Що за чудо ці універсальні рецепти, в яких є постійна проста основа, і додаткові інгредієнти можна змінювати в залежності від бажання і наявності відповідних продуктів.
Наприклад, звичайний бісквіт буквально одним рухом руки може перетворитися і в сливовий пиріг, і в пиріг з чорносливом. А можна спекти і дещо погламурнее.
ЧИТАЙ ТАКОЖ Вишневий пиріг. Майстер клас
Shutterstock / FOTODOM UKRAINE
Вишневий пиріг з ромом або коньяком
Інгредієнти: 2 ст. л. рому або коньяку, 1 пакетик розпушувача, 200 мл жирної сметани, 1 кг слив, 4-5 яєць, 200 г цукру, 200 г борошна, панірувальні сухарі, вершкове масло для форми
приготування
- Збий яйця з цукром до збільшення об'єму в 2-3 рази.
- Борошно просій з розпушувачем в яєчну суміш і замісити тісто.
- Зливи помий, обсуши, вийми кісточки, скропи ромом або коньяком.
- Виклади сливи в форму, змащену маслом і посипану панірувальними сухарями.
- Сметану збий до пишності і акуратно з'єднай її з тестом, заважаючи знизу вгору. Вилий масу на сливи.
- Випікати пиріг в розігрітій до 200 0 духовці хвилин 50. Готовність перевіряй дерев'яною зубочисткою.
ЧИТАЙ ТАКОЖ Готуємо смачний сливовий пиріг з волоськими горіхами. Відео
Burda Media; Shutterstock / FOTODOM UKRAINE
Шарлотка з чорносливом
Інгредієнти: 5 яєць, 6 ст. л. цукру, 1 пакетик розпушувача, 250 г борошна, 150 г чорносливу, 100 г вершкового масла, щіпка солі, цедра половини лимона.
приготування
- Цукор збий з дрібкою солі і яйцями.
- Додай цедру лимона, розпушувач і борошно, перемішати.
- Чорнослив ретельно промий, обсуши і наріж. Змішай його з розтопленим маслом, а потім втрутився фруктову масу в тісто.
- Форму для випічки змасти маслом, присипаючи манкою.
- Вилий тісто в форму і запікати 30 хвилин при температурі 200 0.
- Перетворити пиріг в торт можна так:
- збий сметану з цукром або вершкове масло зі згущеним молоком
- пиріг розріж на два коржі і просочи солодкої сумішшю
- знову склади пиріг.
ЧИТАЙ ТАКОЖ Яблучно-сливовий пиріг
пряники збірна
Інгредієнти: 5 яблук, 50 г ядер волоських горіхів, 50 г родзинок, 50 г кураги, 100 г слив, 3 яйця, 200 г цукру, 200 г борошна, 50 г коричневого цукру.
приготування
- Наріж яблука дольками, виклади в форму, посип коричневим цукром.
- Зливи і курагу дрібно наріж, висип на яблука, зверху поклади родзинки і покриши горіхи.
- Збий борошно, цукор і яйця, залий фрукти тестом.
- Випікати при 190 0.
ЧИТАЙ ТАКОЖ
Чим корисні сливи
Як вибрати хороші сливи? (Відео)
Думка редакції може не збігатися з думкою автора статті.