рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Як навчитися цікавій техніці скрапбукінг?

  1. Що це таке?
  2. Трішки історії
  3. Як почати?
  4. стилістичні напрямки
  5. Основні техніки
  6. Що можна змайструвати?
  7. рекомендації

Оригінальні подарунки та цікаві сувеніри можна робити своїми руками, якщо освоїти техніку скрапбукінг. Але для початку з'ясуйте, що вона собою являє, а також придбайте все необхідне.

Що це таке?

Скрапбукінг - це вид рукодільного мистецтва, який передбачає оригінальне оформлення фотоальбомів, фотографій, а також листівок і сувенірних штучок. Спочатку таке творчість представляло собою якийсь спосіб зберігання сімейної або особистої інформації або історії.

Використовувалися різні газетні вирізки, фотографії, записки, малюнки та інші дрібниці, пов'язані з тими чи іншими подіями або етапами життя. Взагалі, назва складається з двох слів і перекладається як «вирізка» і «книга», тобто дослівно термін «скрапбукінг» можна перекласти як «книга з вирізок».

Сьогодні така техніка стала популярною серед представниць прекрасної статі. Її використовують для виготовлення дитячих, особистих або сімейних альбомів, рамок для фотографій і листівок, а також для оформлення якихось важливих предметів або аксесуарів, таких як пасма дитячих волосся, бирки з пологового будинку тощо.

Готові вироби можуть бути присвячені як окремим подіям (весілля, якесь свято, народження дитини), так і цілим періодам, наприклад, дитячим рокам або сімейного життя.

Трішки історії

Коли з'явився і почав розвиватися скрапбукінг, точно не відомо. Але перші згадки про збирання пам'ятних штучок в альбоми датуються +1598 роком. У ті далекі часи люди так прагнули до чогось піднесеного, що почали збирати цитати, свої власні спостереження, вірші або уривки якихось творів і вклеювати їх в альбоми, щоб іноді занурюватися в спогади.

Особливо популярними такі зошити стали в Англії на початку XVIII століття. Приблизно тоді ж з'явилися і так звані книги друзів. Наприклад, в Німеччині дівчата збирали пасма волосся своїх близьких подруг, сплітали їх в хитромудрі візерунки і прикрашали квітами, стрічками, намистинами.

Наприклад, в Німеччині дівчата збирали пасма волосся своїх близьких подруг, сплітали їх в хитромудрі візерунки і прикрашали квітами, стрічками, намистинами

Але тоді скрапбукінг припускав набір якихось замальовок, записів і вирізок, не пов'язаних між собою. А сучасна техніка, навпаки, має на увазі якусь певну загальну тематику, єдину думку або спрямованість. І остаточну форму скрапбукінг прийняв лише в XIX столітті.

Тоді в Німеччині в середині 20-х років почали виходити альбоми з літографіями, гравюрами і зображеннями, і їх стали вирізати і збирати в альбомах. Крім того, важливим етапом у формуванні такої техніки став винахід фотографії.

Як почати?

Як навчитися робити оригінальні аксесуари, як освоїти скрапбукінг? Для цього можна відвідати майстер-клас, вивчити кілька покрокових інструкцій або ознайомитися з навчальними відео. Насправді почати просто, ніяких особливих навичок не потрібно, потрібно лише запастися терпінням і, звичайно, всім необхідним.

І пам'ятайте, що від якості інструментів і матеріалів будуть залежати комфорт і швидкість вашого навчання, а також характеристики і зовнішній вигляд готових виробів.

Отже, що потрібно для освоєння техніки? Список основних інструментів і пристосувань:

  • Папір. Використовується спеціальна, стійка до вигорання. Щільність може бути різною, все залежить від призначення. Так, для основи використовується цупкий папір, для виготовлення деталей - тонша. А можна придбати готовий альбом.
  • Лінійка необхідна для вимірювань.
  • Канцелярський ніж. Їм зручно вирізати.
  • Ножиці. Вам буде потрібно кілька видів: звичайні, а також найрізноманітніші фігурні.
  • Дирокол застосовується як для зшивання аркушів, так і для створення фігурних перфораций (але потрібно спеціалізований інструмент або ж насадки).
  • Клеючі матеріали: клей ПВА для скріплення паперових деталей, універсальний клей для приклеювання різних елементів, що клеять подушечки, двосторонній скотч і так далі.
  • Різноманітні друкарські інструменти: ручки, олівці (акварельні, масляні та інші), маркери з різними ефектами і так далі.
  • Кріпильні елементи для альбомів.
  • Штампи або трафарети для створення об'ємних малюнків.

Для декору можуть використовуватися найрізноманітніші елементи, в тому числі і підручні, здавалося б, непотрібні: гудзики, стрічки, бантики, відрізки тканин, фотографії, шнурки, намистини, стрази, мережива, наклейки, вирізки з журналів, газет і книг і так далі .

Великий вибір інструментів і матеріалів для скрапбукінгу за низькими цінами Ви можете знайти в магазині Скраподеліе .

стилістичні напрямки

стилістичні напрямки

На даний момент існують такі стилі скрапбукінгу:

  1. Вантажний стиль (Або ложностарінний). Цьому напрямку властиве використання старовинних картинок, зображень або фотографій, а також якихось історичних аксесуарів і предметів, таких як листівки, прикраси, поштові марки, герби та емблеми. Кольори повинні відповідати конкретного періоду, з якого всі елементи вироби запозичені.
  2. Ерітаж (це слово перекладається як «спадщина»). Такий стиль зазвичай використовується для оформлення старих сімейних або особистих фотографій. Особливістю є застосування особливої ​​колірної гами, характерною для періоду, до якого фото ставляться.
  3. «Шеббі шик» або «потертий шик». Характерною особливістю є застосування штучно постарених деталей. Може здатися, що вони довгий час кимось використовувалися і злегка потерли від активної експлуатації і часу. Досягається це за допомогою різних потертостей, якоїсь в'ялості, а також нібито вигорілих на сонці приглушених пастельних тонів.
  4. Американський стиль вважається класичним і відрізняється великою кількістю декоративних елементів. Але в той же час акцент робиться саме на фото, а прикраси лише доповнюють основну думку і не виділяються на загальному тлі.
  5. Європейський стиль характеризується стриманістю і строгістю. Основними елементами, як правило, є фотографії, які вирізаються у вигляді якихось фігур або за певними контурам (обов'язково чітким). Зазвичай на одній сторінці присутні кілька фото (більше трьох), а ось декоративних деталей повинно бути небагато.
  6. Clean and Simple ( «чисто і просто»). Основні характеристики такого напрямку: переважання прямокутних або квадратних елементів, прості форми і чіткі лінії, мінімальна кількість декоративних елементів, один шрифт, якась графічність, один фон (зазвичай світлий). Виріб може виглядати як зібраний пазл, в якому немає нічого зайвого.
  7. Вільний стиль. Зазвичай в якості фону використовується світлий колір, а на ньому розставляються яскраві акценти. Вітаються сміливі поєднання, різні цікаві шрифти і рукописні фрази, оригінальні креативні композиції.
  8. Mixed media - це змішання різних напрямків. Але комбінуючи стилі, важливо не перевантажити виріб і не зробити його занадто складним або позбавленим смаку. Крім того, всі поєднувані елементи повинні мати щось спільне, щоб композиція не здавалася розрізненою.

Основні техніки

Основні техніки

Існує декілька технік скрапбукінгу:

  • Дістрессінг - це техніка, яка дозволяє состарівают елементи. Варіацій застосування є кілька: кракелюр, створення потертостей або подряпин, рвані краї, тонування, використання так званих дістрессовой чорнила (після висихання вони виглядають так, ніби нерівномірно стерлися або вигоріли).
  • Штампінг передбачає використання штампів, аплікаторів і чорнила для створення самих різних елементів.
  • Ембоссінг (видавлювання опуклих малюнків). Така техніка має два різновиди: вологий ембоссінг (елементи створюються за допомогою нагрівання і подальшого плавлення спеціалізованої пудри) і тиснення (передбачається видавлювання малюнків через трафарети на основу, наприклад, фольгу, метал або папір).

Що можна змайструвати?

Що можна змайструвати

Використовуючи техніку скрапбукінг, можна виготовити масу оригінальних виробів, наприклад, самі різні листівки на всі випадки життя, рамки для фотографій, красиві скриньки для зберігання дрібниць, рамки для якихось важливих аксесуарів, пам'ятний весільний, забавний дитячий, приголомшливий сімейний або яскравий новорічний альбом і багато багато іншого.

рекомендації

Корисні поради для початківців:

  • Спочатку освойте прості вироби, а потім переходите до складних.
  • Черпати натхнення і шукати ідеї можна на фото річних виробів.
  • Запасіться терпінням.
  • Пам'ятайте, що техніка досить витратна.

Вдалих починань!

Що це таке?
Що це таке?
Як почати?
Як навчитися робити оригінальні аксесуари, як освоїти скрапбукінг?
Отже, що потрібно для освоєння техніки?
Що можна змайструвати?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com