

Це історія яскраво характеризує італійців і їх відношення до кави. Замовляючи собі ранковий ароматний напій, місцеві жителі намагаються подбати і про тих, кому чашка кави може бути не по кишені. Тому що кожна людина, що живе на цій благодатній землі гідний того, щоб щодня ранок можна було зустрічати чашкою чарівного напою, завареного з воістину дорогоцінних зерен !!

Фото Thinkstock, lavazza.it

Джерело: портал " Італія по-російськи "

Ігровий клуб Вулкан Платинум на сайті http://vulkan-platinum24.com/

Які вони італійські кавомани?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com