рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Кюфта: рецепт приготування бозбаш по-турецьки з фото, як приготувати суп шурпу з бараниною, з курки з картоплею, з індички, з фрикадельками в домашніх умовах, а також огляд Ізмірському і Ечміадзінськоє кюфта

  1. опис страви
  2. Рецепт бозбаш по-турецьки з фото
  3. Різні варіанти приготування
  4. З картоплею
  5. з яловичини
  6. З курки або індички
  7. Ечміадзинського
  8. з баранини
  9. З фрикадельками
  10. Ізмірський
  11. З чим подавати?
  12. висновок

Кюфта - поширене блюдо в країнах Близького Сходу і Південної Азії. За найбільш популярною версією, її вперше почали готувати турки.

Після кюфта стала частиною національних кухонь Вірменії та Азербайджану. Блюдо також можна зустріти в балканських і південноєвропейських країнах.

Рецептур кюфта дуже багато. Вони відрізняються в залежності від регіональних традицій.

Традиційна кюфта є зліплені з м'ясного фаршу кулі, зварені в бульйоні. Зазвичай вона готується з баранини.

...

опис страви

Перші рецепти приготування кюфта можна знайти в ранніх арабських кулінарних книгах, де її рекомендують робити з баранини, попередньо змащуючи кулі яєчним жовтком, приправленим шафраном.

У Туреччині ж існує понад 290 рецептів страв.

У сусідній Вірменії кюфта готується з яловичини і подається на стіл разом зі свіжим вершковим маслом і дуже пекучими невеликими перцями, званими Цицак.
У Бенгалії існує варіація вегетаріанської кюфта, яку виготовляють з використанням рису, різних овочів і фруктів.
Турецька кухня рясніє смачними стравами. Хочете приготувати, то ці рецепти страв для вас: ачма , імам баялди , лахмаджун , бабагануш , баклажани по турецьки .

Як приготувати кюфта бозбаш по турецьки, дізнаєтеся уважно прочитавши всю статтю.

Рецепт бозбаш по-турецьки з фото

  • Енергетична цінність 1 порції: 1006 ккал.
  • Білки: 40 гр.
  • Жири: 67 гр.
  • Вуглеводи: 63 гр.
  • Рівень: складний.
  • Час готування: 2 години.
  • Категорія: вечеря, обід, перше, друге.
  • Спосіб приготування: варіння.
  • Кількість порцій: 4.

Для приготування знадобляться м'ясорубка, велика каструля і сито.

Складові.

  • грудинка (баранина) - 200 гр;
  • курдюк -135 гр;
  • бараняче м'ясо - 0,5 кг;
  • цибуля (бажано гованскій) - 170 гр;
  • картопля - 3 великих штуки;
  • Нутовая боби - 180 гр;
  • рисова крупа - 40 гр;
  • сливи - 4 штуки;
  • шафран - щіпка;
  • сіль за смаком;
  • чорний перець за смаком;
  • куркума щіпка.

додатково:

  • лука-шалот - 4 штуки;
  • винний оцет - 50 мл;
  • м'ята щіпку;
  • листя шафрану по дрібку;
  • барбарис щіпку.

приготування:

  1. промиту грудинку і цибульні головки опускаємо в ємність з водою і поміщаємо на потужний вогонь. Після закипання додаємо Нутовая боби (заздалегідь залишені в воді мінімум на 8 годин) і залишаємо на маленькому вогні 1 годину, регулярно видаляючи пінку.

    Після додаємо сіль, потім проціджуємо отриманий бульйон через сито, попередньо виймаючи з нього цибулини. Шафран заливаємо окропом і поміщаємо поруч з теплою плитою.

  2. Ретельно промите бараняче м'ясо і курдючний жир просушити чистою тканиною і з цибулинами провернути через м'ясорубку. Потім додати сіль, поперчити.

    Додати в фарш, залишений в воді на годину рис і куркуму. Всі складові змішати.

  3. Періодично опускаючи руки в теплу воду, ліпимо з приготованого фаршу (до цього залишаємо продукт в морозильній камері, щоб маса ущільнився) кулі вагою приблизно по 200 грам. Свіжу аличу або сливу (дозволяється використовувати сухофрукти) ріжемо на шматочки і кладемо в кулі.

  4. Половину столової ложки куркуми розчиняємо в бульйоні. Потім обережно опускаємо в киплячу рідину сформовані кулі і залишаємо 5 хвилин. Після можна обережно все перемішувати і зняти утворилася пінку.

    Кульки варять 10-15 хвилин, обов'язково під закритою кришкою і на маленькому вогні. Після кладуть картоплю, нарізану кубиками.

  5. Пару ложок розчину шафрану додаємо в блюдо, щоб воно стало злегка жовтого відтінку. Прибираємо каструлю з плити.

    Порада: Можна поверх кульок покласти по пелюсточки шафрану.

  6. Лук на 10-15 хвилин витримуємо в винному оцті.


    Бульйон слід ще раз пропустити через сито, щоб прибрати відокремилися від кульок і нуту рисові зернятка, шматки цибулі.

  7. В окрему піалу помістити кюфту, грудинку, нут і картопля. Покрити їх бульйоном.
  8. При бажанні блюдо приправляють висушеними м'ятними листям, барбарисом. До кюфте подають заздалегідь замаринований цибулю і свіжий хліб.

Дивіться на відео приготування кюфта бозбаш по-турецьки:

Різні варіанти приготування

Не секрет, що кюфта має безліч варіантів приготування, нижче ми детально поговоримо про найбільш популярних з них.

З картоплею

У цій варіації кульки кюфта обсмажують у фритюрі.

Складові:

  • фарш (бажано яловичий) - 0.5 кг;
  • картопля - 2 штуки;
  • цибуля - 1 штука;
  • петрушка - пучок;
  • яйце - 1 штука;
  • панірування - 300 гр;
  • соняшникова олія для фритюру;
  • сіль і перець за смаком.

готування:

  1. подрібнюємо очищений від шкірки картоплю на крупній тертці. Дрібно ріжемо цибулю і петрушку.
  2. У попередньо збите яйце додаємо сіль і перець. Всі компоненти разом з фаршем ретельно змішуємо у великій посуді. Потім видаляємо зайву рідину.
  3. З готового фаршу формуємо кюфту розміром з невеликий лимон. Обвалюють отримані кульки в панірувальних сухарях і готуємо у фритюрі до появи золотистої скоринки.
  4. Приготовану кюфту кладемо на паперову серветку, щоб видалити надмірний жир. Кюфту подають разом з овочами і зеленню.

Приготування кюфта з картоплею показано на відео:

з яловичини

Ця страва готують в духовці. До нього подають томатний соус.

Для приготування кюфта з яловичини знадобляться наступні інгредієнти:

  • яловичина - 250 гр;
  • цибуля ріпчаста - 50 гр;
  • часник - 2-3 зубчики;
  • сухарі панірувальні - 100 гр;
  • яйце - 1 штука;
  • масло рослинне - 30 гр;
  • томатна паста - 70 гр;
  • червоне вино - 30 гр;
  • вершкове масло - 25 гр;
  • перець духмяний - за смаком;
  • кориця - до смаку;
  • кмин і кумін - за смаком;
  • паприка - за смаком;
  • сіль за смаком.

приготування:

  1. прокручуємо через м'ясорубку цибулю, часник і яловичину.
  2. Фарш заправляємо сіллю, перцем і корицею. Додаємо яйце і панірувальні сухарі.
  3. Скачує кульки по 50 грам.
  4. Доводимо духовку до 180 градусів. Викладаємо кульки на намасленний деко і поміщаємо в духовку на 20 хвилин.
  5. Готуємо соус:
    • Для соусу збиваємо разом червоне вино з томатною пастою.
    • Додаємо до суміші вершкове масло і приготовані кульки.
    • Ставимо на невеликий вогонь.
  6. Через 7-8 хвилин страва готова.

Як приготувати кюфту з яловичини, дізнаєтеся з відео:

З курки або індички

Варіація кюфта з курки (індички) за смаком не поступається традиційному блюду. Нижче дізнаєтеся, як варити дане блюдо.

Складові:

  • філе (бажано брати м'яса стегон і ніжок) - 1 кг;
  • картопляний крохмаль - 11 гр;
  • яйце - 1 штука;
  • цибуля - 160 гр;
  • холодна вода - 260 мл;
  • коньяк - 30 мл;
  • мелений чорний перець - щіпка;
  • сіль за смаком;
  • вершкове масло для подачі.

приготування:

  1. куряче м'ясо прокручуємо пару раз через м'ясорубку. Отриманий фарш поміщаємо в чашу блендера, додаємо воду, сіль і доводимо фарш за допомогою насадки «ніж» протягом п'яти-семи хвилин.
  2. Додаємо до суміші яйце, крохмаль і перець, провертає ще кілька хвилин.
  3. В кінці додаємо чарочку коньяку, очищений і подрібнену цибулю. Знову збиваємо суміш пару хвилин.
  4. Заповнюємо водою каструлю місткістю не менше 6 літрів і поміщаємо на вогонь.

    Нагріваємо воду до температури 39 градусів. Фарш з допомогою піали невеликими порціями опускаємо в підготовлену воду.

  5. Кюфта буде готова через годину. Протягом приготування вона вдвічі збільшується і піднімається на поверхню бульйону.
  6. Приготовану кюфту викладаємо на блюдо, нарізаємо, заправляємо вершковим маслом.

Ще один варіант кюфта з курки показаний на відео:

Ечміадзинського

Ця вірменська варіація страви готується з крупою ачар, яку можна знайти в магазинах вірменської продукції.

Складові:

Як готувати кюфту Ечміадзинського? Для цього потрібно слідувати наступною інструкцією.

  1. Залити крупу ачар холодною водою і залишити на годину.
  2. Злити воду і засипати крупу в киплячу підсолену воду, додати свіже вершкове масло, закрити кришкою і знову закип'ятити.
  3. Кришку прибрати, вогонь зробити менше і далі варити до готування.
  4. Попередньо підсмажений кубиками цибулю змішати з майже приготованим пловом. Через пару хвилин сформувати з плову довільну гірку, закрити кришкою і на невеликому вогні протримати ще 5-10 хвилин. На 1 склянку ачара (можна замінити полби) необхідно 2,5 склянки води.
  5. Додати до приготованого фаршу коньяк або горілку. Розминати, поки суміш не стане менш щільною. Потім додати в масу яйце і продовжувати збивати до отримання єдиної маси. З суміші зліпити 2-3 кулі і перекласти в прохолодну воду. Поставити на невеликий вогонь.
  6. Кюфта готується за 40-45 хвилин. Подають кюфту разом з Ачарья і вершковим маслом.

Наочно приготування страви добре видно на відео:

з баранини

Представляємо ще одну варіацію смаженої кюфта.

Знадобляться такі інгредієнти:

  • м'ясний фарш з баранини - 400 гр;
  • рослинне масло (краще оливкова) - 2 столові ложки;
  • зіра - 1 ст. ложка;
  • гострий червоний перець - 0,5 чайної ложки;
  • сушений чебрець - 1 ст. ложка;
  • лимон 1 шт;
  • чорний перець за смаком;
  • сіль за смаком;
  • паприка - 1 чайна ложка.

приготування:

  1. попередньо прокаленную на сковорідці зиру розтерти з великої кам'яною сіллю. Дрібно натерти шкірку лимона.
  2. Перемішати в тазику фарш з баранини, натерту цедру лимона, пекучий кайенский перець (допускається замість нього використовувати звичайний мелений чилі), солодку паприку, зіру, сіль і перець.
  3. Отриману суміш треба ретельно розім'яти і зліпити дві пари кюфта середнього розміру. Кюфту проткніть дерев'яними паличками і покладіть в морозилку на 15 хвилин.
  4. Після починаємо обсмажувати кюфту на сковорідці з оливковою олією, на середньому вогні. В процесі за допомогою паличок перевертаємо м'ясо для рівномірного обжарювання.
  5. Через 10 хвилин кюфта буде готова.

Як приготувати кюфту з баранини, показано на відео:

З фрикадельками

Можна приготувати смачне першу страву - кюфта шурпа, яке відмінно підійде для ситної вечері в сімейному колі.

Для приготування потрібно продукти:

  • фарш (бажано яловичий) - 200 гр;
  • попередньо зварений рис - 2 склянки;
  • брокколі - 200 гр;
  • морква - 1 штука;
  • гілочки базиліка - 3 штуки;
  • цибуля-порей на смак.

готування:

  1. перемішайте фарш з подрібненим базиліком і попередньо відвареним рисом. Спеції можна додавати на розсуд.
  2. Ретельно вимісити отриману суміш.

    Вологими руками зліпити невеликі котлетки.

    На середній терці приготуйте моркву. Розріжте на дрібні колечка білу частину цибулі-порею. Брокколі подрібніть до дрібних суцвіть.

  3. У каструлі з рослинним маслом зажарьте морква. Додайте нарізану цибулю і протушкувати суміш до отримання характерного золотистого кольору.
  4. Наливаємо в каструлю 4 склянки води. Коли вода закипить, додаємо в суп котлетки. Готувати потрібно на слабкому вогні. Через 10 хвилин суп можна подавати.

Хочете приготувати смачну страву, дивіться відео:

Ізмірський

Ця страва готують з картоплею і помідорами.

Складові:

  • картопля - 0,5 гр;
  • яловичина - 0,4 гр;
  • цибулю-шалот - 2 штуки;
  • петрушка - 0,5 пучка;
  • нана - 2 ст. ложки;
  • аджика - 1 ст. ложки;
  • гострі перчики - 2 штуки;
  • помідор - 2 штуки;
  • хліб 0.5 штук;
  • масло для смаження і змащування;
  • сіль за смаком;
  • чорний перець за смаком.

готування:

  1. Сухі кірки тостів обрізати. Частину, що залишилася м'яку частину змочити водою на 3 хвилини.
  2. До фаршу додати дрібно нарізані цибулю і петрушку, хлібні м'якушки, м'яту, зіру, спеції. Суміш ретельно перемішати.
  3. Виліпити кюфту, перекласти її на деко і перемістити в духовку на 15-20 хвилин при температурі 250 градусів.
  4. Крупно порізану картоплю готувати на сковорідці до появи золотистої скоринки. Посолити і викласти на серветку.
  5. У 2 столових ложках рослинного масла підсмажити один дрібно нарізану цибулю, потім налити розмішану в 150 мл води аджику, змішати і зняти з вогню.
  6. Зняти кюфту з духовки. Додати до неї підсмажені цибулю і картоплю, шматочки помідора, пекучий перець.
  7. Змастити кюфту рослинним маслом і знову помістити в духовку на 20 хвилин при температурі 200 градусів.
  8. Перед подачею на стіл приготовлену кюфту посипати петрушкою.

Дивіться корисне відео з приготування Ізмірському кюфта:

З чим подавати?

Кюфту подають на стіл цільними кульками. Гості самостійно розрізають м'ясо і заправляють шматочками свіжого вершкового масла.

Кюфта бозбаш відмінно підходить в якості першої страви. До неї можна подавати злегка підсушені коржі, різну зелень (петрушка, цибуля-порей, кінза і так далі).

Довідка: до обсмаженою різновидам кюфта обов'язково подавайте гарнір. Для цього підходять крупи (гречка, рис, жито), а також смажена картопля, спагеті і будь-овочеве пюре.

висновок

Тепер ви знаєте, як приготувати турецьку кюфту в домашніх умовах. Але приготування кюфта вимагає часу. Якщо ви не хочете витрачати багато часу на підготовку, то можете купити готовий фарш в великих супермаркетах. Проте, приготований в домашніх умовах фарш набагато смачніше і ароматні.

Якщо ви вирішили перейти на здорове дієтичне харчування, то скористайтеся цими рецептами супів пюре : з гарбузом , з цвітної капусти , з морепродуктами , з брокколі , з горохом і копченості .

Вибирайте вподобаний рецепт і дивуйте домочадців!

Новости

Кулинария готовим дома
Еда имеет огромное значение в нашей жизни. Это не просто физиологическая потребность, но и ни с чем не сравнимое удовольствие. Кто не любит вкусно покушать? Большую часть своей сознательной жизни мы проводим

Выпечка из творога
Творожный пирог с брусникой Тесто: 80 гр масла комнат темпер, 1 яйцо, 0,5 ч л гаш соды, 1 ст л сахара, 1 ст муки.Замесить, убрать в холод на 30 мин. Творожная начинка: творог 9% 500 гр, 0,5 ст сахара,

Борщ в мультиварке
Многие уверенны в том, что приготовить настоящий вкусный, наваристый борщ со свёклой в мультиварке невозможно. Ссылаются на то, что перед тем, как сварить это блюдо, нужно готовить заправку на сковороде,

Компот из абрикосов
Теперь варим компот из абрикосов, предварительно подготовив литровую стерилизованную и сухую банку: 1. Плоды промыть, вынуть косточку и хорошо обсушить; 2. Чтобы абрикосовый компот был нежнее, лучше

Крем под мастику
Следует помнить, что мастику наносить на влажные поверхности нельзя (иначе она потеряет форму или совершенно растечется). Но если корж уже пропитан вкуснейшим кремом (а без крема это совершенно не тот

Варенье из абрикосов
Абрикосовые деревья были выведены в Юго-Восточной Азии и вскоре распространились во многих странах. Особенно популярно это растение было в Армении, возможно, поэтому по латыни абрикос называется Prúnus

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com