Взявши за основу рецепт американського чизкейка «Нью-Йорк» і доповнивши начинку впевненим шоколадним смаком, готуємо популярний десерт у вдалій варіації. Подібно оригіналу зберігаємо тонкий корж з пісочної крихти і високий пласт ніжною вершковою маси, але для різноманітності вводимо до незмінним складовим розтоплений шоколад. Знайоме кожному виріб вмить забарвлюється в насичений колір і набуває новий аромат. Любителі шоколаду і шоколадних ласощів обов'язково оцінять таку версію чизкейка гідно!
Як і в класичному рецепті для начинки застосовуємо сир «Філадельфія» або його аналоги ( «Альметте», «Віолеті» і т.п.). Вершки при необхідності можна замінити некислий сметаною.
Складові:
Для основи:
- пісочне печиво - 200 г;
- горіхи волоські або інші - 50 г;
- вершкове масло - 100 г;
- какао-порошок - 10 м
Для начинки:
- вершковий сир - 500 г;
- вершки не менше 30% - 150 мл;
- цукор - 150 г;
- ванільний цукор - 10 г;
- яйця - 3 шт .;
- чорний або молочний шоколад - 150 г.
Шоколадний чізкейк рецепт з фото крок за кроком
- Печиво дробу в чаші блендера до найдрібнішої крихти.
- Слідом додаємо подрібнені горіхи. Всипаємо какао-порошок, який додасть присмак і відтінок шоколаду основи чізкейку.
- Розтоплюємо масло, вливаємо теплий розчин до сухої суміші. Перемішуємо.
- Висипаємо отриману крихту в форму для випічки, попередньо проклавши дно пергаментним папером. Утрамбовуємо масу, піднімаючи по краях борт заввишки 3-3,5 см. Пропорції в рецепті розраховані на форму діаметром 22 см.
- Відправляємо форму з шоколадною основою в розігріту до 160 градусів духовку на 10-15 хвилин.
- Готуємо начинку. Вершковий сир кімнатної температури злегка розтираємо виделкою. Додаємо простий і ванільний цукор, перемішуємо.
- По одному вводимо яйця, кожен раз розмішуючи сирну масу.
- Вливаємо вершки. Розмішуємо круговими рухами віночка (не збивайте).
- Окремо на «водяній бані» розтоплюємо розламаний на дольки шоколад. Остужаем, а потім додаємо однорідну темну масу до білого крему, розмішуємо до рівномірного фарбування.
Як спекти шоколадний чізкейк
- Випікати шоколадний десерт будемо за всіма правилами класичного чізкейку, тобто в духовці на «водяній бані». Для цього обертаємо ємність з пісочної основою щільної фольгою в 3-4 шари, щоб в роз'ємну форму не просочилася рідину. Потім наповнюємо пісочну «чашу» шоколадною начинкою.
- Ставимо форму з шоколадним чізкейк в глибоке деко, який наповнюємо окропом так, щоб рідина доходила приблизно до середини ємності з десертом.
- Випікаємо чізкейк приблизно 60-80 хвилин при температурі 160 градусів (включаємо тільки нижній нагрів). Остужаем десерт в вимкненій духовці, злегка відкривши дверцята.
- Охолоджений чізкейк прибираємо на ніч у холодильник, дозволяючи остаточно закріпитися хиткою начинці. При подачі можна доповнити поверхню виробу шоколадними «осколками», м'ятою, горіхами, ягодами і т.д.
- Розрізаємо десерт на порції і подаємо.
Шоколадний чізкейк готовий! Смачного!
Завантаження ...
Схожі записи Якщо сподобався рецепт, напишіть коментар написати коментар